Vardag

Förtjust i Anders:)

Solen skiner på dagarna och mitt humör stiger med flera grader:) Jag älskar solen och ljuset!!

Och snön, när den är som den är nu då, den är vit och fin och reflekterar solen så det blir dubbelt upp, extra allt:)

Idag skulle Jamie ta med sig en liten kompis från skolan, samma kille som förra gången. En supergulliga unge, jag funderar på att sno honom, men är osäker på vad föräldrarna tycker:) Jamie vaknade extra snabbt på morgonen och var happyhappy och såg fram emot att jag skulle hämta dem.

När jag lallade mot badrummet och öppnade dörren så höll jag på att skrämmas ihjäl av Patricia som stod där inne och sminkade sig. Hon skrek till av förvåning när jag öppnad dörren och jag av .. ja ”skräck” är väl lite att ta i, men ni fattar:)

Hon undrade om jag missat att hon kommit hem i går kväll? Och ja, det hade jag. Förvisso så hörde jag att nån kokade te i köket, men eftersom hon inte kom in och sa hej där jag satt i soffan, så trodde jag det var Corrinda:) Men hon hade sovit hemma i natt. Kul att man har koll:)

Jag fick inte mycket gjort på förmiddagen, jag är trögstartad. Jag kan fastna hur länge som helst med att scrolla på nåt helt meningslöst eller läsa reklambladen supernoga, för jag orkar inte ta tag i disken eller tvätten eller vad det nu är som väntar. Idag var det roligare att prata med Patricia som inte varit hemma på några dagar. När det var dags att hämta småkillarna hade jag i alla fall fått lite ordning hemma. Killarna blev så glada när jag kom, det är kanske lika spännande för kompisen som för Jamie. Jag vet inte, men antar att han gått på dagis och kanske redan haft med sig lekkamrater hem/följt med, men för Jamie är det nytt. Han har ju varit den minsta i gänget, som fått hänga med på nåder ibland, men nu har han egna kompisar 🙂 Oj vad han gillar det.

In med gossarna i bilen och sen ut med dem hemma, och skickade in dem till Patricia som servade med mellis. Själv packade jag in massa återvinning i bilen och körde inte en, utan två vändor till tippen. Gäller att passa på när solen skiner och det är behagligt att vistas ute. Fast hur sur blev jag inte när de minsann har sådana här stängda containrar för plastförpackningar och pappersförpackningar:( Sådana så man måste peta in burkarna en och en i ett pyttelitet hål. Jag åker dit av den enda anledningen att man brukar kunna skicka i hela kassen med återvinning rakt i containern. Men vad göra? Bara att stå där och pilla in fyratusen plastburkar i olika storlekar. Cirka tio pappkassar:D Helt sjukt egentligen, men vi är ju många så det är klart att det går åt mycket. Vända nummer två slängade jag två stora kassar med tomma schampoo/balsamflaskor…de luktar gott i alla fall:)

Vid glasigloon stod den här.

Make today amazing.

Lite fint ändå, även om den väl bara stod där för att personen som kastade den inte lyckades klura ut att man inte ska slänga den i slask och burklådan utan på ett annat ställe.

Efter att ha kört hem och fyllt bilen igen, och tillbaka och tömt den funderade jag på att åka och tvätta den, men struntade i det. Jag ska göra en invärtes uppfräschning så fort man inte fryser ihjäl, med lite skumtvätt och sådär, lika bra att vänta med övriga bilen tills dess:)

I stället åkte jag till affären och handlade lite och sen hem till killarna som lekte utomhus. Doris  var med såklart, hon älskar att få vara med ute. Det bästa hon vet är när man släpper ut henne så hon kan hoppa in i bilen och få åka med när jag backar in, då sitter hon där som en mallgroda.

Jag hade visst fått upp farten nu, så jag skurade den lilla toan nere. Det är Corrindas, Novalies, Trixies och Lovelias jävla ansvarsområde, eftersom de bor där nere, men icke. De skyller på varandra. Smulans låda står där inne och nu luktade den illa hela vägen upp i hallen. Jag har nu frågat dem om de skulle uppskatta att gå på en toa där man bara spolar en gång i veckan?? va?va?va? och det skulle de ju inte, så kanske kan den stackars katten få upplockat i lådan nu. Nu är den renskurad och har ny fin sand, som luktar tallbarr. Såpa på golvet och tallbarr i lådan, det luktar mycket gott där nu. Och just ja, jag ställde in ett doftblock med 🙂

Patricia åkte och hämtade Janelle som inte hade någon bil idag, Simon jobbade till sju. Jag har fortfarande inte fattat att Patricia har körkort! Känns lika märkligt varje gång hon ska köra iväg, men hon är duktig. Vi lagade middag ihop, och om nån undrar vad så vet ni om ni tänker efter vilken dag det är:) Tacos såklart. Varje fredag.

Jamies kompis skulle äta med oss, och sen bli hämtad vid sju.

När pappan kom och hämtade så blev han såklart fett utskälld av Doris, hon är inte direkt den tysta vakthunden utan här HÖRS det. Jag övar och övar, men det är svårt. Nu höll tjejerna henne kvar i köket så jag i alla fall kunde prata med pappan:) Sist stängde jag i henne i sovrummet, haha. Hon måste liksom skälla, men samtidigt älskar hon alla och måste liksom hälsa. Hon ser så jäkla rolig ut när hon springer från köksfönstret där hon sitter och spanar till dörren. I kurvan till hallen så får hon inget fäste, eftersom hon springer sitt allra snabbaste, och springer i luften som Scooby Doo;)

Ser skitkul ut:)

Jaja, kompisen åkte hem och det tog inte jättelång tid innan Jamie kom och sa att han var trött. Det tror jag det, en hel skoldag med massa lek och bus och sen flera timmar med det hemma:) Han somnade sen som en stock en bit in i Talang.

Jag och syrran gick ut med Doris, som fick på sig sin jultröja jag köpte i London.

”Allvarligt, ska du fota nu? Kan vi gå i stället?”

Eftersom Patricia skulle iväg och hade kört in på uppfarten, och syrrans bil stod framför eftersom det är enda platsen på gatan där det inte är plogvallar, så fick hon flytta undan den.

Doris fick såklart åka med:D

Som sagt, en stolt mallgroda. Som sitter på syrrans dator..

Det var kallt ute, nånstans runt minus tio, så det blev ingen två timmars promenad idag direkt. Jag har ju sällan mössa. Typ aldrig. Brukar dra upp huvan på jackan om det är för kallt, men nu har jag ingen huva på den här jackan. Ofta har jag en hoodie under som man kan använda huvan på, men inte i dag. Jag har ont i nacken..höger sida som vanligt just nu, måste boka massage, och ville inte bli kallare än nödvändigt så jag drog av min sjal och snurrade runt huvudet. Frågade syrran om jag såg ut som en påskkärring men det var visst inte så farligt.

Eller hur?

Med håret som två cockerspanielöron , superfint ju;)

Men varmt och skönt.

Vi gick en halvtimme kanske, sen åkte syrran hem, och jag gick in och röjde det sista i köket. Sen läste jag lite i boken jag fick av henne.

Jag är ju lite, eller jättemycket, förtjust i Anders:)

Nu kan jag allt om att borra i lättbetong, och eftersom vi tydligen har lovat att vi ska sätta upp en ny gardinstång hos mamma och pappa, fast jag inte kommer ihåg varför, för de har en som sitter alldeles utmärkt där,  så var det ju fint att det fanns tips för just det.

Även rent basic tips som ”Titta på spiken så slår du dig inte på tummen.” fanns med:D Just det har jag insett för länge sen, men har man aldrig spikat så….;)

Nej men allvarligt, det var en bra tips och trick-bok. Love it, tack syster yster!

 

Nu ska jag faktiskt hoppa i säng, Lovelia ska skjutsas till Ica i morgon klockan elva, de ska spela basket i Västerås. Jag kan inte följa med, det var lite annat på hemmaplan, men det går väl bra ändå hoppas jag. Jag får väl köra nästa gång. Hon skulle ha med matsäck så det var ju alldeles perfekt med tacos, då kunde vi plocka ihop en sallad, och så blev det kyckling och pasta i också:)

Jaja, sova var det! Vi hörs i morgon, ha en trevlig helg:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting