Okategoriserade

Hemma! Tröttkoma och nya däck :)

Jamen jösses vilket väder vi har !!

Inte förrän just precis nu, strax före 17, har jag planterat rumpan i en stol i solen men nu jäklar ska här njutas ! 🌞

Underbara sol:)

I onsdags var vi ju i Sälen fortfarande och jag skrev att jag skulle återkomma.. ha! Tji fick jag, en total tröttkoma övermannade oss båda och det var helt omöjligt att hålla ögonen uppe. Tanken var att åka och träffa en kär vän som jobbar i Lindvallen men det sket sig rejält. Vi gjorde oss klara, käkade och duschade och messade vännen. Medan jag väntade på svar så skulle jag bara blunda lite.. tjena 😂

Tacksamt nog så var även vännen svintrött och vi bestämde att träffas på riktigt snart istället.

Vi skulle lämna stugan 11 på torsdag så vår tanke var att städa på kvällen och bara köra det sista på morgonen men även det failade. Att det kan vara så oerhört jobbigt att vara ute i friska luften och åka slalom!?

Såhär somnade vi första gången.. på golvet med ont i alla muskler, speciellt i knäna och låren. Sen släpade vi oss upp, syrran duschade medan jag fixade mat sen duschade jag medan hon diskade.

Gång två satt vi i alla fall i soffan när sömnen slog till;)

Sista dagen klev vi upp en halvtimme tidigare, åt frukost och städade och lämnade stugan 10.35👌🏼, för att åka till Lindvallen och köra där.

Nu vet inte jag vad ett liftkort kostar här eftersom det ingick i stugan men det känns som att man får svinmycket åka för pengarna eftersom det är fyra stora skidanläggningar man får åka i.

Vi betalade 1500kr/person för stuga sön-torsdag och fyra dagars liftkort. Känns galet prisvärt 🙂 även fast måndagen var skit.

Vi åkte två hela dagar i Hundfjället och Tandådalen, och en dag i Lindvallen.

Allt var fantastiskt !

Speciellt eftersom det var nära nog folktomt i backarna 🙂 inga liftköer överhuvudtaget och grymt bra underlag i backarna.

Vi gillade speciellt att det var så lite folk i SkiParken och Funslopen. SkiPark är för galningarna 🙂

Hoppa, trixa och flyga.

Men grejen är att det är skitkul att bara köra mesigt där också, men det gör vi inte om de tuffa grisarna är där eftersom det känns som man är i vägen.

Nu har vi åkt så mycket att man faktiskt vågar satsa och hoppa lite. Och lite är alltså LITE 😂 tre decimeter över marken känns som man är på väg ut ut atmosfären 😉

Att köra riktigt snabbt i guppen – skicross, är för daredevils, kör man omkull så gör det riktigt jävla ont, och jag har inte tid att rehaba i hundra år så jag bromsar:) men det är vansinnigt härligt:)

När åkningen stämmer och man har hundraprocentig kontroll över skidorna då jäklar är man Kung. Det är makalöst och en känsla som inte går att beskriva.

Så skär skidan, man vobblar lite i knäna eller tappar balansen och adrenalinpåslaget är grymt, satan vad man inte vill ramla. Det gör ont, man kan göra illa sig på riktigt och det är fett läskigt.

Men så reder man ut det hela och hjärtat återgår till det normala. Som sagt, så jäkla kul! Och jobbigt, knäna tar redigt med stryk speciellt om de är lite rappliga från början, och vaderna känns som stela pinnar 🙂

Vänster lår ska vi inte prata om., helt uppenbart jobbar jag mer med det, men så är det min starka sida, och jag har ju haft nån överansträngning där ett tag.

Men nu är det slutåkt för i år, men vi siktar på nästa april igen 🙂

Idag har jag bytt däck på bilen, tog fem minuter och sen känns det som att springa barfota😍

Gatorna håller på att sopas och ungarna är ute hela tiden, att åka hemifrån när det är tråkvinter, för att uppleva några magiska skiddagar och sen komma hem till full vår.. det är underbart 🙂

Nu måste jag laga mat tydligen . Men vi hörs snart:)

Kommentarer

 1. Frida

  Så underbart för dig och din syster att få dessa dagar av skoj och återhämtning!
  Kan tänka mig att det ger boost för lång tid framöver 👍

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja kanske. Men nu har jag helt ärligt inte råd med det. Det är inte direkt någon billig historia att skaffa utrustning till alls som de sen växer ur på en säsong, eller hyra den för den delen. Plus liftkort som inte är gratis. Det är bara att räkna 🙂
   Och när de Inte är intresserade… ??
   Nä . 🙂
   Vi kan kalla det för min egentid 😂😂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   De äldsta har testat och dissar, Corrinda har åkt några gånger och tycker det är sådär, övriga är inte så intresserade 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing