Vardag

Tappat fart:)

Godmorgon på er!

Tänkte jag skriva för det känns som jag klev upp nyss;) men riktigt så illa är det inte. Sov väldigt  kasst i natt för nu är Jamie sjuk:( Man tycker ju att det kunde får räcka för den stackarn med förstoppning och en klämd tumme som är så blå och svullen att jag inte kan titta på den utan att få ont i märgen. Men nope, igår kom det feber också.

Och med febern blev magen värre och han låg här på soffan med värmedyna på magen, och slumrade, men vaknade av smärtan till och från. Så har han sen gjort hela natten. Och när nån unge är vaken på natten … så är ju även jag det.

Och just det ja. Ungen hade minsann löss också. Jag storknar! Vi pratade om det i vår live förra veckan tror jag, eller förrförra, att det var väldigt länge sen nån av ungarna var lusangripna. Fan, jag borde ju veta bättre än att jinxa;)

Mitt Ta i trä, funkade uppenbart inte.

Jag önskade att jag hade haft nån giltig rabattkod på lusmedel för satan i gatan vad det är dyrt. Jag har inte behövt köpa på länge ju, har haft förebyggande spray i stället, men den är slut nu. 149kr för en förpackning. Räcker i bästa fall till två omgångar, men med mina långhåriga brudar, och Jamie;) så räcker det snarare till bara en. Skjut mig. Jag hade en förpackning Nyda hemma, men köpte sen Linicin schampoo, det är enklare:)

Nu kammar jag och kammar och kammar. Har världens bästa luskam, NitFree. Använder inget annat, för den är överlägsen. Den gör lite ont, men den tar sönder eventuella lusägg så det får kännas.

 

Ni vet hur det är, jag är säker på att ni sitter och kliar er i huvudet nu;) och så gör även jag. Speciellt som det var Jamie som vi såg det först på. Han sover ju  i min säng, och har den senaste tiden varit väldigt närhetssökande, och alltså legat på min kudde…Att luskamma sig själv perfekt är omöjligt, man behöver se hårbotten samtidigt, men jag lutade mig över badkaret och kammade. Kammade och kammade och kammade. Precis innan hade nån av Jamie och Loppan, som var de som vi hittade löss på, sköljt ur sitt lusmedel, och när jag plötsligt såg en avlång prick i allt avslitet hår så dog jag lite. Kom den från MIG?? Var det ens en lus? Dök ner på huvudet och skärskådade. Ja. Det var en lus. Jag dör. Men jag är lite osäker på om den kom från mitt hår (ryyyyyyyyyyyysssssser!) eller om den var från deras tidigare kamning. Den var genomdränkt och vete fasen om den rörde på sig. Svårt att säga om den var död eller levande.

Nu är det inte direkt som att jag bryr mig. Finns det minsta risk att lusfan kom från mitt hår så får det kosta 149kr att bli av med de eventuella hyresgästerna. Så det var lusbehandling asap. Men det kliar konstant ändå:)

På vintern tycker jag att hårbotten gärna blir lite torr och kliig i sitt normala tillstånd. Det är torrt inne, man har huva eller mössa ( inte mer än nödvändigt men det händer) och jag tvättar ju håret flera gånger i veckan eftersom jag tränar. Svårt att veta vad som är vad;)

Jaha, så det är status hemma hos oss.

Löss, feber, klämd tumme där nageln snart ramlar av, ont i magen, nån klagade på nageltrång på tån, jag hade migrän på gång i torsdags men hann på med piller och en tupplur på soffan så det bröt aldrig ut, halsont, öronvärk. Sista veckan har varit intressant;)

 

Jag har haft tre stora inlämningsuppgifter också En deadline 8/1, en 10/1 och den sista 12/1.

I fredags åkte jag och tränade först, sen handla och så hem och packa ur allt för att sen sätta mig för att slutföra den sista uppgiften. Jag ville bli klar innan Janelle och Simon och syrran kom för sen hinns inget mera med. Skickade in den vid halv fem, och sen var det som att lägga av sig en stor tung ryggsäck med sten:) Jag är klar! För nu:)

Jag vet inte alls om de blir godkända, men det kan jag inte oroa mig för just nu, utan det får jag i så fall ta då, och då har jag några veckor på mig att åtgärda det. Jag hade ju skitsvårt för att fatta vad det egentligen var som de ville ha in, så det skulle mycket väl kunna vara så att allt är helt fel. Ta i trä.

Så nu är det fokus på att skriva eget material. Jag har med flit inte öppnat dokumenten med mina historier, är ju två, för att jag behövde ladda om. Helgen fick vara helg och helt fri från skola. Jag har ju jobbat med de här uppgifterna varje dag, många timmar i typ två veckor i sträck.

Det ska bli kul att sätta igång i morgon igen!

 

Jag märker att jag som vanligt den här tiden på året tappar farten. Jag är trött, ids inget, har inte lust att göra de vanliga hushållsgöromålen. Jag gör dem, men det är tungt att få arlset ur vagnen. Jag behöver ha ljus, sol och värme. Så enkelt är det. Jag hinner liksom inget för dagarna är så korta, och då kan jag lika gärna bara sitta och vänta. På vad? Tja det vete fan:) Solen kanske.

På sommaren så kan jag med liv och lust ta i tu med att rensa förråden efter middagen, men nu… det känns som att det är så sent. SÅ sent. Klockan är fem och det är mörkt, i mitt huvud är dagen slut. Ingen idé att påbörja nåt.

Även fast det motsäger sig skitmycket av att jag är en nattuggla som gärna är vaken hela natten. För även om jag är pigg så har jag ingen lust att göra något annat än att ligga på soffan och glo på film.

Jag hatar fan den här årstiden.

De dagar som det varit strålande sol, och vita gnistrande vidder,( av frost bara, ingen snö här i vinter,) så känner jag hur livsandarna vaknar. Det har nog varit En sån dag den här vintern;) När LJUSET finns, då är det helt okej, men när det bara är mörkt. Fy fan. Jag bor i Uppsala och vi har verkligen inte några roliga vintrar, det är slask, och genomgrått. Ingen direkt snö, ingen direkt kyla, mulet och massa regn.

Det är rena döden för mitt humör.

Jag är helt klart väderpåverkad. Även på sommaren mår jag skräp av lågtryck, med huvudvärk och yrsel. Lösningen är enkel men ouppnåelig – flytta till Hawaii. Eller annat sommarland, där vädret är stadigt och jämnt:) Sen så. När jag vunnit skitmycket pengar på Lotto. Det är på gång, jag känner det;)

 

Hm… tycker ni jag låter deppig? 🙂

Det är jag faktiskt inte:D Bara lite less på vädret och att jag ska behöva sjukanmäla Jamie igen i morgon. Tur att han går i förskolan så det väl inte är nån slags sjukintyg-tvång på honom?

Det får de oavsett inte, för jag bryr mig föga om sånt trams:) Palla ta upp tiden på VC för att en läkare ska skriva ett intyg. Jag vabbar inte, så vem ska straffa mig;)

Nä, men jag lär ju maila skolan och berätta att det är olika saker som avlöser varandra så de inte behöva oroa sig.

 

Okey, trots att det låter deppigt så är det inte det alltså. Igår var vi hos Janelle och Simon på kalas, och det blev alltså även veckans vilodag. Ska snart åka och träna, och i och med det har det blivit sex pass denna vecka:) Totalt i år tolv pass, tretton med idag. Det är rätt bra med tanke på att det är den fjortonde idag:D Träningen tar massa fokus när jag måste planera in den med specifika tider och sen åka iväg, det tar cirka två timmar varje gång. De perioder jag tränat hemma så inser jag hur jäkla mycket enklare och framför allt tidsbesparande det är! Men… jag tycker det är roligare och mer peppande just nu att träna ihop med andra. Vare sig det är på gym eller pass.

Det underlättar ändå att ungarna gärna hakar på, men det som blir bökigt är middagen. Tur att jag har ett gäng väldresserade tonåringar som får hjälpa till:)

Nä, men nu ska jag värma Jamies värmekudde och sen byta om!

Jag återkommer senare i kväll:)

Kommentarer

  1. Ammi

    Min dotter hade också fruktansvärt ont i magen och man trodde det var förstoppning. Efter många om och men fick vi till en gammal barnläkare och hon undersökte och tog prov på henne. Streptokocker som hade satt sig i magen som ger smärtor som kommer i skov.

    Annars är det att dricka mycket som gäller…..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är mkt märkligt eftersom man ju verkligen vill stoppa epidemierna. Det är ju roligare att köpa lusmedel för 50kr än det tredubbla.. borde gå under högkostnadsskydd 🙂

  2. Lotta

    Kan varmt rekommendera att äta d-vitamin som tillskott. Man märker stor skillnade vid den här tiden på året tycker jag. Upplever också att vi är mer motståndskraftiga mot förkylningar. Depåerna av d-vitamin tar ju slut vid den här tiden för oss nordbor och inte fel att fylla på. Har man tomt förråd då tar det ju ett tag innan man märker effekt

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har en burk D-vitamin i skåpet 😉 konstigt att det inte funkar ?
      Men jag har ätit till och från sen i höstas iaf, kanske mest från? Nämen jag borde väl ätit varje dag och inte en dag i veckan 🙂

  3. Sara

    Om han har så ont kanske det är läge för ett läkarbesök? Låter inte alls som förstoppning. Hoppas ni hittar vad som är tokigt, så jobbigt när de är skruttiga!

  4. Camilla

    Du kanske ska ta barnet till doktorn feber och ont i magen verkar inget vidare.
    Ta din syrra och åk till Kanarieöarna ett par dagar så kanske livet känns lite lättare.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det hör ju egentligen inte ihop. Feber hade Lovelia för några dagar sen så det är ju nåt virus. Ont i magen är ju förstoppningen.
      Ja men det vore drömmen 🙂 fast på sånt vill jag helst ha med kidsen och då har jag inte råd ?

      1. Anna-Stina

        Jag skulle inte våga chansa på att feber och magont inte hör ihop, eftersom man alltid uppmanas att söka sjukvård om barnet har magont och får feber.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja. Men nu är det ju en konstaterad förstoppning. Och en efterföljande virus med feber halsont och huvudvärk. Jag är inte ett dugg orolig eller tvivlar på att jag gör rätt bedömning i detta fall:)
          Det är annars helt rätt att buksmärtor och feber ska tas på allvar! Men detta är två skilda saker 🙂

  5. AnetteJ

    Hallå på dig 🙂 Läser din fantastiska blogg varje dag, men har aldrig kommenterat. Nu kände jag att jag måste ge dig ett toppenbra tips ?. Köp eller be någon köpa lusmedel i Spanien. Du hittar det i vilken matvarubutik som helst. Superbilligt (under 30 kr/flaska) och otroligt effektivt. Andra fyller väskorna med alkohol, vi fyller dem med lusmedel ?. Kram på dig ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting