OkategoriseradeUtflyktVardag

Goa tjejer:)

Idag vaknade tydligen Stockholm till ett snökaos, om man ska tro nyheterna. Jag har ingen aning. Här i Uppsala var det vitt på marken men blått på himlen. Jag har fortfarande inte tagit undan studsmattorna…. alltså jag skäms ju. Men det har inte funnit tid, och har tiden funnits har vädret varit katastrof. Ursäkter;)

 

Jag var ute i garaget på morgonen och hämtade in ytterligare tre par vinterskor i Jamies storlek som såg finfina ut.

Mammabikt-dags igen då:)

Jag låter barnen ärva skor av varandra. Skiter högaktningsfullt i att man inte ”ska” det, men är dojorna fräscha så är de, och då går de vidare. Har gått utmärkt i alla tider:) Det är alldeles för mycket resursslöseri att skicka fräscha saker i soporna.

Ibland ser de dock fina ut på utsidan, medan insidan är rutten. Jag vet inte hur mina killar går, men alla de här tre var superfina förutom bak i hälen, där allt tyg var helt bortnött och det bara var ytterplasten kvar. Jaha. Bara att inse faktum då och köpa nya. Ett par var okey, men inte mer. De duger som extra och dög att gå till skolan i idag.

 

Jag lallade på hemma sen, skrev en del plugg, och sen åkte jag för att möta upp Mirka i Ramstalund. Vi skulle därefter vidare till ett ställe som heter Salnecke slottscafe. I Örsundsbro utanför Enköping.

Där mötte vi upp Nina och sen fikade vi:)

En gammal ladugård för kossor som de gjort om totalt.

Enda lilla nackdelen var att de hade massa produkter från en företag som man helst inte bör nämna vid namn;) Jag tvärnitade i dörren vid åsynen av dem, det är på något vis lika jobbigt att plötsligt utan förvarning stå framför produkterna som personerna. Men efter att ha kommit över den ”chocken” så hade vi några fantastiskt trevliga timmar här.

Stället är så fint, och fikat får guldstjärnor rakt av!

Hembakat hela vägen, smörgåsar och fikabröd, helt nybakade saffransbullar med mandelmassa ♥

Egentillverkad ost. Åk dit om ni har vägarna förbi.

När tre influencers träffas så skulle man kunna tycka att det borde levereras tjusiga matbilder …. men nope:)

Alla tre lika usla på att komma ihåg att ta upp mobilen/kameran och fota. Detta avhandlade vi, tillsammans med barn, disk, ex, taskiga typer, botox, vett och etikett, snö, bilar, frisyrer och massa annat:)

De där två, som båda är yngre än mig diskuterade även ingående Pms och förklimakterie, men då lyssnade jag och lade på minnet mer:) Hade tacksamt nog inget att tillföra. Jag må vara gammal, men märker inte av det:)

Jag har nu aldrig haft några hormonella problem någonsin så det är väl bara att tacka och ta emot. En vacker dag lär ju även jag få min beskärda del. Bah.

 

Jag gillar de här två massor! Mirka träffar jag ju ofta med Nina inte alls ofta nog, hon bor lite längre bort. Men, nu ska vi se till att träffas lite mer:) Folk man gillar ska man ju hänga med!

Vi tjattrade på i flera timmar innan det blev dags att hämta barn, och vi åkte åt varsina håll.

Älska den stora osthyveln på väggen:)

 

Hemma så var det bara till att placera rumpan i soffan och skriva. skriva, skriva. Det går framåt:)

Stoppade i lurarna för jag satt i soffan med Tv:n på, Jamie intill och radion i köket med några tjejer som snackade. Det är lite för mycket ljud för att skapa nån slags text;) så det fick bli en gammal hederlig ljudridå i form av musik.

Trixie kom och visade bilder från Danmark:)

Det här är Mira, Fnulans dotter. Hon blev utklädd i tidsenliga kläder i Den gamle by som vi besökte.

Fotografierna gjorde de själva i ett slags fotobås. Det skiljer några år på de här tjejerna, men de fann varandra ändå. Lite som jag och Miras mamma:)

Fnulan, eller Malin, är en superhärlig bloggkollega som även är en god vän. Och häromdagen droppade hon en härlig bomb – hon ska bli mormor ♥

Så häftigt!

Trixie och jag pratade lite om vår resa och hon undrade om vi kanske kunde åka och hälsa på Mira i sommar, och det kanske vi kan:)

Sommar….gosh det är skitlångt dit!

 

Jag lagade korvstroganoff till middag, det är riktigt gott. Ibland, som i kväll pimpar jag den med en sån där färdig soppa på tetra. Idag tomatsoppa med rostad paprika. Supergott.

Jag skivar bara korv, med HÖG kötthalt, och steker på den. Kryddar med paprika,svartpeppar och kanske lite chili eller så, det är alltid olika. Sen på med passerade tomater (ungarna hatar krossade för det är ju skal i gudbevars)och grädde av nåt slag. Eller creme fraîche. Eller mjölk, beroende på vad som finns:) Idag hällde jag förresten i en creme fraîche med vitlök och örter med ju…

Ris till. Alla äter som hästar.

 

Sen skjutsad jag Trixie och Lovelia till gympan och åkte vidare till Gränby för att köpa vinterskor.

Mission klart.

De blå/svarta närmast, till vänster hade vanliga skosnören. Ingen av mina ungar är nån fena på att knyta, och även om det säkert är bra på att öva så tar det massa tid. I stället gick jag in på sybehörsaffären och köpte runda resårband och bytte ut. Nu är det bara att trä i foten:)

Jag tror iofs att det gick rätt bra även med de andra, insåg det hemma sen, men det här är ännu bättre. Det är Jordans, medan Jamie fick de kamofärgade, och Novalie bestämde sig via telefon för de svarta med dragkedja.

Skopunkten – man måste köpa tre eftersom tredje paret är gratis:)

Nu är alla ungar kittade på fötterna.

Dessvärre så har både Jordan OCH Jamie slitit sönder sina termobyxor/overall.. Jag HATAR vintrar utan snö, allt blir hårt och vasst ute och sabbar kläderna. Jag har inte haft tid att sy, men tror att iaf overallen funkar att tråckla ihop. Det är lite av en paradgren:) de här lagade jag förra veckan.

Nu var det andra benet…

Bakpå vaden/knät. Jag gillar textillim men har nog inget hemma.

Få se hur det ser ut när jag kollar lite mer noga på det. Gahh, jäkla killar.

 

Nämen, nu ska jag sova kanske.

Glöm inte att Mirka och jag kör live på Instagram i morgon! Klockan 12-13 men de ligger kvar ett dygn.

Natti natti på er ♥

Kommentarer

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Jag köper oftast de lite billigare. För vi har sällan -25 och tre meter snö och då räcker det:) Finns få overaller, om nån, som tål att fastna i grenar eller åka kana på grus så hellre en billig än svindyr.?Hade jag bott där drt är kallt o snö hade jag tänkt annorlunda. Men de får gärna vara lite stryktåliga och tåla väta. Minns inte vad jag köpte senast med typ de vanliga kedjorna. För mina behov så spelar inte testresultat så stor roll, det är skitsamma om de tål massa minusgrader eller kan ta loss fodret om de inte håller för att kasa runt i frusen lera och skog 🙂
   Bra svar..? Nja ?

 1. Elisabeth

  Jag är ortoped och så länge barnskorna inte är extremt utgångna är det absolut inget fel att ärva barnskor. Föredömligt snarare att tänka på återbruk!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing