Vardag

Jag längtar efter…:)

Ja förutom de uppenbara sakerna SOL och VÄRME så längtar jag efter två mindre saker. Lite värdsliga sådär;)

Det ena är sushi. Jag har lovat Corrinda, som precis upptäckt denna delikata godsak att vi ska köpa det efter att vi har gått på ett TMI med David. Träna med instruktör…och han placerar ut spyhinkar, så hårt pushar han sina deltagare:) Då kan man behöva sushi efteråt.

Jag är reserv sju, och både hoppas och fasar för att få en plats.. Skräckblandad förtjusning. Mest är jag nog fan livrädd;)

 

Ikea ska jag till på måndag. Jag har en dejt med bästa Jenny, som de återigen var alldeles för länge sen jag träffade. Det är vissa människor man bäst gör Ikea med, Jenny och syrran hör dit. Vi kan lugnt flanera där en hel dag, diskutera olika lösningar, önskemål och fundera på diverse grejor. Jenny och jag har nästan identiska kök om man ser till kakel, luckor, kakelbård och bord+stolar:) Och en hel del av köksredskapen också.

Man kan absolut göra ikea på en kvart också men det är inget kul. Jag var där supersnabbt i fredags för att köpa ramar och en orkidé till Janelle, och kände att jag måste kolla med Jenny om vi skulle ses. Jag älskar Ikea:)

Den här pallen har jag spanat länge på, det är samma som mina köksstolar, och jag behöver en pall till. Jag har en som Robban har gjort på slöjden, men en på andra sidan bordet skulle sitta finfint.

Jag har ett stort köksbord, med en kökssoffa på ena kortsidan där man lugnt kan sitta tre. På andra sidan tre barnstolar i samma serie, de är så himla fina:) Sen tre stolar på var sida bordet. Det ryms utan problem en pall på var sida av bordet, och eftersom vi ofta är många ism sitter länge vill jag gärna ha några lite mer rejäla. Sen har jag en trave med sådana där runda i metall i olika färger som man kan placera ut där de behövs.

Men sen vill jag ju ha den där fåtöljen med.. och jag har även span på en hylla jag ska ha i köket och sätta konserver på:) Ja, det kan nog ta en hela dag:)

Vi bestämde att ses vid tio, då hinner vi brunch och så kan vi avsluta med fika.

Kanske ska jag köpa lite nya köksredskap också? Idag bröt jag av min slev/salladsbestick/grilltång från Tupperware. Med tanke på att den är sen mitten av nittiotalet och använts i princip dagligen så kan man kanske inte klaga på kvaliteten:)

Min bästa slev ju! Fan.

 

Idag fick kiddosen köttfärssås och pasta, medan jag som räknar kalorier:) glufsade i mig detta.

Varmrökt lax, spenat, tomat och tsatsiki. Och några finn crisp.

Jag äter samma mat som barnen och jag äter gärna tillsammans med dem också, men träningen ställer till det. Idag hade dessutom Trixie och Lovelia gympa, och en kompis följde med dem hem innan. Den börjar sex och så gör min träning, så jag var tvungen att laga mat i god tid innan. De kunde sätta sig och käka strax innan fem:)

Jag klarar inte av att käka innan jag ska träna så därav de helt olika maträtterna idag. Fast jag lagar ofta lite annan mat till mig och oftast Corrinda och Patricia. De är mer inne på nyttiga saker. Okey, missförstå mig rätt nu:) All min mat är nyttig, jag försöker i alla fall. Det lagas från grunden och sådär, men ungarna vill ha makaroner och korv, och fiskpinnar från köpesdisken:) Och det får de ibland.

 

Vidare.

Kommer ni ihåg min Pinjekotte? Som jag mest köpte för att den var fin, men som jag sen googlade hur man skulle göra med för att få ut de små pinjenötterna ? Man skulle rosta den i ugnen i några timmar, och nån av er sa att man kunde lägga den på elementet. Den ska alltså öppna sig. När Corrinda och jag satt vi bordet för några dagar sen så knakade det till, rejält, och den öppnade sig såhär.

Sen har det knakat några gånger till och nu är den liksom helt öppen. Men hur ska man få ut de där jäkla nötterna? Jag har läst att man kan använda nötknäppare och det går sådär;) Nog får man ut den men det är mest mos. Jaja. Jag köpte den inte för att få nötter, utan för att ha den som dekoration. Jag trodde att den liksom skulle vara för evigt 🙂

 

Nu ska jag sova.

I morgon kommer Mirka och så ska vi köra vår instalive. Fatta att det har gått en vecka igen!

Om hon kan köra förstås.. det snöar som sjutton ute, och blåser hårda vindar. Jag misstänker att det kan vara lite slirigt där ute på landet där hon bor. Jag kom hem från träningen vid halv åtta då låg det en halv decimeter på backen ungefär, när Corrinda kom hem två timmar senare hade det kommit mycket mer. Fasen man måste alltså skotta i morgon. Bah. Men det är en hel minusgrad i alla fall:)

Sist jag skottade så var det blötsnö och en 3-4 dm…det var slitigt. Nu kan det ju förvisso bli så den här gången med..ta i trä.

 

Natti natti nu:)

Kommentarer

  1. Agneta

    Älskar också lkea. Ska dit på lördag med dotter.Här i London har vi tre och välja på.När jag flyttade hit för 20 år sen var Ikea stället man åkte till och köpte lite svenska delikatesser .Men matdelen är ingen hit längre.lkeas eget märke har tagit över och ingen kvalitet längre. Men som sagt jag älskar själva Ikea.Åh snö,jag blir avundsjuk.

  2. Hanna

    Jag älskar också Ikea och mina kids också. Har också skärpt till kosten började i december har senaste dagsrna gjort undantag och magen mår ej bra igen. Bla ätit pannkaka. Fick inspiratition av din mat igår och idag. Tycker lax avocado tzatziki är väldigt gott. Även omelett. Fortsätter gärna att följa om din kost och träning . Försöker hitta möjligheter till träning men får inte till det riktigt. Ev kan de större vara bsrnvakt åt de yngre.

  3. Linnea

    Hihi! Även jag älskar Ikea. .En hel dag är underbart.. Filosofera färger möbler! Mmm härligt:) skulle åka dit nu på morgonen men tiden rann iväg på datorn så det bli fredag… Natti alla vakna:)

  4. Monica

    Sleven från Tupperware har ju livstids garanti så kolla med någon återförsäljare om du kan få en ny på garantin. Googla var du kan hitta försäljare där du bor. Hälsar en f.d försäljare!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting