Vardag

Måndag igen:)

Idag lade vädret till ytterligare en onödig och elak paragraf. Iskalla vindar.

Fy fan. Men blä.

Man liksom fryser ihjäl bara man sticker ut näsan genom dörren. Och i morgon ska det bli snöstorm:) Det är rätt charmigt på sitt sätt, men så sa de i samma andetag att det minsann mest troligt skulle bli plusgrader på onsdag. Vad är meningen då?? Jäkla skitväder.

Men man kan alltid låta sina björngener ta över, och jag sover  mig igenom dagarna;)

Och sen kommer nattugglan fram. Har ni förresten hört att de återigen snackar om att de morgontrötta är mer intelligenta än de morgonpigga? Jag läste också att de mest intelligenta gick och lade sig 00.29. Jag antar att det är ordentligt forskat på den exakta tiden, men undrar då- är man ännu mer intelligent om man går och lägger sig ännu senare? Eller tar det ut sig där vid halv ett på natten så att intelligensen backar tillbaka sen?

Jag som lugnt kan lura uppe till fyra undrar ju såklart om jag ska ansöka om medlemskap i Mensa eller nåt liknande:D

Fast jag är totalt värdelös på de här kluringarna där man ska fortsätta en logisk rad. Helt kört jag fattar inte ett jota. Kan ha att göra med att det har med siffror ofta att göra kanske, och de går ju fetbort.

Jaja.

Jag har burit upp mitt gåband från tvättstugan där det stått och samlat damm sen jag flyttade det från vardagsrummet där det stod ett år eller så och…samlade damm;) Nu har det fått flytta till mamma och pappa. Förhoppningsvis utan att samla damm:D

Sen har jag tvättat lite, pluggat lite och sovit lite middag. Det sista absolut nödvändigt när jag klev upp sent..bah. Pluggandet var att läsa mina kursares alster och kommentera dem så de kan bli bättre. Det är svårt! Jag vet ju om jag gillar nåt eller inte, men det är inte alltid enkelt att sätta fingret på vad som skaver. Jag ska läsa igenom dem en gång till nu när det är tyst i huset och se om jag kan utkristallisera något vettigt. Och sen skriva lite eget då:) Det roligaste i det hela.

 

Jag kom på att det var ruggigt länge sen som jag visade er en inspirationsbild här hemifrån. Jag förstår ju att ni saknat dem, så förlåt! Det här är mitt oerhört stylish vardagsrumsbord. Och som en bonus ser ni lite av golvet också:)

På golvet några ljuslyktor som inte får plats nån annanstans tydligen, och en duk. Den ligger stilfullt draperad i en fancy pile.

Bordet innehåller bara nödvändiga saker. Dator, platta, usb.minne med pluggsaker, hörlurar för stora och för små, fjärrkontroller, datamus, ljuslyktor. Och smulor! Man kan inte glömma smulorna!

B E A U T I F U L 🙂

Så, nu blev ni avis va;)?

Ni kanske gillar min och Corrindas middag också?

Omelett med rökt lax, mozarella, avocado, spenat och tomat. Glömde tzatsikin:/ men det var supergott ändå! Och mäktigt. Jamie, Loppan och Doris fick resterna. Barnen käkade korvstroganoff, de tycker inte att omelett är riktig mat. Knäppisar.

I helgen har det inte ätits lika nyttigt, vi firade ju Janelle både fredag här hemma och lördag hos dem. Jag hade köpt en glasstårta från Carte D´or, den kostade 10 kronor… så jag trodde den antingen var pyttepytteliten eller smakade skit;) Men den var jättegod!

Trixie ville göra ”sin” chokladmousse så det gjorde hon och det passade suveränt ihop. Glassen har sorbet inuti och glass runt.

Janelle bakade tårta på samma vis som sin morsa:)

Men de hade bakat vaniljhorn ( mina favoriter!!) och mockarutor.

Jordan satte sig vid bordet på första uppmaningen:)

Och sen kom övriga små, och Simon och Patricia som kände sig manade att sitta vid barnbordet.

Vi hade jättetrevligt.

Janelle och Simon bor i en tvåa i ett lugnt och fint område, men deras trappor upp är sådana där som gör så det suger i benen:) Haha alltså jag är rätt vältränad men får mjölksyra av att bara titta på dem:)Vi var en sisådär femton personer och det funkade alldeles utmärkt, det stämmer verkligen det där ”Finns det hjärtrum så finns det stjärterum”

Givetvis var Doris med:)

Älskar deras matta! Sådär mjuk och gosig så man nästan skulle vilja lägga sig och sova på den, vilket Doris såklart gjorde.

Ni kan läsa Janelles version av det hela på hennes blogg:)

Nu ska jag röja lite i köket och sen försöka somna tidigt. Exakt 00.29 ska jag krypa till kojs;)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Charlotte

    Jag läste i en studie att mjölksyra pga trappor beror på (om man är vältränad sen innan alltså) att man inte andas normalt för att kroppen automatiskt koncentrerar sig när man går i trappor – man ska tydligen ta några riktigt djupa andetag innan man börjar gå och sen tänka på att djupandas under tiden så ska man inte få mjölksyra – testa vettja!☺️

  2. Annika

    Jag ÄÄÄÄlskar din blogg! Ärligheten och allt. Du är bara BÄST!!!! Och jag tror att det har att göra med att jag känner igen mig – hade jag haft en ”kändisblogg” (vad kallas det????) så hade jag också skrivit så mycket som du. Älskar´t!
    Fortsätt så – ibland vaknar jag på natten och är pigg (lägger mig tidigt… gammal gumma här (52) och då kollar jag om någon har skrivit och hahaha – dig kan man lita på! Du och jag har INTE samma vanor – du kvällspigg och jag morgonpigg men där ser man – det har ju lett till detta.
    Tack och kram och fortsätt vara DU!!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack❤️❤️jag älskar att få höra sånt här 🙂 Jag blir så glad att ni gillar mig för att jag är ärlig och totalt befriad från stylish lifestyle ?Det här är jag?och älskar er för att ni förstår er på mig och min ibland störda ironihumor:)
      ??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Säkert samma. Eller kanske inte förresten för de här är tre ingredienser typ, men knöliga att rulla och sen doppa runt i socker:)
      Men så goda!!

      1. Camilla

        Jajust, bara ramlar isär, kanske smart att göra dem lite större, såg större ut än mormors. Har liite dåligt tålamod, men ska testa igen. Tack för din underhållande blogg, älskar inredningsinspirationen? Jag är en sån som vill, men kan/orkar inte!?

  3. M

    Ha ha. Ibland är dina inlägg uppfriskande roliga.
    Härlig bild med bordet. Ärlig framför allt till skillnad mot vissa som jag tror plockar och stylar flera timmar innan de fotar.
    Fint med kalas.
    Intressant att läsa detta med nattmänniskor också
    Det är därför jag är så smart då.
    Sover nästan aldrig före ett.
    ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting