Okategoriserade

Och det blev kväll…:)

Jag har skottat tre gånger. Och efter första och tredje kom plogbilen?

Eftersom klockan var halv nio så tänker jag faktiskt inte gå ut igen och skotta utan skjuter det på morgondagen. Snö är en sån här sak som inverkar på grannsämjan, kanske ni känt av?

Mina förra grannar, för många år sen, var pärlor. Om de hann ut för att skotta först så tog de alltid även framför oss. Våra utfarter är precis intill varandra. Om vi var först så gjorde vi såklart likadant. Som man bemöter andra blir man själv bemött, det stämmer ju:)

Nu… Ehh nä ?

Jag körde för att hämta Jamie i skolan och fick ju först skotta hela uppfarten för att ens få ut bilen och så skulle jag hoppa in och åka. Då noterade jag att bilen kanske borde sopas ren från det tjocka snötäcket 😉

Som dessutom var blött och tungt och liksom satt fast på sina ställen, tacka motor och kupévärmare för det. Så efter några minuter till var jag äntligen på väg. Slirigt som saaaaatan på vägarna. Min gata är lågprio och brukar inte plogas förrän framåt tidigast eftermiddagen men det gör ju inget, tvärtom – för en gångs skull kör folk sakta 😉 Den större gatan utanför tror jag de plogat tidigare men eftersom det kom som skyfall med snö, sådär så man inte såg ett skit, allt var bara vitt, så var den ju hyfsat snöfull;)

På skolans parkering var det knädjup snö och jag stampade runt lite lätt bakhalt sådär. Det är så jäkla ovant!! Det är flera år sen vi fick så här mycket snö på så kort tid.

Jag hittade Jamie, som vanligt i full färd med att försöka slita sönder sina kläder genom att åka på rumpan eller magen på isbanan, som är delvis berghäll. ?

Vi skyndade oss till affären för att hinna handla och sen hämta Jordan som inte slutar förrän en halvtimme efter Jamie. Han och Lovelia går oftast hem tillsammans med kompisar men idag är hon sjuk och det var sånt busväder så jag ville hämta honom. Det var svårt att ta sig fram på gatan men ännu värre på trottoaren. Det kändes taskigt att låta honom knega på.

Hann på honom och slirade hem, både spann loss och bromsade utan att stanna det minsta .. och körde inte ens 30. Riktigt läskigt att möta bussen på ett mindre bra ställe, men det gick fint. På en halvtimme så hade det kommit typ tre, dyra centimeter till. Hemma så skottade jag medan pojkarna plockade upp varorna ❤️

Efter att de ätit mellis så tog vi tag i deras rum. From hell. Herregud vad de där två är värdelösa på att hålla ordning! Allt i en enda röra. Rena kläder som de plockar fram, kollar på och sen kastar på golvet?

Smutsiga kläder överallt. Och lego, plusplus, bilar, skräp och så vidare i en salig blandning. Fyra timmar senare var vi klara 🙂

Jag har plockat ut en hel del saker som de aldrig leker med, ska lägga det i en kartong och märka upp för barnbarn?❤️

Det är ju en smärre förmögenhet man plöjt ner i leksaker under åren, så förhoppningsvis kan den bidra lite till kommande generationer:)

(Janelle är i v. 15 nu, om ni undrar☺️)

Sen lagade jag mat! Och idag blev det top notch?? men inga bilder för det såg för gräsligt ut;)

Kycklingfärs, som jag bara stekte på, och sen hade i creme fraiche med smak av bearnaise och lät koka. Till det kokade jag ris och makaroner. (Jag är leds på pasta)

Det blev så gott! Men såg bara beige och tråkigt ut?

Inte ens röd paprika och grön spenat hjälpte upp det hela.

Lite.. och förlåt nu, men lite ”har jag ätit eller ska jag äta ?”??

Sen var det lottning om att röja eller skotta och jag valde skotta;)

Sen då? Jomen soffläge med Stockholmspolisen och Sherlock, och snart är det sovdags. Jag har försökt få tag i IP- only men alltså… fan! Helt hopplöst, och det är väl bara att vänta på att internetet kommer tillbaka :/

Men allt jag måste göra kräver internet. Fy så sårbara vi blivit! Jag tänker på alla futuristiska filmer där världen går under och blir lite orolig för vår framtid. Faktiskt.

Men riktigt där är vi inte än:)

Nu ska jag kolla lite till på tv och sen sova:)

Natti natti ❤️

Kommentarer

 1. Malin

  Hej Carola! Undrar om du är medveten om att det knappt går att läsa din blogg längre pga reklamrutor som poppar upp HELA TIDEN!!! Jag är på så sjukt dåligt humör efter varje gång jag gått in här pga dessa jäkla rutor över hela skärmen hela tiden så jag överväger att aldrig mer gå in här! Vilket ju är väldigt synd på en annars suverän blogg! Hoppas det är nåt som går att fixa!?

   1. Malin

    Läser aldrig från dator, alltid mobilen.
    Nej jag kommer såklart inte lämna men det är sjukt irriterande att kunna läsa några rader, sen kommer den där förbannade rutan upp, läsa noga rader till, rutan kommer upp, osv osv i all oändlighet!!! ??

    1. familjenannorlunda

     Så ska det inte vara. ? På min mobil kommer rutan upp i början av varje inlägg, så klickar jag ner eller väntar en sekund. Sen återkommer den inte förrän jag går vidare till nästa inlägg. Vad konstigt att det är så! Jag ger dig mitt standardråd och det enda jag kan – har du provat att starta om
     Mobilen ?? Det mesta löser sig då har jag upptäckt även om detta låter knasigt.

  1. Ann

   Du kan blockera din reklam på datorn tex så är det inga problem. Adblocker heter det, då kommer det inte upp någon reklam på skärmen.

  2. Boots

   Om man fick välja så var det väl ingen lottning? Sen är väl inte din föregående text din? Eller så måste du skrivit den för bra länge sedan och lånat den till Gert Fylking som ”glömde” bort att tala om att det var Carola Wetterholm som skrev den?

   1. familjenannorlunda

    Nej, därför var det en blinksmiley bakom;)
    Den är inte min, okänd författare på den och den snurrade på Facebook för flera år sen:)

  3. familjenannorlunda

   Jag blir ledsen om du försvinner pga saker som jag inte kan råda över. Reklamen sköter inte jag. Det är min host som ansvarar och bestämmer. Den försvinner ju efter nån sekund eller så klickar man bara ner den, inget att bli arg över väl?
   Då kanske du behöver avreagera dig på något om det gör dig så ilsken ?
   Ett tungt träningspass, en lång powerwalk eller en utskällning av den nära som irriterar dig i vardagen;) Eller bara andas, ta den sekunden den ligger uppe till att vila i nuet:)
   Om min blogg är suverän så hoppas jag att reklamen går att överse med helt enkelt ?Det är reklam på i princip alla bloggar, på olika sätt, det kostar att ha all teknik och folk som sköter sidorna så reklamen är en viktig inkomstkälla. Jag tycker min host -Cure, ändå har bland de snyggaste och minst irriterande faktiskt:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing