Okategoriserade

Hemma igen:)

Det blev en lång dag igår, men trevlig. Mindre trevligt är det att mitt bredband är dött. Eller något är fel på fibern tydligen. Samma visa var det för några månader sen, i höstas. Då var vi utan i över en vecka vilket tog hårt på familjen 😉

Men allvarligt så är det jäkligt surt. IP-Only är de som är ansvariga och nu känns det som att jag faktiskt vill ha kompensation. Allas surf på mobilerna går åt, vi kan inte se på Netflix eller ViaPlay osv och inte heller Youtube. Hemtelefonen är död.

Samtligt som jag ju betalar för de här tjänsterna. Jag har börjat lära mig att kräver man inte saker så skiter folk i en, så på måndag ska jag gå hårt åt IP-only. Det kommer som vanligt sluta med att jag ber om ursäkt för att jag störde … och blir utan både nät och kompensation.

Alltså livet står och faller inte med internet, eller jo det gör ju det egentligen ?men det är surt. Jag har massa saker att skriva och ge feedback på tex. Skit.

Men, jag väntar tålmodigt.

Igår stod alarmet på 05.30. Hu. Jag pallrade mig upp och gjorde mig klar. Jag är ruggigt snabb på morgnarna. Blaska av mig, på med deo och kamma håret, borsta gaddarna och sen är jag klar. Makeup? Nä. Jag har fransar och det gör massor:)

06.00 kom mamma och pappa och hämtade mig för skjuts till Bromma. Hela huset sov trots att Doris gjorde sitt bästa för att väcka dem:)

Trots den tidiga timmen så var det fullt ned trafik redan men den flöt på bra, och klockan sju klev jag in på flygplatsen. Då var det ljust ute:) Underbart att det nu går mot bättre tider.

Jag gick fram till Bra s servicedisk och fick mitt boardingkort utskrivet. Jag hade det i mobilen men när han erbjöd sig så varsågod, alltid skönt med ett papper i handen. Jag frågade och fick svaret att jag kanske hade större plats på att få sitta om jag inte gick igenom säkerhetskontrollen, det räckte om jag var inne strax efter åtta. Så då väntade jag väl då. En och en halv timme:) Hade med mig boken Four och tiden gick snabbt. Märkligt nog var jag inte speciellt nervös. Jag som varit nervös och orolig för ungefär allt som avviker från vardagen har tydligen skaffat mig kyliga nerver? Det är skönt.

Vis av erfarenheten att jag alltid fastnar i metallbågen så hade jag tagit ur bältet ur jeansen redan hemma så det låg i väskan. Väskan var tömd på alla vätskor, jag har inte tvärkoll på vad jag har där i, men plockade ur handsprit och energidryck. Nej, jag gillar det inte, men fick tipset av en av er för några år sen att om man tar migränpiller ihop med energidryck så är effekten snabbare. Det kanske är placeboeffekt men ja, det verkar så, och jag tänker inte chansa. Alltså släpar jag runt en burk med sånt, har en i varje väska 😉 Och energidricka är förevigt ihopkopplat med att må dåligt;)

Inget pip i kontrollen:)

Letade reda på en skylt för att se vilken gate mitt plan gick ifrån

Väl inne i avgångshallen kom jag också på att jag kanske skulle kolla hur lång tid det tog att åka buss från flygplatsen till skolan. 40 minuter? Fan. Letade reda på nåt taxibolag i Växjö och laddade ner deras app och bokade en taxi:)

Mitt i mitt meckande fick vi boarda, och gå en lång bit utomhus till plats 12 där planet väntade. Ett pytteplan

Men fortfarande inte det minsta nervös? Vad fan har hänt här? Har jag tappat allt?

Fri seating men jag var tvungen att fråga om jag verkligen fick välja helt fritt? Jajamen 🙂 så jag valde fönsterplats, såklart. Man vill ju se ut. Planet var inte fullt så jag slapp sällskap intill, väldigt skönt. Vi taxade ut rätt omgående och vips var vi i luften. Jag som brukar hyperventilera lite och må illa och ha ett ilande sug i magen kände.. inget ?Haha jag har tydligen övervunnit en del av min flygrädsla. Nu måste jag underhålla det bara 😉 Jag var inte det minsta flygrädd förr utan det har krupit på med åren som jag inte flugit. Så kan man inte hålla på så nu blir det till att flyga lite mer.

Vi fick frukost på planet, smörsås juice och kaffe och när den var slut var vi framme. 20 minuter före utsatt tid. Jag hade hunnit väldigt väl med buss mer andra ord och funderade på att helt sonika gå förbi taxikillen med skylten där mitt namn stod… men så dåligt uppfostrad är jag nu inte.

Flyger jag nästa gång har jag bättre koll och vet att det finns flera lediga taxibilar utanför så jag inte behöver boka.

Framme på skolan nästan en halvtimme innan vi började. Nästan direkt sprang jag på en kursare och vi letade gemensamt oss fram till rätt sal. En helt ny byggnad som vi inte varit i förr. Ja, ny för oss då, inte helt nybyggd.

Och så rullade dagen på, med föreläsningar, diskussioner om hur man kan säga att en bok är bra. Det finns visst bestämda kriterier för det men ändå inte för det är ju till sist personligt. Luddigt med andra ord och det är ju inte min paradgren så jag blev lite irriterad;)

Lunch, i går stannade jag och en kursade kvar i den byggnaden och åt i kaféet istället för att gå till matsalen, som är rätt stökig. Mycket trevligare så:)

Sen bytte vi sal, fick frisk luft på köpet, och nu var det en författare på besök som pratade. Tove nånting.. minns inte efternamnet men hon har skrivit Kalmars jägarinnor bland annat. Kul och lärorikt.

Byta tillbaka och nu var det workshop:)

Och så var dagen slut!! Vi var några som skulle åka samma tåg så vi sällskapade på bussen till stationen och på det första tåget till Alvesta. Sen hade vi olika vagnar, men lika bra det för nu började tröttheten ta ut sin rätt;)

Jag läste några sidor, tills konduktören tittat på min biljett, sen lade jag ifrån mig boken. Lutade tillbaka sätet, drog upp jackans krage så jag kunde gömma mig bakom den, lät håret hänga som en gardin över ansiktet och tvärsomnade 🙂

Vaknade till ibland men sov hela vägen till Stocholm. Där får jag byta igen och hann in på Pressbyrån, jag kom plötsligt på att jag inte ätit sen 12?

Var sjukt sugen på Dubbelnougat av allt, det händer liksom aldrig, och höll på att sura ur innan jag hittade den i hyllan. Puh!

En bulle och kaffe också och sen kunde jag kliva ombord på tåget hem. Käkade min väldigt onyttiga måltid och läste.

Hemma på centralen stod mamma och pappa och väntade :). Eftersom det ju är sportlov och alla barn är hemma så behövde inte mamma vara barnvakt så hon hade bara kollat läget under dagen nån gång. Hemma var det lugna gatan. Alla satt och kollade på 21 jump street på tv eftersom inga datorer paddor eller mobiler funkar 😉 så jag anslöt mig till dem.

Sen var jag trött igen och hoppade i säng efter ett nångång.:)

Lång dag, kul dag!!

Funkade toppen med flyg ner, tåg hem, tidsbesparande och mindre dyrt än en hotellövernattning. Ska fundera lite på nästa gång

Nu ropar barnen att maten är klar 🙂

Jag har det bra jäkla lyxigt!!

Ska ni se melloeländet ikväll?? Vi kanske hörs då, på instagram 🙂

Hörs snart!

Kommentarer

  1. Kalla

    Läs igenom ditt avtal, där står det om kompensation. Sen säger du bara att du vill ha kompensation enligt avtal, de kan inte neka eller prata bort det. Du kan dock inte bli kompenserad för det du lägger ut på annat, tex mobilsurf, bara för det som inte fungerar alltså ditt fasta

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting