Vardag

Hello gymmet:)

Mirka kanske inte väckte mig i förmiddags, men det var bra nära:D

Jag låg kvar i sängen och läste nyheter, bland annat om en 72-årig dam som gift sig för tredje gången med en gambiansk man. Jag har en del att säga om det, men är inte helt säker på att jag orkar ta påhoppen;)

Vi kan väl vända på det? Vad tycker NI om svenska äldre kvinnor som åker till Gambia och skaffar sig lite lammkött? Och i jämställdhetens namn kanske vi måste kolla hur ni står i förhållande till svenska män som hämtar sig en fru från Thailand, Polen eller liknande.

Jag låg där i godan ro och scrollade och läste, när Mirka messade: ”Jag kommer nu”

Åh fan, dags att kliva ur snarklådan alltså:)

Jag hann upp och tvätta av mig och klä på mig, och sen kom hon, tillsammans med sex kids. Mina hade knappt vaknat, mer än Jordan då som var vaken redan halv fem. Jag var upp på toa då och såg honom ligga i soffan med lurar och padda. Min första tanke var att han var sjuk, men icke. Han kunde bara inte sova. Konstigt barn:)

Mina ungar kvicknade till snabbare än snabbast och sen var det fullt ös. De var både ute och inne, vädret var ovanligt trevligt idag. All snö har smält, lite ligger kvar  i högar, och såklart är det lite isfläckar på uppfarten, det kommer det vara hela vintern. Men solen sken, och gräsmattan ser grön och frodig ut:D

Vi körde vår live på instagram. Det är som jag sagt många gånger, så roligt:) Ni är roliga och ställer kul frågor, som man ibland får tänka till lite på. Den där timmen går supersnabbt och vi har sällan nån koll på att tiden börjar rinna ut så det blir alltid snabbt och abrupt avslut, sorry för det:)

 

Ungarna kutade runt, hojtade och hade sig, och det är precis som det ska vara när det är jullov. Även nästa onsdag blir det barn i mängder eftersom det fortfarande är lov. Härligt:)

När vi var klara så drack vi en kopp kaffe till innan Mirka skulle köra Selina till stan för att träffa vänner. Jag följde med ut till bilen och kramades lite med ungarna, jag gillar dem verkligen ♥ Jordan vill helst följa med hem till dem, och Lovelia är alldeles superförtjust i Lilja, för hon är så liten och nätt att gå och bära på. Haha.

Corrinda frågade mig om jag skulle med och träna, och jag dissade henne. Jag ORKAR INTE!

Men så fort jag funderat en sekund på det så insåg jag att jag inte kunde låta henne åka själv och bränna kalorier, och messade ner till henne (jaaaa, vi messar inom huset) att jag visst hakade på.

Vi åkte iväg vid halv fyra eller så, och det var ganska lugnt på gymmet. Inte så många pass de här dagarna. Vi messade till syrran på vägen om hon ville haka på, det kändes som klockan var väldig mycket mer så hon jobbade ju såklart…;) Men hon hade planerat att köra ett intervallflex-pass senare och kontrade med att fråga om vi skulle med? Jag trodde det var i morgon och Corrinda svamlade så v i kom aldrig fram till något.

På gymmet så rodde vi som uppvärmning. Jag har stora problem med motivationen när det gäller att göra repetitiva monotona rörelser, så ro, crosstrainer, löpband och cykel är inte min favorit. Vi rodde tusen meter, det är liksom max vad jag står ut med:D

Sen körde vi lite olika. Corrinda ville fokusera på ben, men jag kör alltid hela kroppen. Är jag väl där så kör jag. Jag började med sittande benpress, knäböj eller vad det nu heter. Man sitter och pressar vikten ifrån sig med fötterna. Blir som en knäböj. I maskin så kan jag köra tyngre, när man inte behöver stabilisera vikterna. Körde 12 repetitioner på 80 kilo. Och sen på 90 kg, 100kg, 110kg och 120 kg. Sen 120kg, 110kg, 100kg, 90 kg och 80kg. Det är så härligt att 80 kilo plötsligt känns supereasy;)

Så 30 reps på 80 kilo med smala knäböj. Och sen var jag rejält mör i benen:D

Hoppade över till nästa maskin och körde armar, axlar och rygg. Lite framsida lår där i mellan också.  Vi avslutade det hela i boxen med lite sumolyft och marklyft med kettlebell, bara 20 kilo men många. Och så tre gånger tio repetitioner med 50 kilo i marklyft med stång.

Häpp!

Tanken är att vi ska tillbaka i morgon, men det får träningsvärken bestämma. Det kan vara så att det är för plågsamt;)

Syrran var inne i stora salen när vi kom ut från gymmet, höll på att värma upp på intervallflex. Vinkade åt oss att komma in men vi vinkade tillbaka och åkte hem:D Haha, det var inte görbart att köra ett intensivt pulspass efter vårt köttande.

Susade hem, skakiga ben, och in på affären för att köpa mat och frukost.

Till middag gjorde vi sen Sjömansfalu.

Alla barn älskar, utan Jamie som fått för sig att han inte gillar korv, men han fick väl pilla ut den då:)

Det är så enkelt, man skalar och skivar potatis och morötter, häller på vatten så de täcker lite drygt, i med en eller två grönsaksbuljongtärningar, idag hade jag selleri också. Så kokar man så potatisen är nästan klar, det går fort när man skivat den. Slänger sen på skivad falukorv och låter den bli kokt. Klart.:)

Jag tycker den är riktigt god jag med. Ökar man vattenmängden så blir det soppa:)

 

Sen fick kidsen röja köket medan jag duschade, nån slags arbetsfördelning ska man ju ha även på loven:)

Och vips var klockan nio och andra delen av Twilight började. Jag, Jordan och Lovelia kikade här uppe, och jag älskar att Jordan tycker så mycket om de här filmerna ♥ Han sitter som ett ljus, helt fascinerad.

 

Vi funderar på att gå på bio under lovet.

Ungarna har en hel  hög med biocheckar som snart går ut, och även jag har fått ett par stycken:) Men vad ska man se ? Jag är mest sugen på nån tokaction, eller Orientexpressen, där jag faktiskt inte vet vem mördaren är så spoila inte!! Men antar att jag få se nån barnfilm. Nån som har sett Tjuren Ferdinand? Kanske kan jag dela upp oss lite förresten…

Hm.. Vad har ni för biotips? Jag har ingen koll alls på vad som går nu inser jag.

 

Sen ska det väl börjas tänkas på nyår med förstås. Det är alltid en lite avslagen historia här, efter jul så har jag inte orkat eller hunnit ladda om:D

Men vi kör enkelt. Men hjärtligt ♥

 

Nu är de väl dags att krypa i säng kanske…men mest troligt så kikar jag lite på tv först. Det är väl själva sjutton att det är bättre program efter midnatt än före? Nog för att det är gamla repriser kanske men jag har inte sett dem.

Men, vi säger väl godnatt:)

Eller godmorgon.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jenny

  Oj vad starka ben du har! Jag körde 60 kg i sittande benpress idag och var nöjd med det! Men å andra sidan har jag precis kommit igång med träningen igen efter ett långt uppehåll, man får starta från den form man är i och inte vad man tidigare var i. Jag tränar på F&S Ultuna, 5 min med bil eller 15 min med cykel dit, helt perfekt!

  Gott Nytt (tränings) År!

  Carola: Jag förvånade mig själv med att öka 20 kg rakt av, tidigare har jag ”bara” orkat 100:)
  Så sant, man måste börja där man är, klokt! Gym är ofta på Ullet:) så hojta om vi ses!

  1. Jenny

   Absolut, det gör jag!
   Blir att nöta på jymmet i början är planen. När jag känner mig starkare tänkte jag gå på skivstång.
   Vi lär nog ses hoppas jag 🙂

 2. Karin

  Gällande just kvinnan i tidningen så har ju hon härjat runt rätt friskt på olika forum och även medverkat i ett avsnitt av Outsiders på kanal 5. Går attt se via deras playtjänst. Jag tycker att det är osmakligt och precis lika illa som gubbar som hämtar hem köpefruar. Är nyfiken på dina tankar i ämnet!

 3. tant H

  Oj hur vågar Du sticka ut med en sådan åsikt? Jag törs inte det men jag törs säja att jag tror att det kommer en stund när vederbörande ångrar sig!
  Alla sätt är bra utom de dåliga! God fortsättning på jullovet nu och Gott Nytt År!

 4. Karin

  Fördomar? Det finns säkert angående äktenskap som verkar udda. Lika märkligt att döma alla dessa äktenskap utan att känna personerna som att döma familjer med många barn kanske? Vågar av just denna kvinna att ställs upp i tidningen med tanke på hur folk dömer.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing