Okategoriserade

Vaddå invigning av julen?

Igår kollade jag igenom instagram och hamnade på detta

Vafan är det här för nytt jävla påhitt? Julen invigs väl i och med Skyltsöndagen? Typ vad, första advent. Men nej, nu inviger vi den visst i samband med Black Friday ??

Black Friday i all ära men kom igen nu, våra gamla traditioner ska de dö nu alltså?

För något ännu mer kommersiellt hittepå.

Nä, det här gillar jag inte. Alls.

Dumheter.

VEM bestämmer sånt här? Vart lämnar man klagolappen?

Inte för att jag varit ute på skyltsöndagen de senaste 30 åren men ändå 😉

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej läser dig varje dag toppenblogh! Jag är biltokig men har inte satt dipp adventsstakar o sådant bara hämtat upp men i hallen har jag pyntat på byrån lite saker o i veckan blir det balkongen fredag kväll men denna black Friday är hysteriskt tycker nog att det är mer i år än tidigare sms o mail inte en gång per dag utan 2-3
    Från de butiken man handlar på suck ! Allt för att vi skall handla o skyltsöndag är en gammal mysig tradition men nu verkar den bortglömd .
    Hälsningar Birgitta S som tycker du är en super mamma

  2. Kerstin

    Håller med dig! Tycker också man kan vänta till advent. Granen ska tas in och kläs närmare julafton annars orkar man inte se den då!

  3. M

    Stakar och slungor tänds lördagkväll före första advent.
    Julpynt och gardiner till lucia (ev)
    Black Friday är ju ytterligare ett påfund från USA som är hur fel som helst, får oss att köpa saker vi egentligen inte behöver.
    Nu pyntar de sina granat i USA och slänger ut dem dan efter julafton
    Näe, låt oss låta julen smyga sig på lite i taget utan influenser från USA
    Å då ska ni veta jag är en riktig julenisse

  4. Karin

    Jag fixade inför advent igår, har alltid varit principfast med att ljusstakar inte får sättas upp förrän första advent men iår kändes det rätt att börja den 24:e november.
    Då får man ju ljusen och allt det mysiga i en hel månad innan jul, annars blir det så kort i år när första advent inte infaller förrän 2:a december.

  5. Monica

    Detta är en nog en tradition som kommer med Black Friday. I USA är det nämligen starten på julhandeln så det är väl kanske en förklaring!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja säkert men jag undrar då vad som händer med vår gamla skyltsöndag? Man får gärna importera nya högtider men inte på bekostnad av våra egna?Nån måtta på amerikaniserandet får det lov att vara?

        1. Monica

          Just i år när adventstiden är ovanligt kort så är det väl inte helt fel att börja redan nu. Första advent kan ju vara vid den här tiden som tidigast!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting