Högtider

Inte så smart;)

Alltså:D

Ni vet Matsmart?

Öhhh bara för att man är matsmart så innebär inte det att man är SMART;)

Jag shoppade loss på massor av tacosgrejor förra gången, och tog ”små tortillas”. I mitt huvud så var det de som jag brukar köpa ibland och som är kanske 15-20 cm i diameter. Det fanns liksom inget annat. Jag har aldrig sett mindre och inte kollar väl jag så himla noga på storlekar, vikt och sånt där, speciellt inte när jag ”vet” att det är vad jag brukar ha:D
Man kan säga att jag blev aningens förvånad när jag lyfte på handduken där de värmda tortillasen låg idag, det var Patricia som värmt dem.

Vad är det här för pyttesmå rackare?? Som små plättar ju;) Och hur fasen äter man dem? Det får liksom inte plats så värst mycket på dem:)

Haha, nu älskade ungarna dem, och det går ju utmärkt att äta många, men jag blev så snopen:)

Så, man kanske gör bäst i att kolla lite förpackningsstorlek/vikt nästa gång.

.

Långfredag idag. Jag har ägnat den åt att städa, fick något ovanligt städryck och då är det bara att passa på:D

Man vet aldrig när det kommer tillbaka nästa gång. När solen står så här lågt som den gör på våren så lyser den in och avslöjar obarmhärtigt ALLT. Fönstren ser ut som skit, man ser knappt ut. Nu förtiden inte så mycket barnhänder, men ju fler Doris-nosar…fasen hon trycker snoken mot rutan och andas så det blir imma på en halv kvadratmeter;) Det dammar överallt, man undrar ju lite hur man ens kan överlevde så mycket damm och hur man kan se igenom det…alla luckor och skåp är smutsiga och kladdiga och jag hoppas innerligt att det ser ut så här hos er med…för annars så tar jag tillbaka.

Då är mitt hem skinande rent och dammfritt;)

Eftersom djuren fäller vinterpälsen så dammsuger vi på allvar fem till femton gånger om dagen just nu. Det är mest Patricia som har förbjudit Doris att gå in på hennes rum för det kommer hår i nagelgrejorna. Köket dammsugs hela tiden, inte hela alltid men runt där hon ligger i soffan.

Jag kan ha drömt det här, men jag TROR att jag läst för länge sen i nån inredningstidning, ett reportage om typ hemmafruar i USA på 40-50 talet. Eller deras kök, som ju för övrigt var to die for. Men att det då ska ha funnits någon form av sug i socklarna, som man kunde slå på så sögs allt damm och smulor som låg i närheten upp. Eller in:) Nån dammsugare alltså. Om det funnits – varför blev inte det en kvarlevande hit? Om det inte funnits kanske jag borde ta patent på det:)
Fatta hur jäkla bra om man kunde ha dolda insug i husets alla socklar, och vidareutvecklingen på det är såklart i alla väggar:)

I alla fall för oss djurägare skulle det finnas en portabel variant att sätta där djuret är mest, i mitt fall i kökssoffan. Fy farao, man borde ju uppfinna det här. Vart vänder man sig då tro?

.

I mitt sovrum står två datorer, och elektriska prylar drar ju till sig damm som flugor dras till socker. Bah. Jag hatar sladdar. Speciellt dammiga sådana. Om jag fick bestämma skulle allt bli trådlöst, och man skulle slippa alla fula laddstationer också. Och att byta batterier.

Men i alla fall, två skrivbord med två datorer = massa sladdar. Som ligger i högar på golvet jämt. Idag ledsnade jag, samtidigt som jag kom ihåg att jag ju hade kvar kabelkanaler sen jag gömde ett gäng andra kablar. Sagt och gjort, i en halvtimmes tid satt jag under två skrivbord och samlade ihop sladdar och tryckte in dem i kanalerna, och gjorde fin ordning. Sen har jag förbjudit ungarna att röra det minsta lilla på dator, skärm och annat jox. Tycker de att det står fel så får de leva med det.

Det är inte jättesnyggt, men sladdarna ligger inte i ormbon på golvet längre.

.

Idag fattades Corrinda, Robban, Janelle och Simon vid middagen. Men å andra sidan var Patricia och Simon hemma så det jämnade ut sig:)

Vi lagade mat tillsammans, syrran kom också och så käkade vi de där små bröden;)

Efter massa snack och avdukning och röja köket så gick vi med Doris på en lång promenad. Det är vår fredagstradition;). Jag och syrran sitter ändå och snackar i ett par timmar, så då kan vi lika gärna gå. Det blev runt en mil säger min mobil, och det är så kul med sällskap. Doris fick korn på harar flera gånger och jäklar vad gärna hon skulle vilja springa ifatt med dem;)

Sen käkade hon is. Hon älskar den här supertunna krispiga isen som är som tunt glas som ligger på vattenpölarna när de fryst till:D Jaja, jag vet att de kan bli risiga i kistan av det, vattnet är ju inte så rent, men Doris verkar ha en stenmage. Det är ytterst sällan hon är kass i magen. Ta i trä!

Hundar är rätt knäppa. Katter däremot. Det finns inget som är så graciöst och så majestätiskt som en katt.

Hon är så fantastiskt fin våran Smulan ♥ Och hon har blivit supersocial och gosig. Jag kammade henne med fällskrapan och hon njöt, stod lika stilla som Doris och bara såg lycklig ut. Det där lösa håret måste klia.

När hon gosar in sig ordentligt så viker hon in framtassarna.

Jag vet att man ”ska” vara hund eller kattmänniska. Och måste jag välja, vilket jag hoppas att jag aldrig behöver göra, så skulle jag nog välja katt. Därmed inte sagt att jag inte älskar Doris lika mycket som Smulan för det gör jag, men hon är liksom … öh typ ”jobbig.” 😉 Att ha hund är som att ha ett småbarn, de kräver massor. En katt kräver mat, vatten, en toalett och gos när de bestämmer att det är gosdags:) Notera noga – när DE bestämmer.

Helst vill jag ha ett gäng av båda. Jag var så här nära (måttar mellan tummen och pekfingret) att ta hand om en katt för några veckor sen. Janelle, Simon och deras granne hade en lite misse som var hemlös i sitt kvarter, och till sist fick den flytta in hos grannen. Deras eftersökningar gav inget, polisen, katthem, lappar på affärerna. Kattstackarn hade frostskador på nosen och tassarna, och jamade och sökte närhet från alla. Jag hörde mig själv säga att jag kunde nog ta den… Eller jag messade, men hörde mig själv i huvudet;) Men så blev grannen som tagit in den till sig så kär i den att den nu bor kvar där ♥ Det löste sig till det bästa.

Men jag skulle gärna ha ett par till, fast är lite osäker på vad Smulan vill. kanske saknar hon Zlatans sällskap och skulle bli överlycklig över en kompis? Eller så skulle hon hata det. Man vet liksom aldrig. Dessutom får hon ju dras med Doris redan, men å andra sidan skulle kanske en kattkompis göra så de kom i överläge;) Att ta en hittekatt sådär akut kändes som att ödet avgjorde.

.

I morgon ska vi till mamma och pappa på middag:)

Eftersom jag inte lagar vare sig jul eller påskmat hemma så är det perfekt att få bli bjuden på det hos dem. Eller kanske snarare såhär: det som vi äter och tycker om på jul/påskbordet är sånt som vi äter ofta hemma – lax, ägg, köttbullar, prinskorv. Att stå och göra sardinrullar till bara mig (ungarna hatar) är ju inte lönt, eller att låtsas gilla Janssons bara för att det är fint, funkar inte. Janssons utan ansjovis däremot:) mums. Jag äter ju inte sill i någon form, tycker att det är vedervärdigt. Jag har försökt så många gånger, speciellt när man är bortbjuden till folk, men det går inte. Det är något med konsistensen och så smaken såklart. Jag brukar titta lite snabbt i burken när jag skickar den på bordet, och det är aldrig det minsta lockande. Snarare tvärtom, det vänder sig lite i magen:)

Om jag absolut måste äta, vilket aldrig händer, så kan det möjligen gå i om jag tar en stor bit kokt potatis ( som jag inte heller tycker om;) ) och en pyttebit sill och sen tuggar snabbt utan att andas och sköljer ner med massa jul/påskmust. Men det är plågsamt.

Nu känner jag ändå att jag uppnått den ålder då man nog kan anta att om man inte ändrat smaklökarna radikalt hittills, så lär det heller inte ske:) Med andra ord – jag skiter i sillen.

Det jag gillar mest med jul/påskbord är nog att man får småplocka. Det tycker jag om. En liten bit här, en sån där och så väljer man bort de man inte gillar utan att nån märker det;)

Nu kom jag på att jag saknar croustader! Mamma gjorde det alltid förr, men nu var det länge sen…hm, det måste jag göra nån kväll med Patricia. Hon älskar räkstuvning på burk:)

.

Vilken dag äter ni påskmat ? Eller är det alla dagar hela påsken?

Vad måste finnas på ert bord?

.

Sen ska det gömmas påskägg. Vi är alla löjligt förtjusta i att leta och det blir nog flera gömma-vändor innan alla gömt och hittat sina ägg. I morgon är vi många!

Mamma, pappa, syrran, jag, Janelle, Simon, Patricia, Simon, Robban, Tilly, Corrinda, Marcus, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Sjutton va? Bara närmsta familjen ♥ 😉

Underbart.

Nu ska jag väl krypa i säng kanske. Jag sitter och slökollar på Pirates of the Caribbean, för vilken gång i ordningen vet jag inte 🙂 Men de är så bra!

Natti natti 🙂

och Glad Påsk!

 

 

 

 

 

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Kommentarer

 1. Anette

  Här i Finland är det vanligt att man har ett sånt där ’sug’ i köket, kommer med centraldammsugaren. De flesta nya hus har 🙂

 2. Prisonbeauty - En DIY skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter

  Ang. smaklökar. Jag läste ”någonstans” (bästa källan!) att smaklökarna ändras var sjunde år vilket är anledningen till att en kan gå från att hata koriander till att älska det.

  Som sagt, från den forskningsgrundande, vetenskapliga bevisade studien samt oberoende källan ”någonstans på nätet”. Möjligtvis i Sandra Beijers blogg.

  Glad påsk på er! 🐥🐣💛

 3. M:et

  Vi har sådana sockeluttag i vårt nybyggda hus. Det är smarta tillbehör till centraldammsugare.
  Smidigt att sopa undan smulor och grus från t.ex. kök och hall. Man startar den med ett enkelt fottryck.
  Jag hade inte varken hört talas eller sett detta innan vi var på husvisning inför vårt husbygge. Jag står i köket med frun i huset och hon visar denna smarta detalj, sockeluttag. Wow, kände jag då! Det ska vi också ha! Kan verkligen rekommendera om man ändå ska ha centraldammsugare. Det kostar bara lite extra.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fan då kan jag inte ta patent och bli rik 😂😱
   Men å andra sidan hade jag inte drömt heller:)
   Jag har ingen centraldammsugare så jag får väl dammsuga vidare som vanligt. Eller köpa en robot till köket kanske 🙂

   1. M:et

    Kanske inte helker så lätt/smidigt att bygga in en centraldammsugare i ett befintligt hus?!🤔

    Det är tydligen inte många som känner till om denna smarta utsug. Alla blir så fachinerade när vi visar den iallafall.

    Men en robotdammsugare tycker jag att du ska skaffa. De ska vara bra och finns speciella för husdjursägare. Det alternativet hade vi nog haft om inte det vi nu har. Vi har 2 stora hundar och 2 katter. Men, jag kanske kan drömma vidare om en robot då också.😊

 4. Lena

  Sån där dammsugare i sockeln har vänner till min syster. Såg en gång hur mamman i familjen sparkade/föste smulor på golvet mot diskbänken o när jag frågade vad hon gjorde så sa hon att hon hade nåt insug där. Antar att det var kopplat till centraldammsugaren på nåt sätt. Har aldrig sett det varken före eller efter att jag var hos dem, men finns gör det.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha antar att du tänkte att hon var en slarvmoster som skulle sopa under mattan 😉
   Men fy farao vad smart!!

 5. M

  Påskmat är som julmat, frestelse, sill, köttbullar, skinka.
  Paj, sparrisfingrar, ( det är färsk grön sparris och nån god smältost på smördeg, sallad.
  Ägghalvor, kokta ägg. Prinskorv. Spenat.
  Tja, vad ska man säga. Vi äter julbord i princip tre gånger om året. Jul, påsk o midsommar.
  Det är jag som lagar maten och jag VET att köttbullar och frestelse, det plockar man INTE bort.
  Sen efteråt blir det tårta med kolasås, grädde och jordgubbar.
  Glad Påsk

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing