Allmänt

Inlämnat, garage, bebis och Miami Vice:)

Jag älskar känslan som infinner sig när man skickat in ett arbete i tid:)

Det första skickade jag in vid tretiden på eftermiddagen, och det andra och tredje direkt därefter. Sen tog det några timmar till innan de två sista var färdiga för inlämning. Eftersom det är så mycket text, och man ska ändra och korrigera och skriva nytt, så blir det till sist väldigt många sidor. Det tar tid, skitlång tid. Man måste ju läsa igenom det gång på gång. Det roliga är att jag inte ledsnat på dem fast jag säkert läst dem tvåhundra gånger:) Det borde ju vara ett gott tecken? Eller…ett tecken på jävligt dåligt minne;)

I alla fall! Det är klart. För den här gången:) Nu ska jag läsa och kommentera kursarnas nya texter, det ser jag fram emot, och så skriva shitloads av fler sidor. Det ser jag fram emot ännu mer:)

 

Men först lite ledigt:)

Det jag saknar när jag måste lägga allt fokus på plugg är bloggen. Jag känner mig inte riktigt hel. Ja, det låter väl märkligt, men så är det. Jag har bloggat nästan dagligen i över tio år, självklart saknar jag det när jag inte hinner med:)

 

Ni som följer mig på instagram såg kanske min uppfart?

Vad sägs om en decimeter is och på det en decimeter vatten? När man klev ur bilen så rann det in vatten i stövlarna, ja kanske inte genom skaften då, men vattnet gick över hela foten på stöveln.

När jag varit och tränat i onsdags och backat in så hämtade jag spett och spadar, och med hjälp av Lovelia så hackade vi upp en ränna.

Det är samma visa varje år. Uppfarten har sjunkit en aning åt vänster sett härifrån, vilket gör att det samlas vatten där. Ute på gatan har vi en brunn, men även gatan har lite olika höjd och lutning så det rinner inte direkt undan i superspeed. Grannen till höger sett härifrån, det är en sommarstuga som ägs av en gammal dam och hon har massor av barrträd på sin tomt. Som skuggar min:/ Förvisso har jag tre jag med, en fetstor gran, och två fula svinhöga tallar, men de skymmer inte alls lika mycket som hennes gör. De är mindre, det är mycket gran och lärk som har massa täta grenar och jag hatar dem innerligt. Hon vill inte ta ner något av dem för hon tycker att det är en skogstomt. Ja, det var det när hon köpte marken:) Hela området här var sommarstugor i skogen, korrekt. Men nu är det ett bostadsområde. Nu har jag inte direkt tjatat på henne om att ta ner träden, för det känns inte som att det är så man gör, men de gånger vi talats vid, ytterst sällan eftersom hon bara är där sporadiskt.

Faktum kvarstår. När vi tittade oss omkring så har ALLA andra grannar helt isfria och torra uppfarter. Det svider ju faktiskt lite.

Och nej, de har inte skottat bättre än mig i vinter:)

Vi kämpade på, och så småningom hade vi fått till det så att hundratals liter vatten rann iväg.

Dagen efter var det stor skillnad:)

Nu har jag inte hunnit lägga nån effort på det, men ska hacka hål och holka ur mer i morgon.

 

Kommer ni ihåg den här serien?

Miami Vice:)

Herregud vad roligt det är att se den! Tubbs och Crocket är ju stiliga även nu, men tjejerna…holy smoke. Vilka kläder, vilka frisyrer…gosh. Okey männens kläder är ju inte direkt moderna men de skulle nästan kunna funka. Handlingen är rätt kass, skådisarnas repliker usla och det är otroligt mycket musik. Det kan lugnt vara en hel låt, som tex Phil Collins, och så filmar de trafik.

Det är även kul att se hur mycket som ändrats i kommunikationen. När det blir akut i Miami Vice så får de inte direkt tag i varandra på mobilen, för det fanns inga. Jo, en tegelsten med sladd i bilen;) utan de får köra iväg med bilen i 200 knyck för att förhindra en tragedi.

Syrran och jag kikar och så diskuterar vi dagen efter 🙂 Precis som på 90-talet.

 

I torsdags hade jag en me&i träff här hemma. Janelle var så taggad för eftersom hon nu vet vad det är för sort hon väntar så kunde hon för första gången få fokusera på det. De väntar en liten pojke ♥

Jag vet att många tycker att man ska ha neutrala kläder på bebisar. Att man inte ska sätta dem i pojk eller flickfack, men vet ni? Det är trams och fjant:) Jag har nu en gång för alla bestämt mig, och det är att jag tror att män och kvinnor är olika för att det är meningen att vi ska komplettera varandra. Ingen är bättre, alla behövs. SÅ. punkt:)

Givetvis får alla göra som de vill, vill man kalla sig för han, hon eller hen så var så god. Och vill man klä sin pojkbebis i ljusblått så får man det. Jag älskar bebisrosa och babyblått, finns absolut inget gulligare. Janelle och Simon känner likadant och det är nu fritt fram att shoppa loss:)

Just Me&i är nu rätt neutrala i mycket av babykläderna, men hon höll sig åt det pojkiga. Nej, inga diskussioner om det nu:)

Babblarna…de figurerna säger mig exakt NOLL. Men de är tydligen väldigt populära. Jag tycker de ser ut som bläckplumpar i olika färger. Alltså höll jag mig mer till damkläderna. Köpte en blus och ett par byxor, och Jamie och Lovelia som var de enda kidsen som var intresserade fick varsitt plagg, han en tröja, hon ett par brallor.

 

Jag var ju och tränade i onsdags, med David. Alla vet vid det här laget att jag älskar honom, Möjligen inte han själv, men det är inte så noga;) Han hade minsann bytt övningar. Hallå här. Vid första anblicken, när han visade, så kände jag att han har fan tappat det. Vi skulle göra något han tydligen döpt till Matrix squats. Bara för att han är stark och smidig med kroppskontroll så allt han gör ser snyggt ut, så innebär det tyvärr inte per automatik att vi andra ser lika snygga ut;)

Vad det är? Ja, har ni sett Matrix så vet ni hur Neo (Keanu Reeves) duckar bakåt i slowmotion för att undvika kulor. Exakt så. Nån slags knäböj med bakåtlut. Snällt i alla fall att vi fick varsin pinne att hålla oss i;)

Första varvet så stod jag och höll i pinnen och försökte begripa hur fan jag ens skulle få kroppen att röra sig så där. Det kändes ogörbart. Sen kom han och jag var tvungen att låtsas att jag försökte i alla fall;) men jag slängde pinnen ifrån mig snabbt och fräste några väl valda fula ord, och fick medhåll även av killarna i gruppen. Varv två och tre så gjorde jag nåt knix bakåt, ingen aning om det ens var i närhet men det kändes bra i låren i alla fall. Hela varvet var fokus rumpa och ben. Det är ju himla rart att jag har nån överansträngning i just låren då;)

Men, det som ändå är roligt, det är att få utmaningen att göra något man aldrig trott att man ska klara av. Kanske gör man inte det heller men då har man i alla fall provat. Han har haft så många sådana övningar, vissa som varit helt oövervinneliga första gången, som att stå på knä på gymbollen. Jag ägnade 45 sekunder varje varv till att inte kunna hålla balansen, var som den berömda smörklicken på potatisen;) Men nu jäklar kan jag stå där hur länge som helst:)

Tack för det:)

Jag älskar att klara av saker jag inte tror att jag kan, det är så jäkla egoboostande. Det spelar ingen roll om det är kropp eller knopp som får jobba, det är lika najs att lösa ett skitsvårt sudoku som att ta sig ner för en puckelpist. Nä förresten, det är lite roligare att känna att kroppen gör som jag vill:)

 

Nu ska jag krypa ner och sova. I morgon ska Jordan på kalas, och sen ska jag tvätta och packa. Jag ska ju till fjällen på söndag!! Syrran och jag har planerat precis just ingenting, jag vet inte ens vilket håll vi ska köra ut ur Uppsala men antar att det är norrut:)

Jag tänker att det enda man behöver packa är ytterkläder och slalomutrustning. Och så lite långkalsonger och underställ. Vi ska ju åka slalom och inte göra så mycket annat.

Jag ska leta.., eller ni vet kanske förresten – var på nätet hittar jag Pistvakt? Jag bara känner att det är exakt vad man bör kolla på i stugan på kvällarna, få höra hur man smörjer dragbanan och att väderprognosen är blåkupa och dunfall;)

Möjligen blir vi odrägligt lustiga när vi sen ska referera det på usel norrländska och prata nedvärderande om Stocklaholmarna;) Vi som bor nästgårds liksom.

Nej men sova lite då!

Vi hörs i morgon:)

Natti natti

Kommentarer

 1. Malin

  Vart ska ni åka skidor? 😊 Ska ni till sälen måste ni stanna på fricks konditori i Rättviks! Bästa fikat! 😉

 2. Emma

  Babblarna är ett pedagogiskt språkmaterial för barn. Tex vår son har språkstörning och babblarna har hjälpt honom hitta ljuden. Läs på så kommer du se vilket fantastisk sak babblarna är 😀

 3. Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula

  Kunskapstörstig som jag är och som hade ett gammalt minne i huvudet om träd innan var jag tvungen att googla. Grenar får inte skapa besvär för sina grannar, du får inte hugga ner trädet men du har rätten att be din granne ta bort dessa med hänvisning att det stör dig :).

  Gällande Babblarna anser jag att det är ganska spännande hur trender går. Jag minns 1997 när yngsta syrran föddes då var det Teletubbies som var det stora 😅. Idag undrar jag om någon vet vad det är 😊.

 4. Carina

  Hej. Tänkte höra med dej om du kunde tala om för Mirka att det inte har gått att läsa henne blogg på länge. Kommer bara upp en mörk ruta som det står Bonnie på. Har inte insta för då hade jag kunnat skriva till henne direkt. Samma med maddes blogg lika svart ruta där som kommer upp. Tack på förhand! Ha de så himla skönt i Sälen🎿🏂

  1. Jenny

   Hej Carina,för mig går det att läsa både Maddes och Mirkas bloggar utan problem. Nu är inte jag nåt proffs på datorer,men har du testat att kolla deras bloggar från en annan webbläsare? Jag har google chrome,och det funkar felfritt.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   De vet:/ Bonnier där deras bloggar ligger har flyttat över allt till en större server och gjort om alla bloggars utseende, och tydligen har det strulat riktigt ordentligt. Teknikerna jobbar på det.
   Det verkar som att vissa läsare har mer problem än andra att komma in. Har du testat sista dagarna?

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Funkar det fortfarande inte alltså ? Men du har inte kvar nån gammal genväg som pekar fel? Har du testat att googla upp bloggarna? Alltså jag kan ju eg inte ett skit men råder efter vad jag brukar testa 😂 De säger att det ska funka nu på Bonnier .. men säga är en sak;)

 5. Ella

  Bra jobbat! En av de saker jag verkligen saknar med att studera är faktiskt den där känslan. När man pluggat till en tenta, skrivit den och känner att ”Nu. Nu är jag klar!”. Eller när man lämmar in en rapport man verkligen slitit med. Det är iofs väldigt skönt att slippa tentaplugga, men den där känslan när man är klar alltså..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing