Allvar

Kvinna till kvinna!

Kvinna till Kvinna uppmanar nu tillsammans med sina goodwillambassadörer Fanna Ndow Norrby, Alexandra Pascalidou och Linnéa Claeson alla som står upp för jämställdhet och kvinnors rättigheter att swisha 20 kr till 90 18 003

Tänk om alla vi som har tröttnat på all skit som kvinnor utsätts för, väljer att skänka 20 kr och dessutom utmanar andra att göra detsamma. DET kan göra skillnad. På riktigt.

Visste du det här?

  • Visste du att en tredjedel av världens kvinnor någon gång utsätts för våld eller sexuellt våld av en anhörig eller okänd person? De flesta anmäler inte brotten till polisen utan vänder sig till vänner, familj eller en kvinnojour.
  • Visste du att jämställda samhällen är mer fredliga samhällen? Forskning visar att där människor har en positiv attityd till jämställdhet, där är man också bättre på att lösa konflikter utan våld.
  • Idag utgör kvinnor ungefär 23 procent av världens parlamentsledamöter. Det går framåt och när kvinnor får vara med och bestämma stärks också demokratin.
  • Fler flickor går i skola idag! Visste du att när kvinnors utbildning ökar i genomsnitt med ett år, så minskar barnadödligheten med nästan 10 procent! Det visar att det är rätt att satsa på flickors och kvinnors utbildning.
  • Visste du att det finns ett beslut i FN om att stoppa våldet mot kvinnorättsförsvarare? Men tyvärr är det många repressiva regimer som motarbetar kvinnoorganisationer. Femdefenders världen över behöver ditt stöd!
  • Fler män behövs i kampen för jämställdhet! Kvinna till Kvinnas partnerorganisationer i nästan hela världen engagerar män för jämställdhet. Med hjälp av manliga politiker, religiösa ledare, journalister och jurister sprider de kunskap om jämställdhet!

Världen är långt ifrån jämställd. Det har #metoo visat och fortsätter att visa. Kvinna till Kvinna jobbar för att ändra på det, och har gjort det i snart 25 år. Mycket har faktiskt blivit bättre. Men samtidigt har livet för kvinnor på vissa platser blivit sämre. Mycket sämre. Vi kan aldrig acceptera att 1 av 3 kvinnor utsätts för våld eller sexuellt våld under sina liv. Eller att miljontals kvinnor lever med sexuella trakasserier på nätet, i skolan, på arbetsplatsen, i hemmet. Det är nog nu! Nu är det dags att mobilisera för förändring och göra något konkret. Och DIN hjälp behövs för att göra det – en jämställd värld är möjlig!

Så, vad kan Du göra?

Du kan vara med och skapa en lavin av stöd för kvinnors rättigheter genom att posta en bild i dina kanaler som visar ditt engagemang och hur du känner. TAGGA med #jämställdjul och #kvinnatillkvinna

Och du kan swisha de där 20 spännen, till  90 18 003

Det är ett 90-konto vilket garanterar att pengarna kommer dit de ska:)

20 kronor kan vara den bästa julgåvan du ger ♥

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing