OkategoriseradeVardag

Fransar, TMI, räksallad, fläskläpp och blå tumme..

God mitt i natten:)

Idag har jag fixat till mina fransar hos Dau, och det var behövligt. De hade lossnat lite hejsansvejsan den här gången.

De ser rätt hyfsade ut ändå, men blir ju så oerhört mycket stiligare när man låter Dau fylla på:)Jag flinade glatt åt hennes tavla på väggen:)

Jag vill ha en sån! Det är typ sådnär som är i dörrskyltarna på lägenheter, där man kan flytta runt bokstäverna 🙂 Fast jag har ingenstans att sätta den, men supercool!

Och nej, man gråter inte bara för att;)

När Zlatan, vår katt, dog så bölade jag loss alla fransar på en vecka.. Men icke-gråt-perioder sitter de snygga i 3-4 veckor.

Jag skjutsade Corrinda till skolan på vägen, hon och Robban började visst idag, och vi gick och njöt av det ljuvliga vädret. Kallt som satan, hela två minus;) men klarblå himmel och strålande sol.Det var ett tag, och genast kommer energin. Våran Fyriså som går igenom staden är så full av vatten, vattenståndet är högre än vad det kan vara under våren när isarna släpper. Undras hur det blir till våren?

Men det är ruggigt mäktigt i våra små fall, det strömmar rejält.

 

I nån vecka så har jag surat över att min motorvärmare varit trasig. Det tog ett tag innan jag fattade det för jag har en timer på den så den hoppar igång på de tider jag normalt ska ut och köra.  Först så felsökte jag det billigaste:) nämligen timern och skarvsladdarna från garaget. Inga fel. Fan. Med min otur är det fel i motorhuven och det blir dyrt.

Idag kollade jag själva uttaget på bilen, och sen motorvärmarkabeln. Fläckfria.

Jag har ingen extra kabel så jag måste köpa en. Innan jag gjorde det så tänkte jag kolla kupévärmaren inne i bilen. Jag lät installera den och motorvärmaren när jag köpte bilen, för jag hatar att skrapa rutor och sätta mig i en kall bil. Alltså surade jag över möjligheten att den var trasig, men jag har en annan kupévärmare i garaget, sen förra bilen. Meeeeen, givetjävlavis har de monterat den med nån slags fast elinstallation. För att tjäna pengar när värmaren ger upp förstås för då kan jag inte bara åka till Biltema och köpa en ny för 149kr utan måste lämna in bilen:/

I alla mina andra bilar har jag haft ett vanligt uttag inne i bilen.

I alla fall så ruskade jag lite här, och lite där, och så kollade jag lite noga på värmaren….och se på sjutton! Den är AVSTÄNGD 😀

Haha, jag har ju haft ungar som suttit där med massa paket, blommor, matkassar osv hela lovet så nån har petat till av och på-knappen lite.

Ahhhh, kändes som att jag sparade in några tusenlappar:D

 

Hemma så hade jag mina sjuklingar och Novalie och Trixie som börjar i morgon. De spelar mest dator just nu, och bråkar om vems tur det är;) Gahhh, jag orkar verkligen inte medla i samma sak tusen gånger om dagen så nu blänger jag bara surt på dem så får de lösa det själva;)

 

Sen var det dags att träna! Corrinda och Sara ville haka på, och de fick faktiskt platser till passet där på plats. Tjohoo! Det är en ny ledare, hon licensierade förra veckan och om hennes pass ska ligga så här så funkar det kalas. David frågade efteråt om vi inte skulle komma på hans TMI pass? Corrinda frågade vad det var? To much information?;)  Haha, men nej, Träna Med Instruktör.

Vi har gått på nåt kettlebellpass med Olle som varit TMI, men aldrig med nån annan. När vi nu frågade David om det var jobbigt så bara flinade han och sa att han satte ut kräkhinkar…men ingen hade kräkts. Än. Nån tjej hade dock stått och hulkat. Allvarligt??? Jajamen han var helt seriös. Men vafan?? Nu vete fan om man törs! Han fick ett kanske nästa fredag till svar.

Okey, jag vet att några av er tränar på Friskis. Har nån varit på ett TMIpass med David? I så fall – hittar han på eller är det överjävligt:)

Vi har funderat på det länge nu så vi borde ju gå, och man kan välja nån ”snällare” instruktör såklart:) Och för den delen…jag tänker definitivt inte träna så jag kräks…fast med rätt pushning så gör man väl det…;)

Till middag gjorde Corrinda en räksallad. Den var to die for! Avocadosarna är så goda just nu.

Doris satt bredvid och tiggde paprika, det är det bästa hon vet. Räkor kan hon äta några stycken, men inget går upp mot paprika. Röd ska den vara. Det låter så jäkla gott när en hund knaprar på saker!

Jamies stackars tumme då? Jo men så här..

Svullen och helt blå, och han har skitont. Men kan böja och vicka så det är mest troligt inget brutet. Jag läste på 1177 på natten efter att han klämt den att man med fördel kunde sticka hål på nageln och tömma ut blodet… gärna genom att hetta upp ett gem…och sen låta den smälta igenom nageln så blodet kunde rinna ut. Aouch! Men man skulle göra det inom några timmar efter skadetillfället och det där läste jag tio tolv timmar senare så jag vågad inte testa. Vete fan om jag vågat annars heller, eller om han låtit mig..

Jag förstår så väl hur ont det gör, jag minns hur djävulskt ont mitt brutna finger gjorde, inte av brottet men av svullnaden. Jag hade ju inte ens nån blodansamling som klämde under nageln. Stackars Jamie.

 

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. I morse vaknade jag aningens brutalt. Jag skulle vända mig och helt uppenbart slängde jag mig runt lite väl kraftfullt. Jamie hade snikat åt sig min kudde och låg och trynade precis bakom mig så när jag slängde mig runt, så knockade jag i hans huvud med min mun. Men aaaj! Han sov vidare, rörde inte en fena, men jag hade skitont och det resulterade i en fläskläpp. Inte så illa, men det känns hela tiden och gör lite sådär irriterande småont.

Så klantigt. Men han brukar verkligen aldrig ligga så nära. Kanske behöver han lite extra närhet när han inte är helt kry och har ont. Nu vet jag det:)

Så, NU ska jag sova!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hon bara slänger i det vi har hemma 🙂
   Spenat, gurka paprika, mozzarella avokado räkor. Ev pasta 👍
   Lite tzatziki på toppen

 1. Karin

  Jag har tränat på Friskis i många år (annan stad dock). Favoritpasset var helt klart TMI! Styrka men med mkt flås då det varvas in en hel del kondisövningar! Så det måste ni gå på! Som med all annan träning så går det ju anpassa efter egen förmåga avs styrka och kondition. Men helt klart mer krävande än Cirkelfys och cirkelgym, men lite lättare än hiit. Ha så kul!! 💪🏻😅

 2. Elin

  Det är inte så brutalt som det låter. Värm änden på gemet riktigt varmt och lägg det mot nageln, så blir det ett litet runt hål. Men frågan är om inte blodet har koagulerat nu. Annars hjälper det mycket.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing