Allmänt

Det blir ….. :)

Vi valde och velade.

Värme eller småkallt;) Egentligen borde valet vara solklart med den här skitsommaren i ryggen, men att få en smak av det i några dagar och sen behöva åka hem? Näe fy farao.

Dubai eller New York. New York eller Dubai. Fram och tillbaka.

Vi har velat åka (tillbaka) till USA sen vi var där 1992 och 93:) Syrran har nog varit där och i alla fall mellanlandat något mer. Jag tycker väldigt mycket om det landet, även om de just nu har en idiot som styr. Men sen när intresserar sånt mig? Sen aldrig.

Dubai har seglat upp på listan över önskade resmål på senare år.

Dubai kan vi se fram emot en rätt helnykter semester, det verkar vara lite si och så med alkohol och kvinnor där. Och i New York måste vi dricka drinkar på olika skybars. Inte nyktert, men definitivt ingen bakfylla.

Alkohol är nu inte viktigt, jag vill minnas att vi drack exakt en öl i London;) Och gick åtta mil om dagen.

Ska jag berätta vad som lockar riktigt jäkla mycket med Dubai? Tveksamt om ni inte idiotförklarar mig då bara;)

Att åka slalom inomhus:D De har ju nån vinterbana/vinterland inomhus där man kan åka slalom bland annat, och det kändes så häftigt. Det och ett antal temaparker.

I New York lockar massor. Det är ju gatorna man hört om och sett på tv i alla år.

Arabiska är inte min starka gren, eller dubaiiska kanske, vad vet jag. Engelska kan jag klara mig på. Syrran är asvass på det.

I New York spelar Guns n roses på Madison Square garden, men tyvärr på datum som inte funkar, men oj som jag hade velat se dem igen på den här helt makalösa turnen!

Men vafan, vad ska vi välja?

Ni gav lite tips och råd, och vi velade vidare. Men efter en flera timmars lång Dorispromenad så insåg vi att vi redan  var i New York:)

 

Alltså, vi drar till New York!

Och vi gör det alldeles snart, typ nästa vecka:) Framförhållning är bra men inte nödvändigt. Eftersom Guns n roses konsertdatum var spikade redan när jag såg dem här i Sverige så har vi siktat på oktober ända sen dess. Nu blir det ingen konsert:( men det blir bra ändå.

new york

Just nu letar vi hotell, det är satans så dyrt med boende där! Har ni några förslag? Vi velar om det med just nu, centralt, mitt i smeten eller lite längre bort? Inget är bättre eller sämre. Vi behöver inte bo varken fancy eller pancy men gärna rent och snyggt. Med wifi såklart och gärna frukost:)  Jag ska googla vidare på syrrans länkar nu och så bokar vi i morgon. Kanske.:) Eller så är vi riktigt jäkla wild and crazy och fixar bara den första natten:)

Min syster jobbar på SAS och de har ett crewhotell som tydligen är to die for, som hon nästan bokat, i alla fall en natt men det är onödigt svindyrt. Men med utsikt över The skyline:)

 

Inga kids får följa med, Inte den här gången heller:) Det här är resor för mig och min själsliga återhämtning som ensamstående niobarnsmamma. Åsikter på det?

9905221375_2e0822eb6a

 

Jag undrar nu vad man inte får missa i New York?

Ni behöver inte tipsa om restauranger, haha för vi kommer ändå aldrig prioritera det, vi hamnar på Donken eller i nån butik där man kan ta med sig mackor.Varje gång:)

Men allt annat som kan göra det enklare för två systrar som aldrig varit där.

 

Okey, och nu ska jag bara preppa för en åtta timmar lång flygresa….Det är det enda som jag inte gillar.

Och jetlag:) Men det var väldigt länge sen jag utsattes för det så det kan ju bli spännande det med.

Ihhhh!

Barnvakt? Jaja, det är mamma såklart, tur hon vilat upp sig på Sardinen en vecka:) Bästa mamman i hela världen skulle jag vilja säga ♥ Och pappa med, för han får ju skjutsa och greja ♥

Sen ställer de större kidsen upp och hjälper till. Deras reaktion var: Ska ni bara åka några dagar?? Varför inte typ två veckor när ni ändå åker så långt?

Haha, ja gärna, men vi får väl åka igen i stället.

 

Så, ni hänger väl med?? Jag vill ha er med på resan:)

 

Och nu kommer Mirka snart, så ska vi gå LIVE på instagram, är ni redo??

Kommentarer

 1. Annika

  En resa till New York med egentid utan barn är du så värd. Njut av resan. Fint att ni valde USA som är en demokrati till skillnad från Dubai.

 2. Hanna

  Har läst kommentarerna ovan angående andra prioriteringar, om att vissa av oss läsare skulle inte kunna drömma om att åka utan barnen. Blir som alltid förundrad över att vi människor verkar ha en rättellerfel kamp mellan varandra. Alla gör väl som de vill, vi är alla myndiga kvinnor och vet vad som är bäst för oss själva. Om Carola nu laddar upp sina batterier genom att åka till New York med sin syster, varför ens kommentera att ni aldrig skulle göra så? Vad är syftet med det? Att ge dåligt samvete? Eller framställa sig själv som duktig och att det valet är det rätta?

 3. Emilia

  Åh så underbart och välförtjänt!!!! Ler åt icke-efterfrågade tips ”i all välmening” om att du borde prioritera att ta med barnen… Det finns nog inte någon som på egen hand lyckas räcka till för så många barn som du! Du behöver en paus och det förstår väl vem som helst! Kram!

 4. Sofia

  I Dubai får man inte dricka alkohol utan tillstånd, men på hotell, restauranger och dylikt får man dricka eftersom det går under ställets licens. Kort sagt; man får inte dricka alkohol ute i allmänheten, vilket alltså inte är ett problem för så många av oss. Och vad gäller synen på kvinnor så är den ju förtryckt, men i och med alla turister som finns där (bara 15 % av dess invånare är ursprungsbefolkningen) är det betydligt bättre än tidigare. Av min erfarenhet så är det mer män som glor på en i Sverige än i Dubai, där är det snarare kvinnorna som skulle ge en blick om man gick får lättklädd i ett varuhus. Så, åk till New York. Men ta Dubai sen, för det är ganska coolt!

 5. Karin

  Jag verkar vara den enda personen i världen som inte är speciellt förtjust i New York.
  Har inte alls blivit impad de gångerna jag varit där utan mest tyckt att det varit jobbigt med allt folk och att man blir så smutsig av att gå omkring ute en hel dag.
  Men två saker ni ändå måste göra är Empire State Building och Central Park.

 6. Lotta

  Glöm frukost på hotellet. Äta på schyssta diners eller Starbucks eller helst en bagel från en av alla bagelvagnar som står överallt på morgonen. Deluxe frukost är att gå till Grand Central Station o i korridorren där köpa en blueberry bagel med Cream cheese!! ?

  Missa inte leksaksaffären FAO Schwartz. Var där 10 minuter innan öppning. Vänta på att bli insläppta. All personal står uppställd innanför dörrarna o hälsar o klappar när man går in!!!! Fatta att barnen som är där med sina nannies verkligen får inpräntat att de är jordens mittpunkt. Sjukt roligt att vara med om!

  Outleten vid WTC heter Century 21 om jag inte är fel på det.

 7. Julia

  Jag rekommenderar pod 39 trevligt hotell som ligger rätt så centralt, med en egen takbar. Rätt så små rum och tyvärr frostade glasdörrar men det var rent och fräscht!

  Vi fastnade speciellt för pirerna, finns några stycken med stolar och det var så skönt att bara sitta och titta ut över vattnet och över till brooklyn och bara njuta och ta det lugnt. Vill man shoppa så finns outlet utanför stan med bussresa, så vi satsade på en dag med bara shopping och resten för turistande. 🙂

 8. Emelie

  Strunta i frukost på hotellet, äta på ett trevligt diner vid frukost är så mkt trevligare än en torr bagel eller toast. Så mitt tips är ät frukost ute och kolla upp hotell på Upper East Side, trevligt område och bra pris på hotell.

 9. Jenny Karlsson

  The Lion King!!!! Väl värt sina pengar! Har tittat på Youtube flera gånger sen vi kom hem för att få tillbaka NY-känslan! Och även om du inte vill ha restaurangtips; Red Roaster i Harlem! Inte för maten utan för stämningen, musiken, ja…..allt:-)! Trevlig resa!

 10. Monica Andersson

  Jag o min dotter bodde på Trype ett medelklass hotell! Med gångavstånd till allt! Vi bestämde att lägga pengarna på shopping o inga fina resturanger! Vi åt något friterat när vi var hungriga eller en god bakelse! En heldag på outlet resten i smeten! En underbar resa i en fantastisk stad åker gärna dit igen! Och sorry min dotter lämnade tre barn hemma och jag lämnade min gubbe!
  Kram o ha en underbar resa!

 11. Stina

  Va kul det var med livesändningen!
  Du frågade efter åsikter på resan.. å ja, jag har svårt att förstå den prioriteringen, att resa utan barn, hur har man råd som ensamstående mamma och hade jag råd så skulle jag välja ett billigare resmål och istället kunna ta barnen med. Men det är jag, jag är ingen regelbok, alla väljer vi olika, du frågade efter åsikter. Det är kul att du efterfrågar det!

  1. familjenannorlunda

   Nej jag frågade faktiskt inte om åsikter 🙂 Jag menade att har man åsikter kan man trycka på den röda knappen 😉
   Jag vet att folk tycker och tänker en massa och jag semestrar allra helst med mina barn,MEN jag måste få släppa allt ibland. Den här resan blir inte speciellt dyr, men skulle jag ens tänka tanken att ta med alla kids skulle jag vara uppe i hundratusen på en grisblink. Det är svindyrt när man är många. Skillnaden på att åka ensam är enorm.
   Barnen får bo i husvagnen som de älskar och vi åker på Gröna Lund och djurparker, badland och utflykter. De är helt nöjda med det. Och då är jag extremt nöjd, som fostrat barn som är glada och tillfreds med det lilla. Som inte kräver dyra resor och semestrar. De har ett helt liv på sig att åka sen:)
   Precis som jag hade det när jag var liten.
   Allt har sin tid ??

   1. Helahea

    Men hur tänkte du nu?
    Kan inte en förälder prioritera sig själv ibland?
    Det är väl många par som åker iväg för lite egentid tillsammans.
    Då måste väl en ensamstående mamma kunna åka iväg för att hämta kraft o energi.
    Med tanke på att barnens far inte engagerar sig o avlastar tycker jag vi bara hejar på och stöttar !!

    1. Sofi

     Jag tänker precis som Stina. Skulle aldrig åka på semester utan mina barn. Vi åker till sol och värme när vi åker. Jag vet ju hur mycket barnen gillar det. Så att utesluta dem i det läget skulle jag aldrig drömma om. Men alla tänker vi olika.

    2. Hanna

     Ha ha tycker det är toppen att ni åker! Så det är inte så dumt med egen tid ändå Carola ?? minns att ej gillade ordet eller meningen med det.

     1. familjenannorlunda

      Avskyr ordet, tycker Egentid låtet aslöjligt. Och att man liksom jagar den här Egentiden så det blir en stress runt det hela istf att bara sjunka ner i soffan och vara nöjd med det lilla:)
      Att göra saker man gillar, oavsett om det är med eller utan familjen är för mig något man gärna får göra. Men att pressa in tid för sig själv bara för att man måste… det gillar jag inte 🙂

  2. Annika K

   Stina…
   Tänk va skönt att vi alla kan göra som vi vill då.
   Jag hade också åkt själv.
   Hur många ggr är Carola helt barnfri?
   Det är henne väl unt att åka iväg.. själv!

   Carola: Ha sååååå roligt!! 🙂

   1. Hanna

    Pressa in tid? Hur menar du? Jag pressar inte in tid. Jag tar mig tid att göra saker tsm med väninnor. Bio restaurang. Barnen är hemma m son pappa. Du tar dig ju faktiskt egentid när du reser. Utan stress eller press. Vad är skillnaden på din resa och min egentid med mina väninnor? Fattar faktiskt inte. Du tar dig ju egentid. Och jag tar mig egentid. Och det är ok.

    1. familjenannorlunda

     Jag har förklarat detta massor av gånger:)
     Egentid är i mina ögon något som ska vara roligt/för min egen skull. Jag hör SÅ ofta folk sucka :
     Jag jag så mkt att göra, hinner inte med!! Så rabblar de upp vad de ska göra och då har de liksom glömt att egentid ska vara roligt. Den är ett måste. Man måste göra si och så för man måste ha kvalite på sin jäkla egentid. Jag har fått massor av skit för att jag varit supernöjd med att sitta och se på tv i fred, för det dög liksom inte som egentid.
     Det du skriver är inte vad jag menar som stress utan det är väldigt mkt som jag tycker räcker finfint. Men de som ska bestiga berg på sin egentid fast de egentligen inte har tid utan det pressas in i ett tight schema för att man måste faktisk göra saker för sig själv …egentligen vill de kanske hellre ligga på soffan o pilla navelludd, men det duger inte, där har vi grejen jag ogillar. Att egentid har blivit ännu ett moment man absolut måste få in i sitt liv.
     Ännu en sak som stressar.
     Istf att bara ta den som det passar, som du. Som jag. Att vara helt nöjd med en biokväll eller en sväng barnlös på Ikea.
     Det behöver inte vara så stort eller så ansvarar, bara vara.
     Och.. min bästa egentid är och har alltid varit ihop med min familj hemma på kvällarna i soffan, framför en härlig film:)

 12. Ewi

  Donken vid Broadway i så fall!! Snyggt med pianospel inne och glastak etc. Det var iofs -99, men om det finns kvar! ? Se vilken musikal som helst på Broadway är också värt!

 13. Madelene

  Crewhotellet är toppen! Ligger i New Jersey men är endast 1 pendeltågstation ifrån New York. Utsikten är magisk. Frukosten ingår ej men den går att köpa till och är värd pengarna.

 14. Maja

  Ni måste ansöka om testa, elektroniskt visum. Hoppas ni hinner få det innan ni åker. Har ni det ej kommer ni inte in i usa

  1. Jessica

   Tänk på att Esta endast ska kosta 14 usd! Finns flera sidor som är godkända men mycket dyrare. Lätt att bli lurad. Mitt absoluta NY tips är att promenera, kolla folk, känna atmosfären och om man gillar och planerar att shoppa mycket o billigt så är Woodbury Outlet oslagbart. Trevlig resa!

 15. Inger

  Hej! Glöm ej göra en s.k ESTA ansökan på nätet för inresa till USA ni kommer få en jättefin tid där
  Amerikaner är i regel jättetrevliga o hjälpsamma
  Var själv i Ny for the first time i augusti en vecka Kan rekommendera besök i Empire state building båttur på Hudsonfloden o så shopping förstås
  Vi bodde på Travel Inn 42andra gatan på Manhattan bra hotell med frukostställe intill
  Vi hade periodkort på t-banan så du kan åka obegränsatTa på bra skor för man går en hel del
  På Times’ square finns Disney store o på samma gata (tror jag) en Christmas store som är värd ett besök,HUR mycket julpynt som helst o det är fina grejor
  Önskar er båda en toppresa till Ny

 16. Frida

  Åh! Var där på bröllopsresa, häftigaste staden! Vill ni tokshoppa, åk ut till Woodbury outlet. Alla butiker man vill besöka finns där! Nära minnesplatsen för WTC finns även ett stor typ outlet, kommer inte ihåg namnet nu men vi gick därinne i timmar!
  Att strosa en dag i central park/ hyra cykel var inte heller helt fel! T-banekort var sjukt lätt att förstå och köpa och så värt, det blir många steg ändå! Nu blev jag avis av att skriva allt… ska lätt åka dit m mina döttrar och shoppa när de blir tillräckligt stora!!

 17. Astrid

  Se en Broadwayshow! Går att få billigare biljetter vid tkts på Times Square. Highline Park, Rockefeller center eller Empire State building för utsikten, Central Park (tips: läs på i förväg vad ni vill se där för den är enooorm), bio är maffigt. Finns en amc-bio nära Port Authority bus station, i närheten eller på 42nd Street om jag minns rätt. Det är flera våningar högt, så coolt! Aa det var väl litegrann. Frihetsgudinnan kan ju kanske vara intressant också. Går gratisbåtar till Staten Island där man åker förbi henne, visserligen på avstånd men det kan vara svårt att komma närmre såhär tätt inpå avresa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing