Vardag

Träningsvärk, vintersnack och tja?

Hello träningsvärk. Aouch!

Jag gillar att ha träningsvärk, för även om det inte automatiskt innebär att musklerna växer, så är det ändå ett kvitto på att jag jobbat. Idag har jag redigt ont:)

Rumpan speciellt. Efter alla de knäböjen med tunga vikter igår så vore det konstigt annars. Men även armar, axlar och skuldror kändes av. Corrinda frågade om vi skulle åka i dag igen, och jag tvekade inte speciellt länge innan jag sa Okej då. Men jag hade ingen aning om vilken kroppsdel jag skulle kunna träna:) Det blev armar. Så det är väl bäst att jag skriver massa inlägg idag för risken att jag inte kan lyfta dem i morgon är stor;)

Jamie var med, även fast han vet att det är förbjudet för barn inne i gymmet så vill han så gärna med. Idag hittade han lite andra barn i det lilla lekrummet som han hade kul med.

Hans mage är bättre. Han får inte de där magknipen som gör så han blir alldeles svart under ögonen av smärta och bara måste vika ihop sig, men det är nog inte helt löst än. Jag ska maila och be om mer laxermedel. Jag köpte även Lactulos när jag beställde från Apotea innan jul, men det vägrar han smaka. Han är envis som synden den där lilla. Jag hade tomt i alla medicinlådor hemma, och det bär emot så in i bänken att köpa alvedon för tredubbla priset mot på Apotea, så jag vägrar:) Nu har jag fyllt på förråden, med både paracetamol och ibuprofen. Lite bisalva och tandborstar blir det alltid också.

 

Förutom att köra hårt på gymmet har jag nog inte gjort så mycket vettigt idag? Städat köket, pluggat lite, och handlat. Vädret som igår var ganska fint, visade prov på totala motsatsen idag. Regn, mörkt och dimma…fy farao. Man ser knappt vägen framför sig när man kör. Bah!

Jag gillar inte vintern, men tänker ändå att det kanske vore roligare att bo där det är VINTER och inte slask? Fast då är det ju å andra sidan vinter hur länge som helst, och det är inte heller kul.

Nä, det får bli Australien helt enkelt. Min kusindotter är visst där just nu och jäser. Hon har medborgarskap där den lilla apan;) Hon har inte flyttat tillbaka dit än, men sen tänker jag lugnt våldgästa henne. Så får det bli.

 

Jag funderar över när det blir vinter i backarna? Jag vill åka slalom! Patricia sa här om dagen att hon ville också åka slalom, så nu hoppas jag att hon och Simon följer med nån dag. Jag blev förvånad, för hon har alltid sagt att hon inte gillar det, men kul om hon ändrar sig.

Förra året köpte både jag och syrran all utrustning man behöver. Så i år kommer vi bara att behöva köpa liftkort, och det känns toppen. Fast… när man går runt i butikerna så hittar man ju en miljon saker man villhöver. Kanske att man borde ha ett ryggskydd tex? Har ni det? Jag har ju vikit ner mig och skaffat hjälm, fast jag innerligt avskyr att ha något på huvudet, har ju helst inte ens mössa;) men ett ryggskydd kanske är viktigt?

Och sen kanske man måste ha underställ i ull och nya handskar och så vidare. Nä, jag är rätt nöjd. Men nu vill jag åka. Tydligen har Kungsberget 15 av 22 nedfarter öppna, men det lär ju vara enbart konstsnö och det är inte jättekul att åka på.

Jag vill alldeles bestämt minnas att i höstas så talades det om en vargavinter. Med både kyla och massa snö, men det kanske kommer. Kanske får man snart skotta snö så man ångrar sina ord. SÅ mycket snö eller kyla vill jag inte ha, men kanske så att det blir lite ljust i alla fall. Och så att Jamie kan få testa sin snowboard han fick i julklapp:)

Just nu gör han coola trick på hallgolvet..

 

Snart börjar tredje Twilight. Vi laddar med chokladask och filtar i soffan, tänder ljus och släcker lampor. Så mysigt ♥

Och i morgon är det fredag. Igen! Det var det alldeles nyss ju, men så går tiden så fort också. Jag måste åka och handla ordentligt för det, och kanske kolla vilka som ska komma och käka.

Idag missbedömde jag maten rejält. Vi köpte färsk kyckling, som vi stekte i bitar, och sen kokade i philadelphiaost med smak av grillad paprika, och grädde. Det var tydligen väldigt gott. Jag hann inte smaka en smula;) så jag fick vackert äta risgrynsgröt. Haha, jag älskar det så det var ingen stor förlust men det hade ju varit kul att smaka. Till det käkade jag två finn crisp med en vansinnigt god guacamole jag gjorde på fryst avokado. Jag har köpt det en gång förut och tyckte det mest smakade tvål…men det här var ett annat märke och den var god. Avokado är så trist att köpa, de är ofta så dåliga och man blir så besviken när man öppnar den. Är de fina är de ju gudomliga, men som sagt, ofta är de träiga eller dåliga. Det här var helt klart ett bra alternativ.

Jag köpte några förpackningar med vegetariska burgare igår med. Kan ha varit kikärtsbiffar och quinoaburgare. Nåt mix man ska tillsätta vatten till bara, är det nåt att ha? Nån som vet?

Det är tveksamt om jag kommer få småkidsen att smaka, men de större tjatar konstant om att äta mer vegetariskt.

 

Nu börjar Twilight!!

Bänka er, det ska vi göra. Kanal sex:)

Hörs snart !

Kommentarer

 1. Sanna

  Det är riktigt bra före i Kungsberget, har snöat massor i flers dagar medan det regnat på osd hemma i Sandviken. Blir veckans tredje besök i morgon 🙂

  Carola: Där ser man!! Härligt, då kan vi börja planera:)

 2. Marre

  Ananas till Jamie, både gott och laxerande??

  Carola: Han äter vettigt, men efter lång tid av att inte våga gå på toa i skolan så behövs det lösas upp:) Han gillar inte ananas tyvärr:/

 3. Magda

  Hej ! Hade samma problem med min lilla dotter, 9 år. Hon blev så förstoppad så vi blev inlagda för tömning… Hon spydde av Lactulos. Jag kokade vatten å hade i kokosfett utan smak. Låt det svalna, Ge morgon o kväll. 🙂 Funkar toppen på min tjej.

  1. Ergum

   Kan du inte bjuda Jaimie på hederliga plommon? Är nog skonsammast i ”långa loppet” och verkar lite läskigt om han i så ung ålder skall behöva börja med bulkmedel och laktansialäkemedel…..Mycket frukt överhuvudtaget är ju bra för magen. Torkade aprikoser är också bra, men fisvarning på dem….

   CArola_ Jodå, men han gillar inte de bästa frukterna som är lösande, såklart;) De här läkemedlen är inte vanebildande utan man kan använda dem en period för att lösa upp stopp:) Jag skulle aldrig ge något som sabbar tarmens naturliga rörelser, men de här gör bara avföringen ”fluffig” 😉 och mjuk. Påverkar inte på lång sikt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing