Vardag

Nötknak, microlax och soffgos:)

Tidigare i kväll när Corrinda och jag satt och käkade efter att ha tränat, så lät det plötsligt som en träbit knäcktes? Från bordet?

Det var pinjekotten jag köpte innan jul som plötsligt öppnade sig 🙂

Ni sa att man skulle sätta den på elementet, och jag googlade att man skulle ha den i ugnen i två,tre timmar så skulle den öppna sig, men min står på matbordet i köket. Helt i fred.

Innebär det går att mitt kök är varmt som en bakugn?

Att kotten börjar bli gammal? Redo? Vad gör man nu då? Den har ju en del kvar att öppna så så länge stor den kvar där. Kan man äta fröna/nötterna rakt av sen, eller kan de bli dåliga?

Jag trodde liksom inte att det skulle hända nåt med den utan att den kunde vara en prydnad i flera år:)

 

När Jordan kom hem från skolan så kröp han upp med Doris i soffan, och gosade in sig medan han kollade på Youtube.

Båda lika nöjda och glada. Jadå, Doris får ligga i soffan:D Jag har inga problem med det, och hur i hela friden skulle man annars kunna gosa? Nog för att det blir aningens skitigt ibland, men det är därför jag absolut vill ha en soffa med tvättbart överdrag.

 

Idag gick alla utom Jamie och Lovelia till skolan. Han mår skit på morgnarna och jag kan inte tvinga honom till skolan när han har ont i magen. Det är bara så. Det går över men det kan ta någon eller några timmar. I kväll fick han stå ut med ett microlax, för det måste ju liksom vara stopp i den änden när det aldrig blir bra. Han har druckit de där pås-laxeringen som han fick, och nu är de slut så jag improviserar:D Haha, men man FÅR ta microlax, det är ingen fara.  Han var superduktig! Jag trodde han skulle vägra, men tydligen så har han så ont och är så less att han kan testa. Vi kör ett till i morgon för han är ju liten, och det är svårt att hålla den där vätskan kvar länge då. Han kämpade gott, och det blev resultat. Tror jag för jag får ju definitivt inte vara med inne på toa:)

Men om man står utanför dörren så kan man lyssna på hans egen konversation med sig själv. SÅ gulligt! Han pratade om att han faktiskt varit duktig, att det kändes konstigt och att det ju borde sättas dit en ny toarulle eftersom den gamla var slut:) Den ungen har väldigt svårt för att vara tyst.

Han skriver sitt namn på allt.

Den här har han nog gjort i skolan, men allt som man kan märka, märker han. Och så ritar han hjärtan ♥

 

Jag och Mirka har kört vår instagramlive idag som vanligt på onsdagar. Nu har vi hållit på sen i… vad? September? Oktober? Nånstans där. Det är fortfarande superkul, och det är många som kollar, så det känns som att det är uppskattat. Är det någon av er som kikar?

Idag hade hon noll barn med sig, och jag hade nästan tomt hus hemma så det blev lugnt och skönt. Lovelia var hemma en extra dag, hon hade nån snabbt övergående bihålegrej. Svullen på ena sidan av ansiktet, ögat, örat som gjorde ont, och halsen. Hon har sprayat med nån förkylningsspray från London som verkar ha varit värsta dundret så den ska jag testa bästa gång jag börjar snora. Att ColdZyme funkar det VET jag men det är aldrig fel att ha ett ess i rockärmen:)

Sen försökte jag plugga men hade absolut ingen disciplin…usch, men blir så ibland, och nu får jag jobba stenhårt i morgon och fredag, så det straffar sig. Jag har i alla fall hunnit strukturera upp det jag ska skriva så får vi hoppas att det löper på fint.

 

Vi hade ett cirkelfyspass med David klockan 17. Toppen att det var så tidigt för då kunde vi käka bakad potatis till middag. Corrinda och jag köpte det i går, och jag hade laddat så, det är riktigt gott. Ungarna älskar det också, och det lagar sig själv så det är bara plus! Men det är ju rätt tungt så perfekt att äta efter ett tufft pass, men inte supersent. Jag lallade iväg ut strax efter fyra för att köra iväg, och kollade snabbt var passet var…och då var det inställt :_( Måste ha blivit det alldeles precis för några minuter efter kom ett sms om det. Men fan.

Haha, alltså alla kan ju bli sjuka, eller få sjuka barn, så även cirkelfysledare…men det är onödigt:)

Ringde syrran och konfererade och vi bestämde oss för ett intervall-flex pass i stället, men det var inte förrän 19. Bah. Jag hann laga maten åt ungarna och den var precis klar när jag skulle åka, doftade ljuvligt och skalet var så där krispigt och perfekt. Jag hade hunnit sega till i soffan, och det kändes mest jobbigt att åka iväg. Men Corrinda skulle med så det var bara att åka.

Och det blev bra:) Intervall flex är precis som det låter, först intervaller av olika slag, sen en flexdel. Pulspass behöver vi definitivt eftersom kondition är en färskvara. Men det är inte superkul, eftersom det är så jobbigt 🙂

Corrinda gillade det, och det får bli antingen det eller power hour som oxå är mkt puls.

Och den bakade potatisen var supergod fast den legat till sig en bra stund och fick värmas i micron.

 

Nu ska jag hoppa i säng:)

I morgon är det nog ytterligare en unge som går till skolan, bara Jamie kvar:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Therese

  Hej, jag lider av Ibs-C.. alltså kronisk förstoppning. Även om fibrer, linfrön, m.m. sägs vara bra för magen så är detta som ett rivjärn i tarmen för de med Ibs. Jag har testat det mesta genom åren.. jag har varit så förstoppad att jag inte kunnat göra ”nr 2” på 6 veckor…. Åkte in akut eftersom jag hade så ont i revbenen! På röntgen såg man att jag var så totalt förstoppad som det bara går….! Fick rådet att dricka ännu mer vatten och köpa Laxoberal-droppar som man kan ha i mat eller dryck. Jag brukar blanda det i vatten och dricka. Efter några timmar får jag väldigt mycket magknip, sen blir det fart på magen kan jag lova! 😉 Det mjukar upp förstoppningen så att det kan komma ut.

  Jag ber om ursäkt för detaljerad info.. men testa att köpa det till Jamie. Jag vet hur jobbigt det är med magproblem, jag har haft problem sedan jag var bebis och fyller snart 36 år…… Lycka till! 🙂

 2. Carina

  Hej hur tänker du kring att ta upp privata saker som rör dina barn så som att kommer det bajs eller inte.
  Är det inte något som bara du han och er läkare ska prata om? Och inte på en offentlig plats som en blogg på nätet, jag ser ingen nytta med att lämna ut honom så. Vi kanske tänker olika?Mvh Carina

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja vad tror du? Har du kanske en liten liten pytteaning om hur jag resonerar, om du tänker efter riktigt noga 😂
   Allvarligt, alla bajsar. I vår familj är det ingen big deal och att våga prata om saker gör att de blir mindre tabu. Jag tycker inte att jag lämnar ut honom för jag tycker inte att det är något att hymla om. Tvärtom.

   1. Carina

    Att alla bajsar vet alla om. Men vad är syftet sluta hymla om vad då?
    Att få hjälp med sitt barns problem oavsett vilket så tror jag inte att du behöver ta hjälp av blogläsarna utan det finns professionella människor till det. Barn är så utsatta i sina liv, vi måste vara rädda om dom ur deras perspektiv. Tråkigt tycker jag att du så fort går till ”attack ” Mvh Carina

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jag skämtade, därav smileyn😜Jag tycker det är lustigt nämligen att den frågan kommer, för uppenbart så delar jag ju med mig och uppenbart tycker jag att det är ok. Och uppenbart tycker vi olika i frågan. Och ändå frågar du. Ingen attack alls:)
     Jag har inte bett bloggläsarna om hjälp i detta? Han har varit hos en läkare. Men han har jäkligt ont i magen vilket påverkar allas vår vardag, och jag har skrivit om hur jobbigt han har. På samma vis som med den blåa tummen men det är en helt annan sak tydligen? Varför ska det vara utsatt att prata om en sketen förstoppning? Fattar inte? Eller jag fattar att vissa tycker det är sånt man inte pratar om, men i den här familjen gör man det. Och ..mår lite bättre för man behöver inte låtsas.
     Tro mig, det är så himla mkt bättre att inte göra en hemlighet av sånt som är naturligt.
     Vi pratar om mens också, ska det åxå vara tabu? Lika naturligt som att bajsa 🙂

     1. Carina

      Hej rakt på sak har du ställt frågan till honom; får jag berätta för människor du känner och människor som du inte känner att du är förstoppad och har svårt att bajsa, är det ok att jag gör det för dig? Tankar från ett barnperspektiv . Skönt att vi är eniga om att vi tänker olika😉 Med vänlig hälsning, Carina

      Carola: Han är ett äkta bloggbarn:) Han vet att man måste fota mat, kläder och roliga saker innan man får röja loss;) Och ja, han har okejat det.

 3. Tant Någorlunda

  Åh stackars liten 😰 Det är så otroligt jobbigt med de där magproblemen. Hela livet blir knas och allt blir fokus kring magen och toabesöken. Lider själv av kronisk förstoppning och haft så länge jag kan minnas. Det kunde gå TVÅ veckor mellan mina toa besök tillslut.. Har testat alla preparat på marknaden och även alla de nyaste revolutioneeeerade medlen som kostar multum utan resultat. När jag slutade lyssna på alla tips om MER fibrer, grövre bröd, MER grönsaker mm så blev det något bättre. Men inte förrän jag började gå på tarmsköljningar och sedan göra dom själv hemma, så har det faktiskt nästan ordnat till sig. Nu behöver jag vara göra sköljningar typ var sjätte månad så fungerar tarmen skapligt sen.. I mitt fall så är det troligen min EDS som ställer till det. Att funktionen i tarmen är dålig så det inte matas fram som det ska (enkelt förklarat) .. Hoppas att det ordnar till sig för honom . Kram

 4. M

  Jag tror du är förståndigare än att lyssna till en massa hemmatips om
  sonens mage.
  Men efter att ha haft två barn med ständiga magproblem så kan problemet ibland ha två ”enkla” orsaker
  Ett, de tar sig inte tid att gå på toa på skolan av olika orsaker. Kan vara att det är äckelpäckel toaletter eller att toaletten ligger så till att de tror det både hörs och luktar när de bajsar. Det är först när man blivit äldre som man inser att alla bajsar. Så kan det va’
  Två, barnen rör sig för lite. Nu säger jag inte att det är så för er, men kan bidra till förstoppning.
  Att ha ungar med magproblem som gör att de måste vara hemma för att ”få ur sig” är inte kul. Speciellt inte för den som drabbas.
  Lycka till

 5. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Antar att du redan kollat upp men han har inte problem med gluten eller så? Själv har jag IBS men det där besväret förstoppning oftast för att sedan få som magsjuka. Ja eller det är bättre sedan jag gick över på vegetarisk kosthållning. Men trodde innan att jag hade någon överkänslighet mot gluten. Var hos läkaren och gjorde tester men allt såg bra ut, så är helt enkelt en IBS:are :/

 6. Lisa

  Min dotter var extremt förstoppad som bebis och hennes dietist tipsade om pofiber. Vi hade i en msk i vällingen, lite i gröten osv. Det går att blanda i vad som helst (köttfärs, muffins, potatismos…), det viktiga är att man gör det kontinuerligt. Det funkade bra för vår dotter och det kändes ganska skönt att hon slapp mediciner etc. Hoppas det går över snart för Jamie!

 7. Sara

  Ni måste få nytt recept på Movicol (antar att det är det ni haft, eller motsvarande)! Sa inte läkaren det? Har ett barn gått med förstoppning en längre tid kan det behövas MINST ett halvår, ibland mer för att få ordning på tarmen. Om man haft förstoppning länge blir tarmen liksom lite uttänjd nedtill, det har samlats bajs där. Därför måste man ge tarmreglerande jättelänge, så att tarmen ska ”dra ihop sig” till normalt läge. Det tar många månader. Om man avslutar behandlingen för tidigt kommer det bara bli en ond cirkel av det hela, som kan leda till mer förstoppning och mer magont. Konstigt att läkaren inte informerade om detta! Förnya receptet, annars måste ni få tid hos en barnläkare.

 8. Gunilla

  Köp ekologisk kokosfett, finns med smak och utan. Utan smak kan man ha i te. Inte det i silverpaketet utan i glasburkar. Nyttigt och bäst mot förstoppning.

 9. Sandra

  Kör bakpotatisar i micron istället. Stick några hål, kör i full effekt i typ 10 min. Känn efter om de är klara. Visst skalet blir inte krispigt men det kan du fixa med stt köra grill på ugnen i typ 3-5min om det är ett måste.
  Då får du nybakad potatis med.

 10. Anna

  Det finns tabletter mot förstoppning nu vet jag inte från vilken ålder men man tar dom med fördel innan man lägger sig. Kan vara värt att kolla upp

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing