Okategoriserade

Kungsberget!

Jag är så trött!!!!

Sådär att det inte går att hålla ögonen öppna utan de trillar igen och man kämpar för att få upp dem igen 😉

Frisk luft är livsfarligt, thats for sure ?

Men jag kan inte sova riktigt än, så vaknar jag om nån timme och kan inte somna om

Så då passar jag på att berätta om dagen:)

Stavfel, syftningsfel och andra fel kommer säkert förekomma, ber om ursäkt på förhand.

Vi klev upp early birdy, 7.15?Jag hade såklart sovit katastrofdåligt som alltid när jag vet att jag ska iväg tidigt. Men upp och hoppa, in i badrummet för att blaska av mig och sen klä på några av lagren kläder. Frukost, kvarg med nötter och frön som alltid.

Corrinda och Marcus kom upp och jag packade i ordning vår lilla matsäck. Mackor, mjukost på tub, saft och bullar. Syrran fixade kaffe och godis:)

Hon dök upp strax efter åtta och vi klädde på oss resten av kläderna. Mina bästaste tunna ullstrumpor är trasiga ?så igår tänkte jag ” äh jag stoppar dem!”

Jag kollade på film samtidigt och efter att jag gjort en svinsnygg stoppning på ena hälen och skulle gå vidare till tån som också hade ett hål så fanns det inget?? Öhh?

Menvafan! Jag hade lagt ifrån mig strumpan för att byta tråd och i samma veva hjälpt Jordan med något och när jag återvände till soffan tog jag FEL strumpa! Alltså stoppade jag den hela… idiot ?

Jaha bara att göra om, göra rätt:)

Men måste köpa mig nya, de måste vara tunna och i 100% ull. Tips på var? Jag har haft mina i typ 7-8 år och använt dem massor. Alltså mina favoritstrumpor alla kategorier.

När vi körde från Uppsala var det ärtsoppsdimma, tvärtjockt, men det lättade lite efter vägen, och framme i kungsberget var det fint. Ingen sol, typ 7-8 minus och lite blåst på ena sidan berget.

När syrran tog av jeansen hon åkt i för att ta på skidbyxorna höll jag seriöst på att skratta ihjäl mig. Hej Robin Hood!

Jag hade tjocka stickade tight med pingviner på så jag var typ lika snygg 🙂

Jag hade laddat mitt liftkort på vägen, syrran köpte sitt där och Corrinda och Marcus hämtade ut utrustningarna de hyrt . Sen åkte vi upp i åttastolsliften.

Corrinda har åkt med mig en gång tidigare, och nån gång med skolan men är i stort sett nybörjare. Och superduktig!

Marcus åker bräda och har världens tålamod, han förklarade och förklarade för henne. Bräda ser kul ut men jag suger på skateboard så jag tänker inte ens testa 😉

Corrinda åkte helst i de lättare backarna men hamnar hon i en svårare så tar hon sig ner. Så stolt över hennes kämpaglöd ❤️

Vi åkte upp och ner. Upp och ner.

Jag var jäkligt mör i benen och bålen och fick inte åkningen att riktigt stämma. Inget flyt. Det var fina backar med mycket riktig snö vilket är ljuvligt och för mig rätt ovanligt 😉

Knäna fladdrade och jag vågade inte stå på utan fulåkte;) Nästa gång blir det bättre.

Dessutom frös jag lite, hade behövt en till tjockare tröja, men det var mest i sittliftarna som det blåste lite kallt. Och när man åkte snabbt neråt, ännu en anledning att hålla farten nere:)

Men trots de små gnällen så hade vi en superhärlig dag!!

Vi klämde en macka och drack lite på stående fot, för att inte missa tid i backen, de stängde redan 15.30.

Det kändes surt på morgonen att ha så kort dag, men vid tre så var det helt okey 🙂

Vi borde åka en lördag då det är öppet till sju men det är ju enklast att åka på umgänge och det är söndagar.

Vi stannade på donken i Sandviken och käkade middag, snackade och skrattade och så åkte vi vidare hemåt. Det tar typ två timmar att köra inklusive ett kort stopp för kaffe. Längre för middag.

Syrran släppte av oss hemma där hela tomten är fylld av pulkor, snowracer, brädor och andra åkdon. Ungarna har varit i backen med sin pappa och det var ett gäng tröttisar som mötte mig . Jamie hade somnat i fåtöljen så honom lyfte jag bara in i sängen:)

Nu är klockan nio och man får officiellt gå och sova. Jag lär ju vara vaken tills barnen lagt sig 🙂

Jag kommer säkert att kvickna till när jag börjar röra på mig, men snart så är det sovdags!

En sån härlig dag! Jag önskar att det inte var så satans dyrt med slalom för det hade varit grymt att åka med alla ungar en vecka. Men de priserna funkar inte, och alla vill inte heller. Jag tänker att jag får lära upp dem eftersom 🙂

Novalie är sugen på att testa, så vi får se när hon kan tänkas vilja följa med. De har ju tusen andra saker de ska göra också på sin lediga tid.

Men, idag var det en bra dag??

Nu ska jag smörja in det rödfrusna nyllet med härliga krämer och sen krypa ner bredvid Jamie och Doris.

Natti natti ❤️

Kommentarer

  1. Ulla

    Tips på bra tunna ullstrumpor från en som fryser lätt om fötterna. Pierre Robert finns på vissa varuhus eller på deras hemsida, Ulvang och Helle Hansen köpta på stadion outlet eller köp från företaget Ullmax.

  2. Johanna

    Vad roligt att du varit i ”mitt” kära Kungsberg! Eller KB, berget, KungeB som vi kallade det. Växte upp i Järbo, som ligger 7 km därifrån och vintrarna i ända hängde vi i backen. Vill minnas att vi även hade friluftsdagar med skolan där. Det var dock innan de byggde ut då det ”bara” fanns en 8 nedfarter eller så.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Järbo:) vi åker igenom det, och tycker det ser ovanligt levande ut för en liten by:) Ser jättemysigt ut! Förstår att ni hängde i kungsberget då, även Uppsalas skolor åkte dit på friluftsdagar förr, och jag vill minnas att det fanns en, möjligen två liftar då 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De har jag, men jag har haft ännu tunnare, som vanliga strumpor:)
      Som man tvättar som vanligt dessutom så de har bara åkt runt med alla andra och inte krävt nåt extra:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting