TipsVardag

MatSmart, Utvecklingssamtal, tandkräm, live och Tack :)

Innehåller affiliatelänkar och reklam för Matsmart

.

Alla hjärtans dag snart till ända. Jag fick min klapp på axeln på träningen så jag är nöjd:) Och jag fick lite choklad och kort av kidsen. De fick glasstårta. Alla är happy:) Det här är en Carte dór som jag hittade i frysdisken på Citygross för 10 kronor till nyår.

Tänkte att den kanske var superliten, eller inte så god för den glassen brukar ju vara dyr, men den såg fin ut. Det är hallonsorbet och vaniljglass. Supergod! Jag skar tio stycken dryga centimetern tjocka skivor av den, så speciellt liten är den ju inte.

Jag är lite mätt på alla de här dagarna som ska firas. Inte specifikt Alla hjärtans dag, men ALLT har ju en. Igår fettisdagen, och så har vi kanelbullens, kladdkakans, varmkorvens, potatisens och så vidare i all evinnerlighet. Man måste ju tänka på ”pocenten”;) eller kalorierna..;)

Givetvis åt vi semla igår, Gamla traditioner kan man inte välja bort:) Jag köper de här åttapacken med semlebullar, och så får var och en montera ihop som de vill. De flesta gillar grädde, igår toppade de med vaniljkräm. Robban är den enda som vill ha mandelmassa. Jamie vill inte ha alls. Jag avstår om alla barn är hemma och vill ha, men Patricia var hos Simon så det fanns över till och med.

Jag tycker det är svingott med semla! Men, det måste vara en god bulle, de här är jättebra:)

Jag har bakat själv några gånger, och ja, det blir bra men är alldeles för mycket jobb för att jag inte ska köpa dem på affären.

Jag och Corrinda hade tränat så de andra hade ätit sina när vi kom hem, men Lovelia kom hem samtidigt efter sin gympa. De har ju bytt gympagrupp, så nu behöver jag inte skjutsa dem över hela stan, det är skönt. Men vi får väl se hur de känner efter det här året.

Sen skulle jag skriva på mina storys men inte ett endaste ord blev det:) Ska skriva så tangenterna glöder ikväll i stället, jag har flow nu. Några har frågat om ni får läsa, och alltså ja visst skulle jag kunna lägga ut det här. Men det är ju väldigt ofärdigt, och obearbetat så det kanske inte blir så bra. Jag ska fundera på det, men slutresultatet kan ni absolut få:)

Idag var det ju Mirkas och min instagramlive. Men eftersom de flesta är sjuka hos dem, och faktiskt inte här, ta i skitmycket trä, så känns det extremt dumt att öppna upp för virus. Vi har fattat att man kan kan bjuda in folk till live, så det gjorde vi. Jag satte igång från vårt konto och efter lite IQ-noll funderande så kunde jag få in Mirka också. Det var  laggigt och svajigt och svårt att fatta om det var hos Mirka eller mig det hackade, men det var lika kul som alltid att köra:) En nödlösning som funkar om det krisar, men vi kommer fortsätta att sitta tillsammans så långt det går.

Innan vi skulle börja så skulle jag borsta tänderna, man vill ju vara fräsch och fin för er:)

Jag hade köpt en ny tandkräm, och den är liksom väldigt … Blå:)

Min tandborstes strån är numera blå. Jag vet inte om den var speciellt bra men blått är ju flott:)

Sen hämtade jag Jamie, pratade lite med en av förskollärarna. Jag hade  bokat tid för utvecklingssamtal för honom på sportlovet, utan att fatta att det var då. Hon hade börjat fundera om jag verkligen ville ha den tiden, Jamie går ju inte på fritids och är alltså ledig. Nä, det ville jag ju såklart inte:) Hon skulle fixa en annan, tack så mycket.

På väg hem kom jag äntligen ihåg att åka förbi återvinningen hemma, för att kasta den kasse med plastburkar jag åkt runt med i bilen sen nyår;) Bättre sent än aldrig.

Hem igen, i brevlådan låg svaret på mitt dåliga samvete;) Nya dammsugarpåsar. Jag har inte bytt påse fast den är full för jag har inte haft nåt att byta till. (Läs: Jag har inte dammsugit…;) ) På min ICA har de inte till min dammsugarmodell, såklart. Oavsett vad jag haft för dammsugare så har de liksom aldrig den:) Men i många år nu så har jag prenumererat på påsar.

Jag såg en stor skylt ute på åkern vid E4an, och googlade och insåg att det låg i Uppsala. Först åkte jag till deras fysiska affär men sen kunde man prenumerera på dem så då gjorde jag det:)

Älskar att de alltid kommer när de behövs.

Jag röjde lite i köket, snackade med barnen som kom hem allt eftersom och sen kom Novalie hem. Vi skulle tillbaka till hennes skola för att ha utvecklingssamtal och jag skulle direkt därifrån till träningen så jag fick styra upp lite med barnvakt och matlagning och så vidare. Delegering är min grej, helt klart:D

Lämnade hemmet, och fick en parkering precis utanför skolan! Jippie! Men det innebar en kvart för tidiga:) Vi satt i bilen och poppade lite musik innan vi gick in, man vill ju inte pröjsa parkering i onödan;)

Samtalet gick bara bra. Hon är en fantastisk unge och det är trevligt att andra ser det med:) Klok som en bok och fokuserad på att försöka göra sitt bästa. Jag vet att hon är seg och trött, men hon jobbar på. De har så bra i den skolan som hon och Trixie går i, så att de har en form av obligatorisk läxhjälp efter skolan vissa tider, den räknas in i skoldagen. Det är suveränt för alla vet ju att när man väl kommer hem så är det enkelt att sunka till och inte orka ta tag i läxorna.

Bara strålande omdömen, och en stolt mamma ♥

Det var terminens första, men knappast sista utvecklingssamtal;)

När vi var klara släppte jag av henne på busshållplatsen och drog vidare till Friskis. Idag var det tajt i låren, både fram och bak och det tog en evig tid innan jag fattade varför – men det var de djupa utfallen i går, som var en rörlighetsövning som gjort det:) Det kändes bra idag, förutom träningsvärken då, men som att jag är tillbaka efter den där rackarns förkylningen. Hoppas det håller i sig.

Jag har fått ett tips om en sida som heter Matsmart, jag tror att det var från nån av er läsare faktiskt, och stort tack!

Nu kan det vara så att jag har handlat från dem tidigare, jag har lite svårt att komma ihåg vad alla sidor heter för de ligger liksom som favoriter i datorn. Eller som en app:)

Men i alla fall, så vill de minska på matsvinnet, och säljer varor som annars kastats i soporna. Kanske har de ett utgången Bäst-före datum, kanske har det bytts förpackning eller överproduktion.

Jag har fått lära mig att man ska Lukta och Smaka på maten, smakar den bra så varsågod och ät:)

Min mormor var kokerska på ett stort regemente, och satt inne på massa kunskap om mat. Skulle det lagas pannkaka så letade hon efter sur mjölk, för då blev de extra goda.. Tja.. så långt går jag kanske inte, men jag har ofta kvarg med Bäst-före för flera veckor sen och det går alldeles utmärkt. Jag har ännu mindre huvudbry med torrvaror, här händer det att saker blir liggande:) Sist jag rensade skafferiet innan jul, så kastade jag konservburkar med BF 2013…då börjar det bli dags. Men, det var inget fel på innehållet. När min exman låg i lumpen så hade de med sig konserver ut i fält som var .. tja väldigt gamla, typ lika gamla som de unga soldaterna;)

I söndags när vi gick från Aladdin så gick vi förbi en kaffeshop där det stod en kvinna och öste ner shitloads av perfekta fina semlor i soporna… och jag har stått på McD och sett hur de sular en hel stor svart sopsäck full med burgare som legat lite för länge på värme.

Vi måste tänka på vår miljö, och det här är resursslöseri som gör ont i mig.  På Matsmart så köper man ju såklart sakerna billigare. Ganska skitmycket billigare:)

Det gör inte ett dugg ont:)

Och snabba var de också, jag beställde igår natt, och fick det här idag.

Jag köpte en massa flingor, för inga pengar alls, det går ju åt massor här hemma, och mjöl och havregryn och sånt där. Jag gillar att fynda, och vissa varor är det ju nästan löjligt att de inte får säljas, disktrasor tex, vad exakt kan hända med dem?

Ja, det här tipset gillar jag! Tack!!

I morgon är det en stor dag för Jamie. Han ska ta med sig en kompis hem:) Allra första gången som han leker med en skolkompis utanför skolan. Han har inte velat tidigare, men nu så. Jag har ju minne som en guldfisk, och fast jag själv messade kompisens pappa efter att ha fått hans kontaktuppgifter från mamman, och han alltså hamnade i min kontaktlista som ”Marcus” så blev jag så förvånad när det kom ett sms från Marcus:) Jag känner liksom bara Corrindas Marcus, och varför han skulle messa mig vete sjutton.  Men efter att ha stirrat helt förbryllad på skärmen en stund så fattade jag:)

Så i morgon tar jag med mig två busiga killar från skolan, jag kan redan förutse allt rackartyg de kommer hitta på:)

Till sist, den här fick jag av Lovelia. Den får symbolisera en riktig chokladask och ett hjärta till var och en av ER ♥

Merci betyder Tack:)

Tack för att Ni är Ni och tack för att ni läser hos just mig. ♥

Kommentarer

  1. Nyfiken

    Jag tycker att både Matsmart och Delitea är dyrare än vårt lokala Ica Kvantum och även Willys. jag kollade t.ex på soppor på Delitea, alla var dyrare. Mijaus kattmat hos matsmart- mycket dyrare t.o.m. Ändå framstod det som att det var jättebilligt. Så hur gör ni som använder dessa, antar ni bara att det är sant när de påstår att det är så mycket billigare eller gör ni faktiska prisjämförelser med vanliga butiker? Men jag kanske handlar konstiga saker, då jag vet att enda gången jag gick in på City gross så höll jag på att sätta i halsen när jag såg vad dyrt det var. Minns inte så noga mer än att Proviva fruktdryck var betydligt dyrare än någon annanstans.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag handlar ofta på citygross och deras varor är överlag billigare än Coop och Ica Maxi. Min egen Ica däremot har ofta ännu bättre priser. Willys handlar jag sällan på men tycker de är ungefär som citygross.
      Vad det gäller Matsmart och liknande eller egentligen var jag än handlar så har jag bra koll på vad varorna kostar på de butiker jag oftast handlar från. Allt är inte alltid billigare, tror alla affärer kör extrapriser och kampanjer och det då såklart blir billigare. Man måste ha lite koll för att göra bra affärer:)
      Det jag handlade den här gången på Matsmart var ungefär halva priset mot vad jag betalar i vanlig butik ??

  2. Helen

    Hjälp en novis, oteknisk tant från Småland …. hur ser jag er live på insta ??
    Ungarnas kompisar ser jag när dom sänder & div andra personer men när jag ska kolla dig & Mirka hittar jag ingen live . Vad gör jag för fel ?
    / Helen

  3. Karin

    Jag tar tacksamt emot den symboliska chokladaskar och hjärtat, men jag vill också ge det till dig, och säga Tack.
    Tack för att du är du, och att du vill dela med dig av ditt liv till oss.
    Sen måste jag också säga att Matsmart är toppen, jag har beställt därifrån flera gånger, blivit lika nöjd varje gång.
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting