Vardag

Träning, sjukdom, president:)

God kväll:)

I morgon börjar skolorna! Vi kommer köra med ett utökat jullov på en dag eller två, för här hemma kommer ingen gå till skolan i morgon. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta:)

Novalie och Trixie börjar på onsdag, och eftersom Corrinda inte kommit hem från Marcus så antar jag att även hon börjar då. Möjligen att det gäller även Robban, men han kan fortfarande komma hem, han har varit borta nån natt.  Jag  har ingen superkoll på de där friskoleungarna  jag har:) De har inte alltid lov som de kommunala skolorna och de börjar/slutar nästan alltid en annan dag. Tur att kidsen själv har superkoll.

Men de tre minsta är inte helt kuranta så de blir hemma. Ganska skönt på ett sätt:) fast en kass start på terminen.

Jaja. Det är vinter, och då är det så här. Jag hoppas bara att den här våren inte blir som den förra, ta i trä och allt sånt där! Men så sjuka som ungarna var då…. och även våren innan, fy farao. Men jag är positiv än så länge, ni vet – always look at the bright side of life:D

 

Jag hade bokat in mig på något som heter Familjefys på Friskis. Men, eftersom man ska träna tillsammans med barnen, och mina barn är ju liksom sjuka, så jag fick avboka:) Även syrran som skulle få låna en unge bokade av, och så körde vi ett basgympa-pass i stället. Det känns inte riktigt som träning för det är inte så jobbigt.. men kul, och lite flåsigt. Och det här som vi går på, är roligt. Ledaren Helene, har inga hopp och skit, det är inte det i bas, men däremot en massa danssteg:D

Haha, lite salsa, lite charlston, lite twist, superkul. Grejen är att jag inte vet hur jag ska bete mig för att röra på kroppen för att få den att göra de där movsen;) och det är lika mycket hjärngympa som för kroppen.

När jag skulle parkera, så fanns det plats på gatan utanför, men det är enbart fickparkering som gäller, och det är ju inte min paradgren. Men jag kanske ska sluta säga att jag inte kan?

För när man kommer med massa bilar bakom sig, och får lov att parkera med de som stressar runt en, det går att komma förbi om det inte är möte, men det är en strid ström åt båda håll, och man ändå lyckas snajda in bilen.

På första försöket, utan omtagningar.

Då kanske man faktiskt KAN fickparkera?

Inte världens minsta lucka, men ändå:)

Vi körde vårt gympapass, skrattade gott åt hur svårt det ska vara att vara graciös, och sen gick vi in på gymmet för att lyfta lite tungt. Vi körde sumo-marklyft, raka marklyft, lite snatchar och tricepsövningar. Inte med jättetunga vikter, men 10*3 av allt.

Häromdagen förundrades vi över att det var så enkelt att få plats på passen, så här års vallfärdar folk till gym och träningsanläggningar, men idag fattade vi var de var. På gymmet på Väderkvarn 🙂

Knökfullt av folk överallt! Vi knöade in oss vid kettlebellsen, men hade behövt lite lättare hantlar men där var det toktjock så vi struntade i det.  Vi kände oss rätt klara ändå, och så här långt i år så har vi kört åtta pass:) Den fina statistiken lär ju knappast hålla i sig, men vi har lite siktet på att köra 100 pass innan midsommar.. den som lever får se hur det blir.

Vår plan är att varva cirkelfysen med gympapass och även lite intervallflex pass, möjligen powerhour om David har det.  Kanske även boxning för det är svinkul, och asjobbigt:) men hittills har de legat fel i tid. Sen det viktigaste – att inte skita i att träna när det känns motigt :D:D::D

Eftersom vi har favoritledare så får de bestämma lite, alltså hur de lägger sina pass. Hittills ser det inte superbra ut, men då får det fasiken bli gym.

Jag har ett antal kilon som ska bort. När jag tappat typ fem så ska jag köpa nya träningsbyxor, ett par speciella som jag hittat, om jag kommer ihåg det:) Jag är bra på att sätta upp de här delmålen, och sen glömma att belöna mig när jag nått dit. Men belöningen är ändå att brallorna sitter som de ska och att kroppen känns bra. De exakta kilona är inte viktigt. Mitt utgångsläge nu är lite oklart:) Jag har för ovanlighetens skull gått upp i vikt över jul, det brukar annars stå still. Jag äter massa godis och ingen mat;) Jag har varit ovanligt uppblåst och svullen, men det blir ju så när man äter hejsan svejsan, så jag avvaktar till på fredag, och så tar jag utgångsmått/vikt då. För det måste man ha, och gärna bilder så man ser att det händer nåt.

Så får det bli!

Har ni börjat träna? Äta rätt? Nåt annat?

 

Över till något helt annat!

Jag fick en flash från både Aftonbladet och Expressen att Oprah Winfrey funderar på att ställa upp i presidentvalet! Alltså HUR bra kan inte det bli? Hon är ju superklok, vettig och empatisk, har koll på USAs alla olika grupperingar och svårigheter. Jag hoppas det stämmer.

Trump har ju visat att vem som helst kan bli president, så det vore skitkul med en svart, kvinnlig talkshowledare 😀

Där har man liksom allt på en gång. Jag tror hon vinner stort om hon ställer upp. Vad tror ni?

 

Jag har kört i säng alla barn, eller de minsta i alla fall, för att försöka maximera chanserna att de kommer i fas med tiderna. Lovelia ligger i soffan intill mig. UTAN öronvärk:) och halsontet är nästan borta, men huvudvärken är kvar. Jag ska kolla klart på Elementary och sen skriva lite fantasy – wish me luck:)

 

Natt i natti ♥

 

Kommentarer

  1. Tant Någorlunda

    Japp, här är en till som legat på latsidan och jobbat 150% inte prioriterat mig själv och ätit massa skit i stället för mat (dom få gånger jag åt dvs) ? Men nu är det slut på det och slut även på jobobantningshistorier. Fattar inte ens vila konstiga tänk jag haft kring detta. I år börjar resan mot en livsstilsförändring i stället..
    Fasiken vad glad jag blev över dina rader om att unna sig något bra vid delmål! Äntligen någon som fattar grejjen. Att man SKA unna sig något BRA! En pizza eller en stor fet efterrätt som jag ser dagligen att många tar till är INTE bra ? Vi lurar bara oss själva… Hade samma första belöning som du, nya träningskläder ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting