Vardag

Igår. Och idag. Och lite om i morgon:)

Tjo!!

Hur mår ni, så här på fredagkvällen?  Stressar ni inför julen, eller är ni klara?

Jag är inte direkt klar, inte på långa vägar, men vad gör det:) Det lär bli jul ändå, det är ett som är jäkligt säkert.

Igår körde jag ett race på Gränby köpcentrum tillsammmans med Mirka och vi lyckades dels handla, och dels kolla läget. Jag funkar tydligen som så att jag inte kan köpa utan att reka:)

Nu blev det ändå en hel del, skam den som ger sig och jag har övat i många år på att bli lite kvick.

Givetvis så hann vi luncha, en god sushi och sen avslutade vi det hela med kaffe.

Vi hinner alltid planera en massa också, vi är multitasking mothers.

 

Sen var det hem, hämta Jamie i skolan och kunde konstatera att han faktiskt hade galonbrallor på i insjön som var skolgården. Väldigt ofta är ungarna klädda helt uppåt väggarna, och jag köper helt att de får känna efter själva om de fryser eller svettas. Men när det kommer till att personalen inte säger till att de gott kan dra på sig galonisar och gummistövlar då blir jag lite trött. Typ 98% av kidsen hade nya fina vinterkläder på sig när det blev snö och var kallt några dagar här för ett tag sen. När man lämnade på morgonen var det minus och när jag hämtade på eftermiddagen åtta plusgrader och regn. Ingen unge hade galonisar. Alla var sjöblöta, skitiga och kläderna blir nog inte rena igen, det vita på Jamies skor är numera brunt. Det hade varit så enkelt för personalen att säga till vid samlingen innan utgång att det var slabbigt, ta regnkläder. Eftersom det inte hör till deras ”förbannade ansvarsområden” (hehe, KPA-reklamen) så har jag nu försökt få Jamie att fatta själv. Mina kids får alltid klä på sig själva, men lite får man jul ändå hålla koll.

I går visade han att han fattat galoppen:) Duktig pojke.

 

Jag röjde på, har ingen egentlig aning om vad jag gjorde mer än inte satt still, och så kom deras pappa för att hämta dem för umgänge. Två veckor på raken minsann, inte för att han längtar efter dem, utan för att han inte har tid på nästa avtalade tid. Nänä.. Ska vi slå vad om när han åker till Thailand utan att meddela mig förresten?

Jag tror kanske som förra året, strax innan nyår. Eller slutet av januari.

Så småningom blev det dags att hoppa i träningskläderna och åka iväg.

Så otaggad som jag var igår, det var det otroligt länge sen jag var! Tack och lov, för det är ju helt värdelöst. Även om jag gillar Olle, vår ledare, så var banan så överjävligt tråkig att jag bara ville gå därifrån. Ingen övning var kul, utom möjligen marklyften och att balansera på knä på de stora gymbollarna, allt annat skittråkigt. Tre varv och jag ville helst skjuta mig själv. Fy fan. Det var ju mig det var fel på och inte banan, men det är enklare att gnälla på den;)

Åkte hem, käkade och somnade en stund i soffan till Ernst. Sen var jag lite piggare, gladare och mindre tjurig;)

 

I dag var Jamie hemma. Han är inte helt pigg. Inte riktigt som han ska. Jag blev ju så jäkla sur över att inte få en tid på VC via Mina vårdkontakter, utan att jag skulle behöva ringa. Bah. Alltså struntade jag i det. Jaja, priset till årets morsa går till nån annan i år:) Också. Jag ska ta tag i det nästa vecka igen, om jag inte nämner borrelia kanske jag inte behöver ringa;)

Men han var hemma för att sällskapa med mig idag:) Vi åkte först till stan, för att handla julklappar. Han var så taggad, men när han fattade att det inte skulle handlas saker till HONOM där och då så ledsnade han;) Vi fick ändå uträttat det vi skulle och fortsatte sen till Gränby för att käka en sen lunch.

 

Dumpade av honom hemma sen med syskonen och drog för att handla mat, men passade på att springa in på Stadium, H&M, Lindex och sen leksakerna på Citygross.

Kom hem lagom tills det var dags att laga mat, Janelle och Simon var redan där, och den sedvanliga fredagskvällen påbörjades. Vi snackade, skrattade och drev hårt med varandra. Det är så härligt.

Jag hade köpt en saffransostkaka till efterrätt.

Jag har aldrig ätit det och trodde att jag nog aldrig ätit vanlig ostkaka heller, men det har jag insåg jag. Lovelia vispade grädde, för hand! och fort gick det, jäklars, det tog mig många år att lära mig handvispa. Nu kan jag, och tycker det är rätt kul, man känner sig väldigt husmoderlig:) Loppan är en naturbegåvning, helt klart.

Saffransostkaka med grädde och drottningsylt var gott, men kanske inget jag kommer få något direkt sug efter någonsin;) De flesta barnen smakade och vissa tyckte om, men ingen tyckte det var nån höjdare.

Corrinda och Marcus drog iväg, de ska på nåt LAN, men det kallas visst nåt annat. Grejen är att de ska spela dator hela natten i alla fall. Hon är lite fundersam på om hon orkar vara uppe så länge, men det ska nog gå bra, hon är ju min unge;)

Janelle och Simon fick skjuts hem av syrran och jag skrev klart min uppgift till skolan som skulle in senast midnatt, så nu är den inne med marginal på flera timmar, hehe.

 

Nästa termin i skolan ska vi bara skriva. Det ska produceras 10-15 sidor text till varje inlämning som sen ska läsas och kommenteras av kursarna. Givetvis ska man sen skriva om, skriva rent och skriva mer. Jag läser två kurser, så det kommer bli väldigt mycket att skriva:D Det ser jag fram emot! Få se hur det blir, det kanske är svinjobbigt. Nu har jag bara en massa böcker som ska läsas och sen ska en läsrapport skrivas. Vad fan nu det är, jag får liksom inga svar oavsett vem jag frågar. Frågade läraren, bad honom förklara på en treårings nivå, och fattar fortfarande inte, men vågar liksom inte fråga igen;)

 

Nu ska jag hämta ut alla julklappar och göra om vardagsrumsbordet till en inslagningsstation. Det ska skrivas listor, så jag har lite koll och slås in tjusigt. Det här är något av det tråkigaste som finns med julen. Det kan vara otroligt  kul att slå in ett eller två paket, men de mängder som jag har är bara jobbigt. Man får ont i ryggen;)  En hyfsad film på tv;n och en god kopp te och det går ändå fint.

 

 

Jag vet att frågan kommer, det gör den varje jul så jag kan lika gärna svara innan.

Nej, han kommer inte ha barnen något i jul. Hans sida av släkten har infört nån slags släktmiddag på annandagen, dit barnen är välkomna, men eftersom det är absolut enda gången på hela året som farmor visar något intresse för dem så vägrar de. Jag puffade i väg dem första året, och fick hem gråtande barn som mådde skit över att farmor tydligt visat att pappa var ihop med en ny, fast han själv inte sagt ett ord om det. Jag kommer aldrig att göra det igen. Ni må tycka att jag är bitter, det skiter jag i. Jag vet att jag inte är det.

Eftersom han alltså ska jobba nästa vecka när de egentligen skulle ses så vet jag faktiskt inte när de ses nästa gång. Antingen 28/12 eller efter nyår, förutsatt att han inte drar till Thailand då.

Jag bekymrar mig inte så värst om det faktiskt:)

För det är så underbart att få ha mina barn varje jul ♥ Varken de eller jag vill ha det på annat vis.

Janelle, eller om det var Corrinda, hade funderat på hur det skulle bli sen i framtiden. När alla flyttat hemifrån och skaffat familjer. Hur skulle vi få plats? Än så länge är alla helt inne på att de ska fira med mig och alla syskon varje år, jag antar att det kan komma att ändras om deras respektive har samma familjeband. Men de kom fram till att vi nog skulle hyra ett ställe och sen fira ihop, hela tjocka släkten.

Jäklar vad roligt vi ska ha! Fatta äntligen får jag mina Ingmar Bergman-jular, minus all dramatik och elakhet:D Jag tänker INTE laga mat. Då heller;)

Jag tänker mig att vi har en stor herrgård med massa rum så alla kan bo kvar, och så massa skratt och sällskap hela helgen. Givetvis kommer det vara snövita vidder och ett och annat hundspann som står och väntar.

 

I morgon ska Trixie och Lovelia på nån gympagrej. Jag ska på en Me&i utförsäljning och sen ska det köpas gran! Vi får väl se hur det blir med det sista, granköp är allvarliga grejor, det an man inte slarva över.

Men nu…julklappsinslagning!

Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Mia i Stockholm

    I Stockholms läns landsting kan man via Vårdguiden beställa tid, både akut och icke akut, på internet om man har BankID. Fungerar det inte så i Uppsala?

  2. Karin

    En nyfiken fråga…
    Får du inte den minsta lilla hint om att Han ska hämta barnen för umgänge?
    Vet ju att Han inte kontakta dig, men säger barnen till nån/några dagar i förväg?
    Jag tänker lite som så att ni kan ju ha andra planer och kanske rent av inte är hemma, när Gubben i lådan dyker upp.
    Du borde ju ha rätt att veta långt i förväg, när han planerar att ha umgänge, och det han planerar ska ju hållas.
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo via barnen. Han säger till dem att han vill byta dag och är det ok? Så frågar de mig, som alltid blir lika irriterad över att han inte messar mig. Ibland glömmer ungarna säga till mig, och ibland drar de sig för att fråga eftersom de vet att jag blir sur ..stackars ungar! Jag försöker bita ihop och förklarar alltid varför jag blir arg och de fattar ju.
      Grejen är också att HAN satt i förhandlingarna i tingsrätten och lovade att inte gå via barnen. Han krävde info från mig, gärna ett veckobrev?
      Skiter väl jag i;) jag har lite annat för mig än summera ihop barnen vecka och maila honom, vill han veta får han ringa. Det fick han inte igenom.
      Så, all vår kommunikation går via barnen. Jag vill ju sällan nåt men all info från honom kommer via dem. Ska han åka till Thailand så kommer den infon på det sista umgänget innan han åker.
      Det är helt sjukt!

      1. Karin

        Ja det är helt sjukt att det får gå till så. Vad händer om du säger att det inte passar att byta dag? Som sagt, du kan ju ha annat planerat, och du vet ju aldrig hur/när eller Om Gubben i lådan dyker upp =/
        Tar det hus i helsike då, börjar han kanske ställa till något då =(
        Men sjukt jobbigt att alltid behöva anpassa sig till någon som ändå alltid gör det som är bäst för honom =(
        Och sen försöka kräva att du skriver veckobrev… skulle det då typ vara ett brev per barn då? Näe har man inte större intresse av sina barn än så, då kan ha vara utan den infon också tycker jag.
        Kram igen till dig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men har jag missat att man ska göra så? Har aldrig hört det, men söker ju typ aldrig vård heller tack och lov. Men Mina vårdkontakter har alltid funkat förr. Så trodde jag man ”skulle” göra. Att 1177 är mer för akuta prylar?
      Jag kanske är helt ute och snurrar, som sagt så hänger jag hos läkaren så lite jag kan, det mesta går över med värme vila och vänlighet 🙂

      1. Syster yster

        I vissa landsting kan man boka direkt. Men hos alla kan du skicka ett meddelande så kontaktar dom dig. Är absolut inte bara akuta ärenden du kan använda 1177 till. Och vänta inte om du misstänker borrelia.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Det gör jag egentligen inte. Alltså jag fattar att ni bryr er om, men jag känner mest hur motvallskärringen i mig vaknar när ni liksom tror att jag inte fattar;)
          Jag har full koll. Jag har jobbat med borrelia. Jag har en skitstor portion sunt förnuft. Jag är inte orolig, vore jag det hade jag sökt för länge sen. Jag är inte korkad, men det känns som ni idiotförklarar mig. Inte specifikt du:)
          Jag fattar som sagt att det är av omtanke.
          Men blir sur över att liksom bli mästrad, Jaja lite barnsligt jag vet 😉

          1. Syster yster

            Menar inte att låta mästrande men vet själv hur svårt det är att hinna med att ringa vissa samtal när man har häcken full. Dagarna bara rusar iväg

  3. Ulrika

    Jag tror säkert att du har jättemycket att stå i men att inte fixa läkartid till sonen bara för att du måste ringa låter helt galet. Att sen dra iväg och julhandla med honom när han inte mår bra??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja alltså han mår inte dåligt. Såklart! Men är inte riktigt som han brukar, lite tröttare, lite gnälligare, men han är full fart och pannan i kaklet. Han är i skolan och allt är bra. Men det är något. Det är magkänslan som talar. Antagligen bara lite sviter efter en virusinfektion eller så är det borrelia. Det kan visa sig på massa konstiga vis. Jag ville ha en tid för att kolla upp, gjorde som man ska och var av nån högst märklig anledning tvungen att ringa.Hur fånigt det än kan tyckas så har jag lite telefonfobi och hatar att ringa sådana här samtal. Vår vc har dessutom ett jobbigt system så det blev flera hinder. Det ihop med att Jamie inte är sjuk, att virus kan ta evigheter att försvinna och att jag inte söker vård om jag inte absolut måste, gjorde att jag struntade i det. Jag är ju inte orolig. Det går massa skit i skolorna så det är ju inte konstigt om han är lite smittad av de olika virusarna och har svårt att komma igen helt. Han är inte sjuk så att åka och handla var liksom inga konstigheter. Ni borde känna mig bättre än så vid det här laget 🙂
      Jag försöker alltid undvika att smittas vidare och sjuka barn är hemma, även en extra frisk dag innan de får gå tillbaka. Men det här med att komma igen kan ta tid, och det smittas heller inte. Är barnen så trötta att de inte orkar, är de hemma. Jag är oerhört generös med det eftersom det lönar sig i längden 🙂

      1. Sanna

        Men du skriver ju faktiskt att det KAN va borrelia. O går det för långt kan det leda till inte så spec roliga komplikationer. Det är för Jamies skull jag skriver. Du skriver att han är lite trött mm, o att magkänslan säger att det är nåt. Då är det ju bättre o kolla o få det bekräftat så ni vet! Du kommer ångra dig om du inte kollar o han för tex hjärnhinneinflammation ? Jag hatar oxå o ringa. Det värsta jag vet. Men när det gäller barnen så gör jag det ändå.
        Hoppas du får tid snart o att det INTE är borrelia. Lycka till! ?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja. Men som jag sa- jag är fullt kompetent. Jag tror inte att det är något allvarligare än en virusinfektion som hänger kvar. Det är vad min magkänsla säger, shit vad ni tolkar in det värsta?
          Om jag trodde att det var borrelia på riktigt så hade jag såklart kollat upp! Men jag tror inte det. Ja, jag skrev det, dumt helt klart men jag hade de tankarna för ett tag sen, då jag sökte, men inte längre.
          Han är inte sjuk! Han är bara inte helt pigg, men orsakerna till det tror jag snarare är en lång höst ihop med en envis virus.

  4. M

    Har du ett Ikea nära där du bor? Här kan man köpa en kungsgran för 199 kr å då får man ett presentkort värt 100kr. Billigt!
    Så var det i torsdags i alla fall.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja fem minuter bort 🙂 Jag jag kollat på de granarna men de passerar inte nålsögat ?Det måste vara en perfekt Gran:)

  5. Marie

    Jag är klar med julklapparna. Vi ger bara till barnen, inte till de vuxna i släkten. Vi har skalat av lite från år till år för att slippa stress och onödiga måsten inför jul så vi verkligen kan ”bara vara” på julen och umgås.

  6. Maria

    Jo då, här går det hyfsat. Vi köpte 90 % av alla julklappar i november, men nu är kruxet att köpa de sista innan det faktiskt ÄR julafton. Imorgon köper vi gran och slår in alla paket. Jag, man och barn ska till svärföräldrarna på julafton så ska inte fixa med mat osv. Faktiskt riktigt bra i fas när jag tänker efter. Imorgon blir det allvar med granköpet, en stor kungsgran ska det vara. Med betoning på STOR. Granar är allvarliga saker. Skojar man inte med.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting