ShoppingVardag

2-årsjubileum på KitchenTime:)

I fredags så tog jag med mig Jamie och Patricia för att åka till en av mina absoluta favoritbutiker, nämligen Kitchen Time.

Jag må suga på att laga mat, eller det gör jag ju inte men jag gillar det inte;) men jag älskar alla roliga köksattiraljer som finns:) Fasen, man kanske är helt felvaggad? Jag har massa fräna, coola, snygga bra grejor, som i alla fall gör det aningens roligare;)

Men i alla fall, nu firade de två år i Uppsala och det med buller och bång och helt galna priser, och då måste man dit:)

De hade haft så mycket folk på förmiddagen att det behövts vakter i dörren, och det hade verkligen varit högt tryck, det är ju superkul:) Jag är inte på stan så där himla ofta, men en av anledningarna att jag åker dit är faktiskt den här butiken. Ska jag ha någon present till någon jag inte riktigt vet vad, så är det här toppen. Det finns liksom något för alla, och i alla prisklasser. Själv har jag bland annat köpt min bästaste popcorn maker här, en skål i silikon som gör så goda popcorn att det är löjligt. I micron:)

Då slipper man alla transfetter och skit som är i micropåsarna, man poppar på det gamla hederliga viset, med lite smör i botten, majskorn och salt, på med lock och in i micron. Häpp.

Dessutom är personalen supertrevliga 🙂

Igår hamnade vi mitt i cocacolaprovning! Eller inte själva colan, men glaset som är specialgjort för just cocacola. Jag kan lugnt säga att jag tänkte ”Trams, cola är cola oavsett glas!” Och det har jag nu ändrat radikal uppfattning om:D

Glasen är gjorda av Riedel som gör vinglas och sånt, på uppdrag av cocacola.  Jag dricker ju inte speciellt mycket vin, så jag har egentligen ingen koll, men vet ju att olika viner kräva olika glas. Tydligen även olika druvor kräva olika glas…

Vi fick först dricka colan ur flaskan. En glasflaska, godaste sättet, tyckte jag tidigare. Kall och god. Så hällde vi upp i de här glasen, och bubblorna liksom försvann, och den såg nästan avslagen ut. Glasets form och sånt där som jag inte riktigt kommer ihåg, gör så att bubblorna blir små och bibehålls. Vi rullade på glaset och sniffade, och mums, det luktade så gott:) Och smakade helt makalöst gott! Jag är inte så förtjust i kolsyra, och brukar röra runt lite för att slippa det stickiga i näsan och halsen. Det blev inte så i de här glasen, utan bara svingott. Så hällde vi över i vanliga plastglas och det bubblade satan, och stacks i näsan:) Tillbaka i colaspecialglasen…. och bubblorna var milda och ljuvliga.

Jag orkar inte:) Nu kommer jag liksom dricka cocacola mer än jag någonsin gjort för jag köpte såklart ett fyrpack:) Svinbra pris, något som egentligen Riedel hade åsikter om, det var alldeles för billigt;)

De tipsade om att enpacket var en fin studentpresent, och det lade jag på minnet. Jag har ofta stått inför studentuppvaktningar och velat köpa något vuxet och bra-att-ha-i-framtiden saker, men det känns sådär att köpa vinglas/ölglas till någon som inte har åldern inne att gå på systemet.. Men de här är hållbara, sa de, och även mineralvatten ska smaka gudagott. Det dricker jag väldigt ofta:)

Jag stod och pratade med en av tjejerna och Jamie ledsnade, men han låtsas mer för att få sitta i den här batman-fåtöljen:)

Patricia försvann och återfanns vid saltstenen, där de hade provsmakning. Jag och syrran har köpt en sån här sten till mamma, undras om hon använder den…?

Det är alltså en saltsten, som man kan lägga maten på en stund så blir den ehhh…salt;) Halstrad? Rimmad? Saltad? Det går att ha den på plattan, och grillen, det sistnämnda är tydligen vansinnigt gott.Den här laxen kan vara det absolut godaste jag ätit, den blir tillagad på nåt vis. Man kan ha frukt och grönsaker med, tomater är mums.

Det salt som fälls ut ur stenen är betydligt mindre än om man saltar som vanligt och det innebär alltså att det är ett hälsosamt sätt att laga mat:) Och gott. Och, om man råkar sabba den, så kan man använda den som rivsalt;) Haha.

Butiken hade tur att jag hade tid för att byta däck, annars hade jag kunnat äta upp all lax:)

Jag fick med mig en makalös goodiebag, den ska jag visa er såklart, men jag har inte hunnit fota den än.

Surt att jag inte hade tid att kika runt så länge som jag ville, men jag hade en bokad tid.

Tjoff, tjoff, tjoff, tjoff så var alla däcken av.

Tjoff, tjoff, tjoff, tjoff så var alla nya på.

Värt varenda krona det kostar, jag tycker det är skittråkigt att byta däck. Alltså riktigt SKITTRÅKIGT.

Från Bildemo körde jag till Ica Maxi som ligger närmast, tänkte att jag skulle vara lite wild and crazy och handla där i stället för på de butiker jag normalt shoppar. Det är alltid en dålig idé:)

Jag blir sjukt irriterad när priserna skiljer åt ”fel håll”. Samma bröd jag köper på Citygross för tio kronor kostar här 19kr…gahh. Samma med väldigt mycket. Nä, jag ska inte handla här, det är bara så. Men nu var det ändå inte mer än till tacos och fylla mjölkhyllan som ekade tom så det gick bra ändå, jag blev bara lite småtjurig;)

 

Idag så var barnen, de fyra minsta, med sin pappa. Jag var inte hemma när bytet av dag skedde, så jag vet inte riktigt anledningen, men det är våruppvisning på gympan i morgon, något som tydligen gärna hoppades över;) Men  i stället så fick han sköta skjutsa och hämta på två kalas, som löste min logistik med hur jag skulle hinna träna, så jag klagar inte.

De drog i väg vid tio och efter att jag legat och slöat i över en timme med mobilen så klev jag upp. Käkade frukost, snackade med Novalie och Patricia och så kom mamma och pappa på fika.

Alltså, hur ljuvligt är inte vädret??? Vi satt ute vid garageporten, och det var hett och härligt. Så trevligt att jag höll på att missa träningen, men hann byta om och pipa iväg. Varken överdragsbyxor eller jacka, och gympadojor. Från full vintermundering till vårdito på en dag:)

Doris älskar solen:) och att kunna vara ute och ränna hur mycket hon vill. Det blir ju aningens skitigt inne bara efter tassarna. Ofta hoppar hon i sin korg en vända först, den står i hallen och då torkas tassarna av lite;) Haha, men det är hopplöst att försöka hinna med. Vi går rätt mycket med skorna på inne under sommaren med så….;)

Cirkelfys med David.

Jamen vafan, jag visste det ju, men ändå blir man förvånad över hur jävla jobbigt det är. Idag var vi inte full grupp så han hade extra mycket tid att skutta runt och kolla och rätta. Vilket innebär att man inte kan fuska:)

Mina stackars lårmuskler fick ordentligt på käften idag, och det kommer kännas fint i morgon. Så synd att jag sitter på en våruppvisning och inte hinner träna;)

Nä, nu ska jag kika på film!

Vi hörs snart igen 🙂

 

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Hm. Antar att du är inne i stan, som liksom utarmas allt eftersom de höjer parkeringsavgifter och hyror för butiker ? Vi har en gågata, det är där det mesta finns. En inredningsbutik Household, är stor och massa fina/roliga saker, ligger på Klostergatan/ gränd. Tror jag:)
   Sen har vi samma butiker som alla andra städer, och New Yorker, kläder som jag gillar. Och kitchentime såklart, i andra änden av gågatan.
   Vi har en del fik och vill du hellre ha kultur så kolla in vår domkyrka:)
   Eller Upplandsmuseet.
   Det är ganska fint att promenera uppe vid kyrkan med.
   Allt det ligger centralt
   Äh jag kommer inte på något sådär wooow men lite allmänt i alla fall. Du kan lätt spendera några timmar centralt 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing