Allvar

Fem år sen…

Idag är det fem år sen som mitt liv rasade.

Jag kommer att kopiera in det inlägg jag skrev förra året, originalet ligger på min gamla portal och eftersom teknikens under ibland gör som de vill, så känns det bra att ha det även här på min nya blogg:)

Det kommer precis efter detta inlägg.

Jag har den sista tiden fått ganska många syrliga kommentarer om att jag är bitter, att jag borde vara tyst, att jag har fel, att jag agerat fel, att jag borde lägga av att vara sur nu när det gått så lång tid och liknande.

Läs inlägget, det gjorde jag nu och usch och fy vad jag blev ledsen för min och barnen skull. Igen. Så där var det ja. Och ingen ändring sen jag skrev det.

Ingen människa ska behöva gå igenom det jag och barnen gjort. Det eftersom det finns en annan väg att gå och det är att vara rak och ärlig, och den hade sparat många tårar och sömnlösa nätter.

 

Jag är inte sur. Jag är inte hämndlysten. Jag är inte bitter. Jag vill inte ha honom tillbaka.

Jag skiter i honom, jag bryr mig inte ett dugg om han är gift med en, två eller tre kvinnor. Eller en man:) Eller Buddah himself;)

Jag har ett bättre liv utan honom. Jag kan ibland när jag sitter på O´Learys och kollar på fotboll med kompisarna känna ett styng av skadeglädje. Fotboll på pub med polarna, det var vad han sa att han skulle göra om han inte var gift med mig. Just det;)

Jag är honom evigt tacksam för att han gett mig de här nio fantastiska barnen.

Jag menar inte att hänga ut honom, jag försöker berätta min historia. Jag VET att jag har hjälpt andra som hamnat i samma situation genom att ha berättat min story. Jag får många mail från förtvivlade människor som liksom klamrar sig fast vid att det går att komma igenom det helvete de just nu är i, för att jag har bevisat att det går.( Det känns lite förmätet att skriva det:) ) Jag är bara jag, men kan jag med mina ord ge någon annan tröst i mörkret och hjälpa dem att komma igenom det så har liksom inte mitt skit varit helt förgäves.

Jag tror att om man inte varit där själv så kan man aldrig fatta helt. Jag kunde det definitivt inte. Jodå jag försökte, jag är bra på att sätta mig in i andras situationer, men det är omöjligt att begripa den där enorma känslan av vanmakt som sköljer över en. Som en gigantisk våg som tornar upp sig framför en en och sen bara sveper in en i ett totalt vidrigt dundrande mörker. Där det gör ont 24/7. I många månader, kanske år.

Min skilsmässa är per definition from hell. Det finns inget i den som skötts på ett fint och varsamt sätt. Det var brutalt, fegt och noll kommunikation. Det var som att ätas upp av ett svart jävla hål.

Det hade inte behövt vara så.

 

Jag är för det mesta glad idag:)

Men jag skulle ljuga om jag säger att jag är som förr. Jag har ännu svårare för förändringar idag. Jag är väldigt skeptisk mot folk överlag, jag litar inte en sekund på någon mer än mina absolut närmaste. Jag har tappat min oskuldsfulla tro att alla är goda. Nu väntar jag bara på att de ska visa sitt rätta jag. Jag har en större oro inom mig. En känsla av att ”snart kommer allt att förstöras”

Sen är jag kaxigare, tuffare, gladare, mer social, lyckligare, gör mer saker både med och utan barnen, och har fattat att ensam är inte stark:)

 

När folk kommenterar syrligt så blir jag trött och less.

Ofta, ofta kommer det: ”Du kan inte ta kritik.” Nä, varför ska jag? Egentligen? Varför ska JAG kritiseras i det här? Jag är som de flesta kanske inte superlycklig över kritik, man vill ju helst ha medhåll;) men jag har inga problem att fundera vidare över konstruktiv kritik. Sen gör jag samma som alla andra människor – tar till mig, eller förkastar. Jag står för det jag säger, och det jag skriver. Jag har aldrig under mina snart elva år som bloggare publicerat något som jag sen tagit bort för att jag inte står för det. Ni får även säga ert för jag har ingen godkännandefunktion på bloggens kommentarer. Det går automatiskt. Det är roligast och ärligast så.

Även om det ibland fastnar kommentarer i spamfiltret av nån mysko anledning, mer nu på sistone, så publicerar jag dem alltid. Vare sig de är snälla eller taskiga.

Alla tycker inte som jag. Gudskelov! Fan då hade det blivit tråkigt:) Men min åsikt är min, tryggt förankrad i det som är jag, med mina erfarenheter och mina värderingar. Ibland kanske icke så PK, andra gånger långt flygande bland molnen och ibland jordnära. Jag är helt vanlig:) Fel och brister som alla andra.

Jag ändrar inte åsikt för att nån anonym säger att den är fel i en kommentarer. Vad skulle det säga om en? Att man inte står för det man tycker.

Jag ändrar inte åsikt för att en icke-anonym säger det heller;) men då kan jag fundera lite på hur den personen menar. Men hallå! Står man för sin åsikt så gör man. Det är liksom inte fel:) Jag vidhåller aldrig in absurdum, det är ofta jag blir motbevisad eller så ändrar sig situationen.

 

Så, nu ska jag trycka iväg det här, sen det gamla inlägget.

Idag blir det ingen champagne för jag är ruskigt förkyld och skulle inte känna nån smak alls;) Kanske en extra shot av min ingefära-citron-honung hopkok dock.

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag tycker att du är väldigt stark och modig som trots oförstående kommentarer, vågar stå för din historia, som säkerligen hjälper många i liknande situationer!
    Det hjälper iallafall mig som upplevt samma som du! Har man inte upplevt ett sådant svek borde man vakta sin tunga om hur man ”borde” reagera och känna! Ett svek av denna dignitet förändrar en människa i grunden, framförallt tilliten till andra människor. Men att tala och skriva om det kan hjälpa att bearbeta iallafall. Men som förr blir man aldrig!
    Önskar nu dig och dina fina barn ett riktigt fint 2019!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack snälla! Så är det, det är skitlätt att uttala sig om hur man borde göra men har man inte upplevt det så kan man inte förstå. Jag är en helt annan människa idag, och jag känner ju att jag fortfarande efter sex år inte vågar lita på någon fullt ut. Jag kan heller inte engagera mig i någon känslomässigt. Han förstörde den jag var och min tillit. Det är bara så.
      Men jag mår bra, är glad och tycker livet är kul!! Men som sagt.. du fattar:)
      Gott nytt år till dig med ?

  2. Marita

    Du är underbar! Jag vet hur det känns, så närma man lan komma, jag blev bedragen av min man efter tjugotvå år tillsammans. Vi har 5 barn tillsammans. Han hade ett hemligt förhållande i ett halvår innan de uppdagades. Han sov i ett tält o smsade hela sommaren. Tog med de två yngsta till sin flickvän när jag jobbade och fick därmed nioåringen i skuld för att han skulle vara tyst. Sen stack med henne 35 mil bort och jag stod ensam , den minsta bar två ( han är lika gammal som din yngsta kille )
    Han har träffat honom va tre-fyra ggr på snart 5 år. Som du skrev så har ens tillit till andra människor ändrats och ens syn på människor. Nu har jag träffat någon annan men det kan vara svårt med tilliten .
    Många kramar Marita

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och glöm för all del inte att du är BITTER;) fan vad less jag är på att höra folk slänga sig med det för att jag skriver om det?Inte du då såklart, men du fattar nog.
      Ja du har en väldigt lika upplevelse och är en av dem som verkligen kan fatta?och jag fattar hur du känner. Och allt hare kunnat undvikas om gubben varit rak och ärlig. Det är så elakt.
      Stoooor kram ❤️

  3. tant H

    Fantastiskt starkt av Dig Carola att orka vara så öppen och ärlig med det som Du gått/går igenom. Precis som jag sagt till många jag mötte i mitt arbetsliv så säjer jag till Dig ”man vet inte med vem man levt med förrän efter en separation”.
    När jag läser ”berättelsen” så ser jag en bild av Dig att Du klättrar på just en klättervägg….Du känner Dig för och tar Dig vidare…
    Ordet ”förlåt” ……….passar inte här.
    Carola jag önskar att Lyckan skall trilla ner från himlen och falla just på Dig!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, jag vill ju kunna prata öppet om det. Det är inte jag som felar och ska skämmas eller mörka. Något väldigt många tycker att jag ska..
      Men det tänker jag inte alls vara. Tyst alltså ?
      Tack ❤️

  4. L

    ❤️ Samma sits som du!! Om du bara visste hur många gånger jag läst dina inlägg och fått kraft igen! Sluta aldrig skriva! Du är BÄST❤️

  5. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Skriv och gå igenom saken hur mycket du vill. Tror det hjälper många också att läsa när de själva upplever något liknade eller upplevt. Det där med att förlåta låter så fint jämt. Vissa är förlåtande andra inte, det enda är inte bättre eller sämre än det andra. Det är ju bra att vi är olika, vissa ältar och det är tänker jag det rätta sättet för ältare att gå vidare.

    Carola: <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag antar att du menar älta på samma vis som jag gör det:) Att prata prata prata och sen är det klart. Så funkar jag:)
      Så idag har jag pratat klart, och orkar egentligen inte alls dra upp det. Men så kommer det saker som sliter upp såren lite, eller snarare försöker för de är rätt bepansrade nu;)
      Och skalet lossnar lite och jag kan återigen känna den där fruktansvärda känslan. Som ett litet skavsår på hälen som läkt men man tar av plåstret liiiite för tidigt. Det gör inte lika ont som när det var ett köttigt savande sår, men det känns vid varje steg.
      Det läker snabbt igen men just då är det jobbigt. Den här tiden på året är jobbig. Jag förlorade en människa som stod mig nära, han finns inte idag. Även om han inte dog så dog den man jag kände. Och det känns.
      ❤️❤️

  6. Anonym

    Jaja, men nu är det som det är. Lämna detta bakom dig och älta inte mer. Det blev som det blev. Så är det ibland i livet.

    1. Sofia

      Så är det ibland i livet? Skojar du? Det här är ju på en helt annan skala. Carola visar en otrolig styrka. Om hon vill skriva om detta varje år resten av livet är det upp till henne och inte dig. Däremot är det upp till dig om du vill läsa eller inte.

    2. Christin Adolfsson

      Carola ältar inte. Däremot blir hon hela tiden påmind för att någon inte beter sig såsom en förälder borde eller som du, inte förstår.

    3. E

      Jag är inte riktigt svensk så jag kanske missat något? När var och hur ältar hon det? Hon har ju gått vidare med näsan i vädret men att Perra lämnade henne på ett högst konstigt vis har så klart satt sina eviga spår? Att hon skriver om det ibland är väl för att det är en del av hennes vardag. Fick hon välja så skulle hon säkert sudda bort Perra ur sitt liv helt, men nu gör han sig ju ständigt påmind då han är pappa till alla de fina nio barnen. Jag tycker att det är stor skillnad på om ett äktenskap varit dåligt länge, att man bråkat och inte kunnat ordna upp det, då är ju en skilsmässa väntad och man tycker nog att det är skönt när det väl är över. Men att ens partner bara går en dag, utan förklaring kunde väl göra den mest stabila sinnesförvirrad. Inte för att Carola verkar sinnesförvirrad men hon kunde lika gärna ha blivit det och hur hade det då gått för barnen? Sedan kanske vi är en massa läsare som faktiskt är intresserade och nyfikna på hur Carola känner det inför ”det här med Perra”, så för min del kunde hon gärna få skriva mer men då får hon väl en hel maffia efter sig för säga sanningen om en skitskalle får man ju inte göra.

  7. Anna

    Jag vill bara tipsa om ett inlägg underbaraclaras.com skrev för någon vecka sedan om just förlåtelse. Jag själv har genom åren blivit så provocerad när många pratar om att man ska förlåta. Jag blev sexuellt utnyttjad som barn av min egen pappa och blir så arg att jag ska förlåta honom för det…gha! Men efter Claras inlägg som handlade om att JAG förlåter för att befria MIG själv från smärtan, och att han inte har makten över mina känslor. Läs gärna inlägget och skriv något om hur du ser på förlåtelse. Jag tänker mig inte att man förlåter och säger att det som den där skitstöveln har gjort är ok. Mer att man inte tillåter att någon annan att få en att må dåligt. Eller hur skulle du resonera?

    Jag tycker ialla fall att du gör rätt när det gäller ditt ex, du har rätt att uttrycka dina känslor och att han betett/beter sig som ett svin. (Det enda jag inte håller med om som du skrivit är inlägget om när några tjejer som polisanmälde tafsande på krogen, för något år sedan. Då höll jag på att hå i taket och tyckte du var en riktig idiot och slutade faktiskt läsa din blogg under väldigt lång tid. Jag har också undrat om du tänker annorlunda nu när det gäller detta i #metoo-tider?)

    Du är iaf viktig och gör skillnad för många!

    Carola: Fast det inlägget om tafsa i rumpan är inte så galet. Jag tycker ju INTE att det är okey. Bara att man säger ifrån där och då, direkt. Sen kan man få anmäla bäst fan man vill, men först gör man det man kan på plats:)
    Om förlåtelse, så har jag inget behov av att befria mig själv, han har ingen makt över mina känslor. Jag förstår dock till fullo det resonemanget, men i den här situationen så kan jag inte hålla med:)

    1. Hanna

      Jag tror inte på att förlåta. Varför ska jag förlåta någon som med vilje gjort mig illa. Jag har varit med om något liknande som Carola. Jag kommer inte förlåta det han gjorde. Men har ändå gått vidare till 90%. Att förlåta en människas vidriga handlingae är ett svek mot sig själv.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting