Okategoriserade

Han reste sig och gick

Jag fick en fråga 🙂

Jag älskar att få frågor så håll aldrig igen på det!!

Såhär löd frågan:

Hej!

Först – BRA blogg! Du är kalas på att formulera dig och skriva bra!

En fråga: när du skriver att din ex-man ”reste sig upp och gick”, bara drog han som en avlöning utan ett ord?

Jag får rysningar av att läsa de raderna! Så magstarkt!

Hur hittar man tillit och förtroende till någon (inte just en man) efter en sådan händelse?

Allt gott till dig och din familj, ni är smasching! ; )

Hälsn. läsare i Gbg

Och mitt svar:

Tack ❤️❤️

Den som läst det HÄR inlägget har koll, det kan vara ett av de mest personliga jag skrivit. Just när jag skrev det så kändes det inte så tufft men när jag nu tittar på det i backspegeln så .. jo det var fan skit.

Så vill du läsa så finns det där.

Faktum är att jo, han reste sig och gick och sen hörde jag inte ett ord från honom. Jag messade och ringde och försökte få kontakt och någon slags besked. Hur fan gör vi nu, liksom? Men han svarade inte. Han kom till det möte jag bokat tid till hos en familjeterapeut, men det ENDA han ville prata om var barnen. Hur gör vi med barnen ? Skämtar du? Du har lämnat mig efter 26 år, och tänker inte ens göra slut? Fetglöm att vi pratar om barnen, de mår skit vad tror du? Vad tänker du göra åt det?

Tja., vad gjorde han? Höll sig osynlig och utan att kontakta barnen i sex veckor sen var det en familjemiddag där ute, med hans nya, och farmor. Fan jag spyr ännu mer på det idag.. hur alla andra inblandade bara kunde hålla honom om ryggen och låtsas att allt var normalt. Inte fråga något utan bara mörka.

På ett och ett halv år efter att han drog träffade han barnen,de minsta, 23 timmar. Timmar alltså. Så tyckte han att man skötte det bäst för barnen.

Jag har såklart fortfarande inte fått några svar utan har fått pussla ihop det hela till något nästan begripligt.

Så, nästa fråga – hur man hittar tillit igen .. det gör man inte.

I alla fall inte jag. Jag kommer aldrig kunna lita fullt ut på någon utomstående igen. Min familj, barn, föräldrar och syster är de enda jag litar på. Och de nära vänner jag har.

Nya människor kan jag tycka om väldigt mycket, och lita hyfsat på men det finns alltid en liten fågel som viskar ” tänk om.”

Det är ingen big deal egentligen, jag har kanske varit för godtrogen tidigare, och bara skaffat mig tjockare skinn:)

Jag förutsätter fortfarande att folk är trevliga innan de bevisat motsatsen men jag har lärt mig att lita på magkänslan. Jag har alltid haft en jäkla bra magfeeling som sällan slår fel.

Dock inte mot exet, men han var en bra man. Att folk ändrar sig är svårt att förutse speciellt när man lever med dem.

Ja, det var korta svar, långa versionen finns på länken 🙂

Nu ska jag träna!!

Hörs senare !!

Kommentarer

 1. Lise-lotte Rudholm

  Hej! Jag har läst om ett familj i Hemmets Journal. Var det ett gemensamt beslut hos er att få så många barn? Det kanske var det han inte orkade med. Han borde i vilket fall hängas upp i någonting, jag säger inte vad.

  1. familjenannorlunda

   Ja det var ju det:) Fast efterhandskonstruktionen är att jag tvingade honom. 🤦‍♀️Men med tanke på att han skaffade fler ungar sen så kan han stoppa upp tvånget nånstans. Orkar man inte med de barn man redan har så borde man inte skaffa fler, men det är så mycket i det där jag inte fattar. Egentligen ingenting för jag har inte fått några svar alls om någonting.
   Jag röstar för ditt förslag 😅🙈

 2. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Minns när du skrev det,fy vad arg man blev o är en idag hur en person kan göra nått sånt.
  Är man inte värd mer efter så många år lixom,o skita i barnen.. där har jag inte ens ord att skriva.
  Du är värd en mycket bättre o hoppas det blir lika åt ditt ex en dag.
  Kram

 3. Helena

  Fy fan❤️Så ofattbart. Du är så otroligt stark Carola, så otroligt och jag litar på din brutala förmåga att tala sanning. Att säga till dig att kämpa känns fel, du verkar istället kunna chilla och njuta av livet trots att du fixar allt själv. Otroligt. Ikväll hörde jag om larm gällande tolvåringars psykiska ohälsa och att detta är skolans fel. Jag tror inte det. Skulle vara fint om du skrev om barns hälsa och ohälsa. Utveckla ämnet som bara du av alla bloggare jag läser kan. Kram!

 4. Tessie

  Wow, blir helt mållös. Vilken otroligt liten människa han var som lämnade dig på det viset, utan ett ord eller minsta lilla antydan till respekt. Ledsen för din skull, men det skiner igenom dina texter att du är väldigt stark. Skickar dig en stärkande kram!

 5. Therese

  ❣️
  Man börjar ju fundera på om mannen i mitt liv som jg litar 100% på far till mina barn, snällaste mannen jag träffat också kan förvandlas till skit. Kan jag också göra det? Usch ryser vid tanken?

  1. Jansson

   Samma situation… Verkligen en bra, smart man. Men han vill uppleva mer, ha fler vänner(bara kvinnor vill han lära känna). Vill ha ett öppet förhållande. Är ärlig med vad han vill, men ljuger och smusslar med dating appar och tycker det minsann är helt ok att gå ut och ”pratat med nån man inte känner” =flörta med ett syfte. Han tycker inte kyssa andra är otrohet. 🙁

   Sitter just nu hemma med 3 barn, han på arbetsresa i Indien. Han ska ut med sina kolleger ikväll och kanske kommer det bli så att han pratar med nån han inte känner…. Jag är så trött på allt. Han åker, jag är hemma barnen. Han tycker jag förstör hans resor när jag blir missunsam mot honom när han är där.

   Men är detta straffet att man hållit ihop i 16 år? Trist fru. Man kan på henne, men gud va kul med nya kvinnor.

   Jag sitter och är så förtvivlad. ;-( jag vet inte om jag orkar mer med nåt? Han vill ha mig kvar men träffa andra på sidan av. Mitt liv är så komplicerat. Säger jag nej, förlorar jag allt. Säger jag ja förlorar jag mig själv.

   Ibland orkar jag inte leva…

   1. Maja S

    Jansson…
    Gååååå!!!
    Du förtjänar att älskas av nån som älskar dig o är trogen.

    Förlåt hårda ord men .. han vill ju så klart ha dig kvar. Du sköter säkert om allt så han slipper tänka på nått annat än sig själv o det han hållet på med.
    Vi har bara ett liv här på jorden. Livet är för kort för att inte vara lycklig. ❤️

    1. Jansson

     Jag vet att borde gå. Men situationen är svår på många sätt. Dels för att jag älskar honom och dels för att vi bor i ett annat land jag verkligen inte vill eller kan bo i av självförsörjande orsaker. Han tycker inte jag ska ta barnen själv till Sverige. Men jag har inte satt igång denna cirkus. Jag vill inte vara utan våra barn. 🙁

     Jag vet att jag bara har ett liv, men det har han med. Bara synd att det är såna saker han känner att han måste får uppleva för att känna styrk och få nytt blod som han säger..

     Ja, jag gör väl allt. 🙁 jag vill ju inte ha nåt annat liv än detta. Jag har verkligen älskat honom och vårat liv villkorslöst!

     ”Det handlar inte om dig, du är nog, du behöver inte imponera på mig. Osv” eller om jag ställer frågor så blir han sur att jag ”håller på” och förstör hans roliga jobbresor… Eller så är jag en svartsjuk looser… 🙁

     Han känns som en helt annan person. Så hemskt att se.

     1. Maja S

      I min värld .. om nån är nog o bra som man är förstår jag inte hur han kan göra så där mot dig.

      Han låter som en småpojke som inte lekt färdigt.
      Han tycker inte.. jag tycker att hans åsikter inte gills längre efter hur han beter sig.

      Fina du.. gör det som känns bäst i ditt hjärta. Flytta hem!
      All kärlek till dig ❤️
      Var rädd om dig!

     2. Jansson

      Så känner jag med. Han är nog för mig på ett positivt sätt. Han fick väl aldrig leka av sig ung riktigt… Men bara för du har lekt av dig som ung så är det inte en försäkring att de inte vill det när de blir äldre. 🙁

      Allt känns så förnedrande och även om han säger att jag kommer först känns jag som nåt himla secondhand val… Jag kan aldrig bli lika spännande som en ny kvinna. 🙁 jag vet,
      Jag kan också ute och träffa andra män, men det är inget jag behöver i mitt liv för att känna att jag upplever saker…

      Tack för att du orkar läsa. Får se vad fortsättningen blir…

 6. Kalla

  Jag kan förstå att man lämnar sin partner om kärleken tar slut, så kan det ju bli tyvärr. Men sina barn?! Jag kan inte ens lämna mina KATTER till kattvakt utan att kolla två ggr om dagen att de är okej

 7. Hanna

  Jag förstår precis vad du menar!! När det gäller mitt ex var det dock mer väntat men ändå inte. Mitt ex sedan 6 år som jag har 2 barn med gifte sig med en 15 år yngre kvinna bakom min rygg . En kvinna som han påstått vara hans kusin. Som jag tom pratat med per telefon. Vars nakenbilder jag hittade i hans mobil men han förnekade ändå. Alla på hans sida visste. Och ändå var hans arg på mig. Jätte arg.

 8. Pia

  Fy fan vad du är grymm kvinna❤️, den som lipar vid ”pelaren” är ju ”han” som inte blev värd att kalla sig morfar?. Önskar dig all lycka till fina du❤️. PS: har läst din blogg så många år och du är bäst?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing