HusetOkategoriserade

Mitt hems hjärta är…:)

Innehåller reklam genom annonslänk

.

 

Mitt kök.

Hemmets hjärta helt klart. Inte ett enda dugg för att jag står här dagarna i ända och rör i grytor och framställer fantastiska maträtter;) men för att här är det alltid fart och fläkt:) Alla samlas här, alla sitter här en stund och äter, läser läxor, kollar videos eller bara umgås.

Det är alltid smulor på köksön, och runt Doris matskål ligger det alltid matbitar. Samma runt Smulans som står på en bänk eftersom annars får hon inte äta ifred. Och ja, Doris äter upp hennes mat;) Det står disk på diskbänken oavsett om diskmaskinen är full eller tom. Ibland är den helt urplockad men ingen har orkat öppna och kolla,  och börjar en stapla sin disk på bänken så kollar inte nästa person i maskinen utan fortsätter stapla. Hur svårt ska det vara?

Fönstret över diskhon är alltid prickigt av vattenskvätt, och säkert lite mat med;) Det där förbannade toast-järnet står alltid framme på bänken, intill mixern och kaffeapparaten. Och brödrosten såklart.

Det är konstant stora dammråttor som sitter fast under stolarnas filttassar. Hur fasen kan man ha det så? Vi dammsuger oftast flera gånger om dagen, och när jag gör det så lyfter jag stolarna och dammsuger av stolsfötterna, där jag alltså har sådana här filtbitar så inte stolen ska repa golvet. Det är mest hund och katthår kanske som fastnar där under. Men finns det något annat att sätta dit? Som inte är så tilldragande för hår;)

Eller kan man slipa ändarna på stolsbenen så de blir som bebisrumpor och inte repar? Jag vill inte ha nån matta under bordet för den skulle konstant vara superskitig, jag känner min familj;)

Min kökssoffa som jag målade om från grön till vit för nio år sen skulle behöva en ommålning igen, för den är avskavd och ful, men jag har inte plats inne, måste vänta på värmen så jag kan stå ute. Och få diverse insekter att fastna i den våta färgen;)

Doris har gnagt på bordsbenen..

Baksidan ser ännu värre ut;) och ja det är fullt av hund och katthår..

Jag har omaka stolar runt bordet, för att det var så jävla svindyrt att köpa alla på en gång;) så vi köpte ett gäng billiga av annan modell på Blocket och sen har vi letat på Ikeas Fyndhörna:) Haha. Men jag gillar att de är omaka, det är två varianter, så nu letar jag inga mer.

Dammsugaren har körts in i köksöns hörn och även en del skåp så det är kantstött här och var. Under köksön samlar vi på dammråttor, blomkrukor och syltburkar. Jag vill inte se dem;)

Det står konstant kassar med återvinning som ska iväg, det är tomflaskor och plastburkar och tidningar och även kläder. De blandar vi upp med saker som ska ner till tvättstugan eller ut i garaget eller förpassas nån annanstans i huset. Dammsugaren står där mitt i röran, även om jag gjorde plats på den hyllan i städskåpet som är avsedd för den så hinner den liksom aldrig in dit innan den ska användas igen;) Det här är värsta stökhörnet, och när jag nån gång åkt iväg med allt, och flyttat allt dit det ska så är det så fint. En dag eller så;)

Det ligger mobiler och laddare lite varstans, och det är ”inte min” varje gång jag frågar vems det är, märkligt det där. Jag har en kartong från Matsmart som står i ett hörn, meningen är att den ska packas upp, men jag har inte städat mina kökskåp, så den står kvar ett tag till. Kommer en till kartong på måndag så jag har helgen på mig, sen kan nästa stå där ett tag 😉

Jaja, Tupperware-grejorna ska inte stå där såklart, de ska ut i husvagnen 🙂 Kanske in i ett skåp först, men jag måste komma ihåg att testa dem.

Jag har en kasse med rena handdukar som står utanför badrummet och ska vikas, och en kasse med killarnas rena kläder som ska vikas in. Om jag ställer in den på deras rum så kommer katastrofen och bombnedslaget att vara ett faktum inom en kvart. Den kassen gillar Doris, så hon hoppar upp och snurrar runt tre varv innan hon lägger sig ner, bara för att sen störta upp och skvätta ut alla kläder åt alla håll och kanter;)

Mitt kök.

Mitt stök:)

Vi röjer och städar det konstant, det torkas bänkar, dammsugs och plockas undan, men ändå så är det stökigt. Mysko. Men jag älskar verkligen, verkligen mitt kök! Det är designat av mig:) Haha, om jag ska ta äran av Ikea som ju designat alla saker;) men jag har planerat det själv då. Tidigare hade vi det mycket trängre, det var skåp som hängde från taket, ni vet hur de ser ut, med en arbetsbänk under. Vi hade en gång bakom frys,kyl,skafferi och städskåp. När vi gjorde om så tog vi bort den raden, och flyttade den till väggen i stället. Vi blåste faktiskt ut hela köket ända in på betongen. Tog tre veckor, och under tiden bodde hela familjen nere i gillestugan där vi även lagade mat på husvagnens spis. Diskade i tvättstugan. Alla kylvaror stod utanför fönstret, när skatorna hittade dit blev det livat;) Vi hade ett grymisch kakel i brunt och orange:D som vi förvisso målat vitt men ändå, vårt kök var riktigt skruttigt. Jag hittar inte på bilderna, har ju visat i nåt inlägg men det är ju några år sen:/

Nu ryms vi många när vi ska laga mat, så det är enkelt att hjälpas åt, och även om det med åren fyllts på i skåp och lådor så är förvaringen från början perfekt anpassade efter det vi hade. Japp, det blev precis så som jag ville. Minus ett skafferi man kan gå in i då, men det var inte genomförbart:)

Älskar bröstpanelen! Supersnyggt och så praktiskt, bara att torka av efter kladdiga fingrar.

Min fina fina spis♥ Extra bred så man får rum med flera stora kastruller, och kan laga mat till en stor familj utan att behöva krångla. Svindyr, fast det var snikvarianten;) Ingen induktion utan helt vanlig häll. Ugnen är bäst, jag kan slänga in två kilo pommes och den blir krispig och fin utan att jag behöver röra runt hela tiden. Lite knöligt att baka i innan man lärt sig att öka på recepten lagom mycket, men sen kanon.

Typ en produktbild från Ikea:) Alla skåp, fläkten, köksön, bord, stolar, lampor både i tak och fönster, ljuslyktan. Allt kommer därifrån:)

Vi köpte nytt bord, ett tillräckligt stort och jag lät han som bodde här bestämma att det skulle vara svart, jag ville ha vitt. Det är väl ungefär det jag ångrar. Ett svart bord är liksom konstant dammigt:) Jag torkade av det tre, fyra gånger om dagen, och så gav jag upp och köpte vaxduk, så nu syns inte dammet;) Jag tar av duken ibland och tycker mitt bord är snyggt som tusan, men så ledsnar jag på dammet, och att det slamrar så om porslinet, så då åker vaxduken på igen, med fleecefilt under som dämpare:) Mkt billigare och enklare att tvätta än såndär filtduk avsedd för ändamålet.

Smulans matplats:)

Stökigt;) Det ska ju egentligen vara en tjusig display-yta för de finaste sakerna…men vafan jag har ändå inga fancy saker som jag kan styla med;)

Jag älskar inte att laga mat eller plocka disk, men jag älskar mitt kök:)

Det känns som att jag inte behöver skämmas för det, och efter nio år så är jag fortfarande alldeles nykär, jag kan sitta och bara titta mig omkring och fån-le;) Jag tillbringar nog mesta delen av min tid här, i alla fall dygnets ljusare timmar.

 

Vad har ni för favoritrum i era hem?

 

Nu ska jag surfa vidare, men vi hörs i morgon:)

 

 

Kommentarer

 1. AL

  Skulle jag vara du skulle jag ta bort vardagsrumsdörrarna helt och hållet, ta en släpkärra o tsm med dina barn, om din syrra, mor och fa kan hjälpa till rensa och och göra en riktig storstädning och köra en massa skrot till återvinningen och belöna t.ex barnen med ett besök till Grönan när dem öppnar, pizzakväll, ta med dem yngsta till Kungsberget och lär dem åka slalom eller ngt annat liknande skoj för dem. Nog för att jag vet att du gör en massa skoj med :). De är nyttigt att känna sig nyttig och få hjälpa till hemma oxå men med en belöning.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nope. Jag stänger de varje dag, hatar öppen planlösning när man inte kan stänga till och slippa oljud ?
   Vi åker med släp till återvinningen några gånger per år, och ännu några gånger så knör vi bilarna fulla och kör några vändor 🙂
   Men det fyller på sig så jäkla snabbt ?

 2. Malin

  Fint 🙂
  Älskar alla våra rum men mest sovrum och vardagsrum.
  Vårt vardagsrum är lite udda tror jag.
  Vi har flyttat in matbordet dit så i köket har vi nu bara en köksö som vi byggt själv.
  Sen har vi ingen tv i vardagsrummet. Myser framför kaminen istället.
  Vi har en divansoffa som också är en bäddsoffa.
  Den har vi utbäddad jämt och har sytt ett överdrag till allt. Så nu ser det ut som en jättestor divan. Blev himla bra och nu får hela vår familj plats att mysa, dvs jag, maken och två schäfrar.
  Sovrummet har 3,5 m takhöjd och takstolarna är framme.
  Förra ägaren hade snickarverkstad där inne.
  Rummet har ljusturkosgröna väggar och tak och mörkturkosgrönt golv och svarta möbler och takstolar.
  Så mysigt!

 3. Ellinor

  Du/ni har ett mysigt kök?Dom där dammråttorna förökar sig hela tuden hos mig,värst är kök och badrum?Har två hundar så jag dammsuger ofta men dammråttorna vinner jämt??kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting