Allmänt

Bilprovning. Elgiganten. Robinson.:)

Sådärja:)

Snart dags att sova, men innan dess så ska det svamlas lite.

😉

Jag var så trött i morse. Bah. Jobbigt att vakna och känna det som man knappt sovit. Sista nätterna, sista veckan kanske, så har jag somnat som en stock ganska direkt och sovit djupt, för att sen vakna med ett ryck och tro att det är morgon. En titt på klockan talar om att den är 02-03 och jag kan somna om. Ibland är jag kissnödig, eller tror att jag är det, och kliver upp för att slippa vakna en stund senare igen. Måste sluta dricka massa vatten och te innan jag lägger mig;)

När jag sen vaknar av klockan så är det som att jag inte sovit alls, fast jag i själv avverkat fått en sammanhängande sömn i flera timmar. Herregud, alltid är det nåt liksom.

Men, trött eller inte, morgon är det.

Jag hade skriva som skulle göras och hann väl en del. Resten måste fixas i morgon, mellan live på instagram och ett hälsobesök med Jamie och sen träning.

Men dagens viktigaste var att besikta bilen.

Brrr, jag tycker inte om det. Det är lite samma som att gå till tandläkaren, om något är fel så blir det jävligt dyrt. Nu är min bil inte jättegammal, men den är ändå fem år i år, så det kan ju absolut börja strula. Egentligen borde jag köpa ny… för att få tryggheten i att den bara funkar, men förutom att jag inte kommit dit i huvudet än, och att jag älskar min bil så tycker jag färgen är så snygg och tror inte den finns på de nyare varianterna:D För det bli mest troligt en lika fast nyare OM jag byter.

Eftersom jag tror att ett gott intryck gör skillnad, speciellt på besiktningen;) så plockade jag ur massa skräp, ruskade mattorna från ett kilo grus och torkade av interiören med såpa och trasa. Jag gillar doften av såpa medan Patricia tycker det luktar apa. Jag lämnade sen skumtvätten för sätena och en svamp plus såpaflaskan på golvet i fram så det syntes att jag skulle vårda min pärla vidare.

Haha, nä, jag tror inte det gör nån skillnad, men jag vill inte komma dit med en sunkig bil. Jag försöker hålla snyggt i den, även om det hamnar massa sopor i den hela tiden. Barnen får inte sparka på ryggstöden eller dörrarna och tja…jag är rädd om min bil helt enkelt:)

I går kväll googlade jag på om man fick en tvåa om inte backlyset funkade, men det fick man inte så då struntade jag i att byta lampan som varit trasig sen i höstas. Det är så djävulskt bökigt att komma åt. Jag ska. Men snart:)

Jamie fick följa med, en söt unge hjälper alltid upp första intrycket;)

Precis på tid fick jag rulla in.

Killen som besiktigade var trevlig, tog god tid på sig och sa inget alls. Gahhh. Jag babblade desto mer..mest med Jamie, men även med killen. När bilen hissas upp måste jag kika under, bara för att ha lite koll på hur det ser ut, det är ju inte direkt alla dagar man ser den sidan.

Han körde en sväng och sen kom han tillbaka.

495 kr check. Eller om det var 485? Skitsamma, strax under femhundra:)

Och:

Har de tagit bort att man ska besikta bilen efter reg.nr?

Jag har en tvåa som slutsiffra och ska då enligt gammalt ha december – april på mig att besikta, men nu står det ju juni? Får fråga pappa. Eller googla:)

 

SUperhappy åkte vi vidare till Elgiganten för att köpa skrivarfärg och hämta ett headset som Corrinda beställt.

Så härligt väder idag!

Jag orkar inte leta igenom alla tusentals färger, så jag frågar alltid. De slår ju bara upp på datorn och får fram direkt vilken färg som passar min skrivare. Mycket bättre än att det blir fel. Skrivarfärg…kan man köpa något tråkigare för den summan liksom?? Fan man får ju en ny skrivare för samma pris.

Corrindas lurar skulle hämtas i Utlämningen. Den ligger vid sidan om butiken och när de sa att jag skulle dit kom jag ihåg hur tröligt det alltid är där. Det tar alltid en evighet eftersom det samtidigt är klagomur och returställe. Pust.

När vi klev in var det fem personer där inne, och totalt knäpptyst. Sådär tung stämning, begravningsstämning. Brrr. Vi klev in, det kändes som vi kom med buller och bång fast vi var tysta och fina, och satte oss ner för att vänta.

Tog lång tid. Som vanligt.

Jamie hade en glass, som han skulle öppna.  Ni vet när man är på bio och ska öppna någon påse eller bara ta upp en godisbit ur något som prasslar…exakt så kändes det;) Som att vi störde. Helt knäppt.

En kille skulle hämta nån vara som plötsligt inte fanns, så chefen fick komma dit och snacka, och efter lång tid löste det sig på nåt vis som han verkade ok med. En annan skulle lämna tillbaka nåt, men stod samtidigt och snyltladdade sin mobil samt snackade i den så han var ju helt off och märket inte att det var hans tur… Och en tant som inte fattade inställningarna på sin mobil. Den ringde bara tre gånger och hon hörde inget. Jag fattar…. är ju ett jädra meckande att leta i inställningarna. Dessutom hade hon en icke-iphone, så det fattar ju alla att det var onödigt besvärligt;) Hehe.

Så nån som satt där när jag kom, men hade kölappsnummer efter mig? Hur nu det gick till, men eftersom jag bara skulle hämta en vara och det tog ganska exakt en minut och fyra sekunder så hade jag inte några bryderier om det. Folk kanske ska lära sig att ta kölappar, vad vet jag? 🙂

Ut därifrån och andas. Jezzzzuuuuzzz vilket ställe.

Vi åkte till Ica, blundade för fulsylten och handlade jordgubbar, och lite annat.

Sist jag köpte jordgubbar så fick jag inte med dem hem, och inte heller betalade jag för dem. Jordan lade upp dem på bandet medan jag skulle betala, och sen missade jag att jag aldrig plockade i dem. Kom på det hemma och blev skitsur. Pinsamt som sjutton att åka tillbaka, men vad gör man? Men ute i bilen låg kvittot och jag hade som sagt inte betalat för dem så då struntade jag i dem. Undras vart de tog vägen bara? Var det kunden efter mig som fick dem på sin lott? Märkte de i så fall något;)

Det var finfina bär, för jag väljer alltid noga så för den delen 😉

Ibland alltså.

 

Hemma sen så snackade jag med Novalie och Patricia som satt ute i solen, innan det var dags att hoppa i träningskläderna och dra iväg.Vi har ju målet att träna 100 pass innan midsommar, och idag var det pass nummer 57, så det är görbart:)

Vi kan ju lugnt räkna slalom dagarna som pass, men det är roligare att se i statistiken på Friskis, fast räknar man alla pass utöver så är det ju i alla fall tio till.

Jag hade mindre ont i lårmuskeln idag, skönt för det började kännas tröstlöst. Igår på Familjefysen gjorde det svinont och jag gjorde alternativa övningar i stället.

Corrinda var med, och hu så tungt vi körde idag:) Det är ju så att det ”dukas upp” olika vikter, så man kan ibland inte välja det man vill utan får köra lättare eller tyngre. Idag insåg jag att jag nog hade rekord på marklyftstången med 50kg plus stången som ingen vet vad den väger. Vissa säger tio kilo, andra, varav en högst pålitlig säger åtta. Så 58 kilo då, med en tio repetitioner. Sen gled den ur greppet, jag har inte så starka nypor. På gymmet lyfter jag tyngre, men i cirkelfys är man så uppe i puls och uttröttad efter många olika övningar att man inte orkar, eller JAG då;) lika mycket.

Marklyft är kul. Vore ännu roligare om man orkade hålla för det är greppet som begränsar.

 

Sen var det plattan i mattan hemåt, för det är ju Robinson halv åtta, vi slutade sju. Jag älskar ju som bekant det, och vill inte missa en sekund. Jag sökte ju, som ni kanske minns, men var ju helt uppenbart inte så intressant;( Nästa gång ska jag ljuga och vara spektakulär:D

Jag gillar inte paktandet, inte alls, men är fascinerad av det sociala samspelet. Högst intressant även om jag fattar att produktionen vinklar som de vill. Men i grund och botten tror jag ändå det handlar om överlevnad. Det är ju jag grym på;) Gammal scout ni vet, ingen slår en på fingrarna då, haha.

I år har jag en stor fundering och det är varför i hela friden har de inte byggt ordentliga vindskydd? Med tak och sida/or? Nä, det hängs i hängmattor lite här och var, tacka fan för att de blir blöta och inte kan sova…? Fattar verkligen inte.

Men, nu ska jag sova!

I morgon är det live som sagt, Mirka kommer och vi kör som vanligt klockan 12-13.

Kanske hörs och ses vi då? Om inte, så i morgon kväll som senast.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. samps

  har för mig att ”månadsregeln” försvann i samband med att det där fordonsskattmärket(?) togs bort/inte behövdes längre (några år sen iaf?), nu får man väl bara x antal månader mellan besiktningarna tror jag?

 2. Emelie

  Hej Carola!

  Emelie från Schysst käk här. Vi var i kontakt i höstas då vi bjöd er på en tacoskväll! 🙂
  Vi har lanserat lite nya produkter så jag tänkte kika om vi får bjuda er på en riktig kebabfest någon kväll framöver!
  Hör av dig på emelie@schysstkak.se om det är intressant. Ta hand om dig och din grymt fina familj!

  Med vänlig hälsning, Emelie

 3. Sandra

  From typ maj egentligen så har de ändrat intervallet för att besikta bilen. Så istället för slutsiffran som är enkelt att komma ihåg så ska man besikta inom 14 månader när bilen är äldre.
  Är bilen ny så ska den besiktas inom 36 månader från den togs i trafik. Sedan senast 24 månader efter föregående besiktning..
  Hur nu folk ska ha koll på detta då de missar i dagsläget…

 4. Jenny

  Nästan femhundra spänn? Fan vad dyrt?! Undrar hur mycket pengar man lägger på bilar under sin livstid….vill nog inte veta förresten. Hua.

 5. Carina

  Full fart framåt! 😀
  På mitt gym tyckte jag mig höra att några pratade om tjejstång och killstång. Uppfattade det som att tjejstången har mindre diameter och skulle vara lättare att greppa. F&S kanske har en killstång?!

  Vi kör Toyota. Köper man lampa hos dem så byter dom den gratis. Under tiden bjuder dom på kaffe!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jasså …? Då måste jag kolla om det gäller mim bil med!! Tror möjligen det finns olika stänger inne på gymmet men i hallarna är det bara en.
   Ganska lätt att greppa men jag är klen i greppet 🙈

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing