Allmänt

Våruppvisning, backa och killgissa:)

Sådär, våruppvisningen är avklarad:)

Jag har nog aldrig fått snurra så för att hitta en parkering på Fyrishov som idag! I tjugo minuter körde jag runt, spanade och spejade. Inte ens på gatorna runt där man kan fickparkera fanns det platser. Det är svinmycket billigare att stå där så jag försöker alltid där först:)

Jag betalar mer än gärna parkeringsavgift till Uppsala Kommun. Då går pengarna tillbaka till mig på något vis, i form av snöröjning och igenfyllda gropar i gatan, eller kanske via barn & äldreomsorg etc. Jag vet inte hur pengarna fördelas men de går i alla fall till min kommun, där jag bor.

Jag hatar att betala till privata bolag. Q-park står överst på min icke-gilla-lista, av många anledningar;) Idag fick de tillskott i sin jävla kassa. Fan åxå.

När jag till sist fick span på en man som gick med resväska till sin  bil så väntade jag helt sonika ut honom:) Jag fick ögonkontakt och en tumme upp, så jag visste att han var på väg. Jag föredrar i 98% att backa in bilen. Det sägs att det är två kategorier som backar in på parkeringar och det är polisen och buset…Jag tillhör inte någon av dem;) men jag har kört en stor rackarns buss i många år med en svängradie som en pansarvagn, då lär man sig backa.

Nackdelen med det är, som på Citygross för nån vecka sen, att man kör förbi rutan, svänger ut för att få bra vinkel och då kan fulingar sno platsen. Det är inte som att det inte syns att man är på väg dit, men vissa skiter ju i det. Det har hänt ett par gånger och jag blir ju topp tunnor rasande, men alla gånger har det varit ett klientel i bilen som jag inte velat mucka med;)

Nej, jag tänker inte vidareutveckla det, men jag kan typen;)

Idag snodde ingen min plats:D

Jag betalade in mig, och klev in i en fullsatt hall där värmen och syrefattig luft slog emot en som en smocka, Fyrishovs ventilation är under all kritik. Nu hade det varit en uppvisning innan och det var pest. Inga lediga platser heller, men längst upp på ståplatserna kan man sitta i godan ro, så dit kvistade jag:) Satte mig och halvsov igenom hälften, eller jag pluggade faktiskt, och sen kom Trixies grupp:D Fem minuter senare var de klara, och det blev trist igen.

Näää, jag är bara onödigt negativ, jag fick ont i huvudet av den kassa luften och det har inte gett sig än. Det var en trevlig uppvisning:)

När den var slut så fanns det massor av parkeringar, såklart;)

Vi kom hem till något som doftade så gott ut på gården, Patricia och Simon lagade kycklinggryta ♥

Jag älskar att slippa laga mat. Det är finfint att hon gillar det.

 

Hörrni, det här med Svenska Akademien. Jag fattar inte. Eller jo jag begriper ju så mycket som att det handlar om kränkningar och skit, men kan inte nån förklara. Gärna kort och koncist och utan massa värderingar, de kan jag lägga in själv sen;)

För det första så var jag i fjällen och i en  bubbla när det uppdagades men sen fattar jag verkligen inte vad Svenska Akademien har för funktion? Alltså jag trodde det var en samling halvsenila människor som satt och läste en miljard böcker och sen bestämde vem som skulle få nobelpriset. Att det var ett hedersuppdrag mer än på riktigt.

Och ja just ja, att de bestämde vilka ord som ska finnas i deras ordlista.

Men det verkar ju som de är något hyschhysch tramsfjams och gammaldags traditioner huggna i sten. Rent spontant känner jag att lösningen är att kicka alla och sen börja om. Känns som att alla hållit alla om ryggen?

Men jag vet inte, så jag hoppas ni gör:)

 

Men, de här nya orden som tas in i vårt språk, vissa är ju bättre än andra, som KILLGISSA:)

 

Helt underbart ju:) Det är ett av mina nya favoritord.

Jag jobbar hårt på att killgissa mer, för allt behöver inte vara förankrat i sten, och man behöver inte ha både hängslen och livrem för att uttala sig.

Syrran och jag killgissade lite på vägen hem från fjällen. Det innebar att hemresan tog sex timmar medan ditresan tog fyra:D Just det var väl inte så smart kanske.

 

Nej men nu ska jag gå och fixa lite jordgubbar, sov så gott:)

Natti natti

Kommentarer

  1. Sandra

    Den här förklaringen tycker jag var enkel som jag fick på mailen.

    Blir du också förvirrad av skandalen i Svenska Akademien? Egentligen är det enkelt: I över 20 år har Akademien betalat ut massiva bidrag till en kulturprofil som de i åratal vetat om varit anklagad för sexuella övergrepp på kvinnor. Istället för att lyssna på vittnena och utreda frågan har Akademien upprätthållit en tystnadskultur och lagt locket på.

    När den ständige sekreteraren Sara Danius ville agera kuppades hon bort av författaren Horace Engdahl som är god vän med den anklagade. Engdahl har tidigare lyft fram kulturprofilen som en förebild för unga män, trots att han känt till anklagelserna. Dagen efter Sara Danius kuppats bort hade tusentals kvinnor på sig knytblus i solidaritet med Danius, då det var en sådan Danius hade på sig när hon berättade att hon avgår som ständig sekreterare.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing