Allmänt

Helgen med Mirka:)

Hela helgen har jag haft min partner in crime här, nämligen Mirka. Hon kom på fredagskvällen och hamnade direkt vid middagsbordet där vi andra satt kvar. Där satt vi sen kvar till sist, och förflyttade oss sen en sväng in i soffan. Snickelisnackade länge och kom inte i säng förrän långt efter midnatt.

Jag sover inne hos killarna när hon är här, så hon får mitt sovrum för sig själv:) Det kan hon behöva så hon kan sova ut lite. Jag bäddade dit en extra madrass i Jamies säng för det var lite hårt sist, men nu blev det så mjukt och skönt att jag funderar på att flytta in dit för gott. De har heller inga persienner eller rullgardin för jag har visst glömt av att sätta upp det. Tja det är ju bara ett år sen eller så som jag målade om i deras rum och tog bort allt;) Men det gör att man kvicknar till fint av dagsljuset. Ja, om man går upp efter att det blivit ljust då vill säga;)

Jag sover ju alltid så länge jag kan och har inga problem med att sova länge, och det gjorde jag även i helgen, och det gjorde även Mirka:)

Hon brukar alltid vakna med tuppen oavsett om det behövs eller inte, men nu tror jag minsann hon fick sova ut ordentligt. När jag kvicknade till igår så hörde jag henne inte utan låg kvar en stund och surfade innan jag masade mig upp och duschade. Hon klev inte ut ur rummet förrän det var efter lunchdags;) Haha, men i ärlighetens namn hade hon varit vaken en sväng tidigare. Doris kom och gosade in sig med henne och då är det svårt att låta bli att somna om:)

 

Sen lallade dagen på, vi åkte och handlade lite, lagade mat och sen gjorde vi oss i ordning för att göra staden osäker.

Jag satte mig tillrätta och Corrinda fixade till mig, det är ju väldigt behändigt att ha tonåringar som gillar att fixa fejset på morsan;) Vi snackade, lyssande på musik och så småningom tog vi bussen ner på stan.

Först en sväng på O´Connors och lyssna på livemusik innan vi hamnade på Level.

Det var rätt segt med folk ute, men många var Halloweensminkade, En del mer andra mindre, men lika kul för det. På toadörrarna stod det Infected, Not Infected så det var bara att välja;)

Där satt vi sen och snackade vidare, drack öl och hade det oförskämt bra. En kväll av den bättre sorten.

När de stängde så gick vi till Max för det obligatoriska nattmålet, och vi valde en halloumiburgare med avokado och gud i himlen vilken jäkla god burgare!! Jag är inte jätteförtjust just i Max, men den här bevisade att det alltid finns ett undantag.

Sen taxi hem, med en väldigt pratglad taxichaffis, och så var det tack och godnatt:)

 

Sov som en stock, och mådde finfint när jag vaknade. Trött bara, men det är liksom mitt normaltillstånd så här års. Vi har sen mest bara hängt och snackat tills det var dags för Mirka att åka hemåt igen.

Härligt att få rå om henne såhär:)

 

Jag lade mig och läste en av de böcker jag ska läsa innan nästa föreläsning, som är 17 november. Då åker jag till Växjö igen, och det ska bli kul. Sen har jag lagat mat. Igår så gjorde vi nåt vegetariskt som det inte direkt var strykande åtgång på;)

Pulled…nånting, Typ soyaböna. Corrinda och Patricia vill att vi ska äta mer vegetariskt hemma och jag tycker det är gott, men jag kan liksom inget av den sortens matlagning. På Citygross i fredags hade de superbra pris på lite olika vegorätter, bland annat det här. Okey, det var inte så gott:)

Vi åt det med strips, bea och tzatsiki och det blev massor kvar. Idag hällde jag på krossade tomater, ärtor och morötter och serverade det med ris. Betydligt godare så, men ändå inte nån hit.

Då vet vi det:D

 

Lovelia kom hem från basketträningen med saffran som ska säljas. Nu börjas det om med alla de här jäkla säljgrejorna…bah.

saffran

Jag har bakat på den här varianten förr och vet att den är bra, så jag köpte två, Mirka gjorde det samma. Enda problemet nu är ju att jag rimligen måste baka lussebullar:D

Eller göra den där goda grejen med fisk och saffran vad det nu var…men nä det bli lussebullar. Jag har ett bra recept där de brukar bli sådär saftiga och goda, men det var länge sen jag bakade själv nu. Just saker som ska jäsa och sen jäsa om tycker jag är ruggigt tråkigt. Jag hinner ledsna redan när jag vevat ihop den första degen liksom.

Jaja. Kidsen får hjälpa till så blir alla happyhappy.

 

De är däremot inte speciellt Happyhappy över att skolan börjar i morgon igen, lovet gick alldeles för snabbt tycker de. Det tycker ju jag med:) Nu har jag inte lov i min skola, vilken jobbig upptäckt det var;) Att gå i skolan UTAN lov….!! Men, eftersom jag pluggar på distans så spelar det ingen roll, jag anpassar min tid som jag vill:)

Jag har vansinnigt mycket att läsa nu, skönlitterära böcker men inte i min vanliga comfortzone direkt. Jag är ju inte direkt intresserad av gamla klassiker så det är en utmaning, jag tenderar att somna om det inte faller mig i smaken;) Otroligt lärorikt, men kräver disciplin. Jag undrar om det är nu man ska göra sådär som man hör att ”alla” på universitetet gör – hyr filmen i stället;)

haha.Nädå.

 

Nu ska jag hoppa i säng och sova lite, har suttit här och kikat på Notting Hill med ett halvt öga, tänk att den alltid gör så att man fastnar. det är inte ens en favorit:)

Vi hörs i morgon igen!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Josefin

  Några tips på goda vegorätter 🙂
  – Gillar ni pesto? Isåfall pasta, pesto och mozarella och tomatsallad. Rosta lite pinjenötter i stekpannan att ha på toppen. Antingen gör man egen pesto på basilika, parmesan, olivolja och pinjenötter eller så köper man färdig! 😀
  – Vegetarisk lasagne. Jag brukar rosta paprika, rödlök, vitlök och squash i ugnen. Sen mixa det med krossade tomater och låta koka upp. Växla mellan tomatsåsen och bechamel (gör egen eller köp ostsås från kelda :)) mozarella på toppen och in i ugnen!
  – Sötpotatis i ugn med fetaostkräm. Bara dela sötpotatis i halvor och in i ugnen med lite salt och peppar på, sen mixar du en kräm av creme freish och fetaost som du serverar till. Om någon unge protesterar funkar det att servera stekta korvslantar till eller så.
  – Tortellinigratäng. Tortellini – antingen färsk eller ”torr”, den enda skillnaden i den här rätten är att det senare alternativet tar lite längre tid i och med kokningen. Keldas tomatsoppa – både den milda och den toscanska funkar prima! Zucchini, Vitlök, Mozarella, Olivolja
  Koka tortellinin, stek zucchinin i vitlök. Häll i tortellinin när den är färdig i en ugnsform, på med zucchinin, släng över soppan över det hela och toppa med mozarella. Kör i ugnen tills det ser färdigt ut.
  – HALLOUMI-stroganoff. SÅ GOTT (älskar halloumi) https://www.coop.se/recept–mat/recept/h/halloumi-stroganoff/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing