Vardag

Tröttelitrötttrött:)

Jag brukar säga ”In i dimman” om saker och ting. Det kan handla om att man efter ett visst klockslag eller ett visst antal enheter alkohol hamnar i dimman;) men det är även otroligt talande för just mitt mående den här tiden på året.

Dimman i det här fallet är ungefär lika tät och tjock som sirap. Jag kan inte säga att jag är deppig, för det är jag inte, bara ointresserad, oengagerad och trött. Om jag har något roligt att se fram emot, så är det inga problem. Roliga saker piggar upp och får dimman att lätta. Som nästa vecka ska jag på en premiär med Bo Kasper och det ska bli superkul! Allt ljus på oss, heter föreställningen.

Jag har dålig koll på dem så här, men vet att jag kommer känna igen det  mesta av deras musik. Det är på Cirkus i Stockholm. Nån av er som ska gå?

Och på söndag ska vi åka slalom. Det är två saker inom den närmsta framtiden som ger mig något att se fram emot:)

Men idag har jag varit så trött!

Jag klev upp strax innan Mirka kom, eller det kändes som det i alla fall, jag satt mest bara och glodde, och vi körde vår live på instagram. Lika roligt som varje vecka, och jag kände mig pigg och i form att fortsätta dagen:) Tack till er som lyssnar och ger energi!

När Mirka åkte hem så skottade jag snö, och den var lätt och fin så det var mest mysigt. Jamie hjälpte till, det är bra att han får komma ut och röra lite på sig och få frisk luft. Han kommer vara hemma den här veckan och så siktar vi på måndag för hans del. Jag har pratat med skolan och de vet.

Det var oerhört tungt att skotta för axlarna? Helt matt och sådär mjölksyrig direkt. Vafan har jag gjort nu då? Jag skyfflade och funderade. Kom inte fram till ett dugg mer än jag helt klart inte skulle köra cirkelfys idag utan det fick bli intervall flex:)

Doris var ute och sprang med oss såklart, hon älskar snö när den är sådär luftig så hon kan plöja igenom den. Hon ser så roligt ut med snö från nostipp till öron:)

När vi kom in igen så kände jag hur den där luddiga känslan i huvudet tog över, och det var bara att svälja lite piller och lägga sig och sova bort det annalkande migränanfallet.

Det hör ihop med tröttheten på nåt vis, helt säker. Och samma visa varje år. När jag fryser får jag ont i nacken, jag går och spänner mig säkert. När jag får ont i nacken så får jag migränkänningar, men det ger sig oftast med piller och vila, ta i trä och tack och lov. Och när jag känner av migränen så blir jag trött. Nu har jag dessutom tränat mycket armar så jag har lite träningsvärk och det bidrar säkerligen.

Jag har sen säkert lite D-vitaminbrist och kanske är det inte så förbaskat konstigt att man är trött och håglös:)

Dessutom så tror jag att jag har ett överskott av björngener och egentligen borde gå i ide.

 

Haha.

Nämen jag är ju inte ensam om att vara trött så här års. Jag ska se till att planera in roliga saker att se fram emot så kommer de här månaderna gå finfint. Men, jag ber om ursäkt redan nu för att jag klagar:)

Som slalomen! Ihhh det måste gå i lås. Det är umgänge, så även om nån unge är risig så åker jag. Då får han stanna här. Det vet han inte;) men jag tänker att det är hans jävla ansvarsområde;)

Corrinda och Marcus ska följa med, och Patricia och Simon pratade om att eventuellt haka på så vi får väl se hur många vi blir. Corrinda ( och Patricia) måste hyra utrustning, så det känns kanoners att jag köpte min förra året:) Vi åker till Kungsberget och jag ser redan fram emot mackstoppet i Älvkarleby där vi brukar stanna och köpa kaffe och nån god bake-off. PÅ hemvägen blir det Donken i Sandviken, det är sen gammalt. Aldrig smakar en McD burgare så jäkla gott som efter en hel dag på slalomskidor:)

Förra året åt vi visst semlor:) 

Fy farao vad gott!

Idag åt jag inte en semla. Jag hade gjort så jäkla god middag, men det här med att åka och träna ställer till det, ungarna äter upp käket;)

Jag slängde  ett gäng kycklingfiléer i långpannan, hällde på lite soya och in i ugnen. Tog potatisar, skrubbade av dem lite, delade på hälften och ner i en annan långpanna, rapsolja, örtsalt och peppar och in i ugnen. Klart! Ungarna ska ha beasås till det mesta så det  fick de, jag hade tänkt tsatsiki och det åt Corrinda till. Själv fick jag då hitta på nåt annat;)

Så skivade ner den nu kalla potatisen, finfint GI värde då har jag läst:) och blandade en sallad med det, räkor, avokado, spenat, tomat och ägg.

Förutom att räkorna var sådär halvgoda, jag hade köpt i lake och de smakar lite för mycket av den, så var det supersupergott:)

Jag funderade på att steka spenat och vitlök men var för hungrig så fick bli bara färsk.

 

Corrinda var med och tränade, och det blev Intervall flex. Idag visste jag lite bättre hur ledarens upplägg var och då går det att ta ut sig lite mer, när man vet ungefär hur länge till man ska kämpa. Men jag hoppade med flit över det mesta som ansträngde axlarna, och i morgon blir det ben på gymmet.

Nu ska jag värma en vetekudde och lägga på axlarna. I morgon ska jag vara piggare, eller i alla fall försöka skippa migränluddet:)

 

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Loppan

    Ja, D-vitaminen. Vi har ätit under tre vintrar. Och barnens sjukdagar har reducerats till 2-3 st okt- mars. Varje år, så det är nog ingen slump. Börja ät i okt innan depåerna i kroppen tömts. Nu får du käka på ett tag innan du känner effekt. Men det är effektiv så prova!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har ju ätit lite då och då, regelbundet nån vecka och så inget alls på ett tag;)
      Men jag äter ju massa livsmedel där gott om D-vitamin finns, googlade precis:) och är utomhus hela somrarna utan kläder så nån större brist bör jag, eller barnen, inte ha. Nä, jag tror inte det beror på D-vit. Det går ju alltid över av sig själv när ljuset kommer tillbaka:) även innan jag sticker ut näsan utan jacka.
      Det är brist på sol, ljus och värme 🙂
      Helt säker. Men äter D-vitamin ibland ändå ?

      1. Loppan

        Riktigt så enkelt är det inte. För att få i dig motsvarande en tablett på 4000IE måste du äta 50 ägg per dag tex. Sen tar det lite längre tid än 1 vecka att bygga en depå, medan du av sol mot hud ökar kroppens egen produktion på bara en kvart. Det är klart allt inte hjälper för alla, tänkte mest det vore ett enkelt sätt att testa att få sluta familjens sjukdomar. ??

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag vet:) men menar mest att jag knappast lider av brist så att det ska vara nån fara:)
          Men jag vet att många tror /vet att DVitamin is da shit, och jag säger inte emot 🙂

          1. Loppan

            Nej, inte så du får skörbjugg ? men faktum är att för att äta dig till dagens RDI krävs tex 20 ägg om den den tid vi inte utsätts för sol. Och då utredes detta ändå för att ev vara för lågt det med. I Finland ger man D-vitamin till 18 års ålder. Vi i norden har har alla brist under vintern om vi inte äter tillskott och just trötthet och sjukdomar är tecken på det.

  2. Hanna

    Vill så gärna träna när jag läser om din träning! Mums för maten. Avocado är så gott. Håller med om att det är viktigt att planera in roliga saker. Ska försöka få in det när jag vet att fadern som gifte sig bakom min rygg och stack utomlands till henne, verkligen har barnen varannan helg. Hur som helst så har jag (nästan) kommit över sveket och honom har jag kommit över och är förundrad över hur mycket lättare livet blivit och roligare då han oftast var sur.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Skönt!! Han är en skitstövel och nu slipper du honom.
      Du kan ju göra roliga saker med ungarna också så slipper det vara beroende av honom:)
      Kul att du blir sugen på att träna av mitt svammel 🙂 det går också superbra att göra hemma med kidsen runt omkring ??
      All lycka till med allt ?

    2. Jenny

      Kram till dig Hanna,låter fruktansvärt det han gjorde mot dig. Kan inte ens föreställa mig! Skönt att du mår bra ändå,och ser ljuset:-)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting