Vardag

Vet ni vad jag gjorde??:)

Jag fick för det första totalt hjärnsläpp när jag skulle skjutsa Lovelia till kalaset idag:)

Vi hade fått en vägbeskrivning av kalasföräldrarna och plötsligt fattade jag inte alls vart jag skulle. Lagga. Lagga ridklubb. Öhhhhhhhh???? Slå in på GPS funkade inte alls, jag fick upp ungefär tio Lagga.

Vad gör man? Jo man messar syrran:) och med gemensamma tankekrafter lyckade vi komma på vilken väg det var, och väl på rätt spår så visste jag ju. Fasen! Men de här små vägarna ute på landet kör jag så otroligt sällan. När vi kom dit blev jag kär:)

I omgivningen och i hästarna. Jag har sagt det förr, men jag skulle verkligen vilja kunna rida, och att bo sådär skulle jag inte må dåligt av. På en liten gård med ladugård, stall och uthus, småstugor och hagar. Men så vida jag inte träffar en hästbonde lär det aldrig bli av:)

Känns inte som att man bara bestämmer sig för att skaffa en hästgård sådär. Men vem vet?

Jag tror att jag kanske kört hit nån unge förut, men det var ute det här stället jag tänkte på. Det gick snabbt att köra, så jag kunde åka hem medan de red och kalasade. Passade på att tanka, och för en gångs skull kom jag först i kön, sen samlades alla bilar med samma idé:)

Hemma så blev Doris alldeles knasig av att jag luktade häst. Jag hade såklart klappat lite, för jag kan liksom inte låta bli. Hästar som kommer fram till staketet och sträcker sig efter en sådär gosigt går inte att motstå:) Hon är ju en äcklig hund och älskar hästbajs. Jag har förstått att många hundar rullar sig i bajs, från alla möjliga varelser, och det gör hon inte. Tack och lov!! Men hon äter hästbajs. Blä.

Dock verkar hon inte ha kopplat att de där stora fyrbenta rackarna vi möter på promenad ibland är själva godisproducenterna:)

Jag hann inte så mycket mer än dricka kaffe och läsa lite innan det var dags att hämta igen. Ombytt till träningskläder så jag sen kunde släppa av Loppan hemma, och åka och träna. Fatta hur happy Doris blev av en hästdoftande tjej som dessutom klappat tre hundar:)

Syrran mötte upp mig på gymmet och vi körde lite. Så hittade vi de romerska ringarna.

Och vet ni vad jag gjorde?

Gahhh! Jag är liksom imponerad av mig själv 🙂 men jag gjorde volter i dem. Ni vet, när man håller i ringarna och snurrar runt. Både framåt och bakåt. Skitläskigt första varvet men sen gick det ju finfint. Det var med all säkerhet inte supervackert men jag kunde i alla fall. Syrran vågade inte:D

Jag gillar inte att jag tappat massa skills sen man var liten. Då klättrade jag högst upp i radiomasten, älgtorn, träd och berg. Jag gjorde ridsvängar på räcket i gympasalen och vågade liksom massa saker jag idag bara TROR att jag kan:) Så när jag ställs inför att testa, så måste jag testa. Som på Familjefysen när man ska combatcrawla på golvet. Ingen match för ungarna, men en annan känner sig smidig som ett kylskåp. Och med övning kommer färdighet. Som med den stora gymbollen. Jag kunde inte alls släppa taget först utan stod på alla fyra och vinglade, men nu kan jag balansera på knä hur länge som helst:)

Jag vet dock inte om jag skulle ge mig på att klättra högst upp i radiotornet vid ica..mest för att jag antar att det kanske inte skulle uppskattas så mycket 🙂

 

När jag kom hem igen så var det middag och under tiden försökte vi bestämma oss för en bio. Jag, Novalie och Trixie ska se Mazerunner, det är bestämt. Men Lovelia, Jordan och Jamie…gahh de kan liksom inte bestämma sig:) Jamie kan inte läsa så det måste vara en svensk film, eller svenskt tal. Eftersom jag lär se den jag med, och jag vill inte se Coco eller vad den heter, så försökte jag med nån annan, men de får ju se den de vill. Jag tror att vi ska gå på dagen faktiskt, det var massa föreställningar hela veckan:) Kanon.

På tisdagkväll ska jag på en middag i Stockholm och på fredag åker ju jag till Växjö! På sportlovet. Hade jag missat:) Men den här gången ska jag flyga ner och åka tåg hem så det blir bara över dagen. Jaja, jag vet att det finns de som tycker det är svinigt att flyga men planet går oavsett om jag är på det eller ej, och det passade bäst den här gången. Annars har jag ju åkt dagen innan, men det tar ju två dagar i stället för en. Jag hoppas det klaffar med tiderna bara!

Jag har meddelat läraren att jag flyger och eventuellt kan bli sen, och han sa nåt om att fastna i tullen..Hm, de kanske är extra nitiska i Växjö? Annars brukar ju jag fastna stenhårt i säkerheten:)

Jag kommer åka i mjukiskläder så det int finns en nit någonstans som kan ge utslag. Nä förresten.

Jag är lite nervös, har aldrig fluga solokvist förr. Brrr.

Nåväl det går nog bra!

 

Resten av kvällen tillbringade vi tillsammans men väldigt ensamma:) Det var paddor och mobiler och datorer med hörlurar och jag läste. Mysigt att sitta ihop ändå:)

Har ni sportlov nu? Några kul planer?

 

Nä, men sova lite nu kanske:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Mumintrollet

    Jag blev jättebesviken när jag gick i pension. Trodde verkligen det skulle bli mer pengar i månaden efter sisådär 45 år. Hade ändå två olika pensionsförsäkringa. Så spara- spara- spara utav bara den ni som är unga.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hahaha näääää!! Jag ska inte säga aldrig men med tanke på att jag inte kollar på dejtingprogram för jag tycker de är lite pinsamt obekväma ?så skulle jag inte söka mig till något sånt. Tror jag 🙂

  2. Anonym

    Hur många år har du studerat nu? Blir utbildningen klar någon gång så du får inkomst? Tänk på att du är snart 50 och ska få ihop en pension som du kan leva på och betala sv studielånet!

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag lovar ?Jag har en mamma som jobbat på CSN i hundra år och fortfarande umgås med sina kollegor. Jag kan lova dig att det inte kommer bli minsta lilla problem, framför allt inte för dig;) Förresten..varför tror du att du vet att jag lånar pengar ;)? För att alla andra gör det? För att du gjort det?Nu är ju inte jag som alla andra ??
          Mina studier, mina pengar, mina problem.

      1. Carina

        Framför allt inte för dej! Bra svar till nån som absolut inte ska lägga sig i din ekonomi och pension!!!? tänk va vissa människor lägger sig i saker dom inte har att göra med! Sköt er själva och skit i andra!! Lycka till med allt Carola!?

  3. Ulrika

    Inga kul planer här. Måste jobba då semesterdagarna går åt till skidresa framöver. Dessutom är det så fullt överallt numera på lov så vi orkar lixom inte ta oss för något.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting