Vardag

Plast, jul, luskamning och lite sånt:)

Innehåller affiliatelänkar

Jag skriver det här varenda söndag tror jag, men jäklars vad helgen går snabbt! Man hinner knappt blinka så är det söndagkväll igen. Ska man vara helt ärlig så går veckan rätt snabbt den med, det är som att jorden snurrar mycket snabbare än förr. Det skulle ju kunna vara så:)

I går så var det dags. Julen skulle städas bort!

Jag vet, jag vet, men nån måste vara sist också och jag kan ta på mig det:)

Jag har aldrig bråttom att städa bort julen, innan tjugondagKnut funderar jag inte ens på det, men av nån anledning har den blivit kvar längre och längre för varje år. Jag tycker det är vackert med alla ljus och ofta kommer det ju lite snö som gör det hela ännu mysigare, jag njuter av mina fina saker. Och så, en dag så är jag tvärless. Utan förvarning 🙂 Då är jag så less att jag helst vill åka iväg och så kan Nån Annan städa undan skiten. Bara det att Nån Annan har aldrig lust heller;) och jag går runt och känner en växande irritation och skjuter upp det. Säg att någon av er är likadan??

Men i lördags var det dags, och alla ungar fick lov att hjälpa till. De hämtade alla julsaker och ställde dem på bordet.

Sen måste jag fördela dem i alla lådor som det ska vara. Jag har såklart en ordning som helst inte bör ruckas för då ryms de inte i matkällaren där kartongerna bor resten av året.

Kidsen fick lov att plocka och röja i stället, dammsuga, damma och fixa i ordning.

Jag tycker det är skittråkigt att ta undan sånt här. Därför har jag slutat ta fram nästan något alls till typ påsk och midsommar och så där, Halloween är ett undantag. Det tar fan en evighet att plocka bort, och aldrig hittar jag så många andra saker jag hellre vill göra. Springa naken i ett köpcentrum en lönelördag t.ex lockar väldigt mycket mer;)

Efter en halv dag var det äntligen ordning och reda, och jag hade så djävulskt ont i ryggen. Jag har ju haft nån låsning i bröstryggen ett tag nu, och att stå lite lätt framåtlutad över bordet och packa ner saker i lådor, tog hårt.

Julgranen såg rätt fin ut, på håll:)

Men tappade ungefär alla barr:) Jag brukar ta en stor sopsäck och sekatör, och så klipper jag ner den i småbitar. Alla barr hamnar inom en radie av nån meter, och är enkla att sopa ihop sen, istället för att bära granen medan den droppar barr i hela huset och sen överallt utomhus.

Nu är det klart!

Men jag har inte orkat dra tillbaka hörnskåpet som ska stå här, gör det i veckan.

Varje jul, och jag menar alltså varenda en, så antingen glömmer jag något framme, eller som i år, så lämnar jag något framme med flit. Ofta något som lyser vackert eller så, aldrig tomtar. Om jag inte glömmer då förstås då väljer man inte direkt vad;)

I år lämnade jag mitt fina hus med belysning i. Jag tycker den är mer vinter än jul. Jag har den till höger, mamma och pappa fick den vita, i julklapp:)

 

Jag köpte ju ljustaken i mitten till mitt köksfönster, och de var svåra att ta undan, jag tycker adventsljusstakarna är så fina. Allt det här kommer från Cellbes. De rear det sista av julen nu:)

 

Jag hade bestämt att jag skulle se Maze runner två, eller den heter inte så, men jag kommer inte ihåg,   för jag vill se film nummer tre på bio:)

Jag såg första för några veckor sen, och eftersom jag ju insett att det här är en genre som jag faktiskt gillar, fast jag inte trott det;) så gjorde den intryck. Jag ska ju skriva Fantasy i skolan nu, och behöver all inspiration jag kan få.  Jag satte på filmen, och pausade sen i några timmar eftersom en kompis ringde och behövde prata. Kompisens ex har visat sig vara en nästan lika god kålsupare som mitt ex, och använder till och med ”jag ska göra en Perra” som hot. Alltså, skita i sina barn. Så jävla barnsligt och löjligt. Det finns idioter av båda könen, thats for sure. Det är rätt mycket hot överlag just nu och det är såklart jobbigt. Jag kommer aldrig fatta hur man tror att man straffar exet genom barnen. Då måste det stå helt stilla i hjärnkontoret.

När vi snackat klart var klockan massor, men filmen lockade ändå så jag blev sittande uppe väldigt länge i natt:) Men nu ska jag bara ha nån att se tredje filmen med! Jag tror Novalie ville, annars får jag väl muta nån, eller gå själv. Det finns i och för sig fler filmen jag vill se just nu, och vi har ett helt gäng biobiljetter som snart går ut. Så tråkigt:)

I dag var det basket.

Först för Jamie, sen Lovelia. De går dit tillsammans. Jag vet att folk säkert tycker det är märkligt att jag låter dem gå själva, men jag tycker inte att man ska behöva skjutsa sina ungar överallt, framför allt inte när det tar dem sju minuter att gå dit, och fem att köra bil:) De behöver röra på sig, och får frisk luft på köpet. Jag spar miljön, och plånboken. Finns många aspekter här:)

Sen fick Corrinda via Facebook veta att Lovelias basket var inställd eftersom ledaren var sjuk. Jag fick av nån märkligt anledning inte fram den notisen, så det  är tur att jag lade till Corrinda i gruppen:) Nu var ju Lovelia ändå på plats, men då behövde jag bara hämta dem en gång. Jag hade lovat att hämta för det var lite tidsbrist efteråt.

Men, eftersom kalaset som Jamie skulle på klockan 14 blev inställt för att kalasvärden vaknat med feber, så löste sig hela min köriga logistik på enklaste vis. Jag skulle nämligen på en Tupperware-visning klockan två, som jag skulle få komma lite sent till, men nu kunde jag i stället komma som första gäst:)

Jag hade ju min slev som gått sönder som det ju var livstids garanti på som jag tänkt byta, MEN för en jäkla gångs skull så har nån unge kastat den trasiga. Normalt så får allt ligga kvar, men nu, när jag faktiskt inte ville att det skulle slängas så åkte den i soporna snabbare än en grisblink:)

Jaja, skitsamma. Jag hade siktet inställt på grytor man kan laga mat i micron med:) De är för små för att jag ska vara intresserad av dem hemma, men i husvagnen har jag kommit på att det kommer vara suveränt. Jag har spanat på övriga campares disk och mer än en gång har de lovordat alla Tupperwares (svindyra) bra grejor. Jag har ju bara med mig fyra, max fem ungar till campingen, så det räcker fint, tror jag.

Så nu har jag beställt en sån här.

Det var bra pris på den, fast fortfarande dyrt, och man kan använda den i vanlig ugn och micro. Bland annat till tacoköttfärs och köttfärssås, och massa annat. Jag ska ju ha den i micron främst.

Och så den här riskokaren, där man även ska kunna koka pasta:) Fanns en pastavariant med, då hade en ett lock man kunde hälla av vattnet ur, men vafan det lär funka genom de där små hålen med.

Jag har ju en husvagn från 1973. Den har ingen fancypancy köksutrustning direkt utan det är gasol. Jag använder inte gasol. Främst för att jag definitivt inte litar på att de gamla ledningarna i vagnen är schyssta, men även för att det är läskigt. Alltså har jag en spis och micro i förtältet. Jaja, min elektrikergranne har okejat det, med vissa modifikationer:)

Men det är inte jättekul att laga mat i husvagnen, och allt man kan förenkla ska förenklas helt enkelt. Nu jäklar kan jag laga det mesta av maten i de här kärlen:)

Nån som har dem och kan berätta några bra tips och tricks? Shoooooot:)

Demonstratören..demotrisen..demo..äh, hon som demonstrerade pratade lite om reservdelar och jag kom på att jag ju har en superbra burk vars lock gått sönder, så jag frågade om jag kunde beställa nytt. Det visade sig gå på garantin, och så även min gräddskakare som tappat graderingssiffrorna…Jisses, jag måste checka mina plastgrejor:) Jag har massor av Tupperware, och fast jag är rätt less på dem, så måste jag erkänna att de håller. Så misshandlade som de blivit här hemma och ändå ser fina ut:) Dock är många orangea. Apful färg, men vad gör man. Överlag så skulle de kunna göra lite mindre färgglada saker, jag är less på att ha skarpa färger överallt. Olika skarpa färger dessutom, för jag har ju inte direkt alla i samma serie:)

Efter visningen så åkte jag hem och hämtade Corrinda och Marcus och så tillbaka på nästan samma ställe som jag var, för det ligger nära det Friskis som vi skulle till. Idag var det gym:)

Syrran som hatar att gymma börjar ändå svänga lite till att det är uthärdligt, och kom med hon också.

Vi körde enbart fria vikter idag, och efter marklyft, sumoknäböj, flyes och massa andra jobbiga saker så gick vi till mattan och körde mage. Det blev situps, där vi lämnade över en medicinboll till varandra, och lite av varje. Och så är det så roligt att köra balans på bollen så det gör vi:)

Första gången vi gjorde det här var med David på ett cirkelfyspass. Då har man 45 sekunder på sig på varje station och jag ägnade varenda en av de 45 sekunderna till att försöka komma upp från att stå på alla fyra på bollen:) Skitsvårt! Jag tyckte han var helt dum i huvudet, bara för att han klarade av det så innebar det ju inte att vanliga dödliga gjorde det;)

Man får hålla i väggen, men vafan det är fusk! Jag vill klara saker, och se på sjutton efter några gånger så kunde jag resa upp mig och balansera. Inte 45 sekunder men kanske 15, sen 20. Ibland, speciellt om man är trött så ramlar man av direkt, eller som ikväll, så känns det som man kan stå där hur länge som helst.

Så pass att vi tog med oss en sexkilos-boll upp:)

Det är mycket teknik, och bålkontroll, och det är jobbigt:)

Corrinda försökte sig på att stå på den och göra knäböj:)

Det gick sådär;) Men till sist, med hjälp av gymbanden så stod hon där och knäböjde.

Novalie som var den som stod för maten hemma messade: ”Det är nästan slut, vi försökte spara till er men vi är fortfarande hungriga”

”ÄT:)” messade jag tillbaka och så frågade jag Corrinda och Marcus vad de tyckte vi skulle hitta på att laga. Svaret kom direkt ”Sushi”

Efter aningens övertalning, där min omelett med räkor totalt ratades så blev det till att hämta sushi:)

Smulan blev otroligt intresserad, och givetvis så delade jag min lax med henne. ♥

Utan wasabi:)

Sen var det dusch, och luskamning. Jag trodde det var förra helgen som var den stora luskammarhelgen, men på skolan satt det lappar att det var denna helg. Så det är ju bara att kratta runt i skallen på alla, man vill ju liksom försöka så gott det går att stävja smittspridningen. Speciellt som jag hade några lusungar för inte allt för länge sen.

En sak jag undrar över, det är varför inte lusmedel går på högkostnadsskyddet? Det vore väl toppen! Det är skitdyrt, och det finns många som helt enkelt inte har råd, och att kunna lusbehandla ska ju ändå inte vara en klassfråga. Kom igen och låt det ingå där!

Jag kammade mig själv först, passade på efter duschen med lite balsam kvar, då går det enklare. Nit Free kammen är grym, men gör ont i torrt hår.

Jag var lusfri:) Sen Jamie som var lusfri han med, och även Lovelia och Jordan. Resten av huset är kollade sen tidigare och nu kan jag konstatera att det är för tillfället ett hem utan objudna lusgäster.

Eftersom jag satt på pallen i badrummet redan så fick småbarnen komma dit och få sina tänder borstade, jag orkade inte flytta mig en millimeter. Så lite öron-rens. Jag vet att man inte ska pilla i öronen, men jag KAN INTE LÅTA BLI! Jag hatar gult vax i öronen. Jag kan på allvar inte se det på ungarna utan att peta bort det. Givetvis med tops. Om jag sitter bredvid nån random människa och råkar titta in i personens öron, oftast en man eftersom man ser enklare med deras herrklippningar, och ser vax…då är det möjligen och enbart Johnny Depp som skulle komma undan med det. Alla andra gallras bort.

Nä fan inte ens Depp skulle passera det nålsögat förresten.

Det är så äckligt. Och måste bort. Direkt. Om jag ser det på nån av ungarna och inte kan ta det direkt så gnager det i mig tills jag får möjlighet. Vissa av barnen har mer andra mindre. Lovelia som älskar när jag petar henne i öronen har såklart nästan aldrig något. Jordan och Jamie som hatar det, har massor. Mina egna öron rensas var och varannan dag, och så duschar jag ju hela tiden så det är tomt på vax.

Ja, det är ett skydd för örat. Men det är äckligt:) Och eftersom ingen av mina ungar eller jag själv har några problem med öronen så är det fortsatt öron-rens.

Märkliga hang-ups, jag vet:)

I morgon har jag en plan. Ungarna ska skickas till skolan, och sen ska jag ta med mig kaffet till soffan och skriva, skriva, skriva. Skolskriva:)

Skulle behöva till bibblan och lämna böcker men inte i morgon.

PÅ tisdag har jag en me& i träff här hemma klockan 18.30. De har släppt nån superhypad kollektion med  barnfigurer jag inte alls vet vilka det är – Babblarna.  Diddi, Doddo, Babba och vad fasen det var. Mig säger det inte ett dugg:) Damernas kollektion slapp man figurer på, tack och lov;)

Men som vanligt är ni välkomna om ni vill! Bara maila:)

(carolawetterholm@gmail.com)

Och nu ska jag sova!

Ny vecka, nya tag, natti natti ♥

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har planer, men tänker inte dela med mig av dem. Definitivt inte till nån som frågar anonymt ?
   Just nu pluggar jag och vad det blir sen kommer ni få se då:)

 1. Johanna

  Är likadan med öronen, gräver runt minst en gång om dagen. Dock har jag övergått från tops till hårklämmor, de där små som liknar hårnålar. Att det låter grymt äckligt förstår jag, men jag lovar att jag inte har samma klämmor i öronen som i håret 😀 Hårklämmorna skrapar på ett så härligt sätt som inte tops gör, haha.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Men aaaahhhhhjjjjjj!! Däremot kan jag tycka att olika tops är olika sköna att pilla med, de måste ha mkt bomull och vara hårt pressade för att funka 🙂

  2. Karin

   En fellow hårklämms-örpetare, trodde jag var ensam om det. Min sambo tycker att jag är sjuk i huvudet som använder sådana istället för tops, haha.

  3. Knasfia

   Ja det måste vara Johnson & Johnson! Jag är nog lite våldsam dock. Var aldrig ett ”öronbarn” men har blivit en ”öronvuxen” men det är ju skönt som en orgasm… typ ☺️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Med NitFree kammen så sliter man sönder äggen så lusmedlet kommer åt. Antingen dör de av att bli trasiga eller av medlet.??Därför den kammen är överlägsen alla andra:)

 2. Annica

  Riskokaren från TW är kanonbra, jag använder den hemma vintertid och tar med i husbilen på semestern. Finns alltid micron på campingar nu för tiden.

 3. Jenny k

  Ja avskyr också öronvax o använder alltid tops, dagligen. Tyvärr ligger ja ofta och länge inne på sjukhus o för några år sen när ja hade legat inne i tre månader tog mitt lager av tops slut. Ja fråga ssk efter tops men det hade de självklart inte o snabbt sa hon till mig,”inget mindre än armbågen i örat”? Men ja gissar att hur mycket ja än hade försökt så hade ja inte lyckats rengöra örat med armbågen?. När sen usk kom in bad ja henne om deras provpinnar,funkar ju lika bra bara att pinnen är längre. Ja fick ett gäng av henne,o ja kollar alltid att själva topsluddet inte är löst el väldigt mojsigt. Men tro på sjutton att denna gången så lossnade givetvis en liten bit av bomullen o blev kvar,tänkte inte så mycket på det då,men efter ett par dagar så börja det göra ont i örat,nån slags dunkande värk. Ganska snabbt kom ja ju på varför det gjorde ont,var bara att säga till o givetvis var det den ssk som några dar tidigare pratade om armbågen. Blev att åka upp till öron läkaren för att plocka ut bomullsbiten. Läkaren sa att plocka rester av tops hade han gjort både en,hundra o flera hundra gånger. Efter skulle en ssk spola o då fick ja återigen höra detta om armbågen. Va ny opererade o lite groggy men givetvis skyller ja mig själv,o fortsätter med mina tops.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Maze runner? Den första gick på tv för ett tag sen, den andra på nån filmtjänst på nätet. Osäker var för jag fick be en unge om hjälp att hitta ?

 4. Josefin

  Alltså jag läste nångång att själva ytterörat, att tanken är att vaxet ska liksom ”vandra ut” HUH!!!!! Så äckligt!!!! Klarar heller inte av främlingar på typ bussen med öronvax, rädd det ska ramla rakt på en .. hehe.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing