Vardag

Mac, Harry Potter och Dum och Dummare:)

Hallihallå:)

Jag har köpt en ny laddsladd, och kan därmed ladda min dator igen:)

Jag har googlat och frågat folket i butiken och det ska vara rätt, det är ju en djungel med sånt här.

Jag skulle såklart inte köpa en Kina-sladd men väldigt ofta så finns det ju bra kopior och de har jag inget emot. Så länge det är bra kvalite´, och det kan även kopior vara:)

799kr, som hittat:/ Check på den liksom och sladdjäveln är nu lika värdefull och vårdas lika ömt som datorn:) Jag har faktiskt tagit väl hand även om den andra men nu vete fasen vad som hänt.. Jag är försiktig med mina grejor överlag. Jag har alltid fått jobba och spara för att få något, det är inte direkt som att jag är född med guldsked i munnen;) Nu är jag inte född på ett sopberg heller men det har aldrig funnits pengar i överflöd. Alltså är jag rädd om mina saker. Jag försöker uppfostra mina barn på samma vis, men det är inte jättelätt när ”alla andra” får en ny mobil varje år eller om skärmen går sönder:/

Min dator får ingen låna. Om de så mycket som ens petar på den så ryter jag. Här chansas inte.

De är mycket väl medvetna om det och frågar inte ens om de får använda den;) Den är ett så viktigt redskap för mig, jag skriver på den, jobbar från den, och jag pluggar från den. De har två PC, som duger utmärkt till det de ska göra, typ spela och göra nån läxa ibland. Fast nu har tydligen Officepaketet slutat gälla så nu har vi inget sånt. Helt värdelöst, här köper man det och så ska man förnya licensen för typ 800(?) kronor varje år. För att skriva ett dokument då och då. Aldrig. Men det innebär att de aldrig hittar nåt skrivprogram:)

Vad har man för gratis varianter på PC? Open office? men det funkar ju inget vidare…eller?

 

Idag tog jag i alla fall med min älskade dator till basketen. Tänkte att ska jag nu sitta där och häcka i två timmar kan jag ju få nåt skrivet samtidigt. Jag hade kört fast, och tänkte att det kanske lossnar om jag inte har nåt roligare att göra än att titta på basket i en kall hall;)

Det funkade:) Med min fina take-away mugg från London.

Hoppas barnen är suddiga nog för gnällspikarna;)

Jag brukar inte sitta där så ofta i ärlighetens namn. Jag är av den alldeles bestämda uppfattningen att det är inte JAG som ska vara intresserad av ungarnas aktiviteter, det räcker om de är det:)

Och eftersom de kan gå dit och hem själva så får de göra det. På samma vis som jag fick cykla ungefär fyra gånger så långt till min fotbollsträning när jag var liten. Frisk luft och motion och lite eget ansvar har ingen mått dåligt av, tvärtom.  Jag kanske inte skulle låta Jamie gå helt själv, han är sex år, men tillsammans med Lovelia som är tio funkar det alldeles utmärkt. Gympahallen ligger på den skola som de gick i under två års tid när deras mögelsanerades, och de går ofta ensamma till lekplatsen som ligger intill. Vägen och området är välkänt för dem. Ja, det finns idioter överallt, men man kan inte madrassera in sina ungar. Bättre att försöka lära dem att ta hand om sig.

Jamies träning är mellan 11-12 och Lovelias mellan 11.30-13.00. de har delvis samma tränare som har barn i båda grupperna så det blir naturligt så att Lovelias grupp är med Jamies. Som idag så körde de uppvärmning i den banan som Jamies grupp övade dribbling:) När hans är slut så kan han hänga kvar och öva skott på korgen eller så sitter han och kikar. Han brukar ha kompisar som har syskon i Loppans grupp så han har sällskap.Eller så hämtar jag honom, lite beroende på hur det är just den dagen.

Idag gjorde han lite av varje,medan jag skrev några sidor:)

Sen drog vi direkt till NetOnNet för att köpa sladd, och Lovelia fick en ny laddare till mobilen när vi ändå var där. Och batterier, den där halvstora varianten man inte använder så mycket. Jag har ett Harry Potterspel som jag tänkte kasta för ett tag sen, men sen ångrade mig när jag stod på tippen;) Tänkte att jag måste ge det en chans i alla fall. Nu var något fel:( så efter att ha skrufsat runt på batteripoler och sådär så skruvade jag upp den. Puffade lite här och där, pillade lite med en mejsel och sen messade jag Robban. ”Kom och hjälp”

Han går ju i alla fall el;)

Han fick den inte att funka, men skulle kanske kunna ta med den till skolan. Det är ju kul om den går att få fart på för spelet är jättekul, men det är ju inget att lägga massa pengar på att lämna in nånstans. Om man nu ens kan det? Men kan de felsöka och eventuellt åtgärda i skolan blir det ju en winwin:)

Vi får se:)

Däremot fick jag liv i det andra Harry Potterspelet  – Piskande Pilträdet. Whomping Willow.

Det är ett träd som rör på sig, grenarna snurrar runt och den låter lite tjoff och knirr sådär som trädet gör ”på riktigt” 🙂 Man ska sen med hjälp av bilarna plocka av grejorna som hamnat i trädet:) Kul i tre vändor, sen är man less. Men ungarna kan ju hålla på i en evighet med sånt här. Finns en film på instagram -carolawetterholm <—–FÖLJ!!

Jag är lite osäker på om det inte ska vara en del till med grenar, men hittar den inte. Funkar så här med.

Det är Janelles. Hon var, och är, ett stort Harry Potter-fan♥ Eftersom det då som böckerna släpptes så var det en jäkla massa merchandise runt, som kläder, spel, leksaker, pennor, brevpapper, sängkläder, tapetbårder, tidsskriftsamlare, dagböcker, klockor osv. Janelle blev så oerhört lycklig över vad hon än fick så det var så himla roligt att köpa till henne. Mycket var svindyrt, men så fyndade jag på rea för nästan inga pengar alls:D

Som sagt – klockor:) Den här har en spricka i glaset(plast) men den syns nästan inte när den sitter på väggen.

Den har legat i klädkammaren sen Janelle flyttade hemifrån och inte ville ha den med sig:)

Hon lämnade massa saker som jag absolut inte kan kasta, för jag vet att en dag kommer hon vilja ha tillbaka dem:D Haha, precis som att jag vill ha tillbaka skiten som mamma och pappa har på sin vind. Men jag vill definitivt inte att de kastar den;)

Den här ska antingen in till killarna eller ner till Lovelia och Trixie.

 

Följer ni serien Riviera? Eller har streamat den kanske, ni som har brådis och inte vill se på serier the old fashion way ett avsnitt i veckan;) Jag tycker att den är bra, men jag har en aningens liten fundering. En yttepytte bara:)

Är den här frisyren fin? Hans alltså.

Han ser ju inte klok ut. Som nån slags Jim Carrey-wannabe;)

Jag hoppas innerligt att det inte blir någon slags trend så att alla ser ut sådär i huvudet …

Och folk får se ut hur de vill i håret, men inte som Dum och Dummare, det är sen gammalt;)

 

Nu ska jag släppa in Smulan och sen gå och sova, natti natti ♥

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vågar inte kasta My little Pontus, eller littlest Pet shops, de verkar vara värda en hel del 🙂
      Och barbies då! Klokt att hålla i dem:)
      Man får samla på saker ???

  1. Mia

    Vi använder nästan enbart Google Drive i skolan, där kan man nå sina dokument från vilken data som helst, dela dokumenten med kompisar om man har grupparbeten tillsammans, ladda ner dokumenten till word/pdf-fil när man ska lämna in uppgiften och det har nästintill exakt samma funktioner som Word har! Supersmidigt och bra! Gratis dessutom, krävs bara en google inloggning

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Corrindas skola använder det, så jag vet att det är bra. Men nu kanske jag ska se till att skaffa så de andra kan fixa ??tack!

  2. Malin

    Istället för Word skulle jag använda Google drive. Helt gratis, enda nackdelen är att det krävs internet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror det är vad Corrinda använder, men jag vet att de haft problem med att spara sina arbeten. Kanske inte hon men de andra. Jag kanske måste reda ut vem som kör med vad:) Tack!

  3. Niobarnsmamman

    Den där frisyren tycker jag att är helt okej. Kanske inte fin men jag tycker att det skulle gå lätt att leva med ett sånt mode. Jag gillar män som är ”städade” i håret. Rufsigt gillar jag inte så mycket och långhårigt ger mig rysningar. Jag har reagerat mycket på hur modet är på brudpar nuförtiden. Bruden är oftast fin i håret och har en vacker klänning medan brudgummen har rufsigt hår, säckiga kostymbyxor och nån typ av slips som ser ut som ett litet dragspel. Hujedamej! Nu tror du säkert att jag är en gammal tant men jag är flera år yngre än dig. ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Omg, jag storknar. ?Tycker det ser helt muppigt ut, på tok för kort lugg, som en unge som klippt sig själv.
      Städade frisyrer funkar, men den där är bara ful. Sen tycker ju jag att både långt hår och rufs kan vara väldigt fint 🙂
      Tur att hans frisyr faller någon i smaken ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting