Allvar

Alltså…?

 

Det här är ju fruktansvärt. Men, även om det kanske inte är direkt vanligt så är det sånt som liksom händer. Bebisar som får jäkligt bråttom ut väntar inte på att tas emot. Det går oftast bra. Tur det! En hemsk upplevelse för föräldrarna såklart.

Jag har inget att säga om hur det gick till eller så, kanske var det ett misstag, men jag är rätt säker ändå på att som sjukvården är idag så gjorde de så gott de kunde. Det gör de alltid.

Det som fick mig att vrida mig i irritationskonvulsioner, nåja, men nästan, är sista meningen.

”Nu ska alla medarbetare informeras om hur MAN SLÅR LARM och dessutom skärps rutinerna för när extrapersonal ska beordras in”

Va? Hur man slår larm? Vem fan vet inte hur man larmar om man jobbar på sjukhus? Det är liksom inte kärnfysik vi pratar om här, utan en knapp som ska tryckas in. På förlossningen är jag rätt säker på att det finns minst en vid sängen, säkert fler, och minst en vid dörren in. Säkerligen ett par till.

Om man inte ändrat sen jag jobbade år artonhundrakallt så funkar det så att om det finns personal i rummet så trycker man in närvaroknappen. Då syns det utifrån var det finns personal och de i sin tur hör övriga larm. Blir det ett akutlarm kan alla som inte är absolut fast springa och svara på det. Om närvaroknappen är intryckt, och man trycker en gång till, så blir det ett akutlarm.

Om närvaroknappen inte är intryckt så blir det ett vanligt larm.

Det är så enkelt. Tryck på knappen bara. Jag tror inte en sekund att en undersköterska inte har en aning om hur larmet funkar. Så varför säger man att alla ska informeras?  Måste vara årets mest usla ursäkt och undanflykt.

OM det är så att uskan inte visste hur man larmade, då är det riktigt illa ställt med vår sjukvård mina vänner. Det är liksom basic. Nåt man lär sig dag ett, timme noll när man praktiserar på ett sjukhus.

Nä, nog fasen är det illa att bebisen for i golvet, det är fruktansvärt som sagt, men att hitta på en ursäkt till varför det hände är illa. Undersköterskan kanske borde ha larmat, men bedömde att hon skulle kunna lämna salen. Så som all personal gör under en normal förlossning. Det är ju inte så att man har sällskap i förlossningsrummet hela tiden.( I alla fall inte jag, och mina har varit ruskigt snabba ändå ) Ska man ha det så måste vi inse att vi måste anställa dubbelt, kanske fyrdubbelt så mycket folk. Det vore ju bra om det hände iofs.

Undersköterskan gjorde en bedömning. Rätt eller fel är ju skitenkelt att säga i efterhand, men just när hon gjorde den så antar jag att hon inte trodde att bebisen skulle falla i golvet.

 

Jag hoppas såklart att föräldrarna och bebisen mår bra, och att de kan ”glömma” det. Det är inget man mår bra av att se på film i huvudet om och om igen. Tänk om? osv.

Jag hoppas också att undersköterskan mår bra och får hjälp. Och får lära sig larma;)

Och jag hoppas att sådana här händelser kan få folk att fatta att det behövs mer personal på sjukhusen för att vården ska kunna ske på ett tryggt sätt.

 

Så, det var dagens Grrrr!

Hörs snart:)

Kommentarer

        1. Karin

          Jag tror att personen ovan är förståndshandikappad och antagligen schizofren.
          Läser man den länkade bloggen ser man att personen hittar på olika kända alias som kommenterar, som han sedan svarar.
          Kan nog bli långdraget att få på halsen 😉

  1. samps

    att våga säga ”barnet fick inga bestående men”… hur f** vet man det, och hur vet man det NU? kanske inte syns utanpå liksom… första jag reagerade på :O och som sagt, att gå från att få värkstimulerande dropp till att bara ”poff” inte hinna ta emot ett barn på väg ut? håller med malins kommentar här…

  2. Malin

    Nu är ju inte texten så detaljerad så att man vet exakt hur det gick till, men jag tycker ändå det låter lite märkligt att ett barn bara ramlar ur en kvinna och ingen av de anhöriga som var närvarande förstår att de kanske ska göra en insats och ta emot barnet. Jag har då fått anstränga mig en hel del för att få ur mig mina barn, och av de härliga ansträngande läten jag gett ifrån mig så borde min sambo ha hajat att nu är ungen på väg Ut! Ta emot!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha.. ! Ja det hörs nog 🙂 Med Jamie så var det som att öppna en fallucka, från noll till hundra på en sekund, nån krystvärk och poff var han ute;)
      Nog kan det gå snabbt allt.

  3. Ulrika

    Är det bara jag som via datorn inte kan läsa hela kommentarerna. Om det inte är så många att det blir en knapp som heter ”visa alla ?? kommentarer” så kommer bara en bit med och avslutar sedan med….

    1. Stina

      Jag ser också bara början av kommentarerna – både på datorn hemma och mobilen (men inte datorn på jobbet av någon anledning)…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting