Allmänt

Gröna Lund I Halloweenskrud:)

För åtta år sen var vi i Tyskland på Europa Park 

Det är en av Europas största nöjesparker, och den var i full Halloweenutstyrsel, otroligt mäktigt. De hade 100.000 pumpor och massa skelett och annat läskigt utplacerat i parken. Så coolt och så ballt.

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva något ens i närheten av det i Sverige, men nu har Grönan storsatsat på Halloween:) Redan i somras så gjordes det massor av reklam för det, och ungarna hoppades att vi skulle kunna åka nu på höstlovet.

Jag lovade inget, eller bara nästan, för att lägga ut de pengarna det ändå är, för att åka dit och frysa ihjäl det gör jag bara inte. Jag sa att om det är okey väder:)

Och det var det ju.

Min resekamrat till Danmark, även min roomie där, Heidi, är journalist och har en sida som heter Familjeparker. där hon recenserar just familjeparker av olika slag. Även Grönan i Halloweenskrud, och det var hennes ord som fick mig att bestämma mig.

Om man beställde online så kostade ett Allt i ett paket 375kr/person. Brrrrr! Men vafan! Vi åker! 🙂

Onsdag var den enda dag som skulle funka för alla som ville med, och vi bestämde det. Grönan var öppet 12-22 och vi kom dit runt halv ett, eller om klockan var ett.

Jag skulle gå och printa ut våra biljetter och åkband, och vet ni vad jag gjorde?

Jag gick före hela långa kön!!!

Helt omedvetet, måste jag ändå säga, jag trodde på riktigt att de köade för att komma fram till en bemannad lucka, och den här gör -det-själv-skärmen var tom. Nån som bytte bort den mot den bredvid sa att den inte funkade, men det gjorde den visst. Marcus var med mig och såg sen lite fundersam ut, och när jag vände mig om hade Janelle och Simon ställt sig i kö….? Men vafan?? Fy farao vad pinsamt! Jag tränger mig liksom inte… jag kan vänta på min tur i evighet och tycker att det ska vara RÄTTVIST, men nu gick jag före säker hundra personer…. Förlåt!

Men det var ju bara att liksom bita ihop, le lite korkat och ta mig tillbaka längs kön.. Ingen såg speciellt arg ut iaf, så kanske att det inte märktes:)

 

I alla fall, vi kom in på Grönan och jag vill verkligen ge dem tio av tio kvastar för sitt makalösa förvandlande av tivolit! Pumpor överallt, halmbalar, spöken., gastar, läskiga och mindre läskiga saker och figurer.

På den lilla sidan, där barnkarusellerna finns var det bara snälla häxor, som gick runt och pratade med barnen. Här vid en superstor kittel som det kokade något i;)

IMG_4780

Jag hämtade upp vinterjackor, och vi hade långkalsonger på. Jäklar jag hade glömt hur knöggligt det blir under jeansen! Men våga vägra frysa. På dagen var det en jättefin höstdag, men det började regna vid 17, helt enligt prognoserna.

Pumpor och fågelskrämmor. Och en Trixie:)
IMG_4784

Tekopparna var nu Häxkitteln, tror jag. Men jag fattar inte, hur gör man? Målar man om dem, eller är det nån slags svart överdrag? Kändes som nåt gummiaktigt.

IMG_4786

De här coolingarna då:)IMG_4790

Loppan och Jamie.
IMG_4792

I de små bilarna satt ett skelett:)  Ungarna som hamnade bredvid det satt antingen långt bort eller jättenära;)

IMG_4818 IMG_4817

Vi kollade på barnshowen, de trollade och det var helt okey:) Inte det bästa jag sett men helt klart bra klass.IMG_4815

Inget filter på  bilden under, visst är den fin?gröna lund

Spanska trappan heter visst passagen mellan stora och lilla delen, och den var förvandlad till ett majsfält:) Med massa pumpor och majsplantor. Och här kom de läskigare invånarna fram…:)IMG_4794

gröna lund halloweenJamie ville inte riktigt gå med på att det var sådär majs växte, och jag förstår honom. Jag var 20 innan jag fattade hur ananas växte;) Jag var på en ananasodling på Hawaii, en Dole, och pappa stannade bilen så vi kunde gå ut och titta på hur de växte.

Vet ni det?? 🙂

 

PÅ den stora sidan gick vi direkt till Lustiga huset som veckan till ära fått ett extra O framför sitt namn  – Olustiga huset. Och ja, det kan man säga. Det var massa läskiga clowner som sprang runt och skrämdes där. Och den här cirkusdirektören stod utanför och höll låda. Vågade inte ta en bättre bild på honom 🙂 för då skällde han lite på en, eller så fick man sjunga en sång i mikrofonen eller så;)

IMG_4799

Okey, dagens mammabikt här då.

Jamie är sex år gammal. De här extra attraktionerna var åldersrekommenderade, nio eller elva år typ.

Som den ansvarstagande morsa jag inte alltid är;) så tog jag med honom in, väl medveten om att han skulle bli rädd. Men, alternativet var att lämna honom ensam utanför och det kändes värre.(eller att JAG skulle behöva stå utanför med honom…..hu)  Alltså fick han följa med in på Olustiga huset, Zombiezonen och Motell Hell.Taskigt va?

Han var rädd, men det som inte dödar härdar;)

Jag pratade noga med honom om att det bara var på skoj, att det skulle skrämmas men att ingen skulle röra honom, bara skrämmas. För så är dealen.  Sa att jag var där, och att inget var farligt då:)

Och sen höll jag honom i handen, eller mosade in honom i min jacka och ledde en cool liten kille igenom det läskiga.

Så jobbar jag.

Jag känner mina barn och vet att de inte fryser till is eller får panik och att de är rätt så tuffa och tåliga. Jag skulle inte göra det annars. Den som drabbades mest var jag:) hehe, på så vis att jag, för att skydda honom mest stressade igenom det roliga, och inte kunde bli skrämd själv. Lustigt att man kan fokusera på nån annan, som är beroende av en, och då liksom mest bli trött på att de smyger upp bakom en;)

Det var läskigt som sjutton, men skitkul och suveränt gjort.

Motell Hell…..
IMG_4805

Storyn är att Beata Frick som äger motellet, som är byggt på nån slags offerplats, tros ha dödat sina sju barn, och nu vill hon ha nya….därför försvinner gäster mystiskt 😉

Man fick inte fota där såklart, men man fick liksom checka in i en reception och sen gå till sitt rum, nummer 666, the number of the beast;) Och på vägen hände det läskiga saker. Turen inne i huset var kort, för det var över en timmes kö….men värt köandet. Speciellt som det började regna just när vi hamnade under tak;)
IMG_4823

Direkt efter så gick vi till Zombiezonen.
IMG_4806

Här har Gröna Lunds anställda drabbats av nåt virus och blivit zombies, så man går in på egen risk, med militärer som helst vill att man ska gå ut;)

SÅ jäkla bra!! Zombisar i kiosker, på golvet, i olika miljöer man känner igen från tivolit, men med blinkande ljus och sådär domedagsstämning:)

Byggställningar och avspärrningar, och helikopterljud med strålkastare som letade på marken. Riktigt riktigt trovärdigt. den öppnade 17.30 och det av förklarliga skäl, det behövdes mörker för att bli riktigt coolt.IMG_4808 IMG_4824

Vi åkte även spöktåget, Blå tåget, och då ska det ha varit riktiga människor där inne i mörkret…jag tror jag ”såg” två, och jäklar vad läskigt det blir bara av vetskapen att nån finns där….

Dekorationer av de mer skrämmande slaget överallt. Och jag menar  ÖVERALLT:

IMG_4809

I den stora fontänen framför scenen klättrade den här besten upp ur marken….
IMG_4811

Lite mer skräckinjagande utan posande ungar framför..:)IMG_4813

Och på kvällen blev det ju ännu häftigare med ljussättningen som gjorde att det såg ut som bränder.gröna lundVi missade House of even worse nightmares, spökhuset, för de jäklarna hade först 75+ minuter kö och det regnade ordentligt. Jag hade tagit med regnkläder, men ändå. Jamie ville inte, han var nöjd, men tills sist ville han ändå följa med in:)

Men då hade de stängt:( Typ en halvtimme innan tivolit, det är uselt.

Janelle och Simon gav upp vid 19.00, och tog med sig Novalie hem, medan Marcus avvek för att fixa lite saker, vi hämtade upp honom på vägen sen. Kvar blev jag, Corrinda, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie.

(Patricia och Robban ville/kunde inte följa med.)

Vi såg en fantastisk eldshow, i ösregn, den var riktigt ball, och högljudd jag var alldeles lomhörd efter att ha stått vid en högtalare…sen väntade jag i en evighet på Jordan som var och åkte Twister, Det är en berg och dalbana och jag trodde väl inte att han skulle åka den hundra varv, och ville inte att vi skulle missa varandra så jag stod där… till sist blev jag orolig att nåt hänt.

Dagens mammabikt nummer två – det tog typ en timme innan jag började fundera på om han blivit kidnappad eller så, och då hade jag varit irriterad en lång stund först;)

Men en tur till Twisters fotovisning visade en Jordan på bild och jag väntade där. Han hade åkt en tio gånger eller så…:) Vissa av mina barn har liksom inga gränser när det gäller skräck och endorfinkickar.

Jag hann åka Kvasten tre varv, och sen var det toa och så stängde parken klockan 22.

 

Blöta om fötterna, men varm för övrigt, inte tjejerna med converse de frös, men de flesta var i fin form, så tog vi oss till bilen som vi parkerade på samma ställe som sist. Då kunde man lösa en biljett för typ 55kr, nåt samarbete med Grönan, men nu fick jag pröjsa 277 galna spänn…

Det kostar att ligga på topp kan man säga:D

Det hade varit trevligare om det INTE regnat, men det hade även kunnat vara svinkallt och blåst småspik och det gjorde det inte. Vi hade en fin dag mellan 12-17, och en regnig mellan 17-22. Rättvist. Alla karuseller kunde hålla öppet, och det var inte för kallt för att åka de fränaste:)

I somras åt vi på restaurangen som heter Kaskad. Jag har fått bita ihop och låtsas tycka det är okey i många år, för kaskad för mig, är en spya. En kaskadkräkning är exakt vad det låter som, och jag har kräkfobi.

Men den har varit bra, ok mat och inomhus. I somras var den inte lika bra, och vi valde bort den igår. Till förmån för hamburgerhaket vid slänggungorna. Helt ok faktiskt.

När vi gick ut därifrån hade det mörknat. Vi stod och kollade på ”kyrkogården ” de anlagt där, när jag plötsligt såg en Reaper/Lieman som stod precis intill Janelle. Jag nickade dit och sa att hon borde nog kolla dit, och det gjorde hon och hoppade högt:) Haha, vi garvade rått åt henne, Novalie hängde lite på mig på höger sida och så flinade Janelle och sa : Tja, du kanske skulle kolla själv;)

Och den som lutade sig lite på mig var inte Novalie utan en annan reaper;) Gosh!

Haha, sånt där tycker jag är skitkul:)

 

Jag hade som sagt beordrat på kidsen långkalsonger och vinterjackor, och sen regnponchos. Det behövdes.

Mina fina nya skor jag köpte i New York var toppen på dagen, varma och goa att gå i som de Sketchers de är, men blev aningens genomvåta när det regnade.

sketchers

Jag tror inte jag visat dem här, bara på instagram?

Men de är köpta på en turistbutik vid Times Square, på rea, 300 kr-ish, mot 999kr på Zalando. De fanns i svart och grått med, skitsnygga de med och jag kunde inte bestämma mig, men eftersom de här var de jag såg först och blev förtjust i, plus att jag köpte en annan modell i svart så fick det bli de lila.

Jag hade inga vettiga vinterskor, så de här både kändes som en klok investering.

Till skillnad kanske från den LAPD t-shirt och keps jag också köpte;)

Jag har ju ont i fötterna, och det här är som att gå på bomull. I går som blöt bomull, men de värmde faktiskt ändå. Och jag TROR att de ser okey ut nu när de torkat…

 

I alla fall. Gröna lund. Ni ska ha en stor high five för er Halloweensatsning, mina barn har redan bestämt att vi från och med nu ska åka dit två gånger om året:)

Ni får jättegärna skicka hit ett gäng fribiljetter bara;)

Tio kvastar och tio zombies av tio möjliga 🙂

gröna lund

Kommentarer

 1. Sanna

  Hej, hoppas att du och Mirka startar podd! Jag har två veckor i rad missat er för att det ni lagt ut hunnit försvinna….

 2. Anna Göransson

  Fy vilken mardröm det hade varit för mig att vara där Ha ha Jag är 46 år och har fobi för utklädda människor alltså riktig fobi jag springer därifrån och börjar gråta. Min dotter som har egna barn skrattade åt mig en gång när vi var på ikea och Bamse och Lillaskutt var på barnavdelningen,jag fick panik och dottern skrattar åt mig och säger men mamma inte är du väl rädd för bamse!! Jo det är jag jag lovar!!

 3. Malin

  ”Men, alternativet var att lämna honom ensam utanför och det kändes värre.(eller att JAG skulle behöva stå utanför med honom…..hu)”
  Förstår Inte, varför kunde inte vänta utanför med honom..? Att du vet bäst vad barnen blir rädda för, tvekar jag inte en sekund på, du känner dom ju bäst! ❤ Men du skriver ju också att det var läskigt som sjutton, och du är ju ändå vuxen..?

  1. familjenannorlunda

   Haha jag visste det:) men kunde inte låta bli att kolla hur lång tid det skulle ta innan nån kommenterade det?
   Jag har heller inte sett det här så det är väl självklart att jag ville det?
   Och Jamie ville ju han med, även om han var rädd.
   Nej det var inte läskigt så man blev rädd på ett otäckt vis, utan kul läskigt:)
   Skitkul med skräcktvist:)
   Och Jamie var cool och har inte fått några bestående men, sover hela nätter och är stolt som en tupp ?

   1. Malin

    Jag ställde bara en fråga, var inte ute efter att kritisera dig.
    Jag undrade på riktigt, för att jag inte förstod av texten varför du inte kunde vänta utanför. Och det var du själv som skrev att det var ”läskigt som sjutton” – hur ska jag kunna veta att det är = ”kul läskigt”?
    Ser inte i min kommentar att jag skrivit något om Jamies välbefinnande heller, utan jag ställde faktiskt bara en fråga. Men det ska jag låta bli hädanefter 🙂

 4. Agneta

  Ok, jag förstår att du varit fler gånger på grönan. Men vilket är bäst Liseberg eller Gröna Lund.?Jag har bara varit på Liseberg.

  1. familjenannorlunda

   Jag vet inte, de är så olika:)
   Grönan är pyttelitet och trångt medan Liseberg har mer ytor. Karusellmässigt är de rätt lika tycker jag, båda har sina värstingar och fina barnområden.
   Nä jag kan inte avgöra men båda är helt klart värt ett besök ?

 5. Ella

  Vilken mysig dag ni verkar ha haft! 🙂
  På tal om funderingar kring hur grönsaker/frukter växer, så är brysselkål hur märkligt som helst?? Ananas är coolt, men har forfarande svårt att acceptera brysselkålen. 😉

  1. Lotta

   Oj, det stämmer verkligen att man lär sig något nytt varje dag. Har aldrig tänkt på hur brysselkål växer, så nu har jag googlat. Tack för att du gjorde mig nyfiken, för det var kul att se. Men kan verkligen hålla med dig, att man har svårt att acceptera att det är så dom växer 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing