Allmänt

The Reaper

I går fyllde ju Trixie år, och familjen ville komma på fika:)

Men eftersom födelsedagsbarnet själv hellre ville gå på bio med kompisar och sen på stan, så fick ju vi andra hoppa över fikat. Nu har vi firat tre födelsedagar på kort tid, med fika och tårta så jag fattar att hon ville göra annat.

När syrran messade och var lite deppig över det uteblivna fikat så bjöd jag snabbt in henne på trädgårdsröj i stället;) Det var märkligt nog fint väder, det är ju inte det vanliga, så jag tänkte att jag var tvungen att passa på.

Men först- basket.

Det började för Lovelia för några veckor sen, och för Jamie förra veckan. Efter att vi var där söndagen innan klockan nio.,,,;)

Förra veckan k a n s k e jag hade lite ont i håret och struntade i att gå dit;) men eftersom Lovelia redan är hemma där så var det liksom inga konstigheter. Hon och några andra tjejer födda 06 får vara med på 11:ornas träning en halvtimme, sen börjar deras i andra änden av salen. De delar av den med nån slags draperi. Aldrig sett den varianten förr, men det funkade fint, som en stor tung ridå. Sen får Jamie vänta på henne tills hennes träning är slut, men då har han i sin tur några 11:or att leka med. Det är pappor med barn i båda lagen som coachar:)

Okey jag säger det nu, rakt av och utan krusiduller, ni får skjuta mig om ni vill:

Fy fan vad tråkigt det är att sitta och kolla på ungar som tränar.

IMG_3849

Träna själv – superkul.

Kolla på andra som tränar – skittråkigt. Ungefär så här tråkigt faktiskt;)jamie

Det är så gulligt, för Jamies årskull har små basketbollar ♥

Jag kommer inte att sitta här och häcka varenda söndag det är då ett som är säkert. Lovelia och Jamie kan gå dit själva, det är liksom inga problem. Okey då i vinter kan jag skjutsa dem.

Jag fick ont i rumpan av att sitta på en hård bänk, och jag höll på att frysa ihjäl för det blåste från nån ventilation. Mycket gnäll blir det;) men vafan. Basket är ändå alltid inomhus, stort plus:)

Det är toppen att barnen har aktiviteter, missförstå mig inte. Men, det är DERAS aktiviteter och inte mina. Jag ser inte vitsen med att föräldrar sitter av tiden i stället för att göra något vettigare. Städa, tvätta eller så;)

Nä, alla gör som de vill såklart, men jag kommer aldrig tycka att det är kul att kolla på. Matcher är en annan sak, såklart.

Okey fire away, jag duckar;)

 

Efter att basketen var slut, (och det var lite kul att kolla iaf) så åkte vi hem, och jag gjorde en stor kopp kaffe och värmde upp mig. Som jag frös! Sen kom syrran så det var bara att hoppa i jobbarbrallorna och gummidojorna och se köra igång.

Vi plockade upp massa skräp från gården, ungarna tryckte in alla åkdon i carporten, jag misstänker att det ser ut som en bilskrot där inne nu, men det hann jag inte kolla:)

Sen ägnade jag en lång stund åt min öl.

Ni vet vilken jag snackar om….

ölJag har ju plockat ur dem ur kylskåpet och sanerat det, men sen råkade jag visst ”glömma” att ta reda på själva glassplittret och ölsörjan…

Jag ställde ner alla flaskor, hela och trasiga om vartannat i en plastlåda, för det var ju frusen öl överallt. Det måste liksom tina. Och allt splittrat glas…bah. Där har det sen stått, ute vid en buske och liksom mojsat till sig.

Bara att dra på plasthandskar och försöka låta bli att andas genom näsan, för det luktade som en helt vanlig ölspya. Fy satan. Ex antal slemmiga sniglar hade krupit ner och dött en himmelsk död och bidrog till odören.

Nu ligger hela backen på tippen:)

Flaskorna i återvinningskärlen såklart och backen i brännbart.

Vi packade in sopor och återvinning i syrrans bil och körde till tippen och kastade. Sen körde vi hem till mamma och pappa för att plocka paradisäpplen. De har ett stort träd på framsidan som ger miljoner och åter miljoner små äpplen. När de var borta så har syrran plockat massor som mamma sen gjort saft på, som hon sen nog kokar gelé på eller nåt, vad vet jag. Jag äter absolut inte gelé, det är totalt vidrigt.

Sen har hon krattat och åkt till tippen med flera kassar och nu tänkte vi ta de sista.

Vi ruskade i trädet för att få ner de som sitter fast och de ramlar ju ner, faller hårt i huvudet på en;)

Jag skulle vara lite smart och ställde mig på staketet, sträckte mig upp och högg tag i en gren högt upp och ruskade. Massor av äpplen trillade ner, och jag skakade vidare. Plötsligt försvann staketet under mina fötter och där hängde jag i en jäkla gren;)

”Hjälp!!” pep jag, och syrran fattade ingenting först, och där dinglade jag som en rätt osmidig och baktung apa, och försökte få ett bättre tag så jag inte skulle ramla ner och slå ihjäl mig på staketet som alltså var lite för ruttet för att stå på. Trevade med fötterna efter fotfäste och beredde mig på att det skulle göra ONT. När syrran väl fattade så började hon ju skratta, och jag med, och då kan man ju inte hålla sig fast, så jag fick på något vis tag i en gren lite längre ner och så fick jag fötterna på staketet igen och kunde hyfsat värdigt komma ner på marken igen. Puh!

Jaha, så nu måste jag laga deras staket också:D

Tills vidare så tryckte jag fast det så gott det gick…tänkte mörka det, och sen förvånat säga ”Nämen va?? ” när pappa berättade att det gått sönder om nån vecka eller så;)

Haha, nädå. Så jobbar inte jag. Man måste ju dela med sig av sina bloopers.

 

Vi krattade upp massa äpplen och åkte sen och kastade dem.

fallfrukt

 

Paradisäpplen är små och skitsura. Gulliga men jobbiga.

Men nu är det inte så många kvar som kan ramla ner i alla fall.

Sen åkte vi in på affären och handlade middag. Jag har gått och kikat på en Halloweengrej sen de kom in på Citygross, och visat alla ungarna, och alla säger: Ja, mamma köp den!

Idag gjorde jag det:)

The Reaper

Vi gillar sånt här, och samlar på oss det vi kan. Förutom The Reaper här, så har vi lite olika varianter av spöken, zombies och annat otäckt.

halloween

help me dollarstore

halloweenJag gillar dödskallar, har alltid gjort kommer alltid att göra. Moget eller ej, vem bryr sig:)

Jag önskar att Halloween var lika stort här som i många andra länder för det är ju helt galet kul. Och alla pumpor lyser upp det gråa mörkret. Mina barn har stora planer på att vi ska ta oss till Gröna Lund under höstlovet, eftersom de för första gången ska ha öppet då, och med Halloweentema. Jag hoppas att vi kan göra slag i det! Planerna är så, men vädret avgör. Jag vägrar att åka dit, betala massor och sen frysa sönder.

OM folk bara kunde lära sig att Halloween är en sak, och All helgona en annan, så skulle det bli enklare och de skulle inte bli så kränkta;)

 

Nej, men om man skulle ta och göra lite nytta nu då?

Jag ska skriva en dialog minsann, med bara repliker helst, och det ska framgå vissa specifika saker. Sen behöver jag jobba undan en, eller om det är två kanske, uppgifter till så jag inte behöver känna mig stressad av det när vi är borta. Fördelen med att plugga på distans:) Sen får jag ladda ner de böcker jag kan på Nextory och passa på att läsa på planet.

Och sen handla, skura ur frysen först som nu nästan är tom, och fylla den igen. Och tvätta…. något hände under helgen och jag tror bestämt att våra handdukar har dubblerat sig? Märkligt.

Okey, laters kompisar ♥

Kommentarer

 1. Nettan

  Jag blir sjukt rastlös av att bara sitta och vänta tills barnens träningar är slut, nu är det visserligen några år sedan men snart är det väl dags igen… för mig slutade med att jag blev ledare istället i barnens grupper på gymnastiken, utan kunskap men med en härlig inställning att hellre vara delaktig ön sitta och titta på omklädningsrummets oerhört tråkiga väggar…. 😉

 2. maria

  Jag gillar det, kul med lite läskigt pynt o roligt för barnbarnet ,köper nåt nytt pynt vart år
  Sen har jag många kära anhöriga på kyrkogården, däribland min äldsta son, han älskade halloween, så då firar jag Alla Helgon genom att göra fint där o tända ljus
  Det ena behöver ju inte utesluta det andra, o hösten är så grå o trist i övrigt så det behövs lite som piggar upp
  Maria i Skåne

 3. Stina

  Jag tänker så här.. varför ger vi inte bara upp med halloween i Sverige? En händelse som man sent omsider försöker införa i Sverige (köpmännen), och efter så många år av försök så vet Sverige inte när det ska firas ändå! Man firar på olika dagar, det finns många versioner på NÄR det SKA firas, vissa går all in, andra inte alls. Jag tycker som du att det är jättekul, men jag inser ändå att kanske det här inte var nåt för Sverige ?

  1. familjenannorlunda

   Jag håller med på ett sätt, men samtidigt vill jag inte hålla med:) Jag älskar att det händer nåt på hösten och önskar att folk kunde uppskatta det överlag ?
   Men visst har du rätt:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing