Vardag

Orkideé:)

Alltså? Vart tog den här veckan vägen? Jamie frågade precis vilken dag det är i morgon. Han gör det varje dag, flera gånger om dagen;) Han vet ju själv men på samma vis som han måste fråga femton gånger vad vi ska äta eller vad vi ska göra i morgon så frågar han. Och jag får tänka efter varenda gång:D
Nu svarade jag ”Fredag” för det är ju det, men oj vad veckan gick snabbt!

Vi satt förra helgen och längtade efter sportlovet och nu är det en dag kvar, whihooo!

Mitt plugg har ju inga lov, men eftersom det är på distans och jag skriver bäst på nätterna så är lov ändå till mina fördel – inga tidiga morgnar.

Tid är märkligt. Antingen sniglar den sig fram, eller så rusar den i 200 knyck. Jag vet inte vad jag föredrar, men det är väl olika, förstås.

 

Jamie hade ju med sig en kompis hem idag, och jag hämtade båda killarna på skolan, och sen har de lekt, ätit mellis, varit ute, kollat på Tv, lekt med bilbana, ätit frukt, lekt och lekt:)

Hans pappa kom för en stund och hämtade och jag snackade en stund med honom i hallen. Det jag glömde säga var att vi precis kokat ägg. Jag hoppas att han inte trodde att det luktar så här hos oss normalt, för fy farao vad det luktar äckligt av ägg! Jag sitter i soffan nu och liksom storknar av lukten, nån skalade ett precis. Jag älskar ägg i alla former, men skulle gärna vara utan lukten. Eller stanken..

 

Hörrni! Jag visade er förut en bild på min orkidé , som jag för övrigt köpte på Ica för hela tio kronor, och frågade vad den höll på med. Ni sa att den fått en bebis:) Nu har den fått tvillingar;)

Jag har haft orkidéer i massor av år, och de blommar och blommar, sen vilar de i ett halvår eller år, står där och ser ut som skräp, men så kommer de igen. Jag gör absolut inte ett dugg med dem mer än ger dem en skvätt vatten nån gång i bland när jag komma ihåg det. Kan vara en gång i veckan, eller en gång i månaden;) Nån gång i mellan åt så tar jag förvisso ut dem i köket och sköljer av dem dammet…då blir det ju genomdränkta så de får rinna av en stund innan jag ställer tillbaka dem.

Men jag har aldrig sett att de fått blad sådär.

 

Eftersom jag inte har en jäkla aning om egentligen något när det gäller blommor, så fattade jag inte riktigt. Ni sa att jag skulle plantera om den där lilla grejen. Hur då?

Jag tycker ju i och för sig att det är gulligt att den sitter där uppe med, kan den inte sitta kvar, eller är det dumt på nåt vis? Och OM jag ska plantera om, i vad? Jag lär inte komma mig för att köpa nån specialjord om jag känner mig själv rätt:D

Exakt hur ofta jag planterar om mina blommor syns kanske på jorden till min palm…

Men trots den taskiga behandlingen så har det kommit ett litet skott på den:)

Jag har definitivt inte förtjänat det. Kanske ska jag belöna min livskraftiga blomma med ett lager jord, jag kan ha en påse i garaget. Men mest troligt lär jag glömma bort det i nån månad eller så;)

Jag har en gång i tiden haft shitloads av blommor, som jag både vattnade och ansade. Men sen kom det barn:D Jag har gett upp för tillfället, förutom orkidéer och en och annan grön växt som jag noga läser så den inte behöver vattnas var och varannan dag. Ungefär hundra procent av mina blommor jag köper själv kommer från IKEA:)

 

Jaha, vad har ni för helgplaner? Jag ska på ett bloggevent på lördag, och sen ska Lovelia på ett ridkalas på söndag. Det ligger en bit från stan så jag antar att jag kanske hänger kvar där…hm det har jag inte funderat på. Sen är det inget planerat.

Nu står Corrinda och hojtar i hallen, vi ska åka och gymma. Hon upplyste mig precis om att hon var högst otaggad, och jag kan inte direkt säga att jag längtar jag heller, men det får bli Fake it til´you make it då;)

Jag återkommer nog lite senare i kväll:)

 

Hörs då!

 

Kommentarer

  1. Majo

    Jag har också lyckats få bebisar och den som har fått rötter kan planteras i orkidéjord, dom släpper taget om ”mamman” när dom har lust med egen kruka det är bättre att ta av dom själv för hos mig tog det ett tag innan jag upptäckte den första som låg på fönsterbrädan och såg lite skruttig ut.
    Lycka till med förökningen

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting