Vardag

Lite hjälp här kanske:)

Sådärja!

Sportlovet har inletts:)

Jag gissar på att det kommer börja toktöa nu, för det brukar bli så..men vi har ändå inte planer på några direkta uteaktiviteter. Blir det kalasväder så ändrar vi oss. Det jag hoppas vi kommer göra, är att gå på bio:D

Jag vill se den tredje filmen i Mazerunner, och det verkar som att i alla fall Novalie vill se den. Sen tänkte jag att vi kanske kan dela upp oss lite. De fyra minsta går ofta på bio med sin farsa, så de är inte lika förväntansfulla längre, de vet att de kommer få se allt de vill. Hm, det låter ju inte direkt bra, mer som bortskämda bratzungar, men så är det;)

De har kanske sett allt som de vill se, men då är det så, de stora vill i alla fall. Eller så går jag väl ensam, jag är inte speciellt ofta på bio, typ mest sällan av alla i familjen;) Så kan det också vara.

 

Jag och syrran hade planerat att åka slalom på söndag eftersom det är umgänge. Meeeeen, om jag får skriva det här nu då utan att bli kallad för bitter;) så har herr pappa tydligen åkt till Thailand. Återigen utan att jag får veta ett jäkla dugg. Är jag förvånad? Nej. Blir jag irriterad? Ja. Är jag bitter? Nej. Är jag arg? Ja. Eller egentligen hade jag ju förväntat mig det, men ändå nånstans hoppats att den här gången så kanske han kan göra som jag bett om tusen gånger – meddela mig att hans umgänge inte blir av på….? Tja, framåt, jag vet inte när han kommer hem. Inte när han åkte heller för den delen.

Jag måste väl förtydliga för de som vill gå på Bitter-spåret: Han får åka var han vill, med vem han vill , hur länge han vill. Det gör mig inget alls, kul för honom, whihoo osv. Men jag måste få veta om han inte kommer som bestämt, eftersom jag faktiskt gör planer på de få timmar jag har att bara tänka på mig själv. Nu är det fem år, och han har åkt säkert sju, åtta gånger, och inte en enda gång har han kommunicerat sina planer med mig så jag vet. Bah.

Ni som fattar, fattar. Ni som tänker – jävla bitterfi**a – varsågoda.

 

Alltså fick jag ställa in mina planer, Lovelia blev ju också bjuden på ett kalas då, som jag måste skjutsa till. Annars har jag lite funderingar på att ta med några av ungarna till Kungsberget framöver så de får lära sig åka de med. Några av dem ser ut som jag hotar med jordens undergång;), medan andra jättegärna vill testa. Jag är såklart glad om de skulle gilla det, men samtidigt så vet jag ju att om jag tar med barn som inte kan åka så kommer jag själv inte kunna köra speciellt mycket. Haha, egot i mig vill ju inte ploga runt i de gröna backarna;) Vi har en fjollbacke här i Uppsala som vi i och för sig skulle kunna testa i först. Jag vet att mina kids, när de vill något, lär sig rackarns så kvickt. Jag måste lura lite på det först bara. Men nu insåg jag ju att hemmabacken är vettigare såklart, men då måste det vara nån  slags vinter också:)

 

Doris ligger här intill mig på fotpallen och spejar ut. Hon är så gullig när hon placerar nosen och hakan på något stöd så hon slipper hålla upp huvudet;)

På tal om fotpallar förresten!

Det kliar ju i mina fingrar på att få göra något, och mitt vardagsrum är, efter  Robbans rum, det ställe som bör stå näst på tur. Eller mitt sovrum, men så länge jag måste ha de där jäkla datorerna där inne så kan jag inte göra om som jag vill.

Jag skulle vilja ha nån form av sittpuffar/pallar som man kan både sitta på, ha fötterna på och ställa ifrån sig saker på. Vart hittar jag sådana? Mer än Ikea då? Jag har ju sett dem liksom överallt, men eftersom jag är sist på bollen så har jag inte lagt märke till VAR man hittar dem:)

Sen måste jag ha en ny förvaring för mina filtar, nu har jag en sån fyrkantig korg med lock, från IKEA men den är trasig i locket. Antingen gör jag något med själva locket, men vad? Eller köper något nytt. Men jag hittar inget jag gillar, och gör jag det så ser det ut att kosta 99kr, men prislappen säger 899;) och jag är snål. Eller fattig;)

En fotpall med förvaring kanske är grejen förresten? Smart…:)

 

När jag hämtade Jamie idag så var halva skolgården avspärrad med gulsvarta band. Första tanken var : ”Vad fan har hänt här nu då??” Men sen insåg jag att det bara var för att det är så in i bänken halt. Ungarnas skolgård är rätt mysig med mycket träd och kuperad mark, det är berghällar och stubbar och små backar som man kan åka isbana på:) Men, med det här vädret som varit, med ömsom tö och kyla så har det blivit svinhalt. Det var band här, och där, och lite kors och tvärs:) Såg ut som värsta brottsplatsen.

Jamie och jag drog till Citygross och handlade. Same same as usual. Fasen, jag är ambivalent. På ett sätt är jag urless på att handla, men samtidigt så vill jag inte överlåta det till nån annan:) På nåt vis så är det så hjärndött att gå där och plocka det man ska ha att det är ren avkoppling, men ändå stressande för jag funderar alltid, varenda gång, på vad jag har gömt:) Oftast inget, men känslan av det är alltid där.

Jag funderade på om jag skulle börja beställa hem i alla fall mjölk, smör, yoghurt och sånt där som är tungt och som jag alltid handlar, men sen bestämde jag mig för att inte göra det. Är det nån av er som gör det? Jag är ju rätt enkelspårig och vill ha ”mina” gamla vanliga varor, så när det inte fanns den mjölken jag ville ha, i den storlek jag gillar så blev jag sur;) Och så släpar jag väl vidare då.

Och!! Vafan! De har börjat med nån ny förpackning på Citygross! Nån slags vakuum så köttfärsen såg helt platt och trist ut och tråget den låg i var liksom platt och svajigt, inte stabilt. Det är i och för sig bra kanske för då tar den väl mindre plats i sopsorteringen sen?

Men, man vänjer sig väl:D

Nåväl, jag ska väl gå och steka den där köttfärsen kanske, så man kan få lite käk sen. Antar att det fortfarande är Talang och det är tydligen ett absolut måste för kidsen. Jag tycker det är urtråkigt, och passar på att gå ut med Doris under tiden:)

 

Dagens fråga – vart hittar jag fina sittpuffar?

Och, vad har ni för planer för helgen?

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Avis på er med sportlov redan :). Här är det en vecka kvar, ser framemot det. Ska bli skönt med tid tillsammans i familjen :).

    Sittpuffar – MIO, om man är eller blir medlem? Får man 300 kronor rabatt där :).
    Annars har Ellos fina också, köpt en del därifrån. Dock kom min senaste hem hit med blodfläckar. Var en jätteprocess tills jag fick ner priset på dem. Annars skulle JAG få skicka tillbaka och betala och sedan BETALA igen :-o. Det vägrade jag, så bråkade tills jag fick ner priset och för att rengöra. Det där gjorde mig skeptisk mot ellos :/,

  2. Helena

    Carola! Fy fan vilket jävla stolpskott till farsa han är?. Du är inte alls bitter för att du vill planera dina ynka timmar utan de små. Ta med barnen och lär dem åka. Ni kommer att ha underbara dagar i backen. Dyr sport men askul. Keam!!

  3. Anonym

    Ditt ex reser till Thailand varje år vid denna tiden. Då det inte går att kommunicera med dig får dina barn vidarebefordra information till dig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är alltså MITT ansvar att ta reda på om han tänker åka iväg och skita i umgänge? Eller barnens ? Vet du… glöm det ?

    2. E

      Nä men? Är det nu man skall säga ”Look who´s talking”? Eller blev det lite jobbigt när Carola fått medhåll och pepp istället för att få heta bitter?

    3. E

      Tanke. ”Det går inte att kommunicera” så då får ”barnen vidarebefordra information”. Vem är det då som inte kan kommunicera? Kommunicera handlar väl om att samtala/diskutera inte bara säga ”Så här gör jag/Så här är det”, för det är just att informera. Men är det DET som är problemet? Att han någon gång ringt upp och sagt ” Jag åker till Thailand på torsdag!”. Hon frågar då ”På torsdag? Skulle du inte ha barnen då?” varpå han blir arg, för Fy fasen, det gick ju inte att ”kommunicera” med henne! Ja, om han tror att informera är att kommunicera?

        1. E

          Samt rätta mig om jag har fel. Information är väl kanske också någon sorts kommunikation, om än bara från ett håll? Jag är som jag tidigare redan nämnt inte riktigt svensk och kanske därför jag blir så fixerad och kanske är det uppenbart för alla andra att han kommunicerar. Men jag tycker att han informerar och att han gör det via sina barn tyder inte på någon rakryggad person. Han kunde lika gärna ha smsát Carola och informerat henne.

          1. E

            Nu fick jag informerat (!) att information är endast kommunikation OM den som informerar får bekräftat att ”informationen är uppfattad”. Nu ska jag inte skriva ett ord till om det här.

    4. Annika K

      Anonym – Alltså P är en vuxen människa.
      Han ska meddela att han åker! Och det kan han skriva i ett sms till C om det ska vara så djävla svårt att prata.
      Jisses vuxna k…. höll på skriva karl’n men nä. En karl beter sig inte som P gör.
      Han har satt barn till världen då ser man fan till att de har det bra. Lever man inte med den andre föräldern längre så då ser man till att träffa sina barn.
      Förstår om barnen inte vill träffa sin pappa. Det hade inte jag heller velat om jag var barn till P. ?
      Smidigt då om det tar slut med nuvarande frun. Drar hon hem har P ett barn mindre att ”behöva umgås med”.
      Patetiska djävla männska!!

  4. Veronica

    Förstår att du både är irriterad och förbannad på denna oansvariga, egoistiska omogna som ska kalla sig pappa.
    Personligen tycker jag han har förverkat hela sitt privilegium som förälder.

  5. Katarina Persson

    Återigen. Har han (den där sk biologiska saken) inte begärt att få ha så lite umgänge som möjligt med sina barn som fortfarande vill ses ? Då ska han väl ha dem på ’sin’ tid också eller? Bedrövligt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja man kan ju tycka det.. men hans nya familj, och hans jobb och han själv är väl viktigare.Jag blir bara kallad bitter om jag fortsätter;) Men du fattar:)

  6. Josefine

    Är ganska säker på backen i sunnersta är öppen fram till vecka 10 iallafall om du får för dig att testa och öppet på dagarna nu på lovet. Kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Men ska ju vara nån slags väder också…. värdelöst att ställa ungarna på skidor första gången och det bara är skräp-underlag

  7. Karin

    Tillägg: För dig som gillar ”samma gamla vanliga” så kan du göra egna listor som du sedan bara lägger i varukorgen, ett klick liksom, KAN INTE bli smidigare än så! (ja jag är frälst!)

  8. Karin

    Ja! Jag har handlat på nätet i över ett år och skulle ALDRIG få för mig att storhandla på vanligt vis igen. Så jäkla skönt att slippa packa ner i vagnen, upp på bandet, ner i påsen och sedan in i skåpen hemma, plus att slippa stressen i kassan! Handlar från Hemköp, samma pris som i butik och har aldrig råkat ut för dåliga varor (frukt och grönt). Den här tjänsten är ji som gjord för storfamiljer så förstår ärligt talat inte varför man inte skulle näthandla när man har möjlighet? 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är så djävulskt kinkig med visa saker, bananerna måste vara exakt rätt färg och storlek tex?
      Men jag självscannar så packar bara ner i kasse direkt och aldrig stressigt i kassan ?

  9. Annika K

    Alltså vilket djävla nöt!!
    Likväl som du måste meddela honom ska väl han meddela dig ??
    Är det inget sånt skrivet i umgängesavtalet?

    Som nån skrev.. uppfostran från mamman måste ha gjort helt koko. Mammas lillagulleponke liksom

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ha! Jo man kan ju tycka det. Och innan jag hamnade i tingsrätten så trodde jag att NÅGON där, nån myndighetsperson på vägen dit skulle säga att han måste skärpa sig. Nån, vem som helst!! Men den enda som visade sig ha massa skyldigheter i det här … det är jag. Han får göra precis som han vill.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Sunt förnuft existerar inte i lagtexten. Lagen är extremt fyrkantig på gott och ont. Jag har på allvar bara skyldigheten att se till så att han får träffa sina barn när helst det passar honom. Vill de inte ska jag tvinga dem. Vill inte han så är det ingen som bryr sig. Jag har svurit massor över det sjuka i det här.

  10. Maja

    Ärligt talat så verkar den där pappan vara en sopprot och egoist. Japp, jag förstår mycket väl att det finns två sidor av ett mynt meeen här finns det en förälder som sätter sig själv före sina barn. Umgänge när det passar han, inte nån annan, är egoistisk.

  11. Birgitta

    Hej Carola! På Mio hittar du puffar som du kan använda som bord,att sitta på förstås och som fotpall.Hittade själv några snygga där.Med förvaring under locket.Ha det så himla bra.

  12. Veronika

    Håller med föregående. Vad är det för fel på idioten?! Att ordet bitterfitta ens existerar måste ju bero på människor som honom. Jag har så svårt att förstå hur man kan bete sig som svin och vara så usel…

  13. Ah

    Jag har köpt en pall på Rusta för 199kr! Har den i hallen till vovvens saker, koppel, västar, kläder, ben osv. Och sitter även på den när jag snörar på skorna:)

  14. Majo

    Öob håller på att plocka fram deras sortiment av sittpuffar, förra året fanns svart ”skinn”, grå, blå, beige tygpuffar, kostar ca 100 kr/st, Rusta, Dollarstore och Jysk kanske också har puffar.

  15. E

    Du vore konstig om du INTE blev irriterad. Undrar hur hans mamma fostrat honom? Eller blev han sådan här efter skilsmässan? Jag menar om jag skall till tandläkaren så skulle jag bli förbannad om jag tar mig tid att åka dit och möts av beskedet ”Nä, han åkte till Thailand. Vaddå? Borde vi ringt återbud? Jaha? Du tycker det?”. Eller om jag skall jobba men är sjuk så förväntas jag ju att ringa och tala om det i så god tid som möjligt. Eller om man skall träffa en kompis och den ena får förhinder… Ja, i alla dessa fall så är ju det ju självklart att så fort man vet att ens tänkta planer måste omplaneras så meddelar man det. Samma borde gälla dessa pappor som kanske hellre vill kallas för ”papper” såsom de bär sig åt. Ja, jag skriver i flertal då jag på sistone tagit del av skumma pappigheter men ännu inte tagit del av motsvarande skumheter hos mammor. Men det finns säkerligen dumma mammor också. Ja, eller det vet jag ju.. Men då handlar mammornas skumheter ofta om motsatsen. Att de förhalar pappornas möjligheter att få ha hand om sina barn, för att mammorna vill ha barnen själva. Men…. DET kan jag lite mer förstå. Även om det är oschysst mot de pappor som vill vara pappor och inte papper. För det borde vara självklart att VILJA vara med sina barn. Liksom jag tycker att det borde vara självklart att meddela i så god tid som möjligt om man fått ändrade planer. Men om dessa krav/förväntningar skall heta ”bitterhet”. Ja, då är jag jävligt bitter. Fast jag trodde att bitter betydde något annat….?

    1. E

      Men jag kom att tänka på en sak som jag tror mig ha snappat upp…. Att visst har han företaget med sin mamma? Då kan det ju mycket väl vara så att han aldrig lärt sig normalt folkvett om hans mamma kanske är sådan att ”Inte kan min lille ponke göra fel… Nä, han kom inte idag. Glömde att tala om att han åkte till Thailand. Men det hör till hans charm!”. Nej, förlåt mig. Hans mamma är säkert jättebra. Jag försökte bara fundera på hur man kan ha missat det där självklara med att man meddelar i så god tid som möjligt när planer ändrats. Att resa till Thailand kräver väl för det mesta lite planering, särskilt om man har barn att visa hänsyn till?

  16. Mormor1

    Alltså..när det blir för ”kaosigt” på andra bloggar längtar jag alltid hit! Det ska inte vara för mycket stora förändringar, blir nervös. Idag är det fredag och ni har väl tacokväll!? Trevlig helg?

  17. Josefin

    Både åhlens och mio har sittpuffar med förvaring i 🙂 jag har en grå i sovrummet bland annat.

    Är dessutom en såndär som köper hem all mat online från mathem 🙂 tycker det är så skönt att slippa bära allt tungt

  18. Nina

    Meeen! Vad är det för fel på den där jävla (ursäkta) syltburken?? Måste ju hänt nåt allvarligt, åldersnoja eller nåt……..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting