Vardag

Gränbycentrum

Vilket djävulskt skitväder det är ute! Det direktkvalificerat sig till finalen om sämst väder det här året kan man lugnt säga. Regnar, och/eller snögloppar, blåser, slaskar och är allt annat än rart.

Bah.

Men, ut lär man ju:)

Idag hade Trixie en tandläkartid klockan 9.00. Det stod så i sms:et som kom igår i alla fall. Vi skulle åka halv för att ha gott om tid att hitta parkering, och jag får inte köra på Kungsgatan med dubbdäck, vilket är den enklaste vägen. Alltså några extra minuter till godo. När jag gick förbi kylskåpet kastade jag en blick på kallelsen från tandläkaren. 8.50!! Men vafan? Kollade sms igen och det stod nio så jag tänkte att det där får de skylla sig själva helt enkelt:)

Det tog ingen tid alls att köra idag. Om man bara åker från mitt hus till tandläkaren utan at behöva stanna en enda gång, bara raka vägen, så tar det max tio minuter. Det var ungefär den tiden det tog idag:) Fick parkering precis intill och kunde sitta i bilen och vänta en stund för att slippa betala avgift;)

Kvart i checkade vi in, och det stod på deras dator att tiden var nio. Jaja.

Hon fick komma in nästand direkt. Fan, jag hann inte läsa klart en artikel i Teknikmagasinet som låg där;) Röntgenbilderna visade inget, och inte heller undersökningen, allt såg finfint ut:) Man blir ju stolt:D

Jag körde henne till skolan, det tog nog längre tid än om hon skulle gått, för man får ju köra långa omvägar i The City of Enkelriktat:)

Hon hann i tid till lektion nummer två, och jag susade vidare till Gränby för att möta upp Mirka. På vägen dit konstaterade jag återigen att våra gator ser ut som skit. Rena sork-åkern, med massor av djupa hål överallt som man riskerar att försvinna ner i om man råkar köra i dem, för att inte tala om att man förstör bilen. Vintern tar hårt på både folk och vägar helt klart.

Försökte hitta en parkering så nära ingången på Gränby som möjligt och även med så lite slask som möjligt. Det sista var omöjligt, och gummistövlar hade varit ett bra val idag. Jösses, och så ska det frysa på säger de, kul.

Älva var med, och eftersom butikerna inte öppnat än så fick vi lov att offra oss på en frukost på Starbucks. Stackars oss:) Älva ville inte vara med på bild;)

Croissant kan vara den godaste smörgåsen:)Med tanke på att allt är dyrt på Starbucks, så blev jag förvånad att en frukost kostade 49kr. Ganska hyfsat ändå:)

Vi fikade i godan ro och sen gick vi igenom köpcentrets butiker i jakt på lite fynd. Det reas ju rätt bra nu och det finns inget roligare än att betala mindre för saker.

Idag hittade jag jättefina stövlar till Trixie, i samma färg som hennes jacka. Men de var för små:/ så i stället fick jag en superhappy Lovelia:)

Storlek 38 men de måste varit små, tjejerna har kanske 36. Men bara de passar nån så är jag nöjd. Kommer från Stadium.  Till killarna hittade jag vinterjackor. Till nästa säsong då. De hade kostat 500kr styck, men nu blev det 400kr för två.

Dubbelt så kul:)

Jamie med oboy i hela ansiktet ville prova direkt.

Han och Jordan fick likadana, men olika storlekar. Från H&M

Jag håller utkik efter thermobyxor med, men där hade jag igen jaktlycka idag. Eftersom mina kids sliter sönder byxbaken på alla vinterkläder genom att åka på steniga isbanor, så behövs det några par, och de behöver definitivt inte vara dyra, tvärtom faktiskt. De håller inte ett dugg bättre för att de kostar 1200kr.

När vi shoppat, och lämnat kassarna i bilen för att slippa släpa, så åt vi lunch. Sushi såklart:) Åhh det är så jäkla gott! Mera snack, mera kaffe och sen ännu mera butiker.

Framåt ett åkte vi hemåt, jag tog Citygross på vägen för att handla kvarg och mjölk, och andra färskvaror.

Den kvarg jag ofta köper, Lindahls, har börjat med stora förpackningar, 900gr. Det fanns då rabattkuponger på dem som jag såklart tog. Jag glömmer sen  nio och en halv gång bort dem när jag väl kommit till kassan, men idag hade jag lagt dem strategiskt. Jag självscannar så då får man själv ploppa in dem i maskinen när man betalar. Eftersom jag alltid glömmer bort kupongerna så kommer jag aldrig ihåg hur man ska få i dem i apparaten. Idag stod jag där och försökte få maskinen att ta emot dem säkert femtio gånger. På allvar:) Det här hållet, det där hållet, så här, eller så där, eller hur fan? Till sist vände jag på dem och vips – det funkade ju perfekt. Herregud så korkad man kan vara ibland.

Tuffade och hämtade Jamie på skolan och blev så stolt över min duktiga kille. Han var den enda på hela skolgården som hade galonbyxorna på sig:) Åhhh, duktiga killen! Jag har vid ett tillfälle talat om för honom att det är smart att ha dem när det är sånt här väder, och ha hade lyssnat alltså. Jag fick nästan en tår i ögat.

Men inne i kapprummet visade det sig att han haft thermobyxorna första rasten och de var så blöta att de gick att vrida ur;) Men SEN hade han i alla fall tagit på dem. (Han hade ju inget alternativ, hehe)

Han var ju torr nu i alla fall så jag slapp ta in en blöt unge i bilen. Always look at the bright side of life:)

 

Hemma så…tadaaaaa! Skottade jag lite. Det är ju trevligt att de plogar gatorna, men jobbigt att skotta bort vallarna som blir framför uppfarten, speciellt om man kört igenom den en gång. De plogar väldigt sent här, vår gata är lågprio, vilket är helt okey, men det innebär att jag alltid vaknar upp till plogvallar. Blir samma sak i morgon kan jag konstatera eftersom plogbilen körde nyss;)

Sen packade vi upp varor, Jamie hällde ut massa oboypulver på bänken när han skulle fylla på i burken, och då blir han så himla generad och ledsen, så han försvann in och grät en skvätt. Det spelar ingen roll att jag försäkrar att det gör inget, olyckor händer, han blir ledsen när det går fel.

Jag sopade ner det i en kopp och så fick han dricka upp den direkt. Det var ju ändå hyfsat rent på bänken tänker jag;)

Det kom hem barn efter barn, och det käkades mellis och grejades. Hallen fylldes på med sunkiga blöta kläder, och toaletterna är upptagna hela tiden:) Alla sitter där inne och surfar, kollar på Youtube och snapchattar. Ibland saknar jag tiden när det låg en trave tidningar där som man kunde läsa medan man ändå satt där;)

När de kommer hem så här lite allt eftersom kan jag bli sittande i köket en evighet, för det kommer ju hela tiden en ny unge att snacka lite med. Härligt.

Framåt fem bytte jag om och drog och tränade. Jag blev tidigt och satt en stund i bilen och väntade på syrran.

Som sagt, ett riktigt grisväder.

Jämngrått med konstant nederbörd. Men i morgon blir det sol sa de på radion:)

Det var tungt att träna, idag med. Få se hur det blir i morgon.

 

Tack för alla era kommentarer om serier och boxar! Jag har inte orkat googla mig klok än, men ska ta tag i det nån dag. Jag vet att jag kanske är bakåtsträvande:) men jag gillar att se på TV som man alltid gjort, man tar det man får liksom;)

Och eftersom bredbandet legat nere två gånger, en vecka åt gången nu inom ett knappt halvår så vill jag gärna ha kvar antenn-sändning. Jag återkommer.

Det var så kul att höra vad ni tittar på, men ännu roligare vad ni kollat på genom åren! Förr tittade ju ”alla på samma” och måndagmorgon på jobbet/skolan så diskuterade man fredagens avsnitt av Twin Peaks , det var tider det. Nu pratar folk om olika serier och man får absolut inte spoila nåt:)

 

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är en chansning. I värsta fall kan de inte ha, men då finns det alltid nån annan som kan. Vinterstövlar kan ju vara lite stora så där är det rätt enkelt. jackor edyl köper jag nån storlek större bara. Jag shoppar på rea, så det är en stor besparing att passa på, och jag har ju ett gäng att fördela på, och i värsta fall får man ju sälja det:)

  1. Rille

    Haha, ja visst är väl Uppsala The City of Enkelriktat? Har kört bil där en gång, värsta staden jag någonsin kört i.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Som grädde på moset har vi ju också en miljard galna cyklister som tror de äger vägarna och alltid har företräde ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting