OkategoriseradeVardag

Har nån en Crock-Pot?

I går, eller förrgår, jag har ju minne som en guldfisk, så hämtade jag paket som jag inte riktigt visste vad det var för något. I det ena så fanns detta:)

Ett stycke Crock-Pot:) Wow! Tack:)

Jag har hört så mycket gott om den här, och har fattat att det är en riktigt bra grej. Man lagar alltså mat i den, och som det står så handlar det om ”slow cooking” Jag har inte hunnit testa än, och inte heller läst igenom de recept som följde med. Jag konstaterade dock att man kunde koka risgrynsgröt i den:) Jag och vissa av barnen älskar det, men eftersom det tar en evighet av rörande på spisen så köper vi färdiga korvar. Kan man laga egen så här enkelt så kan man ju minska sockermängden med ungefär allt. Bara det är ju suveränt:)

Men jag tänkte att ni kanske har toppenidéer ? Ni brukar vara bra på att tipsa om mat, så ni kanske sitter på en sån här och älskar den?Om jag fattat rätt så kan man även använda den som gryta direkt på spisen.  Men det verkar ju onekligen knasigt att inte använda de här smarta funktionerna. Man kan lägga i ingredienser, och sen bestämma när man vill ha maten klar:) Alltså det känns rent spontan som en grej för den här lata, mat-uttråkade mamman.

Jag ser fram emot att testa men måste ha nåt bra recept, så känn pressen. Förresten, säg inte Kalops. Jag vet inte varför, men jag klarar inte av det. Fattar inte varför eftersom det bara är ett fåtal ingredienser och jag gillar dem, men det är något med det. Namnet gör väl sitt till också, tycker det låter som något läskigt, obehagligt. Kollaps. Kalops, same same but different;)

 

Om ni undrar varför jag inte annonsmärker inlägget så är det för att det inte är ett samarbete, det är ett pressutskick:)

 

Okey, idag så kom Mirka och Älva så vi kunde köra vår Insta-live. Vi har haft planen att vi ska prata om ett specifikt ämne varje gång, men det blir aldrig så:) Ni ställer frågor och vi svarar i stället, och det är ju det som är så kul, att få en direktkontakt och kunna svara direkt. Vi får ta specifika ämnen när vi kommer igång med den där jäkla podden. Vilket verkar dra ut på tiden, det är verkligen inte enkelt att starta igång något under värsta virusperioden på året. Men även om det känns som vi säger det hela tiden, den kommer:)

När de åkte så var det dags för mig att hämta Jamie. Jag hade inte satt i några linser, jag gör det inte om jag bara är hemma, utan brukar sätta i dem när jag ska iväg. Jag har engångslinser så ibland struntar jag i dem helt om jag bara ska typ hämta i skolan. Då tar jag brillorna. Så spar man ett par:) Men, jag hatar dem. På allvar alltså. Jag får ont på näsan, även om de inte väger nästan något alls. Jag har brutit snoken en gång på stenåldern och det måste ju vara därför. Nog för att den lades tillrätta och jag fick ha gips men ändå, det bildades säkert nåt litet brosk som jäklas. Jag får även ont bakom öronen och helt uppenbart så sitter ju mina öron inte på samma höjd för glasögonen sitter ofta lite snett;) Haha lite som en galen professor sådär;=) Och, jag trivs bara inte i dem. Men nu så högg jag dem och satte upp dem i håret. Tänkte sätta på dem när jag satt mig i bilen. För inte nog med att jag inte trivs i dem, jag får gärna lite tunnelseende eftersom de är så smala. Ogillar att ha dem av många anledningar. Köra är ungefär det enda jag använder dem till, om jag inte absolut måste.

Idag körde jag hela vägen till skolan och hittade på Jamie, gick med honom in  och hämtade väskan, snackade med lärarna och körde hela vägen hem innan jag kom på att jag fortfarande hade de på huvudet:)

Haha. Jag är ju inte helt blind, jag skulle klara mig utan, men jag ser inte texten på TV eller trafikskyltar och gatuskyltar.

Jag har fortfarande Jordan och Robban som är hemma och lite skruttiga. Ganska snart så kom Lovelia och Trixie hem och började med sin nya grej – mug cake:) Jäklars vad gott det luktar! Det kräver all min karaktär och sju till för att jag inte ska lura av ungarna den:)

Jamie har kyrkis idag och jag skjutsade dit honom, men sen lovade Trixie och Lovelia att hämta honom för jag skulle iväg. Jag ska berätta om det i ett eget inlägg för det var det värt:) Och för att jag glömde kameran i Patricias väska..

Men jag såg min chans att klä på mig något annat än samma tråkiga jeans och tröjor, jag har ett helt gäng som jag sen lägger i en hög. På tok för rena för att åka i tvätten, men är de använda vill jag inte lägga in dem i skåpen igen. I den där högen kan man sen fiska upp något som duger utmärkt om man mest ska hållas hemma. Och det är ju det jag gör just nu. Hemma i soffan, pluggar, eller hemma och städar, eller ute med Doris, eller hämtar i skolan, eller handlar. Eller så åker jag och tränar men då har jag andra kläder 🙂

Jag hoppade i dem och kammade till håret och faktiskt sminkade jag mig lite. Allt på en gång, wow:) Sen hämtade jag upp Patricia som var min dejt, och vi körde iväg. Jag undrade om hon ville köra men då blev hon lite feg. Min bil är ju större än de andra hon testat så den kändes som en dubbeldäckare;)

Vi ska testa sen vid tillfälle.

Vi var iväg i några timmar, sen körde jag hem henne och så fort jag kom hem hoppade jag ur snyggbyxorna och i….

Ja, långkalsonger med pingviner på:) Har inte alla sådana? Det är Jamie som tagit bilden och därför som jag försöker komma ner på hans nivå:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon har vi bokat cirkelfys klockan elva..Jag gillar inte att träna före lunch, jag har inte hunnit äta tillräckligt då, eller nåt. Men eftersom det inte finns nåt kul pass på torsdagkvällar så fick det bli så här. Jag får köra lite Dextrosol eller nåt annat uppiggande.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Linnea

    Gå med i facebookgruppen ”Crock-Pot vi som slökokar” där finns recept på allt och man får massor med inspiration. Pulledpork, pulledchicken mm är toppen. Även grytor, köttfärssås, ärtsoppa, risgrynsgröt mm.

  2. Tanten i Skogen

    Köpte en till min dotter i julklapp. Fast den såg lite annorlunda ut än din men var en oroiginal Crock Pot det med.
    Perfekt att slängi i ingredienser på morron så är det klart till de kommer hem från jobbet.
    Om du har facebook så finns det en grupp som heter just Crock Pot Sverige, med tusentals medlemmar och tusentals recept. Lycka till

  3. Angelika

    Har en annan variant å märke. Men älskar min ?. Har gjort ärtsoppa, gulaschsoppa, köttsoppan, köttfärssås, olika köttgrytor ( Även kalops?), pulled pork är också helt underbart å göra. Det är bara att testa och experimentera. Fördelen är att det sköter sig själv.

  4. Agneta

    Åh,jag vill också veta mer om Crockpot .Är den bra,eller finns andra som är bättre? Jag älskar grytor så , snälla alla ,Berätta och gärna recept. Jag fick skratta fall när du skrev om kalops . Lite som roar en 46åring. Kram

  5. Lena

    Så smart att laga mat i denna. Aldrig bränner det vid 🙂
    Men jag skulle inte sätta grytan på spisen, tror den lätt kan spricka. Jag häller över skyn i gryta om jag vill ha den lite tjockare så gör jag den klar där.

  6. Malin

    Jag fick en en crock pot i februari och har sedan dess använt den massvis med gånger. Jag fullkomligt älskar den!!!!
    Allt blir såå gott med så mycket smaker!!!
    Har gjort flera olika köttgrytor, helkyckling, korvstroganoff, köttfärssås. Så himla lämpligt när man jobbar, då förbereder jag på kvällen, sen drar igång den vid halv sju på morgonen när jag drar till jobbet så är maten klar till kvällen när man kommer hem, så fantastiskt!!
    Fundera på vad ni vill äta, googla sedan på recept gjorde i crock pot, så finns det mesta ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting