Vardag

Strumpor man inte behöver tvätta:)

Igår så hämtade jag Jamie i skolan. Han hade galonbrallor och gummistövlar, precis som jag bett honom om när det är sånt här skitväder. På bara två dagar har all snö vi fick smält bort, på ett sätt lika bra så kan vi börja om med barmark och slipper i alla fall alla äckliga isvallar och skit.

Men det är trist. Vi hade -7, och så blev det +7 och storm. Kul vinter.

Han var ändå blöt om fötterna men inte värre än att vi kunde åka till ICA för att handla lite. Han gick för att hämta Oboypulver och kom tillbaka med sin lösa, numera tappade, tand i handen:)

Skitig från topp till tå:)

Han lyckade sen tappa tanden på golvet…uäck, men vi hittade den inte.

Jag tycker att tänder är läskigt. Tänder, ögon och fötter har jag svårt för. Jag kan utan problem tejpa ihop ett stort sår nån annanstans på kroppen, eller pilla bort glasskärvor eller kanske asfaltsmulor. Men tänder, ögon och fötter….brrrr.

Vi åkte hem, jag röjde köket medan han käkade mellis.

Jag öppnade mitt paket med ullstrumpor som jag skickat efter.

Jag kom ihåg att jag köpt till syrran härifrån och letade reda på sidan. Det tog bara nån dag att få dem, och nu har jag i alla fall två par. Jag älskar ullstrumpor! Man behöver inte ens tvätta dem, hehe:;)

I London testade jag det och hade samma strumpor hela tiden, hängde bara upp dem på kvällarna, och sen luktade jag ordentligt på dem varje morgon innan jag drog på dem, och de luktade…inte ett dugg. Syrran bytta varje dag och hennes luktade skunk:)

Alltså jag tvättar dem ändå, men man behöver inte nödvändigtvis göra det så ofta. Jaja, det låter lite snuskigt men så funkar ull.

Jag var inte speciellt sugen på mat, men skulle ju träna och var så illa tvungen. vevade ihop tonfisk,mozzarella, tomat, paprika. Otroligt gott:)

Smulan och Doris delade på resten av tonfisken:)

Jag har en inte jätteskön låsning i bröstryggen. Jag får det ibland och det suger för det gör hela ryggen och höfterna stela. Musklerna krampar ihop sig och vägrar släppa, så jag lade mig i sängen med min boll:) Suveränt sätt att komma åt punkterna som krampar, och så ligger man där på bollen så länge man pallar. Det gör skitont till en början, men så släpper det sen. I bästa fall:)

I går släppte det bara delvis så jag får lov att göra om det idag.

Men det släppte tillräckligt för att kunna åka och träna:) Det är bästa medicinen mot det mesta, och idag var det bara Corrinda och jag, och Jamie då som alltid vill följa med.

Vi körde på gymmet. Den här gillar Corrinda.

Knäböj i maskinen gör så att man inte behöver ha koll på balansen. Bra och dåligt. Det är tuffare med fria vikter, men ibland är det najs att kunna fokusera på tekniken.

Jag kan inte ha stången på axlarna:) Jag är kanske felkskapt men det gör skitont i nacken. ”Lägg den på mjukdelarna!” säger ledarna, men då kan jag inte hålla i stången. Alldeles för tajt i axlarna.

Jag gjorde marklyft och höftlyft, breda knäböj med kettlebell, flyes, thrusters och nåt mer med fria vikter och sen gick vi ner till maskinerna, och körde armar. Det är ändå de som syns;)

Tiden går så jäkla snabbt när man är på gymmet. Vips var klockan nästan åtta och vi ilade hem. Äta lite, röja lite, snacka massor med ungarna. De kommer ofta upp i köket på kvällarna, och sitter och gör läxor eller bara hänger.

Det stämmer verkligen att köket är hemmets hjärta:)

 

Nu ska jag göra mig i ordning!

Jag ska iväg och träffa härliga människor, mer om det får ni höra sen:)

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har nån massageboll med piggar men tappar bort den hela tiden, och tar då en helt vanlig tennisboll:) Funkar exakt lika bra. Sen lägger man den bara mot där man har ont och låter kroppstyngden jobba, bollen pressar mot musklerna som krampar och övertalar dem att slappna av:) Håll 30 sekunder – nån minut. Man kan med fördel rulla lite på bollen också 🙂

 1. Loppan

  Min kir sa att man inte ska använda den maskinen, det blir en onaturlig rörelse i ryggen när stången är fast i ett lodrät läge. Så set det aldrig ut när du gör det med fia vikter och det kan skada ryggen när kroppen kompenserar för det onaturliga rörelse mönstret. Ingen aning om det stämmer men han sa så isf.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet inte heller om det stämmer men jag vet att de är oense om mkt:) naprapater, kiropraktor, läkare, kroppsbyggare osv.
   Det den är bra för är att man slipper hålla balansen och kan koncentrera sig på teknik. Jag föredrar nästan alltid fria vikter just för att jag vill åt balansen med, och för att det känns bättre.
   Men som sagt det är många olika bud:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing