Okategoriserade

För första gången sen innan jul…

…har jag skickat iväg Jamie till skolan. Han hade helst stannat hemma för evigt med mig, och jag hade mer än gärna haft honom hemma❤️

Men nu känns det som att han måste tillbaka. Magen är bra, kommer lite magknip ibland men i stort så funkar den. Vi får väl se om det får fortsätta vara bra eller om det kommer tillbaka nu när han är i skolan. Anledningen till det hela är ju att han inte vill gå på toa i skolan. Men han dricker sin medicin och så har jag berättat att man inte blir kvarglömd så länge inne på toa, förr eller senare hittar nån en, oftast efter helgen 😉

(Hehe, nä jag skojar)

Hans blåa nagel ser för hemsk ut, men sitter än så länge kvar. Han har inte så ont och använder tummen som man ska så det är mest bara visuellt. Men är det nån som vet, om/när nageln ramlar av- gör det ont då? Tänker om huden under liksom är läkt redan eller om det är sådär oskyddat och ömt. När man råkar klippa nageln för långt ner, eller om man bryter den så gör det ju så ont att man helst vill ha hela handen i gips;)

Han är lusfri, och inte förkyld.

Ska bli intressant att se hur länge alla är i skolan den här gången:)

Vad jag hört så är allt möjligt spännande i högform just nu. Vanlig influensa tror jag aldrig vi haft, jag är övertygad om att vi har nån immunitet. Jag tänker fortsätta tro det eftersom själva tron kan försätta berg:)

Men allt annat skräp som cirkulerar och med alla olika ställen vi är och suger upp virus på gör att vi har en bra räckvidd. Tyvärr. Helst hade jag isolerat oss så här års. En riktig isolering alltså:)

Jag gick och lade mig strax efter nio igår kväll, då vaknade såklart Jamie. Han låg på min arm och gosade och Doris på min mage, medan jag kollade onödiga saker på mobilen till typ tio. Då släckte jag, och tvärsomnade. Novalie satt vid datorn inne hos mig men det störde inte det minsta. Jag vaknade i och för sig till massor av gånger, när Jamie sa nåt, när Doris kröp ner under täcket, när Novalie sen gick ut och släckte, när Jamie drog av mig täcket, när Doris muffade åt grannens höns, när nåt annat lät och så vidare.

Men varje gång jag tittade på klockan och konstaterade att den inte ens var midnatt än, eller bara två, eller tre så blev jag sådär lycklig i själen över att det var så lång tid kvar att sova 🙂

Jag var varm och go, Doris ligger ofta vid mina fötter eller i knävecken men nu kröp hon ner under täcket och låg ihopkurad med sin rygg mot min mage, och sen låg Jamie tätt bakom ryggen på mig. Det bar svalt om nästippen men varmt om resten och efter att ha frusit i backen var det supernajs.

Sen sov jag till 7.10 när Lovelia messade ett Godmorgon 🙂

Min klocka stod på 7.15 men det var lika gott att kliva upp. Inte pigg men inte trött heller. Tror jag det, efter typ nio timmars snarkande:) Underbart! Vissa gånger sover man så jäkla gott, och efter en hel dag ute på vintern är det som bäst.

Nu har jag ätit en första frukost och ska hoppa in i duschen, sen möta upp Jenny på Ikea för en andra frukost:)

Det ska bli härligt, jag har saknat henne.

Ute är det minus 7, och jag tycker det är riktigt lagom. Snön knarrar lite, den är lätt och fin och vit. Man tar på varm jacka och halsduk och varmt på fötterna och sen är det bra. Man blir inte blöt och skitig.

Såhär ska vintern vara om vi nu måste dras med den. Men det lär ju inte vara.

Förresten var det massor av snö i kungsberget. Otroligt vackert!

Nä, nu duschen!

Vi hörs senare ?

Kommentarer

  1. Josefin

    Vågade heller inte gå på toa när jag var som Jamie 🙂 Slutade med att jag tillomed kissade på mig för att jag verkligen inte vågade (jag bjuder på den storyn, :))) lösningen för mig blev tillslut att jag fick gå hem på lunchen och kissa, men då var skolan på samma gata som jag bodde …. men jag minns verkligen ångesten! tänk att låsa och inte komma ut, eller att det är olåst och någon kommer in… var ju desssutom typ ”töntigt” att gå på toa i skolan. så knäppt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag gick i skolan på stenåldern .. och även jag minns skoltoaletterna. Våra var rätt fräscha men ungar jävlas… brrr

  2. Anette

    Hej, jo det brukar vara en ny nagel under den gamla så det brukar inte göra ett dugg ont när den gamla sen lossnar. Men som sagt kan det ta flera månader. För en tånagel tar det ju faktiskt 3-4 mån.

  3. Amanda

    Jag har tappat nageln, dock på stortån, gjorde inte ont första gången. Men andra gången gjorde det lite. Då huden satt på, försökte dra. Tillslut fick jag klippa , löste sig bra, gjorde ej ont. Tycker jag. Annars får du se till han gör något annat under tiden. Man kanske är mer känslig på tumme 🙂 ingen aning

  4. m

    Så många timmar är man ju inte i skolan. Min grabb använde inte toaletterna alls, på alla år (inte så städade som du gör, mamma)…han är vuxen nu och mår prima och kan städa toaletter 🙂

  5. Monica

    Tänker på det här med att Jamie inte vill gå på toaletten i skolan. Detta måste han ju komma över innan han börjar 1:a klass då han ju måste gå till skolan. Om han är rädd att bli kvarglömd är det ju bra om någon lärare eller klasskamrat kan stå utanför och vänta. Oftast vill ju barn inte gå på toa i skolan för att det inte är fräscht på skolans toaletter eller att man inte får sitta ifred.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Tråkigt 🙂 jag har inte fått nån info och därmed skiter jag i det:)
        Men gäller det inte de som börjar i höst ?
        Jamie kommer fortsätta vara ledig fredagar om han vill. Jag lär inte hamna i finkan för det misstänker jag ?
        Skolplikt för förskoleklass tycker jag är rätt fånigt. Antingen börjar man skolan eller inte. Då kan man alltså döpa om fsk klass till ettan, och förskjuta det hela. Som typ England.
        Inte kalla det förskola. Bah?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Tur!! Jag älskar att man kan få mjukstarta. Men det kanske mest är vi som tycker så som valt att vara hemma med ungarna..? Har man dagis så har man kanske redan mjukstartat när det började:)

          1. Anna-Stina

            Ja så är det, är barnet van att vara på dagis så blir ju inte omställningen så stor. Men även om man har valt att vara hemma så får man väl sen respektera skolplikten. Det är ju.du som föräldern som valt hans förutsättningar. Man hamnar inte i finkan som du säger men ska man då förmedla det synsättet på andra saker i samhället/ vardagen också? Det som
            Inte är så kul kan man skita i så länge det inte är straffbart. Prata med skolan så kan han kanske få en lärare med sig som står utanför? Så gör de vid vår skola. Samtidigt så tränar de på att låsa också till de känner sig trygg med det.
            Jag skulle ha kollat upp magen. Skoldagen är ju bara några timmar lång så borde inte bli förstoppad av att inte gå på toa de timmarna.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag skulle respektera skolplikten om det gällde honom. På samma vis som jag gör det med övriga ungar.
            Magen är kollad och förstoppning är läkares diagnos. Och med tanke på att han haft noll problem med kistan under sex år innan han började skolan men sen fick förstoppning efter en termin så tror jag det är korrekt att säga att det beror på det. Alla är olika 🙂

          3. Anna-Stina

            Du sa att du skulle skita i den eftersom du inte fått någon info :-). Jag menade inte att det inte var förstoppning.. utan att det kanske inte bara beror på att han inte går på toan de timmarna hantera på skolan.

          4. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ja:) men om det VERKLIGEN var så att det blivit skolplikt för min unge så hade jag 1- fått info, och 2- inte skitit i det:)
            Jag raljerar, eftersom att jag vet att jag kan?
            Jodå jag fattar hur du menar, men jag menar att eftersom problemet aldrig existerat innan han började skolan så är jag övertygad om att det är den stora boven. Alla är olika och för vissa är det inga problem om man låter bli att gå på toa under skoltid medan andra liksom behöver sköta magen som en klocka. Jamie är klockan 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Han vågar inte låsa:) och självklart måste han lära sig det. De har varandra som toavakter men han vill vara säker på att få vara j fred och vill låsa. Men vågar inte för de snackar skit och skrämmer upp varandra;)

      1. M

        Det där låter som det är en sak för lärarna. Mina två har dragits med förstoppning i perioder beroende på vilken skola de gått i.
        Stävjas inte bekymret nu kommer det bara att bli värre ju längre dagar han kommer göra i skolan.
        Har de ingen skolvärd eller annan personal som inte måste vara med i klassrummen? I så fall kan de ”vakta” dörren och skolan SKA se till att ungarna inte bara trivs på skolan utan även törs gå på toa. De är så ”duktiga” annars att framhålla både det ena och det andra så då kan de ta och tala om vikten att få gå på toa också oavsett om man vill /behöver bajsa på lektionstid eller rast

  6. Marie

    Väldigt olika hur lång tid det tar innan en nagel lossnar och nej lossnar den av sig själv kommer det inte kännas ett dugg, en ny nagel under är redan på,väg. För mig tog det 4 månader för min tånagel att lossna tånagel nr 2 verkar inte vilja lossna alls så nu har jag 2 naglar på den. Antar jag måste rycka den gamla nageln

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Aha. Så länge alltså! Jag har i princip aldrig haft nån klämd nagel att ta hand om, dåligt med erfarenhet, så tack för svar:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting