Skönhet

Cutters i Uppsala:)

I samarbete med Cutters

Innehåller reklam och länkar för Cutters

.

Vi har fått en helt ny frisersalong till Uppsala:) En som jag länge efterfrågat men liksom aldrig trott skulle existera. Jag som är snål, eller man kan kalla det ekonomisk;) gillar inte riktigt att det är så dyrt att klippa sig. Jodå, jag kan gå med på det om det är avancerade frisyrer, färg och styling, men en helt vanlig klippning, mer tveksamt. Jag och nästan alla mina tjejer har långt rakt hår som behöver toppas nån gång i bland, och det känns mest som att kasta pengarna i sjön:)

Och så tar man saxen själv, klipper, jämnar till och så är det bra med det:D

Men nu är det slut med det faktiskt, för Cutters affärside är att klippa. Enbart. Inga hårtvättar, inga slingor, inga färgningar. Inget sånt utan bara en vanlig klippning, som tar ungefär 15 minuter.

För det betalar man 299kr. Oavsett herr, dam eller barn, så ingen behöver känna sig orättvist behandlad;) Tar det längre tid är en kvart så gör det, men priset är detsamma.

15 minuters högkvalitativ klippning och sen är det klart. Det är enbart drop-in-tider, så det är bara att gå förbi och kolla hur fullt det är, och slinka in:)

Eller så kollar man på hemsidan, där kan man se live hur många som är före. Smart.

Uppsala är deras första salong i Sverige, men de har ett helt gäng, tror det var 37 salonger i Norge. Det har tydligen varit uppe i Stortinget i Norge huruvida det är ohygieniskt eller inte att inte tvätta håret på kunderna, och bestämts att det är det INTE 🙂 Alla verktyg tvättas och steriliseras mellan varje kund. Till och med mellan mig och mina barn, så det är hög hygien.

Och tre klippningar för snudd på priset av en är helt min melodi:)

.

Jamie vill verkligen klippa sig. Jag stretade emot in i det sista, för jag tycker han är så fin i sitt långa hår. Hittills har han inte velat, men nu hade han bestämt sig. Innan vi åkte så kammade han sig noga, och stod framför spegeln och berättade hur han ville ha det.

Vi mötte upp Novalie som även hon behövde friseras, och så traskade vi till Forumgallerian där Cutters håller hus. Jamie var rätt nervös ändå:)

Nästan inga i kö, så Novalie kunde ta plats direkt.

Före klippning.

Under klippning:) Ni ser det säkert inte, men i spegeln så är det en liten skärm som visade vackra bilder, och korta filmsnuttar:)

Novalie ville bara ha det toppat och så blev det.

Hon fick även lite lockar, tror det var för att det inte var någon på kö just då:) Eller så är det vad de kallar för ”enklare styling” som ingår, bara för att jag inte kan locka håret så innebär ju inte det att det är kärnfysik för någon mer kunnig förstås:D

Hon har så mycket hår, och klagar ändå på att hon tappar massor…jomen tjena, det är väl tur kanske, annars skulle det bli tungt;) Hon har redan insett det kloka i det här, och eftersom hon går förbi varje dag på väg till och från skolan så kan hon ju enkelt slinka in och klippa sig när det är dags nästa gång. 

Så var det Jamie. Med lite ont i hjärtat fick jag se hur han hoppade upp. Min lilla goskille, nu skulle längderna bort.

Jag tycker han var så fin:) 

Men vill han klippa sig så klipper vi, det är ändå han som bestämmer:) Och han hade bestämt att det skulle vara långt, som innan, fast kortare. Och med snedlugg, och till axlarna. Kristallklart:) Tidigare idag sa han kort som Patricias Simon, som har snaggat, men under dagen så ändrade han sig. Och jag tänker så här, lika bra att ta det i etapper:) Skull han ångra sig så gör det inte så mycket med en längre frisyr, även om jag kände Hej Gustav Vasa:)

Han ser inte sån ut, men han är väldigt nöjd:) Det är precis exakt som han ville ha det. Jag kanske inte är helt övertygad utan hade föredragit en kort pojkfrisyr, men det är väldigt fint:) Tjejerna hemma påstår att det är så här killar ser ut, och jag har ju ingen koll så det är väl så då:)

När vi kom hem så funderade han på om han kanske skulle klippa det ännu kortare…såklart, varför bestämma sig;) Men, då går vi ju bara tillbaka, de var så otroligt duktiga på att lyssna in vad han ville ha:)

Så var det min tur. Jag som inte klippt mig sen maj förra året, typ. Närmare bestämt 10 maj, för jag åkte direkt därifrån och fotade till mitt nya körkort.

Det är lustigt det där, det går lång tid och jag tycker att håret ser helt okey ut. Så plötsligt, från en dag till en annan så infinner sig ett akut behov av att klippa igenom det. Det är nåt med hur håret fjösar till sig och krokar sig i topparna…inte snyggt, bara skitfult. Akutläget inträffade lämpligt nog i samband med att Cutters invigde, vilket de gjorde förra veckan:)

Ja, ni ser ju exakt vad vi tycker om mitt hår:D

Looks like shit. Säg det bara. Det är ju sant:)

Hon frågade hur jag ville ha det, jag vet ju aldrig utan låter frisören säga sitt, jag tänker att det blir bäst så, för de har ju koll. Men jag ville ha ”luggen” lite kortare, tycker inte om när allt hår är jämnlångt. Så det blev det, men sen är det rakt i bak.

Mitt hår har vuxit som bara sjutton på längden tydligen, för jag vill minnas att sist hade jag det lite i olika längder, vad det nu heter? Etappklippt? Not so much olika längd nu.

Oj så skönt det är att klippa bort den där decimetern. Hela håret känns friskare och fräschare direkt. Men, jag blir lika förvånad varenda gång att jag är så mörk, jag lever kvar i att tron att jag är blond;) Nu ljusar det till sig på sommaren i och för sig, men blond…nä, det var visst länge sen.

Älskar min fina NallePuh klocka på väggen bakom:)

Jamie var sur sur sur på kvällen när jag kom hem från träningen, men väldigt söt:)

.

Okey, min alldeles ärliga åsikt om Cutters är att frisörerna är Duktiga, Kompetenta, Lyhörda. Om man enbart klipper hår så lär man ju bli ännu vassare på det än om en stor del av arbetstiden går åt till att färga, locka, pilla hårslingor i hätta för att slinga osv.

Vidare så är salongen ren och fin, ligger bra till, precis vid ena ingången till Forumgallerian, man kan enkelt parkera i nåt av p-husen där, det är enkelt att boka och se ungefär hur lång tid det är kvar tills det är ens tur.

Det är billigt, men prisvärt. Inte nåt halvtjafs utan mycket bra jobb.

Jag har helt klart hittat en ny frisersalong och med lite tur så kommer jag klippa mig oftare än en gång om året…:)

Till sist…det här, klippt rakt av från deras hemsida, extra guldstjärnor helt klart.

En gång i månaden besöker Cutters välgörenhetsorganisationer som är öppna för volontärer och erbjuder gratis klippningar till de som verkligen behöver extra uppmuntran i vardagen. Du undrar varför? Svaret är att vi vill ge något tillbaka. Hos Cutters strävar vi efter att vara del av någonting större, något som är meningsfullt, där vi kan hjälpa andra och ge tillbaka till samhället.

Kommentarer

 1. Tess W

  Bor i Gävle och skull bli jätteglad om jag fick håret klippt för det priset! Här får man betala 400 och uppåt. Visst finns för billigare men då får jag räkna med att det inte blir så bra! Barn och män kan få det lite billigare men aldrig för så lite som 150kr! Det där vore bra för mig som får ont i kroppen av att bli tvättad av dem. Sittställningen funkar inte för mig! Ni blev jättefina alla tre! Glad påsk och stora kramar Tess W

 2. Annika

  Låter dyrt i mina öron då jag betalar 420kr för klippning och tvätt med lite styling i Stockholm. Men vill man bara klippa så kan det vara värt att det inte kostar alla 420 kronorna utan bara ungefär hälften.

 3. Jenny

  Förmodligen lockade dom håret på Novalie eftersom detta är ett reklaminlägg som dom vet kommer visas på en stor blogg..
  Smart tjänst ändå tycker jag, fast jag är rätt petig med mitt hår och är rädd för att frisören inte hinner gå igenom det ordentligt på 15 min.
  Kram

 4. Karin

  Fast timpriset är ju mkt högre än andra salonger. På andra ställen kostar det från 300 kr och uppåt och då avsätter de upp till en timme. För mig är hårtvätten och massagen halva nöjet.

  1. helene

   Blev fint men tycker också det inte var SÅ billigt som du skriver i reklam en Carola. Förstår ju att du måste va positiv när det är ett betalt samarbete. Men drygt 200 för endast klippning på barn är inte så billigt bor själv i Malmö och här kostar det mellan 100-150 för barn på de flesta drop in. Utan tvätt då. Även de flests salonger på ställen utanför stan tar max 150, men är kanske så mycket dyrare med klippning norröver. Men som sagt fint blev det ju och Jamie blev jättefin i sin nya frisyr även om han va jättefin i sitt långa. Novalie är en riktig skönhet.

   1. familjenannorlunda

    Där jag klippt Jordan kostar barn upp till 9 år 295kr(klippoteket) barn 10-15- 350-390 . Finns säkert de som är billigare men det här är vad jag betalat.
    En vanlig damklippnimg går på minst 450kr,så jag kanske ska åka söderöver och fixa håret:)
    Jag är alltid ärlig i mina samarbeten, så även om något är mindre bra så säger jag det. Skulle aldrig rekommendera något jag inte själv är nöjd med!
    Det är något jag hoppas att ni vet:)

  2. familjenannorlunda

   Ja kanske:) men nu är affärsidén så här, och det har gjort succé i Norge. Jag som förvisso gillar både hårtvätt och massage men inte har lust att betala för det;) tycker det är är kanon!
   Men vill man ha det då är det fel salong helt klart.
   Jag vet inte vart du går, men här är det svårt att hitta en vanlig klippning, speciellt på långt hår, för under 450kr. Jag har inte gjort det i alla fall.

   1. Karin

    Clean cut 120 kr för 30 min barn och 200 kr vuxen 30 min. För barn är Cutters dyrt tycker jag och det finns massor av salonger som klipper barn billigare och mitt hår skulle aldrig gå att klippa på en kvart.

    1. familjenannorlunda

     Aldrig hört talas om:) Men det är säkert bra. Det är ju ändå de allra flesta, sen föredrar man olika.
     På Cutters klipper de såklart klart även om det tar längre tid, och priset är ändå samma:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing