JanelleVardag

Pryd och osamarbetsvillig;)

Nu vet vi:)

Idag var Janelle och Simon på ultraljud igen. Förra veckan så låg ju bebisen upp och ner och bak och fram och var så osamarbetsvillig som man bara kan vara. Trots att barnmorskan ruskade på magen, och Janelle fick upp och gå, gå på toa, hoppa runt och försöka skaka ner ungen så gick det inte att mäta det som skulle mätas. Ett stycke bebis som redan visar vem som bestämmer:D

Idag låg den på ett bättre sätt och barnmorskan kunde mäta det som hon behövde. Men så var det det där med vad för sort det är… När hon började kika så placerade bebisen en hand i vägen. Nån slags privacy ska man väl ändå få ha;)

De fick reda på det, och vill ni veta så får ni kolla hos Janelle:) Hon har även en fråga. Vart köper man mamma-kläder IRL? I närheten av Uppsala då:) Det verkar som att det bara är H&M som har, Lindex hade bara online. Hon vill ju helst prova och slippa chansa på storlekar för att behöva skicka tillbaka. Vad konstigt att de inte har ett stort fint utbud i alla butiker, graviditet är ju inget säsongsbetonat direkt, folk är gravida hela året:)

Hon har fått det jag har kvar, men vi är inte direkt lika byggda, och sen är det ju kul att få köpa egna saker och inte ha gamla ärvda:)

 

Annars då?

Jo, men jag sitter med datorn i knät hela dagarna. Jag insåg att förra gången det var inlämning på universitetet (hehe) så var det sportlov och jag satt hela veckan och kämpade. Dålig tajming för min del helt klart. Jodå jag hade kunnat vara klar tidigare, men nu är jag inte det:)

Det är två självkritiska skrivrapporter som ska göras, den ena är jag så gott som klar med. Bara det att jag vet att jag kommer sitta och ändra i den hela fredagen för att jag kommer tycka att den suger. Jag vill alltid lämna in saker i toppskick, för mig finns inget annat än att göra mitt allra bästa. Alltid:)

Sen det som jag trodde skulle vara ganska enkelt, att ändra mina texter efter kursernas och lärarens feedback. Holy smoke vad svårt!! Jag tycker ju att mina ord är solklara och handlingen easypeasy att följa med i, men nope:D Jag satt hela dagen igår med Fantasytexten, och idag med den andra. Och är inte klar på långa vägar. Det är ju så att om man ändrar lite här, så får det följder där…och där.. och där…och …tja ni fattar;) Men, det blir BÄTTRE. Det är ju ändå inte för mig själv jag skriver, utan tanken är att det ska bli publicerat, i alla fall är det så vi ska tänka:) Och då är det ju bra om läsarna fattar..:)

Doris ligger helst och håller koll på mig (eller snarare mitt kaffe) på nära håll.( Ja varsågoda att förfasas över mitt stökiga vardagsrum, själv bryr jag mig inte så värst)

Jag har satt mig framför det fönster som vetter mot sidan av huset, där solen strålar in, så jag har suttit i fullt solsken och bara myst:) Nästan behövt solbrillor.

Barnen är ute mycket, de har skottat fram en del cyklar ur snödrivorna och härjar runt. Idag hade Lovelia en kompis här som halkade på gruset som ligger i drivor och slog sönder både knä och byxor. Fy så hemskt det kan se ut! Jag tvättade och plåstrade om, jag tror inte att det var grus kvar men det var hudflikar som var uppfläkta så svårt att se. Hu, stackars liten. Men de fortsatte leka sen:)

Min uppfart är totalt grusfri, där råder permafrost en decimeter eller så. Halt, knöligt och om jag får referera till den så kan jag ha vinterdäck på till midsommar;) Annars har jag bokat tid för att  byta, jag har mina på däckhotell. Det är värsta lyxen, och så jäkla skönt. Man bara åker dit, tar en kaffe och så fixar killarna nya. Eller jag hinner inte ens upp till kaffeautomaten utan brukar stå och hänga där nere. De kollar så däcken är i fint skick och är de inte det så säger de till att man behöver nya till nästa säsong, sen ringer de och kommer överens med en om vad för slags och sådär. Jag tycker mina dubb ser jäkligt slitna ut, trots att däcken inte kört mer än två, möjligen tre säsonger. Vi får se.

Jag KAN byta däck, men jag tycker det är onödigt slit:) När de har så bra maskiner för det, varför ska jag kämpa? Dessutom har jag ingen bra plats att förvara däcken på.

Första lediga tiden för byte var torsdag 7.45. Tack men nej tack:)

Då var de söndag men då ska syrran och jag åka till fjällen, så nope. Men måndag, det bli bra! Klick klick bokat! Bara för att sen inse att jag är stenkorkad, vi är ju i fjällen!! Suck:)

Bokade snabbt om till fredag. De trettonde, så mest troligt kommer alla fyra däck behöva bytas ut, och så är det nåt annat skit med. Ta i trä!

 

Jag upptäckte ett mord här om dagen

Först trodde jag det var Smulan som tagit en domherre, men sekunden efter insåg jag att det var en plastfågel från en julblomma. Jättebra Doris. Verkligen..:/ Jag fick lite panik innan jag hittade alla ståltrådar och skit, men hon hade inte ätit upp något. puh.

Det här är vackert ♥

Fyra små kattassar ihopsamlade så fint och prydligt.

Våra husdjur skänker så himla mycket glädje. Jag förstår att alla inte kan eller vill ha djur, men det är en så kravlös kärlek.

De sviker inte. Eller jo förresten, Doris smiter ju hela tiden så hon är en riktig svikare;) men även om jag idag stod och funderade på att koka gryta på henne så är hon nästan förlåten när hon kommer och ser ångerfull ut.

Och! Hon snodde fan maten från min tallrik idag. Jäkla hund. Jag satt i soffan, det är stressigt att hinna hem från träningen via affären innan Robinson börjar. Jag älskar ju det programmet och vill se det live. Old fashion ni vet;) Novalie kom in med en tallrik mat till mig ( bra uppfostrade ungar va?) och jag satt och balanserade den i ena handen, när hundrackarn kommer och snyter en bit kyckling rakt av. Jag blev så förvånad för hon brukar inte göra så, men tydligen var maten oemotståndlig:)

 

Nu ska jag gå och hämta lite bär och kvarg från köket, och sen ägna resten av kvällen åt korrande av text. Whihoooo:)

Hörs snart!

 

Kommentarer

  1. Lotta

    När kommer resultatet av Lyko-tävlingen?

    Carola: Så fort som Lyko dragit vinnaren:) Jag tror de skulle dra den idag faktiskt, så de återkommer nog asap:) Snart 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing