Vardag

Dau, Skepp, vårstäd och lite mer:)

God kväll:)

Idag var det inte sådär himla gemytligt väder direkt. Riktigt aprilväder:D

Jag hade en tid för att fixa fransarna hos Dau idag, och det var så gräsligt välbehövligt, jag hade typ fyra fransar på ena ögat och såg allmän skabbig ut, men nu är det fab igen♥

Jag älskar, älskar, älskar mina fuskfransar, och hur de får mig att se pigg och hyfsat fräsch ut:)

Att sen få en pratstund med Dau är alltid trevlig, nu fick jag höra om hennes resa till Japan. De åker tillbaka i höst så det var bra betyg:) För mig är Japan en vit fläck på kartan, jag har egentligen aldrig funderat så mycket på det, men det kanske är ett hela fantastiskt land. Jag tror jag lägger till det på min Att-åka-till-lista:)

När vi var klara gick jag längs Fyrisån tillbaka till bilen. Ni ser ju vädret:/ Lite kvalmigt fast det var kyligt.

Men det är vattennivån vi ska prata om. Det är helt jäkla makalöst mycket vatten i ån i år! Det är länge sen jag såg den så här hög. Vissa år så känns det som man ska slå ihjäl sig om man råkar trilla i, nu var det mer som att man skulle kunna glida i. Sista april så har vi forsränning här, men jag undrar hur reglerna är för det. Det är onekligen inte alla ekipage som kan komma under broarna;) Jag insåg även att farkosterna kommer vara nästan i jämnhöjd med publiken som flockas runt hela ån i sjudubbla led.

Lite längre fram ligger Islandsfallet. Det är slutdestinationen för forsränningen. De som klarar sig så långt vill säga… Här kapsejsar många:)

Det är mäktigt i vanliga fall, men nu…holy smoke. Här brukar änderna kunna spatsera över, precis på kanten där ovanför där vattnet är vitt. Nu..inte en sportmössa;)

Kommer ni ihåg Skeppet? Restaurangbåten som fick på käften av isen?

Den ligger kvar. Jag frågade syrran, som har koll eftersom hon alltid lyssnar på radio:) varför i hela friden de inte bara tar upp det?? Hur svårt ska det vara liksom?

Det är visst som så att de inte kan. Kajen är för klen så det går inte att bärga den genom att vinscha upp den som de tänkt, och det går inte att tömma den på vatten så den rätar upp sig, så nu pratar de tydligen om att plocka i sär den i delar…ujujuj.

Hua.

Jag susade och hämtade Jamie på skolan, idag cyklade de så då ville han cykla hem. Så, jag kör bil, han cyklar. Rätt ovärt egentligen att hämta honom;)

När vi kom  hem tänkte jag sopa av min uppfart. Jag har i flera år tänkt vara smart och sopa ut min skit på gatan, så sopmaskinen tar upp det;) men inte ”hunnit”. Idag gjorde jag det. Jag vet inte om det egentligen är okey, men vafasen det är ju gruset som de sprider ut som hamnar på min uppfart så de kan gott ta reda på det. Och om inte…så får jag väl ta bort det sen då:)

Eftersom jag ”bara” skulle sopa ”lite” så tog jag inga handskar. Big mistake. Huge faktiskt. Först fick jag spika fast kvasten på skaftet, jag måste köpa en ny, men hur lätt är inte det att glömma då? Det är ute direkt som att jag går förbi kvasthyllan på Citygross;)

När jag sopat en stund kände jag hur ont det gjorde i höger handflata. Aj. Jaja, skitsammma sopa på nu. Vår uppfart rymmer fem bilar i rad så den är ju hyfsat stor, så det där ”bara” och ”lite” är ju en underdrift. När jag nästan var klar och det sved rejält i handen så tittade jag. Men åh. En stor skinnflådd fläck mitt i handflatan. Inte så konstigt att det gjorde ont då. Men nu är det sopat, och jag sabbade deras hage.

Nu ska jag bara göra resten av trädgården. JIppie.

Jordan hade hunnit komma hem innan jag var klar, och när jag inte pallade mer så gjorde jag kaffe och satte  mig i soffan med honom och Jamie. De tittade på Bilar 3. Den har jag inte sett, så där fastnade ju jag:) Bilar är himla bra alltså. Ute ösregnade det plötsligt, rätt najs att ha sopat då, eftersom dammet lägger sig perfekt av lite, eller mycket, regn.Efter filmen röjde jag köket innan det var dags att laga middag. Idag var det Familjefys så jag gjorde maten innan vi drog till de andra, och så åt vi efteråt. Helt vanlig spagetti och köttfärssås, och så kokade jag en sötpotatis. Tror inte att jag gjort det förr, bara grillat och haft i ungen, men det var ju skitgott. Jag åt den och köttfärssås:) Säkert en skev kombo, men det var gott. I morgon funderar jag på om man kan blanda i ett ägg och sen göra som potatisplättar av det som är kvar. Nån som testat?

.

Framme på Friskis så visade det sig att det inte var Moa som var ledare utan…tadaaa David.

Det innebar att Jamie kämpade på som aldrig förr 😀 Förutom i banden där vi skulle göra rodddrag, där hängde han mer som i lianer;) David hade såklart lagt en tuff bana, inget vore konstigare än om han hade gjort en mesproppsbana. Den var kul! Hoppa hopprep… det är ju makalöst jobbigt, jag tror jag ska leta reda på mitt träningshopprep och köra lite ute. Jag är rätt nöjd med mig själv ändå som hoppade, utan att snubbla eller trassla in mig i repet, eller ens ta om en enda gång, hela sextioen hopp i följd. Sen orkade jag inte längre;) Svinjobbigt.

Ett hopp mellan varje snurr. Försök ni med, och tala om hur många ni fick! Tricket är att snurra stadigt och jämnt och hoppa med flyt.

Jag älskade att hoppa rep när jag var liten. På rasterna hade vi långrep och så hoppade hela klassen tillsammans, och det var så kul ju. Gjorde ni det med? Ett-ström, två-ström minns ni?

Eller Mötas på två? Äsch, jag ska köpa ett långrep till familjen, vi är ju så många att det kan bli roligt.

 

Efter träningen åkte vi via Ica för att köpa mjölk…igen. Jag fattar inte hur mycket mjölk man kan dricka. Jag släpar hem massa liter i veckan, men det värsta är väl ändå att skölja ur och platta till och köra till återvinningen med alla förpackningar…jag fyller ju en container själv på nån månad;)

Sen Farmen, missade Robinson så det måste jag kolla i efterhand. Efter Farmen är det Biggest Loser, och sen kika jag vidare på Tattoo fixers. Har ni sett det? Engelsmän/kvinnor alltså… de måste ha nåt slags världsrekord i att tatuera sig på fyllan, och dessutom göra de mest fula motiven ever. Och det måste finnas shitloads av riktigt usla tatuerare där, för fy farao så fula tattoos de har. Det här programmet gör cover-ups, alltså täcker över de fula, och det är ju en ren välgärning mot deras medmänniskor som slipper se eländet. Tre vansinnigt duktiga tatuerare fixar till så det blir snyggt.

I mitt knä, låg en liten donna och stensov. Snarkade ljudligt och tassarna hoppade i drömmen.

Finns inget som kan sova så hårt som en jycke. Helt off.

Tusen tack för tipset om Fällkammen förresten!! Jag har kammat både henne och Smulan och det är två djur som nu är så lena och fina i pälsen. Det måste vara väldigt skönt för båda två kommer direkt om man ropar på dem med kammen i handen:) Inte som med borstar då då vänt och tjurigt gått åt andra hållet. I helgen låg Doris ute på terassen med magen i vädret och bara vred sig lite så jag kunde komma åt överallt.

Suveränt.

 

Nu ska jag sova!

 

Kommentarer

  1. Josefin

    Jag brukar göra sötpotatisplättar, det går jättebra att steka 🙂 Älskar sötpotatis! Brukar också göra sötpotatis i ugn (delad i halvor) med stekt halloumi (äter inte kött men funkar ju för alla) eller halva sötpoatisar i ugn med fetaost creme (bara mixa creme fraiche och fetaost, peppra lite) sötpotatismos är ju också så SJUKT gott. Bla med pulled pork/kyckling (säger vegeterianen, haha, men åt det förut iaf :))

  2. ¨Magdalena

    Köpte en skrapa till Dante han står helt stilla när man borstar, annars är han aldrig stilla. När hans öron ska rengöras så sticker han så fort man har en sminkpad i handen. Dante hälsar till Doris!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing