OkategoriseradeResa

Dag ett i Hundfjället.

Jomen som sagt, det visade ju inte sig direkt ifrån sin bästa sida, det här berget. Tvärtom skulle man kunna säga.

Det blåste fan halv storm ju.

Vi åkte stolslift upp första svängen och den gungade rejält, för att lite senare stängas av och sen vara avstängd resten av dagen. Hm. Efter en kort bit så var det bara att fälla ner brillorna, dra upp halsduken och hålla händerna för ansiktet. Satan så det blåste, och som det stacks i ansiktet. Småspik som hamrades in i nyllet. Aouch.  Vi försökte se oss omkring för att få nån lags överblick och det var liksom inte möjligt.

Hellooooo ärtsoppa.

Vi åkte åt det håll där man fick vinden i ryggen på väg ner, och det gick ju bra. Bara det att det ju blåst och drivit ihop massa snö i härliga vallar, som hade varit superkul att åka i. OM MAN SETT NÅGOT:) Sikten var helt galet dålig. Allt flöt ihop i en vit dimma, eller den blev ju gul eftersom mina brillor är gula. Sen skulle man ju upp igen och då fick man den piskande vinden i nyllet igen, och åka lift och hålla för ansiktet funkar sådär.

Fördelen med vind är att man inte behöver staka…om man låter den blåsa en dit den vill;)

Äh fy faaaaan. Det gör ONT!!

Efter några åk, som var allt annat än behagliga så kunde vi båda konstatera en inte alltför charmig känsla av…. åksjuka. Va?

Men efter att ha analyserat och funderat så är det ju inte så konstigt. När man inte ser var man ska åka, när man liksom kör på känn genom lössnö och vallar, svänger lite och sen fladdrar runt hit och dit så tappar man orienteringen. Och åksjukan är ett faktum. Fy farao vad mesigt;)!

I morgon blir det åksjukepiller.

”Nej jag kan inte åka slalom, jag blir åksjuk”… skulle kunna antas vara den sämsta ursäkten ever. Men så var det, och ihop med att det faktiskt inte var ett enda dugg kul att känna hur förfrysningsskadorna tog över ansiktet så gick vi hem. Käkade lunch, drack kaffe och surade lite. Så tog vi nya tag och gick en promenad till Stadium på området för att köpa nån slags mask att ha över ansiktet:)

Hittade nån variant och varsitt par thermobrallor till killarna på rea:)

Efter att ha handlat lite på Tempo så gick vi hem, och har sen snackat, ätit, druckit kaffe och kollat på TV:)

Mamma hade skickat med oss supergod mat!

Stugan är jättefin, eller det är mer en lägenhet.

Frukosten i morse. Bär, kvarg och frön:)

I morgon ska det vara sol och inte blåsa så mycket och det hoppas vi verkligen!

Det är ju fantastiskt fint här.

Vi har studerat pistkartan och fattat att man kan ta sig till nästa område via liftar, så bara vädret kan ge sig så tar vi en tur ditåt. Vi är ju hyfsat bra på att åka, tar oss ner överallt i alla fall, och här finns det många röda backar. Svårigheten går från grön som är lättast, sen blå, röd är medelsvår och så svart som är svår. Det kan vara allt från riktiga stup till worldcupsbackar. Ibland är de enkla, men ofta väldigt roliga att köra. I nästa område finns en Fun slope, nån form av skipark vad det verkar och det är kul. NI vet hopp och grejer 🙂

Idag var ingen bra åkdag, men vi har ju haft kul ändå:)

Vi har laddat ner Skistars app och där får man massa statistik, så vi konstaterar att vi åkt dryga tusen meter, i sju liftar, sju åk och bränt 168 kalorier. Som vi kanske återtagit:)

Haha:)

Ni vet förresten att kalorier som intas på bortaplan inte räknas va?

Det lever vi stenhårt efter:D

Nu ska vi se klart på Farmen och sen streama Biggest Loser och Elementary och efter det sova. Lite konstigt är det allt att man blir helt slut av att vara till fjälls även om vi knappt åkt något.

Fjälluften suger 🙂

Vi hörs i morgon!

Kommentarer

  1. Emelie

    Åh, usch för blåst och vallar i backen! Har varit med om det ganska många gånger själv när jag varit på skidsemester i Sälenfjällen. Ett tips i Hundfjället är att inte missa Trollskogen! En fin slinga med massor av troll utsågade med motorsåg i alla möjliga storlekar. Så mysigt! Hoppas att ni får bättre väder senare i veckan! ✨

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej. ?Jag tycker vinter ska ha snö, det är slask jag ogillar. Och alla sjukdomar .
      Men nog kändes det lite knasigt att åka från vår till vinter 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting