Vardag

Tvättstuga:)

Vårt hus har två våningar. På ovanvåningen har vi hall, kök, fyra sovrum, vardagsrum och ett badrum och en toalett. Här bor jag, Jamie, Jordan, Robban och Patricia.

På undervåningen har vi två sovrum, en gillestuga, två förråd, ett pannrum, en klädkammare, tvättstuga och toalett. Här bor Novalie och Corrinda i varsitt sovrum, medan Lovelia och Trixie delar på gillestugan.

Jag går inte ner varje dag. När jag går ner så är det för att städa eller tvätta. Vilket inte gör så att det lockar mera att gå ner;) Jag har ju en tvättmaskin uppe med, och det är tur det för de stora ungarna som tvättar sitt eget bokar upp alla tider som finns där nere. Toppen att de tvättar såklart, mindre toppen att jag inte får tillträde.

Vi har dusch där inne, och nu har alla barn utom Jamie börjat duscha var och varannan dag. Han väntar tills nån säger åt honom;) men Jordan går gärna ner solokvist, och kommer sen upp i sin onepiece och ser varm och go ut.

Jag duschar gärna nere för det är varmare vatten och just nu ljusare eftersom den ena lampan i badrummet uppe lagt av. Inte den jag äntligen fixade, utan den andra, så det var ju en jäkla tur att jag fick ändan ur vagnen just då. Men sista dagarna har jag inte satt min fot i tvättstugan. Jag har varit skruttig och trött och lat:D

Ni kommer kanske ihåg att jag hade en översvämning här nere för några år sen? Innan den så såg det ut som skräp här, med förvaring, hyllor, smutstvätt, rentvätt och kläder som skulle till återvinningen. Allt skit hamnade här. Sen jag fick den i tipptopp så har jag försökt att ha ordning och reda. Och lyckas rätt så bra för det mesta. Jag har två stora tvättkorgar, en vit för ljusa kläder och en svart för mörka, och så två för frotté och sängkläder som alltid är överfulla. Man kan ju inte använda en handduk två gånger, det vet ju alla;)

Igår gick jag ner för att duscha…..

Men vafan???

Min första instinkt var att backa, blunda och låtsas som jag inte sett något;) Men det kan man ju inte.

Nu var det inte så illa som det ser ut. Faktiskt. Tvättställningen innehöll mina sängkläder som tydligen inte blivit torra i tumlaren så nån har slängt upp dem där på tork. Korgen framför är ren tvätt som bara var att vika in i lådorna.Till vänster står smutstvätten och allt löst på golvet åkte i där, det tog en halv minut… Den blå backen och den vita är omaka strumpor…haha eller det finns par där i med, men jag har slutat sortera och kastar ner alla rena strumpor där så får ungarna leta efter två liknande själva;) De brukar stå i varandra och varför det är två vet jag inte, nån har väl tänkt till..kanske:)

Det öppna skåpet innehåller rena handdukar, och på bänken ovanför låg det rena filtar som bara var att stoppa i lådor. Jag röjde upp på fyra minuter:)

Men det kommer bli ett gäng arga lappar och tvättstuga-vett-och-etikett framöver;)

 

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag blev inte glad ? Innan jul hade jag nästan tomt på tvätt och den som fanns låg prydligt där den skulle. Nu.. not so much ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting