Vardag

Boxer boxar boxrar och teknikskit

Teknikskit.

Jag hatar när teknik strular. Jag blir så in i bänken irriterad att jag inte kan tänka på nåt annat, tankarna går ideligen tillbaka till problemet och försöker lösa det. Ibland klurar McGyver-hjärnan ut något, ibland inte. Ibland får jag konsultera min teknikkunnige vän. Han, för det är en man minsann;) brukar reda ut det mesta åt mig. Vissa kan konsten att förklara så även idioter fattar:D Nu tyckte han i och för sig att jag borde byta ut Boxer, men det måste jag fundera lite på, men det kanske lutar åt det ändå.

Min digitalbox har gjort sitt tydligen. Vi köpte den för åtta, eller kanske nio år sen, när vår säsong av Familjen Annorlunda sändes, för vi ville kunna spela in det. Jag har älskat den! Bara rullat och funkat, spelat in shitloads av program, pausat oräkneliga gånger och sen spolat förbi reklamen. Backat om man missat nåt viktigt. Jag kan inte vara utan den. Fast nu måste jag.

Jag ringde Boxers support idag och gnällde över den rutan som dyker upp hela tiden, Inget kort isatt.

Heter det verkligen så? Borde det inte rimligen heta ”insatt” ?? Eller installerat. Inte isatt. Låter ju helt sjukt. I alla fall, han rekommenderade en fabriksåterställning så det gjorde jag. Men inte fan åtgärdade det problemet. Nähä, vad kostar era boxar då?

4000kr om du köper den kontant, 2000kr om man binder upp sig på 24 månader. Jag har inget bundet abonnemang idag och känner kanske inte helt för att låsa upp mig. Dessutom verkade det som jag ändå måste hosta upp två lax direkt. En snabb googling visade att Telia hade avbetalning på sina boxar, typ 71 kr/månaden under bindningstiden. Det är lite roligare än att betala stora summor. Jag kan, men jag vill inte:D

Dessutom, det verkar som att samma jävla box kostar 2700 på Elgiganten…? SÅ varför i hela friden jag som Boxerkund ska betala mycket mer när jag köper via dem? Det övergår min fattningsförmåga. Det här med att premiera trogna kunder verkar inte riktigt vara nåt som Boxer ägnar sig åt. Vi har haft dem sen vi flyttade hit för tolv år sen. Just saying..

Telias box var dessutom lite snygg, rund och bullig sådär, medan Boxers ser billig och ful ut. Ska jag betala tusenlappar kan det ju i alla fall vara snyggt liksom.

Nu löste jag det hela på snikvarianten genom att koppla in en av de andra boxarna vi har, men den kan varken pausa eller spela in. Duger i nödfall. Ett tag, för jag får fel i huvudet på riktigt av att programmen hela tiden avbryts av rutan, det hackar och sabbar. Skit.

Supporten sa att det nog är kortläsaren som är trasig, en liten fjuttgrej, som gör så man måste kassera hela alltet fast den fortfarande har mkt att ge. Hatar teknik som sagt, och hatar att de gör tekniken så den ska gå sönder efter alldeles för kort tid…. Miljöförstörelse. Usch.

Så nu vill jag veta vad ni har för abonnemang!

Jag har Boxer flex 16 och kan byta kanaler en gång i månaden. Jag har ett huvudkort, ett extrakort och tre andra. Nej, de behövs inte längre, men nu finns de här och jag behöver två, vilket är de som jag betalar för, resten är gratis. Efter en fet uppstartsavgift en gång i tiden då. Samma med boxar, jag har fem icke-inspelningsbara:) Jättenödvändigt, men de kostar inget. Jag behöver kunna se på Tv i husvagnen, och har inget wifi på campingen;)

Vidare har jag Tv via antenn, eftersom Boxer inte har Trean digitalt och det är en favoritkanal. Och när bredbandet lägger ner en vecka då och då så är det rätt skönt att inte ha tv;n på det, faktiskt. Även om min teknikvän hånar mig och säger att jag är lite mindre smart;) Att bilden är så mkt bättre på fiber. Jaja:)

SÅ. Hjälp mig nu, ska jag byta bolag? Och i så fall till vad?

Jag vill helst få en svinbra gratisbox som man kan göra allt med:) och kolla på tv i husvagnen. Ungarna har cromecast på sina rum, och eftersom det är ett tag sen jag installerade dem så kommer jag knappt ihåg vad det är, definitivt inte hur de funkar, men de ska kunna se på tv i sina rum på nåt vis.

Fråga era gubbar, ni som inte har koll:)

 

Vidare till annat, även om det tog rätt lång tid att tjöta i telefonen med supporten:)

Han var trevlig i alla fall, och norrlänning, så då blir jag på gott humör öven om han inte löser mina problem:) Jag är så easy to please. Gosh.

Jag har nog inte gjort nåt idag när jag tänker efter:) Tvättat och vikt tvätt förresten, men nåt mer? Röjt köket, plockat i och ur diskmaskinen några gånger, surfat efter boxar förstås, det tog massa tid. Pratat i telefon. Hämtat Jamie. Han hade tappat en tand i skolan, och de hade lagt den i ett ihopvikt papper, där det stod ”Jamies tand”, och lagt på hyllan, men det var ju puts väck borta. Han blev såklart ledsen och deppig, och vi letade och letade, men utan resultat. Till sist när jag försäkrat honom om att tandfen kommer ändå, så kunde vi gå hem:) Det är viktigt det där ♥

Nu ska jag ”bara” leta reda på en guldpeng. Jag brukar få muta nån av de äldre ungarna, om jag får en guldpeng av dem så swishar jag en tjuga:) Går back så det skriker, men vad ska man göra när man aldrig använder kontanter? För resten ska jag komma ihåg att leta efter en guldpeng… vilket jag lär glömma så fort jag skickat iväg det här inlägget och inte ser det längre, jag har så himla bra minne. Synd att det är så kort bara;)

 

Jamie och Lovelia lekte ute i snön i en evighet efter skolan. Mina uppskottade snöhögar är perfekta tydligen för att öva sig på brädan. Att jag får psykbryt på att skotta tillbaka snö jag redan slängt upp struntar de i, och i ärlighetens namn så gör det väl inte så himla mycket.

Mellan varven stack de in huvudena och frågade om det var dags att åka snart??

Det är Familjefysen som drar, men den börjar inte förrän klockan 18, så det var en lång väntan. Vi åkte så småningom, Jordan ville inte följa med idag, han är lite lat:D

Lovelia jobbar alltid på stenhårt, med ett stort leende i hela ansiktet, men Jamie ligger på golvet och ”orkar inte” mellan varven. Det är ju ren bullshit för han orkar ju springa fjorton varv runt salen sekunden efter. Idag fuskade han eftersom David inte var på samma station som oss:) När David sen kom och snackade lite med just Jamie så visste han inte vart han skulle ta vägen, men oj så han gillar det. Han är ju som jag sagt förr, otroligt förtjust i David, hemligt såklart, han erkänner det inte, men han pratar så ofta om honom här hemma:) När jag säger att jag ska iväg och träna så frågar han alltid om han får följa med, och följdfrågan är vem jag ska träna med. Svarar jag då Olle, Anders, Sofia eller nån annan ledare så struntar han ofta i att följa med, men är det David så är det omöjligt att få honom att stanna hemma. Lilla Jamie ♥

Nåväl, vi tränade, jag glömde kanske att andas för det var skitjobbigt;)  Vi gick nån slags björngång, med händer och fötter i marken och rumpan upp i vädret, tror att hjärtat slog fjorton slag på en och samma gång, och nästan hoppade ut genom munnen, högst obehagligt. Man kan göra alla pass jobbiga. även barnpassen:) Idag krälade jag inte på golvet, så inga blåmärken och bulor i alla fall.

I morgon är det cirkelfys med Sofia:)

 

Och i morgon ska Trixie till tandläkaren. Klockan nio. Gäsp:) Men när jag ändå är uppe och iväg så tidigt så passar jag på att dejta lite med Mirka 🙂 Vi ses på Gränby och kanske (haha) blir det en sushilunch och kaffe:) Jag har nog inga direkta ärenden vad jag kan komma på, men vi brukar inte ha några större problem att få tiden att gå alldeles för snabbt.

Nu ska jag väl gå och sova lite då:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Therese

  Hej,
  Vi har idag tv via bredband som vi skaffade för snart 2 år sedan bundet abonnemang. Jag ångrar att vi band upp oss för vi tittar bara via Apple TV och på nyheter. Idag skulle jag välja det billigaste tv abonnemanget och köpa streamingtjänster istället. Med viaplay finns en hel del material man kan ladda ner på plattan hemma och titta på offline i tex husvagnen/sommarstugan. Tar man med äppletv dit kan man se det på tv-skärmen.

 2. Emma

  Jag blir också tokig när teknik strular, har tyvärr inget tips på bra box! Sen kan ju björngång vara det jobbigaste man kan utsätta sig för! 😩

 3. Telia Sociala Medier

  Hallådär! 🙂

  Tänkte bara lyfta en fördel till med vår box, du behöver inte ha den synlig för att det ska gå att styra den. Går över bluetooth så du kan gömma undan den bakom TV:n eller i skåpet eller var du vill! Skitbra om man ska sätta TV:n på väggen exempel.

  Behöver du hjälp med något finns vi här för dig! Dra iväg ett meddelande på Facebook så kan vi chatta där!

  Jag önskar dig en underbar dag och på återseende!

  Med vänliga hälsningar
  Oliver Hedberg
  Social Media Relations

  https://www.facebook.com/telia
  https://twitter.com/teliasverige

  https://telia.se/privat

 4. Therese

  Vi har inget abonemang eller box alls. Vi har kopplat tvn till datorn och kollar på platstjänster. Sen har vi Netflix och cmore.

 5. Suss

  Håller med dig om att leverantörerna är superdåliga på att ta hand om befintliga kunder. Har man haft en box i 8-9 år o den börjar krångla ska man givetvis få en ny gratis. Blir man ny kund får man ju väldigt bra förmåner, men ska man behöva säga upp och återkomma efter ett halvår för att ta del av dessa?
  Jag gillar Boxers möjlighet med ”serieinspelning” som gör att man slipper tänka på det, inget missas o man kan maratontitta om man har lust när man vill. Man kan spela in flera program samtidigt och även titta på annat inspelat eller det man spelar in under tiden. Perfekt! Telia har inte samma funktioner vet jag. Har ingen koll på andra leverantörer.
  Det är dåligt att Boxer inte har inspelningsbar box till fiber. Jag har löst det med antenn på den tv:n och via fiber på övriga apparater i huset men det kostar förstås extra. De lovade fixa box inom ett år men nu har det gått snart två.
  Använder chromecast för Netflix och för annat jag missat.

 6. Ida

  Vi flyttade för ett år sedan och att skaffa någon tv box som funkade hos oss var en historia i sig så vi åker i det och köpte en Chromecast. Vi streamar alltså bara det vi vill se. Tänkte att vi skulle testa ett år men vi kommer inte skaffa någon box med kanaler, riktigt nöjd att inte ha det, som ett plus kan man inte sätta sig och slökolla på nått utan man måste alltid aktivt välja vad man ska se, känns som att vi fått mer tid över till annat, haha

 7. Monica

  Att kunna spela in program känns verkligen helt onödigt om man har en crome cast. Skulle aldrig vilja byta bort den. Jag kollar nästan bara på TV via den. Ladda ner alla play-appar till mobil eller surfplatta och sen styr man allt därifrån, även ljudet. Man behöver aldrig komma ihåg att spela in då allt finns på play. I alla fall allt som sänds på kanal 1-11. Kanske inte långfilmer men det tittar jag ändå knappt aldrig på!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing