Vardag

Att rensa avlopp

God lunch hörrni!

Jag har precis druckit upp en mer än välförtjänt kopp kaffe och sitter nu kvar framför tv:n och tittar på En plats på landet. Har ni sett det? Det är brittiska par i storstaden som får hjälp att hitta sitt drömhus på landet. Det finns nån variant där de vill flytta till Frankrike också. Alltså de här gamla engelska stora stenhusen med pampiga fasader och så märkligt planerade, de är helt ljuvliga. Fastnar jag så kan jag inte gå härifrån 🙂

 

Att kaffet var så välförtjänt idag är för att jag rensade avloppet i köket först. Satte igång med det samtidigt som jag satte kaffevattnet i micron, men drog upp tiden med en halv minut. Tänkte att det borde räcka. Jag har ju rensat ett och annat avlopp i mitt liv:) Två och en halv minut står kaffet i micron, men det tog kanske tio minuter att rensa. Det var avloppet i själva diskhon som suggat igen. Det mest besvärliga med att leka rörmokare, det är att man alltid måste knö ihop sig som en dubbelvikt gummimänniska. Står man på knä så ska man upp med händerna över huvudhöjd, för huvudet slår man ju i diskhons undersida, och då ser man så dåligt;) Jäkla meck. Optimalt skulle det vara om man var en halv meter lång så kunde man enkelt gå in där och jobba.

Nu är jag 169 ståtliga centimeter över det berömda havet så det är till att knyckla ihop sig. Eftersom det funkade finfint i slasken, rann undan som det ska,  så var det ju ett väldigt litet område i rörtrasslet som det kunde vara, så det var rätt enkelt. Lossa lite här, peta lite där och sen fick Jordan komma och hjälpa mig spola vatten ovanifrån medan jag höll en hink under. Det lossnade massa gojs och han såg helt äckelmagad ut;)

”Det DÄR var verkligen äckligt mamma!”

Tja, jag har varit med om värre;) det är inte speciellt mycket hår i köksavloppet som det är i handfat och dusch, och det är värre än matrester. Sen trycka ihop allt, torka vattenspill och trycka tillbaka själva lådan. Vi har ett sånt där utdragsskåp under diskhon och det är ju typ som en låda, man skjuter in och så klickar den fast.

Klart.

Kaffet var perfekt varmt:)

Mina absoluta favoritredskap när jag ska rensa avlopp är :

  • Ett tjock sugrör, perfekt att pilla med genom silen uppifrån.
  • En peang. Det är ett sjukhusredskap så man kan antingen som jag, sno min;) eller köpa på apotek eller så antar jag. I ärlighetens namn är jag inte helt säker på varifrån jag fått min, men det är hur som helst preskriberat OM det skulle röra sig om att jag lagt rabarber på den utan tillåtelse. Med den kan man ofta få loss stora hårtussar uppifrån och slipper koppla isär hela avloppet.
  • Plasthandskar, känns trevligare, men har jag inga så gräver jag ändå.
  • En hink av lite mindre modell, de stora 10 liters kan vara svåra att få rum med.

Haha, ja sen kan det vara kanon med en slang och spruta så man kan spola igenom, eller en vattenslang av något slag.

Jag försöker undvika att trycka iväg stoppet ut i rören för då fastnar skiten nån annanstans och det slutar med att jag får ringa hit slamsugare. Bättre då att försöka få upp det, även om det innebär att jag måste både se och lukta på det;)

 

Nu kopplade jag om till fyran, och hallå?? Doktorn kan komma? Det var inte direkt igår:) Nästan så att jag fastnar ett tag till, tur jag ska hämta Jamie.

Och jag har två paket som väntar också, givetvis på två olika ställen…suck. Jag vet inte riktigt vad det är, så det ska bli spännande:) Jag tror ju att det är stora saker, men med tanke på att brevbäraren ibland delar ut dem och ibland inte, så kan det ju lika gärna vara nåt pyttelitet. Jag får helt enkelt åka och hämta dem så vet jag:)

Nej! Jag måste göra mig klar!

Vi hörs lite senare:)

 

Kommentarer

  1. Eva

    Peang är världens bästa verktyg! Använder den till saker som fastnat, dra ur ben ur fisk, plocka upp saker i trånga utrymmen, skruva ur skruvar m m. Jag har min i en kökslåda för att den ska vara enkel att få tag i.

  2. cahouligan

    Avloppsrensning är inget trevligt blä 🙂 Jag ursäktar att jag är helt ot här, men jag tänker att det finns läsare som även läser andra mammabloggar här och som vet svaret på den här frågan: Hur gör man för att kommentera Madeleine Ilmruds blogg? Jag har försökt flera gånger, men aldrig lyckats, även provat med olika webläsare. Någon som kan tänkas gissa vad jag gör för fel? Tack på förhand för hjälp! 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hon har kanske så att hon godkänner alla kommentarer? Då syns de inte förrän hon gjort det. Men jag vet inte.
      Jag vet dock att många influencers inte godkänner sånt de inte vill ha, som kritik, påhopp, jobbiga sanningar eller så 🙂 Jag jobbar inte så:)

      1. cahouligan

        Verkar vara en jobbig sanning då, för att man inte äger sitt hus är ju bara fakta, varken kritik eller påhopp. Härligt att alla får skriva vad de vill i ditt kommentarsfält i alla fall! 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja det får man 🙂 Och jag tycker det är en stor del av hela bloggen, skulle aldrig sätta moderering på er:)

    2. cahouligan

      Det räckte med att skriva här så lyckades jag kommentera, fantastiskt! 🙂 Men jag fick till mig att jag inte har med saken att göra, det jag försökt fråga om är ifall de bara hyr huset de bor i, för varken han eller hon står som ägare till huset. Men just den frågan kom inte igenom, utan en annan kommentar. Den frågan verkar känslig av någon anledning.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Haha, fast har du med saken att göra då? Egentligen ?
        Har du kollat upp vem som står som ägare på huset alltså? Känns inte det lite som att du antingen är lite för nyfiken eller har för mycket tid;)?
        Jag fattar att man är nyfiken och tycker att man alltid ska kunna få fråga, men jag tycker inte att man kan kräva ett svar. Jag försöker alltid svara, jag försöker vara trevlig??ibland misslyckas jag?men vissa saker vill eller kan jag inte svara på. Så funkar nog alla människor. Man har olika saker man tycker är privata skulle jag tro:)

        1. cahouligan

          Det var väl inte så mycket svaret jag var ute efter utan mest att kommentaren inte ens kom fram som var grejen. Att svara är ju valfritt självklart. Trodde att det framgick, my bad 🙂 Men precis som du sa, vissa silar jobbiga sanningar. Att kolla om någon äger fastighet är inget jobbigt när man jobbar på revisionsbyrå, räcker med ett efternamn. Tar 10 sekunder. Nyfiken ja kanske, frågan väcktes efter en kompisträff, bor i samma stad som vederbörande, så kollade eftersom jag kan, det är inga förbjudna uppgifter, jag har tillgång till dem och lätt för vem som helst att kolla. Man ser alltså inte vem som äger en specifik fastighet, bara om någon namngiven person äger en fastighet. I det här fallet äger ingen av dem någon fastighet, det var det jag kollade efter att grejen kom upp, faktakoll helt enkelt. Då frågade jag eftersom det kändes märkligt men lyckades inte få upp min kommentar, av svaret att dömma har jag väl blivit bortplockad då, lite konstigt eftersom det inte är något känsligt i min värld, men men, alla är vi olika. Grejen var mest, som sagt, att jag undrade hur man skulle göra för att kommentera, jag trodde att jag gjorde något fel, men då var det nog så att min kommentar inte släpptes igenom helt enkelt! Man kanske inte vill att det ska komma fram, rätt oförståeligt i min värld, det är ju inga statshemligheter precis…

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jo, det silas väldigt friskt bland många bloggare?. Jag vet inte, men tror, att jag är en av de få lite större som faktiskt inte modererar mina kommentarer. För mig är det kul att få höra allas åsikter, även om jag visst kan bli skitsur och snäsa, det jobbar jag på ?
            Jag vet att många tar väldigt illa vid sig av taskiga kommentarer, alltså TASKIGA, inte frågor om hus, och jag har inga sådana som skriver här inne, och om nån hittar hit så är det så solklart att det bara är för att vara elak så då biter de inte längre. Jag kanske har blivit lite härdad, men framför allt har jag fina bloggläsare?
            Och för mig är det viktigt med ärlighet, öppenhet, transparens och att allas åsikter får komma till tals. I all fall en gång 😉

            Jag är nyfiken jag med, och skulle kanske kolla upp massor om jag visste var och hade tillgång.
            Jag antar att man inte kan kolla upp om folk äger fastigheter i tex Thailand??
            Det är jag lite nyfiken på måste jag erkänna;)

          2. cahouligan

            Av svaret att döma så läses åsikten, men kommer inte ut i kommentarsfältet, intressant haha. Det blir ganska lätt som kommentator att uppfatta vilka åsikter som godkänns ( Fina kläder – godkänt, Äger ni ert hus – ej godkänt) Jag gillar att man får skriva fritt i ditt kommentarsfält!

            Jag tillhör inte dem som skriver taskigt (tror jag) jag skriver sånt som jag undrar, sen är det fritt fram att svara eller inte, får jag inte svar så vet jag liksom. Det var mest framsläppandet jag blev irro på, man fick ju liksom inte ens ett meddelande att kommentaren inte blev godkänd, skulle ju varit bekvämt med en sån 🙂

            Så fint med din ärlighet och öppenhet,till skillnad mot vissa andra, jag håller inte med dig alla gånger, men läser din blogg varje dag!

            Kollade nu , men utomlands syns inte i Syna (som jag har) möjligt att det syns i andra upplysningar. Sorry! Om jag kan hjälpa med annat i upplysningsväg så gör jag så klart, maila mig bara då 🙂

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Åh typiskt ?men jag är nästan säker på att det ägs fastighet där, men är alltid skönt att veta säkert. Tack ?
            Och ja, jag förstår att man blir irriterad och konfunderad när det blir sådär. Vissa kommentarer här hos mig spärras först, fattar inte varför, men har nåt med spamfiltret att göra men jag godkänner de alltid så fort jag ser dem, oavsett vad som står. De allra flesta passerar dock:)
            Tack❤️

          4. cahouligan

            Vi kanske är lika nyfikna och vill veta, både du och jag haha 🙂 Trist att jag inte kunde hjälpa till med fastighetskoll! I Ilmruds fall så ser man ju tydligt att ingen av dem äger fastighet, jag fattar dock inte riktigt känsligheten, att man inte får fråga om det. Men jaja, fasader och sånt. Men eftersom jag jobbar på revisionsbyrå så har jag tillgång till tidningen Justitia och jag såg båda dem i den tidningen förra året, det kanske är därför de inte får äga något?
            Jag bor i samma stad i alla fall (ite längre ner mot sjön) och här är det tydligen allmänt känt att de inte äger sitt hus, jag visste inte innan, men typ alla andra vet!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting