Allmänt

Sticks i ögonen..?

Igår var jag iväg på ett jättetrevligt litet event. I min egen stad för en gångs skull vilket är superkul!

Uppsala har så mkt att erbjuda även om man som jag, som bott här hela livet, blir hemmablind.

Jag ska berätta mer om det i morgon för snart ska jag sova:)

Ikväll har syrran och jag skaffat oss våra ESTA, nåt larv för att komma in i USA.

Man blir bra trött på sånt där extratjafs. VEM svarar ja på frågan om de är knarkhandlare? Eller funderar på att ägna sig åt terrorism?

Jag gjorde det inte ?

Nu har jag faktiskt inte erfarenhet av vare sig droger eller terror så jag var ärlig, men jag hade ljugit satan om jag haft det.

Sen vill de veta vart man ska bo, och det vet vi ju knappt själva. Vi har bokat ett hotell men kan komma att ändra oss, just nu ikväll hittade vi ett antal Hilton vi funderar på att byta till.

Men efter sex sidors ifyllande och pröjsa en summa så är jag godkänd 🙂

Kanske, för till sist är det ändå gubben i inresedisken som bestämmer tydligen;)

Men jag har inget otalt med myndigheter vare sig här eller där så det blir nog bra.

Så nu börjar resfebern kicka in lite:)

Det ska vara roligare väder i NY än hemma tydligen och det gör ju inte ett dugg faktisk.

Jag är så glad åt alla era tips, tusen tack!

Det vi mest vill göra är att se omgivning och atmosfär, så cykla i Central park låter toppen, och sen skiter vi nog i allt vad outlets heter, vi är noll märkesintresserade. Jag vill inte ha en Michael kors väska om jag så får den liksom, jag vill heller ha en tröja med cool dödskalle på, mogen som jag är;)

Och de stora kedjorna lockar mer, K-mart Macys, Wolmart(?) osv. Jag älskar det lokala, och det lilla, syrran är lika, tur det:)

Att bara gå runt och se och uppleva staden, slinka in och käka nåt, starbuckskaffe i handen och så gå vidare det är toppen:)

Till er som liksom tycker att jag borde prioritera att åka med familjen vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Vad förväntar ni er för svar?

” jamen oj, ja det har jag inte tänkt på! Förlåt! ”?? Eller kanske ” det har du rätt i, jag borde gå här hemma och tycka synd om mig själv för att jag är ensamstående morsa istället för att roa mig!” ?

Men eftersom några säkert skulle säga att jag behövde egentid om jag åkte med kidsen så gör jag ju fel i vissa ögon oavsett;)

Jag har mina barn 100%. Dvs 365 dagar och nätter per år. Jag har ingen avlastning från den andra föräldern. Det är alltid jag som är ensam om att besluta saker omkring dem och deras väl och ve. Jag är helt själv i allt som rör dem. Alltid.

Jag kan tycka att fem dygn på egen hand, långt borta där jag inte behöver rådda någonting är väldigt lite i det perspektivet.

Ska man klaga kanske man ska ta med i beräkningen att deras farsa drar till Thailand sju veckor per år utan att fundera en sekund på om nåt barn vill haka på. Han som alltså har sina barn exakt noll nätter per år och inte direkt behöver vila upp sig från dem 😉

Jag älskar mina barn och jag älskar att göra saker med dem, och vi gör det.

Men ibland så gör jag saker som de inte får följa med på. Går ut och dricker svinmycket öl;) eller åker till New York.

Jag ser inget konstigt i det.

De flesta av ungarna skulle heller inte uppskatta NY eller London som vi var i förra året. Det är alldeles för mkt gå och titta på saker för att de ska trivas.

I min familj bestämmer jag. Jag utgår alltid från det som jag är övertygad om är bäst. Jag försöker jämka och fixa.

Trixar och trollar med knäna för att få det att funka.

Sen har jag den oerhörda förmånen att ha föräldrar som bor nära och som är villiga att ta hand om mina barn när jag behöver hjälp. Som gör att jag kan få sticka iväg helt ensam ibland.

Det tänker jag inte be om ursäkt för?

Jag är oerhört tacksam att få möjligheten att åka iväg och släppa allt i några dygn.

Det tänker jag inte heller be om ursäkt för?

Det ger mig kraft och styrka att orka fortsätta vara en hyfsat bra morsa.

Jag vet att vissa människor får väldigt mycket sticks i ögonen av vad andra människor gör, det måste vara lite jobbigt att vara sån.

Men jag vet också att de allra flesta av er inte är sådana?

Så. Då har jag sagt det:)

Nu ska jag sova kanske … men vi hörs ordentligt i morgon !!

Natti natti ❤️

Kommentarer

 1. Annika

  Gå in på Aftonbladet Plus – 1 kr – men glöm inte att säga upp det (läs villkoren) – 205 tips om New York!
  Jag var själv där -88 på bröllopsresa – det känns som om man går omkring i en film. Sååå häftigt!
  Kram

 2. Susanna

  Känner mig tjatig som kommenterar igen 🙂 men idag promenerade vi till Grand central station den är maffig att se inuti läste nånstans att flera filmer spelats in där. Därefter gick vi till Rockefeller center där skridskobanan var öppen 🙂 åkte upp i Top of the rock och jäklar vilken utsikt wow lite dimmig dag men vi såg mycket ändå. Är det dimmigt så meddelar de när man köper biljetten så man är beredd när man åker upp. Fikapaus i central park och sen promenad söderut till Times Square och ett stopp på Macys för shopping. Vi bor på the Redbury hotell ett bra hotell på 29 East nära till det mesta. Hoppas ni får en fantastisk upplevelse i morgon bär det av hemåt igen. Jag är en riktigt dålig mamma dom varit i Austin en vecka innan jag kom till NY och lämnat tre barn hemma 🙂 kram

  1. familjenannorlunda

   Inte ett dugg tjatig!! Jag älskar tips och när de kommer från dig som är där och helt klart väldigt nöjd är det extra kul:)
   Så tack!!

 3. Mammafrida

  Mina barn hatar att besöka städer och glo på grejer, de slipper.
  Jag och maken åker iväg o njuter av sevärdheter, hotell och gå omkring o göra inget.
  Sen tar vi med barnen på typ Liseberg el djurpark eller tälta vid havet så de får sand o vatten ?
  Skjut oss oxå ?

 4. Hanna

  Men det är väl för bedrövligt att du ska behöva förklara dig för att du vill åka bort med din syrra några dagar. Småsinta avundsjuka människor det finns alltså ???

 5. Hanne

  Här kommer några New York-tips:
  Jogga i Central Park – helt underbart!
  Besök ett Whole Foods (fantastisk ekologisk matvarukedja och foodcourt brukar finnas inne i butikerna – så inspirerande!)
  MOMA och Naturhistoriska – fantastiska museer.
  New York Public Library – obeskrivligt fint.
  Ät en massa bagels!
  Promenera över Brooklyn Bridge – ett måste!
  Kolla upp restauranger och boka ett par restaurangbesök redan innan resan så att ni inte bara hamnar på tråkiga turistfällor.
  Gå på en musikal på Broadway – boka innan!

  Ja, det var några av mina bästa tips! Trevlig resa!

 6. Maja

  När vi reste till NY med våra tonår barn ( jag har 2 döttrar, maken 1, ett år mellan) blev det väldigt lustigt i inresedisken. Ingen lyckades svara rätt på hans frågor? Is she your mother var frågan makens dotter fick och hon svarade givetvis NEJ? Sen blev det fortsatt förvirring Ang släktskap innan vi släpptes in i landet men in kom vi??

 7. Marie

  Du gör helt rätt i att resa bort utan barn! Jag & maken reser bort 1-2 dygn 2 ggr/år. Man behöver det och ska inte ha dåligt samvete. Så länge barnen har det bra när man är borta, och det har de ju 🙂

 8. Camilla hockeymamma

  Det enda jag har att säga är att tänk på vad du har på dig speciellt om du tänker gå in på en enda sevärdhet,,så slipper det pipa och ha sig i alla säkerhetskontroller och de är många.

 9. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Är det inte lite typiskt svenskt att referera till sig själv som norm? Tänker alltså på folk som klagar på hur andra gör eller lägger sig i? Det är lika tycker jag med allt. Om någon haft en dålig upplevelse på en förlossningsavdelning så berättar man att ”det stället är uselt, för jag har minsann fött där och det var jättedåligt”, eller ”När jag gick i skolan hade jag minsann en lärare som var psykopat så därför är alla psykopater som jobbar som lärare”. Jag påstår inte att människors upplevelser eller livsval är fel eller dåliga, men kan man liksom inte tänka outside the box och inse att, det är INTE lika för alla och alla GÖR inte lika för vi är alla OLIKA? Därmed så är det heller inte så att ditt ”rätt” är någon annans ”rätt” :).

 10. Pernilla Eklund

  Hej Carola, såklart att du ska åka och njuta på din resa. Barnen har det hur bra som helst hemma.
  Tycker det är viktigt att barn ser att även vuxna har ett eget liv utan barn. Barn ska växa upp med att det ska vara kul att vara vuxen och kunna hitta på egna grejer. Då får de en positiv syn på vuxenlivet och att de inte bara innefattar att serva familjen.
  Ha en underbar resa och njut ?
  Kram Pernilla

 11. Pia

  Äh lägg av Carola! Klart alla andra känner dina barn bättre än du! Klart de kommer lida. Naturligtvis ska du prioritera att vara hemma med dem, för ska du sova borta fem nätter kommer du ju bara få 360 nätter per år hemma-och det är på tok för lite. Märkligt att du prioriterar så konstigt, låta mormor och morfar få ösa kärlek och uppmärksamhet över sina barnbarn, att du får lite hjärn-frist och att ni alla får längta lite. Jösses, så fel du har!
  Och innan nån självantänder så är detta inlägg helt ironiskt.
  Ha så himla kul, både du Carola och syrran!

 12. Tant H

  Den som ingenting gör den gör inga fel!
  Därför har jag i hela mitt vuxna liv fullständigt struntat i vad folk tycker – därför är jag Lycklig!
  Trevlig resa och tack för möjligheten att läsa Bloggen.

 13. Karin

  Jag skulle välja ett rätt centralt hotell så att det är enkelt att gå upp på rummet under dagen. Sist bodde vi nära bussterminalen vilket var smidigt till och från flygplatsen. Nära Times’ square. Finns även outletaffärer nere på stan. Ska ni ge er på någon av de stora turistfällorna – köp biljetter i förväg. Köerna är osannolikt långa ibland. Dömer ingen annan men själv älskar jag att resa och uppleva med mina barn och de älskar att resa lika mkt som jag. Beror kanske på vilka vanor man har i familjen men det är nog väldigt ovanligt att tonåringar inte vill åka till London och New York. Du får väl tacka och ta emot att just dina barn inte vill resa.

 14. Hanna

  Klart att du ska åka och njuta av att bara vara! Jag behöver också vara bara själv med någon väninna ibland. Gå ut och äta gå på bio. För att tanka energi och ha KUL.. Res och njut. Fäder får tydligen resa men mödrar ifrågasätts alltid.

 15. Susanna

  Hej Carola! Är i NY just nu för första gången. Vilken stad! Som du skriver bara gå runt och känns in atmosfären är så häftigt. Idag promenerade vi från East 29 street där vi bor söderut genom chinatown bla och kom till Ground zero som jag kände att jag verkligen ville se, det var en speciell stämning där. I närheten finns som en outlet century 21 som vi kikade lite på. Vi promenerade även till Brooklyn bridge som vi sen gick över vilken utsikt och man ser frihetsgudinnan från bron. I morgon ska vi åka upp i Rockefeller center top of the rock många rekommenderar detta torn mer än empire ska bli spännande. Ikväll var vi även och tittade på Madison Square garden eftersom Rangers hade hemmamatch och de då tänder upp arenan i Rangers färger rött & blått ja jag är en hockeynörd :). Central park och har även gått tips om high line park som är en gammal järnväg. Hoppas du får en fantastisk resa det är du värd! Kram en trogen men dålig på att kommentera bloggläsare 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing