Okategoriserade

Janelle:)

Janelle är i v 24 nu. Det är helt galet vad snabbt det går, jag trodde det skulle kännas mer långsamt av att stå vid sidan av, men det är tvärtom.

Tiden flyger ju iväg på alla andra sätt så egentligen är det väl klart att även detta gör det. Det räcker ju med att vi inte setts på nån vecka så hoppar man ju fram i graviditeten rejält:)

Igår kollade vi lite barnkläder på nätet, men vi pratade även barnvagnar. Jag vet vad man behöver och jag tycker att hela barnindustrin har spårat ur rejält. Det krängs på blivande föräldrar ett helt hav av totalt onödiga prylar. Och vagn ska vi inte tala om. Janelles vagn som hon låg i, var svindyr. Jag valde ett udda märke och den kostade 4500kr?

Det är ju vad en sämre begagnad kostar idag. Köpa vagn är i paritet med att köpa en bil för sjutton. 10-15-20000kr försvinner ju i en grisblink. Helt sjukt. Man ska rulla en unge i den liksom, men det är ventilation, tittluckor och fan och hans moster. Livsviktigt tydligen för det argumenteras det hårt för. Man undrar ju lite hur man själv överlevde., och ens ungar.?

Nu har Simons pappa och fru bestämt sig för att ge dem en vagn, supergulligt, och då behöver de ju inte bry sig på samma vis,

I alla fall, jag har aldrig haft en Emmaljunga. Det är den vagn de fastnat för, så har ni nåt att säga om det kan ni väl kika in till henne ?

För mig så ser idag alla vagnar rätt exakt lika ut. Precis som alla bilar. Skittråkigt.)

Men nu måste jag iväg!! Kalasdags!!

Hörs sen:)

Kommentarer

 1. Lotta

  Fick tips av vänner att välja hjul som inte pumpas, dvs välja rejäla gummihjul. De hade fått punka flera gånger o inte alltid vid så lägliga tillfällen. Vi valde en emmaljunga med 4 ”fasta” rejäla hjul. Är supernöjda!! Kört överallt, även i skogen utanför stigarna!! ?

 2. Katarina

  Har haft en massa olika vagnar under åren som gått och måste ändå säga att de flesta vagnar håller samma standard oavsett pris. Tycker att det är helt meningslöst att lägga en förmögenhet på en vagn. Bättre att sätta in de pengarna på ett sparkonto till barnet om de endå ska spenderas.
  Vill tipsa om doona+, som är en vagn och bilbarnstol kombination. Väldigt smidigt om de åker mycket bil. Slipper man fixa separat med vagn å bilbarnstol.

  Tack för en härlig blogg och för att du är en sådan fantastisk mamma till dina barn!

 3. Niobarnsmamman

  Ja sån hysteri det har blivit. Jag har fått barn under 20 års tid och det har verkligen exploderat på barnvagnsfronten. Det enda jag verkligen vill slå ett slag för är att de ska köpa ett babyskydd som passar till chassit. Det har underlättat enormt då jag ofta behöver använda bil för att ta mig nånstans och sen har jag enkelt flyttat över babyskyddet och fortsatt med vagn. Utöver det tycker jag det mesta är överdrivet.

 4. Cappicio

  Mitt enda tips är att köpa en vagn där man kan sätta fast babyskyddet på barnvagnschassit. Så otroligt smidigt att slippa lyfta i och ur barnet för att lägga i vagn

 5. Sofia

  Hesba! Jag vill slå ett slag för Hesba (finns att köpa hos bonti i Stockholm) ett gammalt tyskt kvalitetsmärke. Jag kan tycka att dagens vagnar, även Emmaljunga tyvärr, är väldigt plastiga och dålig kvalitet. Hesban är rejäl men ändå inte klumpig och otymplig. Skulle rekommendera att titta på en sådan och naturligtvis känna och klämma och testköra vagnar. Och framförallt fundera på att man skall köra vagnen mycket. Den skall alltså hålla och vara ergonomisk. Tex en bugaboo skulle jag aldrig välja pga dess raka handtag. Inte bra om man skall köra vagn mycket. Får barnet plats? Många vagnar har väldigt låg maxvikt och är små i ligg och sittdelen, vilket resulterar i behov av byte av vagn ganska snart, vilket ju kan kännas onödigt

 6. Karin

  Jag har fem barn. Vuxna och utflugna. Utom yngste som vuxit ur sin vagn för 11 år sedan. 😉 Alltså seriöst så har denna köphysteri runt en kommande liten bebis gått överstyr om ni frågar mig. Jag har aldrig köpt en ny vagn till någon av mina barn. Köpte en begagnad till första. En Brio men den hade sedan gjort sitt. Barn nummer 2 fick en begagnad Brio. Som höll till honom och hans tre små syskon. Den slutade som lådbil. Sittkärror / Sulky har vi haft några stycken, aldrig någonsin en ny, alltid Brio eller Emmaljunga med fyra rejäla hjul. En liten bebis behöver inte utrustning för tusentals kronor. Dessutom är det så otroligt mycket gifter i de flesta nya kläder, gosedjur och sängkläder att det är bättre alla dagar i veckan med ärvda kläder och secondhand till det lilla barnet. Och så förskräckligt mycket kläder behöver inte en liten bebis. Det har väl aldrig varit mer hett med återbruk, återvinning, miljötänk och stay cheap på alla sätt och vis. Det går ju att ordna bytardagar och loppisar och låta kläder, utrustning och leksaker går runt. Detta är förstås mina åsikter! Carola, tack för att du delar med dig av din vardag och ditt liv. Enda bloggen jag numera läser!

 7. Camilla hockeymamma

  Men Carola det finns ju en jäkla massa olika modeller av Emmaljunga också.
  Jag köpte en Emmaljunga NXT 90 till mitt barnbarn och det verkar ju gå bra?

 8. Maria

  Vet inte om dem har kollat på den och vad dem har för behov av hjul på vagnen och så. Men vi har en Britax go Big som tar sig fram på alla underlag och även oplogade gångvägar. ☺️ Vi har haft emmaljunga med. Den hade dock lite mindre hjul och vår son trivdes inte lika bra i den som han gör i Britax go Big. Svårt det där med vagn. ☺️ Hoppas att dem hittat någon som dem gillar. Kram ❤️

 9. Hanna Lindkvist

  Tack för en underbar blogg?
  Jag har tre egna barn, Och är lite smått vagn tokig!! Har haft ca 53 st köper säljer byter osv. ? men av alla dom så tycker jag emmaljungan är bäst, ordentliga däck,Bra liggkorg o lättkörd.

 10. Yvonne

  Vi hade en Emmaljunga till vår dotter. Köpte den begagnad av en studiekompis. Rejäl liggdel och sittdelen med stora hjul. Perfekt för vinterväglag i Luleå. Sålde den i fint skick vidare eftersom vi ”bara” fick ett barn. Nackdel: lite stor att fälla ihop o få in i bagaget men om man ska promenera mycket passar den.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing